Болничен по време на бременност

• 110 529
  • 825
  •   2
Отговори
# 705
  • Пловдив
дъщеря ми е на 2 месеца,но кърмата не и стига вече ми намалява,и трябва да я дохранвам от шише, а тя шишет въобще не го засмуква и го избутва с езика,даже и залъгалката не я иска ,дайте съвет и предварително ви благодаря

пробвай с друг биберон,който да хареса

# 706
пробвах и с други биберони ,и каучукови и силиконови и даже съм я залъгвала хем от гърдата и веднага давам и шишето,да я залъжа и пак не става

# 707
  • Сфия
момичета, здравейте! пред голяма дилема съм какво да правя... Бременна съм в 7-ма седмица. Днес си взех болнични от личната до края на седмицата и ми даде картонче за гинеколог, с което да ми регистрира бременността и вече той да ми дава болнични. Проблемът ми е, че имам доста натоварена и напрегната работа, а и са гадове, знам, че ще се опитат да се оттърват от мен. Поради тази причина искам да изляза в болничен до раждането. Притесняват ме тези лекарски комисии, дали ще ми издадат, без да имам поне за сега сериозен проблем. Дали примерно факта, че съм с Хашимото би бил достатъчен мотив или нещо друго... Но не мога а се върна на работа... ooooh! Моля ви, поногнете ми, който има инфо!

# 708
  • Русе
starlet* тези комисии не са толкова страшни аз бях цялата бременност болничен и не съм имала проблеми с комисията

# 709
  • Сфия
 tani_07 , а имаше ли основателна причина за тези болнични или просто ти влизаха в положението? И какво представлява тази комисия? Събират се няколко лекари и ти се явяваш пред тях или?

# 710
  • Русе
Ами просто това че бях инвитро ,и че работата ми е свързана с отрови беше достатачно ,иначе комисията не е страшна -гинеколога ти подготвя документите и ти ги носиш

# 711
  • Пловдив
момичета, здравейте! пред голяма дилема съм какво да правя... Бременна съм в 7-ма седмица. Днес си взех болнични от личната до края на седмицата и ми даде картонче за гинеколог, с което да ми регистрира бременността и вече той да ми дава болнични. Проблемът ми е, че имам доста натоварена и напрегната работа, а и са гадове, знам, че ще се опитат да се оттърват от мен. Поради тази причина искам да изляза в болничен до раждането. Притесняват ме тези лекарски комисии, дали ще ми издадат, без да имам поне за сега сериозен проблем. Дали примерно факта, че съм с Хашимото би бил достатъчен мотив или нещо друго... Но не мога а се върна на работа... ooooh! Моля ви, поногнете ми, който има инфо!

като улеснение търси лекар,който е член на такава комисия-много лесно ще ти издава болничните

обикновено на вратата има надпис кога заседава комисията-така ще разбереш,че лекарят е член

# 712
  • Сфия
Елфита, благодаря ти за инфото! Как обаче да го открия този лекар?!  newsm78

# 713
  • Пловдив
Елфита, благодаря ти за инфото! Как обаче да го открия този лекар?!  newsm78

отиваш в поликлиниката,където е женската консултация и четеш по вратите
аз така намерих моя и да не ти казвам,че с комисията никога не съм се срещала.на датата болничния ме чакаше готов
но и лекарят трябва да е готин

# 714
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Аз като бях в средата на четвъртия месец попитах докторката дали може да изляза в болнични и тя взе нещо да си пресмята и ми каза,че мога-щели да ми стигнат дните.За какво ставаше въпрос изобщо незнам.Принципно болничния ми го пише акушерката,никога не е споменавала,че се ходи на комисия и тем подобни.Даже и на вратата не пише кога евентуално има такава комисия.

# 715
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Според мен много зависи и каква работа работиш,ама още от 7-8 седмица да тръгне да ти дава болничен ми се струва мисия невъзможна.Мое мнение.

# 716
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз като бях в средата на четвъртия месец попитах докторката дали може да изляза в болнични и тя взе нещо да си пресмята и ми каза,че мога-щели да ми стигнат дните.За какво ставаше въпрос изобщо незнам.Принципно болничния ми го пише акушерката,никога не е споменавала,че се ходи на комисия и тем подобни.Даже и на вратата не пише кога евентуално има такава комисия.

Имате право на 180 календарни дни болничен за общо заболяване /в които влизат и дните за задължане/ за една календарна година. Дните за бременност и раждане започващи 45 дни преди термин не влизат в това число.
Не е задължително на вратата на акушера да има дданни за комисията. Лекаря ще каже кога и къде се събират. Ходенето пред комисия е формално. Някои лекари сами предвижват документите.

# 717
  • София
По мои сметки ще ти стигнат точно дните за болнични до края. Друг е вече въпросът с ЛКК...Не съм много наясно как точно стоят нещата, защото при мен е лесно - свекито е в ЛКК-то на нашата поликлиника и само и давам талона от гин. Защо не питаш GP-то как стоят нещата при вас? Другото - до колкото знам, ако лежиш 3 дни в болница после нямаш проблеми с дългите болнични. Проучи си нещата - вратички много. Успех  Hug

# 718
  • Сфия
kitty_ls , благодаря ти! В коя поликлиника си ти?
Питах GP-то дали АГ-то в поликлиниката може да ми дава болнични и тя ми каза, че мисли, че може. Но не знае нищо конкретно. Вчера се обадих на регистратурата на Токуда да поразпитам и ми отговориха от там, че нямало проблеми с болничните, ако се запиша при някой от техните лекари на ЖК, та в четвъртък ще ходя и ще питам-да видим.

# 719
  • Бургас
Аз вече тотално се обърках влизат ли болничните за детето, които съм вземала в тези 180 дни или не.Сега си ги смятах в картона и са около 42 дни общо болнични за детето от началото на годината досега.И от 17 юни гинеколога ми издаде болничен за 30 дни и понеже не е наясно влизат ли или не спомена само, че може и да не ми стигнат до края.Термина ми е 30 януари.А 45-те дни преди термин се падат на 17 декември.Ако някой може да помогне със сметките.Тя Елфичка ми писа, аз й благодарих, ама списъка с личните го изтрих и сега се побърках пак.Ако не стигнат, просто не ми идва наум как ще се ходи на работа.Едва ли имам повече 17-18 дни отпуск от работата, та не знам.Та хайде, който е запоЗнат да ми го обясни по прост начин - " да, ще ти стигнат, не няма да ти снигнат", защото....И без това нищо не разбирам от бази, брутни, нетни, болничен поради не знам си какви причини и не знам какви счетоводителски термини и наистина не ми е ясно, ако не е обяснено просто.А и не само на мен, на други майки също, та обобщавам с моето питане.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт