Проблеми с бъбреците и пикочните пътища - 8

• 60 357
  • 347
  •   1
Отговори
# 75
Мами, я кажета при колко от вас се предполага, че проблема е наследствен?

При нас може да се окаже нещо такова, макар че моите проблеми с бъбреците не са сериозни - имам пиелитни промени на десния бъбрек /каквото и да означава това/ и съм правила бактерии /Ешерихия коли/, но май само 1-2 пъти. Освен това, при Калина проблемът беше по-скоро урологичен. Просто последствията бяха за бъбрека.

# 76
Бори и аз съм изменения във формата на единия бъбрек (това случайно се откри на един ехографски преглед) но съм нямала бактерии и т.н. Баща ми и сестра ми са със бъбречен проблем, но те са със камъни във бъбреците. Във връзка със вродената аномалия на Викито, винаги са ме питали лекарите дали във семейството ни има хора със заболявания на бъбреците, казвала съм за сестра ми и баща ми, но никога не са ми казвали, че проблема при Викито е наследствен. Така че, не знам и аз дали е наследствено или не ... Само знам от нашата лекарка, че през последните години много деца се раждат със вродени аномалии на отделителната система, нямам си и идея защо е така. Аз много се обвинявах за аномалията на Викито, защото я родих във 33 г.с. и мислех че ранното раждане е причина за аномалията, но в последствие се замислих, че всъщност отделителната система се образува още през първите седмици на бременността и това няма нищо общо със ранното раждане ...
Поздрави,  Hug

# 77
Аз също съм се чувствала виновна, защото точно по време на органогенезата все още не знаех, че съм бременна и се наложи да ми вадят мъдрец с упойка, после два пъти рентгенови снимки - на бял дроб и панорамна на зъби. Пих и някои лекарства...

# 78
Ох, момичета писна ми! Какво да я правя Викито вече не знам?! Пак започна да се напикава по време на сън. Имаше един сух период и от няколко дни насам пак започна да се събужда със локвичка под дупето си. И по време на нощния си сън и по време на следобедния.
Казах на лекарката ни, тя смята че има бактерии в урината затова се напишква, ама урината и е стерилна. Какво да правя вече не знам, мога да сложа памперс, но не смятам че това е решение на проблема. Вече си мисля да започна да я мъкна по баенета и  да и леят куршум ... Дайте ми съвет, какво да правя?  Hug

# 79
... Само знам от нашата лекарка, че през последните години много деца се раждат със вродени аномалии на отделителната система, нямам си и идея защо е така.

Аз имам обяснение за себе си - 6-ти за 7-ми клас пътувахме до Ленинград на гости на побратименото училище през юни. През април, същата година беше избухнал Чернобил АЕЦ...

А за напишкването - обикнавено се засилва или се появява отново със застудяването на времето. Ако пие същото количество вода - тя вече не се изразходва в потене, а се трупа в отделителната система. Дано да е толкова просто, а не нещо сериозно.

# 80
Ох, момичета писна ми! Какво да я правя Викито вече не знам?! Пак започна да се напикава по време на сън. Имаше един сух период и от няколко дни насам пак започна да се събужда със локвичка под дупето си. И по време на нощния си сън и по време на следобедния.
Казах на лекарката ни, тя смята че има бактерии в урината затова се напишква, ама урината и е стерилна. Какво да правя вече не знам, мога да сложа памперс, но не смятам че това е решение на проблема. Вече си мисля да започна да я мъкна по баенета и  да и леят куршум ... Дайте ми съвет, какво да правя?  Hug

marychery имаше подобен проблем с Мария. Не знам дали са го преодолели. Дано се включи.

Гледай да не поема много течности преди сън. Има ли някаква причина от психологически характер за това - някаква промяна в ежедневието например.

# 81
здравейте и от мен.от давна не съм се включвала в темата . и при нас е горе долу същото . дойде септември времето захладня и започнаха настинките .божидар и той е хремав и малко се притеснявам да не стане по сериозно затова започнах да давам витамин с и малко хранителни добавки за да подсилвам имунната му система( това отделно от пиелосептила който продължавам да му давам всяка вечер)
Майчета ,нали пиелосептила е все пак антибиотик .от една страна той трябва да лекува  ,но от друга той не увреждали бъбреците ?

# 82
ciji ти го даваш във малки дози със цел профилактика, нали? Да ти кажа честно, аз съм много против всичките тези лекарства и това продължителното време през което да се тъпчат дечицата със тях. И аз така се питах като теб, не пречи ли, а помага ли? И накрая спрях всичките лекарства включително и инфектортимета, който трябваше да и го давам 6 месеца след операцията. От преди 4 месеца не и давам нищо и сякаш е по добре (да чукна на дърво) както и урината и показва все стерилност, което ме радва, а и започна да си хапва по добре, защото докато е на лекарства го няма този апетит.
Та, не вярвам да е много хубаво за бъбречетата толкова много пиене на лекарства. Това си е мое мнение ... не искам да ти влияя по никакъв начин  Hug

Н а т и, няма нищо ново във ежедневието на Викито. Незнам защо така се получава ... Но снощи има пропуск  Party във напикаването.

katosun Чернобил ... напълно е възможно  Thinking

Ох, утре във 17 часа ни е микционната...отново усещам напрежението както преди операцията.
Момичета, бъдете със нас!  Hug

# 83
...а и започна да си хапва по добре, защото докато е на лекарства го няма този апетит...
Ники също спря да яде нормално от както давам пиелосептила. Аз все пак останах с впечатление, чер не е антибиотик  newsm78 но не съм сигурна.

Ние бяме в София предната седмица и успяхме да направим МЦ, но резултата е същия 3-4 степен лявостранен рефлукс с 1ст хидронфроза. От почти една година сме на пиелосептил, надявах се да е втора степен, но...
Д-р Гайдаров е категоричен, че е за операция. Говорихме и с д-р Русева, тя е на мнение, че ни е много кратка профилактиката и да изчакаме още една година. Но аз се отчаях, че с профилактика ще се подобри нещо, притеснявам се да не се увеличи хидронефризата или да не направи трети пиелонефрит, защото тогава ще трябва спешно да я оперираме. И така вече мислим за операция ще се обадим декамври да запазим дата.

Ели успех на МЦ дано рефлукца да е изчезнал  Praynig

# 84
GerDa, много съжалявам за лошите новини Sad Не знам какво да кажа, но аз лично се съмнявам че щом след 1г. няма подобрение, ще настъпи такова със същото лечение. Стискам палци да вземете вярното решение, каквото и да е то.
Елеонора, както и преди писах ще стискам силно палци всичко да е наред Hug

# 85
GerDa и аз се съмнявам, че само със лекарства нещата ще се подобрят. Винаги ми е било чудно защо лекарите предпочитат да се мъчат децата със лекарства, отколкото да се оперират и да се свършат със мъките ... така беше и при нас - в продължение на години я тъпчехме със фуролин и накрая пак се стигна до операция.
Каквото и да предприемете със вас сме! Много силни прегръдки от мен и Вики!  Hug

Тоничка благодаря!  Hug

# 86
елеонора  благодаря ти за съвета ,мислиш ли че е добре да отида и на друг лекар за друго мнение след като съм била в правителствена

# 87
Ох, утре във 17 часа ни е микционната...отново усещам напрежението както преди операцията.

Ще ви стискам палци  Hug

# 88
  • в мъжки прегръдки

Успех! Стискаме палци.

И на мен ми е притеснено че Марти пие повече от година цефаклор профилактично, но с който и лекар да споделя за проблема с бъбреците първото му питане е дали пие нещо за профилактика. Така че сигурно е важно. Още повече че Марти не прави пиелонефрити и лекарите които го следят знаят за това но продължават да настояват за профилактиката.

В учебника на доц. Минков изрично е написано че хидронефроза 3-4 степен се оправя само с операция.
Герда, покажи ми се като ме видиш на icq.

# 89
елеонора  благодаря ти за съвета ,мислиш ли че е добре да отида и на друг лекар за друго мнение след като съм била в правителствена

Не, не ciji. Simple Smile  Аз просто си дадох мнението за това продължително пиене на лекарства...
Мисля че във Првителствена си разбират от работата, но не само лекарите от там решават да се пробва консервативно лечение вместо да се оперират децата.  Hug Пък и лекарите си знаят работата...

Общи условия

Активация на акаунт