Режим на Пиер Дюкан - 20 част

• 27 913
  • 552
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Кри, ти си била голяма свежарка, кво все се пишеш "старило и патило"   bouquet Hug
Фоли, мерсаж за капучиното, сега го глътвам! Sunglasses
Яни, всички машинки имат някакво усещане, дали ги мразиш. Обичай си кантарчето и то ще те заобича. Party
Айсче, и твойто кафенце е супер!
Тутти, спря Дюкан без да правиш трета фаза ли? Или четвърта? Нали казват, че с Дюки е трайно Praynig
Новодошлите - добре дошли и от мен. Карате ме да се чувствам като старо куче, макар и да нямам месец дюканстване! Blush

# 271
Здравейте и от мен.Кри страхотна си.И аз вчера имах случка подобна на Ралче.Харесах си сако и тръгнах да меря.Започнах от 50 ти размер ,48 -размер иии в 46 ми се оказя по мярка .Два пъти гледах кой размер съм облякла.А иначе днес с кантара пак сме си дружки -600гр.Днес ми е последен 4 ден на П от утре салатка.
Успешен ден момичета!

# 272
  • София
tanita_sz- честито и от мен  bouquet  bouquet  bouquet
Скъпи момичета, много задушно бе, направо днес ще изпия 4 литра вода, а и както съм в цикъл, сигурно от топлото време ще изтека ooooh! И подута се чувствам, но го отдавам на това ooooh!
Дори, ами ти си ветерам в сравнение с мен Laughing Laughing Laughing Sunglasses Sunglasses

# 273
Здравейте!

# 274
.........
Тутти, спря Дюкан без да правиш трета фаза ли? Или четвърта? Нали казват, че с Дюки е трайно Praynig
.............
Точно така SadСигурно е трайно,ако успяваш да се ограничиш в някакви норми-но аз не успях EmbarassedЯвно имам проблем-или ям Mr. Greenили съм на диета/режим/Средно положение няма Sad

# 275
Най ми е трудно да не посягам към плодовете. Снощи съвсем непринудено си отщипнах едно зърно грозде...но се спрях навреме. Много ми е трудно да си променя нагласата, че плодовете не са полезни за отслабване.... Sad Добре че идва септември и няма да мисля за тях ( само гроздето , ама ще го преживея някак си )...
Чакам мненията ви за тренировките и фитнеса !!!!! newsm78

# 276
  • Варна
Здравей, Маша, ама не мой то тъй само едно здрасти...
Тутти, стискам палци всички да изкараме както трябва!
Ралче, и при мен днес стартира МЦ, аз също почвам да се подувам. Кво да прайш, съдба человеческа.

# 277
Рема - браво на теб  bouquet нито кантара, нито сантиметъра могат да се мерят с увисналите ченета на разни хора Joy

Тути, Били , Black snake welcome - гаранция, че това ще е най-приятното ви отслабване Laughing

Ралче - усещането да се напъхаш в нещо, което ти е  изглеждало невъзможно е страхотно smile3535
И аз скоро извадих едни полички, които мислех че съм изхвърлила - преливат доста отгоре, ама ги закопчавам. Носила съм ги сигурно преди 10години и със сигурност съм била 10кг по-малко от сега, е тоя номер хич не ми е ясно как стана. Доста са демоде, ма нищо чудно да са издокарам с тях като спрат да ма прищипват там някъде между бюста и д...то Joy

Някой питаше за тренировките - аз не съм спец, но съм ЗА продължаването.

# 278
Дори, ама аз не го мразя кантара, много си го обичах преди време, ама той ме намрази и аз какво да правя newsm78

Маша - нямам думи  smile3525

Tanita_sz  като гледам се движим заедно с теб - започнали сме на една и съща дата и сме свалили еднакви килограми. Аз в момента съм малко над лентичката, ама няма да я връщам нагоре, ще дерзая Mr. Green

# 279
  • София
Ianico- аз просто не можех да повярвам, хем че бях и вечеряла и че съм в МЦ, и да доста излиза отгоре над полличката, ама самия факт, че се напъхах вътре,а пък тя е със около 20 см по-тясна от дрехите, които сега нося #Crazy
До нова година може и да не излиза вече от нея, и тогава ще ходя да запаля свещичка в църквата да благодаря, че се запознах с вас и с Дюки Laughing Laughing Mr. Green
Браво и на теб за дрешките Hug Hug Hug
Другото, което е, повечето жени тук имат кг в повече следствие или на едно или на две, че и повече бременности, а при мен е от грешки, липса на воля Sick Един ден ще имам пак да наваксвам и от другата причина, разбира се, аз искам дечица Laughing Laughing Laughing Sunglasses

# 280
Благодаря момичета за топлото посрещане  bouquetОт днес съм в редиците!Ще си направя и лентичка/пък дано да я помръдвам честичко Praynig/Отивам да сготвя не фемилито една мусакичка,пък аз newsm78-ще му мисля Laughing

# 281
 janico невръщай ще ти е стимул да не прегрешаваш.Аз също като свалих лентата на 78 после цяла седмица ходих +500-500 ама сега вече мисля как ще я преместя с още една чертичка по-надоло.

# 282
  • София
Добро утро момичета!   bouquet

Никога не съм бързала толкова да прочета някой форум! Сега първо това правя и после работа и т.н.

Рема, браво и аз имам една пола, която си стои така, но нея ми я шиха по-поръчка, защото тогава бях 47 кг и не вчрвам да се вмъкна отново. Ама аз и за дънките съм доволна. Мисля, че до 1-2 седмици, ще мога да ги нося и навън.

Кри  Hug много си красива и 23те килограма си личат! И още как! Колкото и да ти остават съм сигурна, че скоро ще изчезнат!   bouquet

Айсче, мерси за кафето.  Hug

А сега за спорта, копирам от книгата, която нося с мен, защото зарибявам поредната приятелка:

ВТОРА   ИЗВЪНРЕДНА  МЯРКА  - ПОЛЕЗНА  ФИЗИЧЕСКА  АКТИВНОСТ

Повечето от теоретиците на отслабването препоръчват да се яде от всичко в малки количества и да се увеличат енергийните разходи, свързани с физическите упражнения. Тези препоръки изглеждат логични и рационални, но практиката свидетелства за друго. Според американската Асоциация на специалистите по обезитет по този начин само 12% от желаещите да отслабнат свалят килограми и само 2% успяват да задържат постигнатото тегло. А огромният интерес към спорта и физическите упражнения в САЩ е добре известен.

Никога не спортувайте по време на интензивно отслабване.

През ударната фаза, докато трае бързото отслабване, не препоръчвам на особено затлъстелите си пациенти да спортуват и да правят физически упражнения.

По три причини:

• Първата е, че усилието на волята, необходимо, за да се спазва диета за отслабване, е само по себе си едно изпитание. Ако си наложим още едно, бихме могли да провалим пялото начинание.
•  Втората причина е, че дебелият, който сваля много килограми, лесно се уморява и има нужда от почивка и от здрав сън. Физическото усилие може да увеличи умората и да намали решимостта му.
• Третата е, че затлъстелият е по дефиниция прекалено тромав и да му се наложи достатъчно за отслабване физическо упражнение би било направо опасно.
Освен това, да се иска от него да спортува, означава също да се подцени неудобството му да излага на показ тялото си.

Три прости препоръки
Затова пък през преходния етап - за запазване на теглото - спортът е от изключително значение както за да предотврати изпълняването, така и за да заздрави отслабналите мускули и да стегне отпуснатата кожа. Опитът показва, ч.е редовните физически упражнения не са любимото занимание на затлъстелия - отвращението към движението и физическото усилие са част от елементите, допринесли за свръхтеглото му.
Затова за отслабналия, чиято окончателна стабилизация трудно се постига, Протал предлага три прости препоръки, които могат да се изпълнят и от най-неподатливите.

Откажете се от асансьора. Тази препоръка е колкото проста, толкова и задължителна. Което иска да .стабилизира постигнатото тегло, трябва завинаги да се откаже от услугите на асансьора. Качването или слизането по стълби е дейност, която натоварва най-големите мускули и предизвиква изразходването на много калории за малко време. Освен това тя позволява на сърцето на уседналия гражданин редовно да сменя ритъма си, което е отлично средство за избягване на инфаркта.
Но тази препоръка има и друг, скрит смисъл. Тя позволява на пациента да проверява няколко пъти дневно дали е твърдо решен да стабилизира теглото си.
Да хванеш перилото на стълбата и да се заизкач-ваш въодушевено, е просто, полезно и логично действие, нещо като намигване, с което читателят ми казва, че вярва в плана ми.
Да избереш асансьора под претекст, че закъсняваш или че носиш тежка торба, означава да поставиш началото на отпускане, което може само да се увеличава. Така че стегнете се и изберете стълбището.

Стойте прави колкото можете повече. Винаги когато не е задължително да седите или да лежите, стойте прави. Разпределяйте тежестта си равномерно върху двата крака. Всяка друга поза натоварва не мускулите, а ставните връзки, при което не се изразходва никаква енергия.
Не подценявайте тази на вид безобидна препоръка - изправеният стоеж предизвиква статично съкращаване на най-големите мускули - седалищните, чети-риглавите и голямопищялните.
Да стоите прави и здраво стъпили на краката си, е действие, което, ако стане редовно, консумира достатъчно енергия, за да не бъде пренебрегвано.

Ходете целево. Ходенето заради самото ходене е добро физическо упражнение, при което се изразходва достатъчно енергия, за да бъде включено в един стабилизационен план. Но практиката показва, че то отнема и доста време, поради което заетите хора го отхвърлят.
Не е така с целевото ходене, което по дефиниция не е самоцелно упражнение. Да се приберете вкъщи пеш, да отидете на пазар или на гости на собствените си крака, е естествена човешка дейност, която ще ви е лесно да приемете.

През периода на стабилизиране на теглото бившият затлъстял трябва отново да се научи да използва тялото, което с право е смятал за непоносим товар, спъващ свободата му. Трайното отслабване не става с вълшебна пръчица, а с рехабилитация, която се извършва в главата ни и която трябва да желаем. То е работа над себе си, която носи такова удовлетворение, че оправдава всички усилия. Да спазва един ден седмично протеинова диета, да гълта три супени лъжици дневно овесени трици, да пофлиртува със студа, да стои прав, да ходи при всяка възможност и да забрави асансьорите - за бившия затлъстял в период на стабилизация всичко това е нищожна цена, срещу която си възвръща свободата, достойнството и нормалността.
Накрая, ако трябва да се избере една-единствена от горните препоръки, то би трябвало да е отказът да се ползва асансьор - полезна и лесна за изпълнение мярка, която отнема малко време и много енергия, единствената, която може да се приеме „завинаги".

# 283
Добър ден и от мен!
Благодаря,че ме приемате сред вас така радушно!Ще помисля върху съветите ви за по-малко дни на протеини.Ще се пробвам да са 10,но,ако не успея,ще намаля.Докогато издържа,дотогава.Вчера четох и рецептите и ми се сториха много вкусни.Затова се хвърлих на 10 дни.Избрах си поне 10 рецепти.Сега пия кафе с мляко,а за обяд и вечеря ще си приготвя пилешки дроб с лук.Пак да ви питам-може в ПД да се подправя с лук,нали и лимонче малко?
Приятен апетит на всички!

# 284
Здравейте Дюканки Simple Smile
  bouquet за Кри и успех Peace
 welcome на новодошлите и  Peace
Лек и успешен ден Hug

Общи условия

Активация на акаунт