БЯЛ СПИСЪК за майстори по всякакви ремонти

• 1 082 503
  • 4 992
  •   1
Отговори
# 4 665
Относно шпакловката на таван, не мога да ви дам точна цена, защото при мен не беше за целия таван. Най-добре, свържете с майстора, който препоръчвам /Венци/, той ще дойде, ще види и ще ви каже цена. При мен, тъй като сме подпокривно пространство, таванът беше "подпухнал" на малко пространство, но когато започна да сваля, пространството се поразшири, използва някакви материали - шит рок ли беше, нещо си ... бетон, сложи латекс, пак подпухна, но все пак направи нужното да не шпаклова целия таван / в моя случай/. Само че се наложи вместо 1 ръка латес /по негово предложение в началото, т.е. не е искал да ме "товари" с повече пари/ да го минем с 2 ръце.

Аз съм почти абсолютен невежа в тези неща, но тъй като това беше в 1 стая в моя апартамент, наистина виждах процеса на работа и знам, че не ме е излъгал. Просто му се обадете, той ще дойде, ще види и ще ви каже какво и как може да се направи и колко би ви струвало.

Преди години ползвах малка фирма за довършителни работи от най-различно естество за един апартамент, после за освежаване на друг апартамент и като цяло бях доволна от работата им /впоследствие с малки изключение за някои неща/, но те вече не работят. Препоръчах ги за същото + ТАВАН на мои близки познати, които не останаха доволни от някои неща. Тогава разбрах, че абсолютно равен таван може да се получи или чрез поставяне на гипс картон, или чрез минаване с машина, ама какво и как не разбрах. Да, и другото е, чрез ръчна шпакловка, след това шкурене, след това..... След недоволството от познатите ми, аз се загледах в тавана на моя апартамент, който взех на шпакловка и замазка и само боядисахме с латекс. Ами, в зависимост от светлината, тук там, особено вечерно време, виждам че има някои неравности, но са малко, а и светлината също може да "лъже".

Така че, във вашия случай не мога да кажа нищо конкретно, защото не знам какви са ви точно проблемите. За това - консултация с майстор, вашите изисквания, неговото мнение и препоръки, както и цена, а след това - решението е ваше. Моята препоръка за майстора е, че е добър, съвестно си върши работата и пази чисто, доколкото това е възможно при шпакловка. Аз, без значение на майстора, сама си опаковам и максимално покривам мебели, ако има такива, слагам лепенки по вратички на шкафове, ако не се местят, изобщо сама се опитвам да си спестя допълнителен труд и най-важното, да знам че аз сама съм си го направила.
И аз съм почти абсолютно невежа
в тези неща, но доколкото знам от мъжа ми, преди латекса не трябва ли да се грундира.
За първи път чувам майстор да предложи една ръка латекс.

Последна редакция: сб, 25 мар 2023, 10:15 от CasaDelSol

# 4 666
Това са кърпежи, една ръка закъде?Грундира се преди това

# 4 667
При мен положението ее No coment ! Имах  огромно желание да направя ремонт в хола.. Сама.. В другата стая се справих добре и взех много да си вярвам 😂. Та , в хола тавана е винервайс , казаха ми , че трябва да го измия преди да боядисвам. Стигнах до едни бабунки които паднаха, ръчнах с шпакла ИИИ .. Стана това 😀. Отделно , скоро идва " майстор " да вкара кабела на полилея , който беше външен. Мм казва , че съм направила Камбоджа. И сега ми е спешно , да намеря адекватен майстор, за да оправи Камбоджата 😐😀

# 4 668
Когато един таван е чист, не се е пушило, не е кухня, малко се е живяло в дадено помещение, при пръв оглед, майсторът си решава и предлага. Това, което на мен ми хареса в моя случай, че за 2 апартамента с доста кв.м. площ на таваните, той можеше да ми каже 2 ръце и да ми вземе цената за 2 ръце /има разлика между 1 минаване и 2/. Там, където се наложи шпакловка, наистина може да се нарече "кърпеж" на замазката и той се притесняваше дали заради протичането на вода от покрива, тази площ няма да се разшири. Но, стаята е малка с огромен гардероб, практически беше много трудно да се мести, дори и да се разглоби, изнасянето на плоскостите и всички последващи действия, ако не невъзможни, най-малко щяха да превърнат живота ми в кошмар за оправяне след ремонта. За това той направи каквото трябваше, както писах шкури, замазва,  използва разни строителни материали и за да се получи изравняване и каквото и да е друго, каза - тук 2 ръце латекс.

Аз от качеството на неговата работа не се безпокоя, повече ме е страх от покрива, че уж нещо поправяха, полагаха нова изолация, но при нас всичко се върши на "парче", а водата винаги си намира път. Но, така е при етажната собственост - дори и не е толкова въпрос на пари, а на липса на заинтересованост, ако може някой друг да свърши работата, да намери майстори, някой друг да им смени крушката на етажа.... Но, това е друга тема.

# 4 669
За покрива за съжаление има доста бригади от София,Своге и т.н,които са самозванци и лошото е, че след тях трябва да викаш други,а това че съседите не плащат не е от сега.Последните етажи са доста потърпевши.

# 4 670
Ами то затова първи и последен етаж са с доста по ниски цени от останалите! Но има тарикати дето си мислят, че ще спестят няколко хиляди евро за сметка на съседите!

# 4 671
Те ги пестят, защото няма да им вали на главата.

# 4 672
Ами то затова първи и последен етаж са с доста по ниски цени от останалите! Но има тарикати дето си мислят, че ще спестят няколко хиляди евро за сметка на съседите!
Твърде грубо изказване с използването на определението "тарикати". Покривът, както асансьорът, щранговете и др. неща се водят "общи части", за които по ЗУЕС, всички обитатели, в случай на авария или просто остаряване на използвани материали, трябва да плащат съобразно идеалните части на апартаментите си за отстраняване на съответните проблеми. И мен не ме интересува, че на 1-ви и 2-ри етаж се понаводниха от спукани щрангове, но, както всички, си платих дължимата сума. А, и има една приказка, че водата, рано или късно си намира "пътя" и в един момент, при мен на последния етаж нямаше проблем с покрива, но на 6 и 5, пълзеше някъде по стените, даже направи късо съединение в един от апартаментите. Така че, ако не живеем в самостоятелна къщичка с дворче, а в "общежитие" - т.е. няколко семейства в една т.н. етажна собственост, няма никакво значение дали съм купила нарочно последен етаж за да "прецакам" някого с по-евтин апартамент и някой да ми плаща ремонта на покрива. Вътрешните поражения всички си ги плащаме самостоятелно. Но, всъщност не се учудвам на вашия пост, защото с годините разбрах, че има хора, които никога не са чували, че има Закон за управление на етажната собственост, където всичко /може да не е идеално и на 100 % разбираемо за всеки/, са описани права, задължения, изисквания и т.н. за хората, споделящи тази обща собственост.

# 4 673
Точно тарикати е правилната дума за хората, които визирам( наши бивши съседи, все да излъжат някой, да изкарат пари за сметка на някой друг) купиха студио което за 5-6 години никой друг не беше харесал, на приземен етаж влага,тъмница. И веднага почнаха да искат да се правят разни подобрения с парите на Етажната собственост. И аз живея в ЖСК и много ясно, че плащам за всичко и за покрив, асансьор и всичко необходимо.

# 4 674
Същото става и с шранговете.Плащате си ги само със съседите,които имат проблем, другите въобщене ги интересува, но щранговете са доста по-ниска цена от покрива.Разбира се, че са тарикати.

# 4 675
  • София
Обобщавате много хора, като всъщност визирате само няколко. По тази логика мога да твърдя, че хората купуващи на партер са страхотни, мили, възпитани, трудолюбиви и социално отговорни. Визирам моите съседи. А тези на 3, 4 или пети етаж, са стиснати мрънкала и безхаберници. 🙂

# 4 676
Твоите са изключение Simple Smile

# 4 677
Здравейте , имам интерес , ако може телефон за връзка  на бригадата- налага ми се ремонт !

Благодаря предварително !

Десислава
Варна

# 4 678
Търся мебелист в София, който да ми направи  холна маса с по-нестандартни размери.
Някой правил ли е мебели по поръчка и доволен ли е от качеството и цената?
То, в моя случай е само маса, та не знам дали за толкова дребно нещо ще се съгласят...

Последна редакция: сб, 01 апр 2023, 14:54 от monii

# 4 679
Моля ви, препоръчайте добър ВиК майстор за Варна, че в чудо се видях от некадърници...

Общи условия

Активация на акаунт