БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 087 578
  • 4 992
  •   1
Отговори
# 4 305
До сега не ми се е случвало и налагало  да подписвам договор . Нямам регистрирана фирма , ако клиент прецени  , че желае договор бих подписал . Аз не съм анонимен човек , доста хора ме познават и не бих си плюл на името , все пак с това си изкарвам хляба. Обектите ми са от хора , които са ме препоръчвали.

# 4 306
  • Сф
Много често проблема е в цената/парите . Адмирации за Радослав ( не го познавам), че се включи! Не знам защо, като е форум бг мама, някои потребители си търсят направо балъци, да им направят нещо без пари.Но когато е коректно отношението и от двете страни , не се стига до такива ситуации . Разбира се, че има фирми с договори и какво? Ама клиентите не ги търсят ,че е още по- скъпо.

# 4 307
  • софия
И какво като "сключим"? Нали и аз от препоръка от тук за първи път се напатих от "майстор" Хари. Подписа се като селски кмет за нещата, които предварително бяхме обсъдили да свърши и после започна да обяснява как той това не правел, онова не правел. "Не помнеше" какво е подписал, защото си бил загубил неговото копие. Накрая с най-голямата си наглост се разсърди, че удържахме по-малко от 100 лв. за несвършената работа, което беше жест, а не реалната сума, която трябваше да не дадем. След това, в резултат на "добре" свършената работа, наводнихме съседите 4 етажа надолу и им платихме 2 000 лв.+, защото те не са виновни, че сме избрали този мърляч и сме им причинили неудобства и проблем. Мъжът ми се опита да говори с него и той с най-голямата си наглост каза, че не е виновен и не сме му били платили всичко, удобно забравяйки, че не си е свършил работата.
Та така с подписването на договор.

# 4 308
  • София-Младост
При подписан договор може да си търсите правата по съдебен път. И двете страни. Не е свършил работата, а сте платили...защо.
Изобщо не коментирам другата страна...плащането на данъците, за работещите без фирма.

# 4 309
  • софия
Платихме, защото не сме от хората, които правят панаири. С простаци и арогантни хора нямам намерение и никога не съм имала да се разправям.
Прецених, че парите и времето, които ще загубя с този мърляч, няма да са обосновани. За нервите няма да споменавам.
Вярвам, че всеки плаща рано или късно сметките си и не е задължително да е в съда.

# 4 310
Платихме, защото не сме от хората, които правят панаири. С простаци и арогантни хора нямам намерение и никога не съм имала да се разправям.
Прецених, че парите и времето, които ще загубя с този мърляч, няма да са обосновани. За нервите няма да споменавам.
Вярвам, че всеки плаща рано или късно сметките си и не е задължително да е в съда.
Много често работя след такива мърлячи . Случвало ми се е да работя и след фирми , които са обвързани с договори и какво от това , че са с договори . Качеството на работа е под всякаква критика , защото голяма част от работниците нямат идея какво правят.

# 4 311
Договор може и да не е с фирма, наречете го споразумение. Описвате какво ще се извърши, с какви материали, начин на плащане, срок на изпълнение, както и клаузи при неизпълнение на някоя от договореностите. Няма гаранция, че ще се спази, но все пак остава писмен документ какво първоначално сте се разбирали.

# 4 312
Аз смятам, че особено при по-голям ремонт и разнородни по вид работи е добре да се направи договор. Дали фирмата ще ми дава фискални бонове, фактури или не, това не ме вълнува особено. Преди години правих основен ремонт на апартамент, описахме всичко, което искам, дори и извеждането на нови контакти, свалянето на стари и поставянето на едни предпазители, демонтиране и монтиране на осветителни тела, хамалска работа, контейнер за извозване на боклуци - те го изготвиха във вид на таблица с кв.м. където беше необходимо, количества, цени... По-скоро беше като количествена сметка, остойностена приблизително. Сумата беше голяма, платихме 30 % капаро, след това още един път, добавяхме някои нови неща и най-накрая се разплатихме окончателно. Все още я пазя, защото може да ми даде идея за следващ ремонт, но не основен, който ми предстои.

Съгласна съм и със Звънче, че попаднеш ли на мошеник, нищо няма да ти помогне. Да, и сега се сетих, че на друг апартамент бяха взели един възрастен човек ВиК, баща ли, тъст ли на някой, който не беше свършил нещо както трябва и имахме проблем със съседите под нас, но те също бяха в ремонт, така че нищо не ни поискаха, а въпросният възрастен човечец, който беше сбъркал,  се чувстваше толкова притеснен, че трябваше да го успокояваме да не направи инфаркт.

Никога не можеш да бъдеш сигурен с майстори, но все пак продължавам да смятам, че и за 2-те страни е по-добре да има нещо като договор.

# 4 313
Знам, че има отделна тема за "Добър тапицер" или нещо подобно, има и добри и лоши отзиви за този или онзи, но вече не знам на опита /мнението/ на кого да се доверя, дали не е "автореклама" или пък от близки хора, което не означава непременно, че въпросният майстор/фирма не е добър, но ще бъда благодарна, ако някой от пишещите тук, наистина доволен, ми даде насочваща информация към някого.

# 4 314
Знам, че има отделна тема за "Добър тапицер" или нещо подобно, има и добри и лоши отзиви за този или онзи, но вече не знам на опита /мнението/ на кого да се доверя, дали не е "автореклама" или пък от близки хора, което не означава непременно, че въпросният майстор/фирма не е добър, но ще бъда благодарна, ако някой от пишещите тук, наистина доволен, ми даде насочваща информация към някого.
За къде?

# 4 315
Извинявам се, че пропуснах да напиша - София.

# 4 316
  • София
+359888842824 Петър тапицер

# 4 317
  • софия
Ами, аз си потвърждавам написаното в другата тема.

# 4 318
Петър в коя част на София се намира, търся някой по централно. Трябва ми тапицер за едни кожвни подлакътници на стол, доста дребно нещо, но като го сложиш, че са 4, може към 100-ка да излезат.

# 4 319
  • Пловдив
Относно завихрилия се спор, няма как да знам кой крив кой прав, но не трябва да се забравя, че й майсторите са хора все пак. Моят също работеше до 16-16:30, без събота и неделя. Има малки деца и ги прибираше през седмицата, уикенда беше със семейството си. Е, много му се радвах.
И никой не си избира да се разболее, особено пък хората които работят на черно и не чакат болничен от НОИ.
Така че, нека се проявява разбиране,  човечност и коректност, както и ние очакваме такава от тях.

Общи условия

Активация на акаунт