Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 3 765
 • Мнения: 687
Леле Звънче, всеки път  като чета перипетиите ти с тоя Хари настръхвам, аз ако бях нямаше да му платя абсолютно нищо, ами щях да искам да плати и за нанесените щети.

# 3 766
 • софия
 • Мнения: 10 741
Казал е на мъжа ми, че сме се направили на цигани и не сме му платили 90 лв., което е по-малко от 3% от парите, които сме му платили. Нищо, че осра всичко, което можеше и не свърши работа, която е поел да свърши. И точно за това му ги удържахме, а не защото нямахме или не сме искали. Нагъл селяк.
Неудобно ми е от съседите, защото са нормални хора. Добре, че апартаментът е наследствен и никога не бих живяла там.
Нямам нерви и време да му падам до нивото, не че нямам възможност. Имам подписани от него документи, имаме и приятели. Рано или късно той ще получи точно това, което заслужава по един или друг начин.
Пари се изкарват, когато наистина можеш. Името и впечатлението, което си създал, трудно се променят.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 14:10 от zvаnchе

# 3 767
 • Сф
 • Мнения: 5 078
Звънче, не видяхте ли по- рано какви ги върши и да го изгоните? Но понеже показваш различни помещения, работи за вършене доста, а сега и процент казваш, а аз обичам да смятам, не ми казвай че за 3000 е трябвало да освежи апартамента, защото обикновено некадърниците обещават за без пари и нищо не става, защото не могат.Това не е майстор- да маже с боя около ключовете.Свалят се, закачат се, разбира се това е вкл.в цената.Добрите майстори хващат 80 че и + на ден! Това е пазара, айде ако е ром може и малко по- ниско но и те си знаят цените де
и пак ще извъртят да хванат надника.Тоя Хари сигурно и една машина няма, познах ли?

# 3 768
 • софия
 • Мнения: 10 741
Помещенията са баня, кухненски бокс, стая и малък коридор (обща площ по-малка от 40 кв. м). Напр. в коридора трябваше да прави само латекс и под, банята трябваше изцяло.
Не живеем и никога не сме живели в апартамента, ходехме задължително 1 път в седмицата и когато се е налагало. Всичко, което трябваше да направи беше обсъдено предварително, написано и той се подписа.
Както казах, правила съм 2 основни ремонта до преди това и винаги така сме процедирали. Проблем не е имало.
Позна и за машината и за парите.
Изборът ми не беше продиктуван от цената, а от добрия отзив, който прочетох за него. За съжаление при нас не видях нищо от препоръчаното - нито коректност, нито внимание към детайла, нито почистване. Ремонтът изникна непланирано и майсторът, на когото имам огромно доверие, не можеше да го поеме, защото има други обекти. Нормално. Този пишман майстор се оказа наличен.
А съседите наистина са супер нормални хора. Наводнявани 2 пъти, прахът от къртенето в общия коридор, всичката мизерия през цялото време и никой не се обади нито веднъж. Не знаех за тези неща. Съседите под нас не искаха да взимат пари, но им дадохме, защото по друг начин не мога да поправя всичко, което им е причинено. Нито веднъж не викнаха хората.

Повече няма да пиша за този. Показах със снимки качеството на работа. Понеже е в този списък е добре да има повече от 1 отзив за него.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 18:28 от zvаnchе

# 3 769
 • Мнения: 914
За баня в София е Харито от Дружба. Ще взема от мъжа ми номер и ще редактирам поста утре. Бонус е, че обича да слуша рок и да пее, много е добър и като човек. Работи чисто и бързо, с отношение към детайла. Пуши докато работи,  ако някой го притеснява, да се знае.
Хари - 0988675823
Скрит текст:
Аз имам резерви към Хари. Ако става въпрос за апартамент, в който ще живея и очаквам качество, не бих работила с него, няма отношение към детайла. Силно компромисен е и не е за този списък. Жалко, че не видя възможността да има нови и доволни клиенти, защото знае от къде съм намерила името му и че е имало добра препоръка за него, която той не успя да защити с работата си.
В тази тема съм намирала 90 процента от майсторите, с които сме работили и Хари е първият, за когото не мога да препотвърдя препоръката. Работи с материали, които той сам избра и не сме го проверявали за това. Не съм коментирала, проверявала, възразявала, всичко му е плащано в срок. Беше оставен в пълна свобода, веднага сме откликвали на негови терзания. Единственото, което очаквах беше да бъде направено относително качествено само и единствено това, за което е поел ангажимент, че ще направи. Хари може да е добър единствено и само в редене на плочки. Има проблем с това да изпълни лесни изисквания, които се разминават с това, което и както той смята, че трябва да бъде направено, но няма проблем преди това да обещае, след което да започне да се оправдава и мрънка. Не съм пъдар, не съм конфликтен човек, приемам, че веднъж като сме се разбрали нещо не е нужно да се повтаря, изисква изрично отново и отново. Предполага се, че сме големи и отговорни хора.

След Хари остават доста неща за оправяне, не работи чисто, вкл. съседите се оплакаха от него.

След майсторите, собствениците остават и винаги ще бъдат лице на имота. Пиша като човек, който се съобразява с тези около него, но не мога да отговарям за действията на възрастни хора, които са предупредени за елементарни норми за поведение. Винаги подходът ни към майсторите е бил пълно доверие, не сме претенциозни и изискващи, нямаме техните знания и умения, не се пазарим и оспорваме предложените от тях цени.

Моля, моето впечатление да не бъде приемано като обвинение или поставяне под съмнение на препоръката на Амфибия. При нас той не успя да отговори на добрите думи за него. Решението да избера определен майстор е мое.

Благодарна съм за всяко мнение споделено тук и в тази тема намерих майстори.

Слагам в скрит текст някои от нещата, които не приемам, че държащ на работата си майстор си позволява да допуска и прави:
Скрит текст:
Хари не пише и не иска да дава оферта. Идва оглежда и казва обща цена за материали и труд. Това е доста подвеждащо, защото след това се оказва, че има неща, които може да си мислиш, че са част от крайния продукт, но се заплащат допълнително.  Пример - когато на вилата сменяхме покрив и обсъждахме там с майстора колко ще струва той каза цена, която включваше И смяна на улуци и всичко останало, което нямам идея какво е. И това беше наистина. Да, ама при Харито това не е така. Говорим за слагане на ламинат и подови первази навсякъде, не само в помещението с ламината. След това се оказа, че цената - 150 лв за помещение 3,60 м/5 м, е само за стаята с ламината и не включва слагането на первази в един малък коридор и бокс, нищо че изрично сме обсъдили, че и там ще се слагат. Да не говорим, че предаде обекта без да са сложени первази навсякъде, където трябваше, а това беше обсъдено многократно.
Тъй като сме правили достатъчно ремонти, а и понеже държа да съм сигурна какво е говорено, бях написала съвсем основен списък с нещата, които следва да бъдат направени без да съм описвала детайлно отделните дейности, защото не съм запозната какво седи зад всеки резултат, който списък беше обсъден и Хари подписа. Питайки го защо не е направил нещо от списъка, той каза "Аз такива неща не правя, не мога да правя." Казвам му, че сме го обсъдили и той не е имал проблем, подписал се е. "Това в моя списък не го е пишело." WTF?! Списъците бяха абсолютно еднакви - за него и за нас. "Къде ти е списъкът? Дай да видим как това го няма там?" "Не го знам къде е." Ами, не се прави така. Не съм аз тази, която трябва да знае къде е твоят документ, но ти да си позволяваш да ме обвиняваш в некоректност, когато ти самият си такъв. Грозно е. Не съм измекярка, която ще пише различни неща на един и същи документ.
Хари не обича да му се възразява и да се изисква повече от това, което той си знае и си може. Започва да говори сърдито и леко агресивно.
Хари не прави стенни плочки до тавана. Опитах да обсъдим, но добре, мир да има, не ми е върло важно. Нищо, че като собственик предпочитам плочките да са до тавана. Предаде банята с оклепана от него нова тоалетна.
При ремонта на банята и къртенето на старите плочки е отворил входната врата в резултат, на което целият етаж е бил поръсен с прах. Не си мислете, че е изчистил. Последните дни съседка му е обърнала внимание да изчисти, защото разнася мръсотия, а той ѝ е казал, че няма кофа и парцал и не можел да чисти.
Стените бяха боядисани около съществуващи контакти, нищо че около 100 пъти беше помолен да ги свали. Познайте дали не останаха контакти.
Таванът е боядисан около налични осветителни тела. От началото се знаеше, че ще се боядисват таваните и не знам за нормален майстор, който боядисва около. Вчера го питам защо е така и какво правя като сваля да сменям лампите. Той, облечен в цивилни дрехи започва да обяснява как той (кой е този той не ме интересува) искал допълнително пари за свалянето и Хари, ей сегичка щял да ги свали и да боядиса около тях. Това в деня, в който трябва да предаде ключа, защото е свършил всички уж.
След слагане на ламината е сложил вратата на стаята, която се отворя само до някъде и дере пода, защото нивото се е повдигнало, но той не я е отрязал.
Нито една от съществуващите мебели не беше завита. Точно обратното. Скрин се ползваше за подложка за кофи и строителни материали, а столове с плат - за качване върху тях и слагане на материали. Общо взето нямам идея как и дали подлежат на почистване. Столовете ще трябва да се претапицират.
Не смятам и че цените са ниски. За таван 3,60*5 м, по негови думи направена 3 пъти шпакловка и боядисване - 560 лв.
Повече не искам да пиша, има още доста неща. Слагам няколко снимки на предаден от "майстор" Хари обект.


Това монтиране на абсорбатор с по този начин висящ кабел, който беше обсъждан и правена бележка, струва 50 лв.

Така боядисва. Определено "има отношение към детайла":

Идвам, за да предупредя - НЕ ДЕЙТЕ ДА ИМАТЕ НИКАКВО ДОВЕРИЕ НА ВЪПРОСНИЯ ХАРИ (ХАРИЗАН ОТ ВРАЦА). ПЪЛЕН НЕКАДЪРНИК, МЪРЛЯЧ И СЕЛСКИ ТАРИКАТ!
След направения от него "ремонт", спряхме работа в апартамента, защото се случи ИП. Преди 1 час ми се обадиха съседи, че е наводнено. В апартамента няма никой, водата от крановете е спряна. В кухненския бокс имаше тръби, които той трябваше да оправи. Срязал е едната тръба и я е запушил с ПЯНА! Сега стената, зад която беше тръбата и която е направена от него, е разкъртена. Съседите 2 етажа надолу са наводнени, апартаментът е наводнен. Казаха, че ги е наводнявал няколко пъти, докато е работел. Не знам защо не са ми се обадили още тогава.
Единственото добро е, че кухнята седи в кашоните на друго място и не сме я монтирали. И тя щеше да отиде курбан за врачанския селяк.
Не съм вярвала, че ще попадна на такъв мърляч! Отивам да го запиша в другата тема.

Дописвам и другия му телефон - 088*63527*.

Още внимание към детайла на Хари.
Скрит текст:
Таван, правен от "майстор".
Чисто нов филтър на абсорбатор
Кабел, който от самото начало беше обсъдено поне 2 пъти, че трябва да е от дясната страна.
Мъжът ми е говорил с него. Ние сме били виновни. Не сме му били казали да запуши тръбата. Били сме казали, че тази тръба не се ползва и той я бил затворил с изолир банд! Не ми било изолир банд, а монтажна пяна. Абе, селяк, ако чакаш аз да ти казвам как да си вършиш работата, ти къв си? Дори казал, че сме се били направили на тарикати, защото за цялата "красота", която сътвори и несвършената, но поета като ангажимент работа, му удържахме 90 лв. (това е по-малко от 3% от общата сума, която му е платена, да не помислите, че е 10%). Явно е трябвало повече. Просто нямам думи! Нямам думи!
Два основни ремонта съм правила, този е 3ти, такъв нещастник не съм срещала. До момента не съм си позволявала да използвам квалификации, но днес вече е твърде много.

Поне капките са падали в ритъма на рока. И това е нещо!

Имам чувството, че тази тема се е изродила в рекламирай се (рекламирай мъжО си, брат'чеда и всевъзможни твари), а не в истинска взаимопомощ.

Последна редакция: ср, 20 май 2020, 22:05 от bachkator

# 3 770
 • Мнения: 8 858
Zvаnchе, под лампата не е ли боядисвал? Ама че мърляч!

# 3 771
 • Мнения: 731
Аз мисля, че хората имаме различна представа за качество, за всеки майстор ще има и +, и -. Дали няма да спази срок, дали няма да ни харесва крайния продукт.... На вилата ни боядисваха тамошни майстори, ами супер зле беше- имаше и капки, да не говорим, че бяхме купили опаковачни материали(не ги използвали),  изцапали радиатори, дограма и т.н. Въпреки всичко им платихме и засега е така, както казаха на мъжа ми - вила е, а и цената е доста по-ниска. След време ще направим пак ремонт.

# 3 772
 • Мнения: 1
Здравейте, търся майстор или фирма за вътрешен ремонт на апартамент в Пловдив, баня, кухня, тераса. Препоръки моля?

Общи условия

Активация на акаунт