Още много малко ни остана, СЕПТЕМВРИ всяка ще е мама!

• 11 511
  • 303
  •   1
Отговори
# 180
  • Sofia
Ми и аз да цъфна. Добрютро! Grinning

И ние с щерката се стягаме, докато още се диша да мръднем до пигиса за пореден опит да харесаме пам. одеалце и нещо/комплект за изписване, но в краен случай си имам вариант де.
Обаче ако в такова топло време ако се случи да се изписваме се чудя като колко да се облечем и най-вече има ли нужда от пелена.. най-вероятно някаква тънка памучна, каквато точно нямам супер подходяща Tired Thinking
Трябва да купя и спирт да мина креватчето, шкафчета и чекмедженца(бебешките), авто-столчето... ама да ви кажа почти не остава какво да свърша, щерката ми иззема всики задачки, такъв ентусязъм я тресе, че не е истина направо.... ляга - "Нали утре ще перем дрешките на бебка?!".... става- "Днес нали ще подреждаме нещата на бебка?!"  Crazy Heart Eyes

Остава и да си вземем килима... двойно пран Laughing...веднъж човешка ръка и втори път природата.... и нали е вълнен, сънхне бавно и то си стана приключение прането му. Crazy Grinning

В понеделник( нали го дават по-човешко времето) ако съм си 2в1(надявам се) мисля ако не се се стоплило много, след тоновете да щурмувам НОИ за онзи ПИКкод.

Лек ден и от мен и успешни начинания! Hug

# 181
добро утро мами-тумбалани. Hug
откакто съм отворила очи си мисля за АНИ-БАНИ и КАЛИ,дано всичко при тях мине добре.стискам им палци и чакаме добри новини в най-скоро време.

# 182
Добро утро мамита!
 HugТази сутрин си направих мляко с какао и сядам пред компа да видя дали си нямаме ново бебче.Леко раждане пожелавам на всички майчета днес и чакаме новинки. Laughing
След малко ще водя синът ми на зъболекар.Не се страхува за сега и иска да махнат къщата на Чук и Пук от зъбчето му. Peace

# 183
Ха добрютрууу и от меня  Flutter
Моренка, виж кво е положението с тия пелени - дали всичко е ватирано ... аз си имам комплект за изписване, ма нямам пелена ... както и някакво тънко одеяло, ако времето се задържи такова, че да вадим памучните  Thinking ша ги сварим  Thinking пък тя пелената що да е задължителна  Thinking а не ми се ще да купувам комплект за изписване, че станаха много парцалките  Hug

# 184
  • София
Добро утро и от мен!
Появих се най-сетне  Grinning Благодаря ви, че сте мислили за мен   bouquet Благодаря на Анири, че е предала съобщението  Hug Ама какви новини само, явно като ме няма се случват само хубави неща  Simple Smile
Честити бебчовци на Хекси, Мацко и Брави! Да са ви здрави, добрички и много щастливи!
Хекси, моля се Алекс много бързо да порасне и диша свободно!
Успех, леко раждане и бързо възстановяване на Ани и Кали!   Praynig
Стискам палци и на всички останали, които са се запътили към болницата.
Добре завърнала се на Петето, надявам се, че сте добре.
Людмилче, много се радвам, че пак си на линия  Hug
Забравих какво щях да пиша... Добре, да разкажа тогава и за себе си малко  Blush Моето бебоче е добре, но изостава с две седмици, та затова се опитваме да го задържим по-дълго в корема. Гадното е, че имам постоянно болезнени контракции и трябва да лежа. Кръстът изобщо не спира да ме боли вече. Хубавото е, че контракциите са хаотични и олекват като си легна. Освен това докторът ми каза, че с толкова подготвителни контракции съм щяла да родя по-лесно  Simple Smile
А най-хубавото е, че вече нямам възбрана да пиша от време на време, защото се разбра, че явно ще съм си все така докато родя.
Хубав ден и много добри новини!

# 185
Морена, Веси, аз имах същата тревога - Трябва ли да увиваме детето при изписването и в пелена задължително, щом навън е топло?! newsm78 Rolling Eyes
Обаче в крайна сметка май няма да му слагам и пелена... Иначе намерих и памучна и ватирана - имам, но няма да ги ползвам...
Уффф, чета тук и Тумбелина е с болезнени контракции, а при мен няма никакви сигнали още... пък ми е започнало обратното броене Thinking Ще си чакам, пък когато реши - тогава Peace
Joy

# 186
  • София
Добро утро и от мен! Хайде, чакаме някое от щъркелчетата да се включи с добра новина. Wink

Аз също си мислех наскоро, ако е такава жега с какви дрешки да изпишем бебо. newsm78 Имам едно много сладко комплектче, една приятелка от Германия ми го беше донесла, и мисля с него да е, комплекта за изписвне е сякаш по-плътен, и със шапка и пелена. Ако е топло мисля, че няма нужда от пелена. Сега ще вляза при снимките на августинките да видя техните бебоци как са ги изписали  Sunglasses (две мами от априлките родиха този месец, та ще потърся къде беше линка им със снимки).

# 187
  • Варна
Честито на майчето  smile3525
Много да я слуша адашката и само радост да и носи  Hug
Днес се очаква пак малък валеж от бебчета дано всичко да е окей
стискаме палци

# 188
  • София
Някоя мама питаше за количката Чиполино Бевърли - наистина коша й се сваля (пак една мама от априлките-2005 има такава) и я ползваха и вместо столче за кола в началото (но според мен трябва да си се купи и столче, но това е друга тема Wink).

# 189
Добре дошла Люси! Hug Hug Hug Много време те нямаше, разкажи как ти мина почивката?

Ани-бани и Кали сигурно са на пангара вече...дано всичко мине, както искат. Чакам с нетърпение щъркелова вест от тях и се моля да са най- щастливите мами днес.  Simple Smile

За диоптрите - аз съм с 3,75 късогледство и в понеделник съм на обстоен преглед, след отпуската на клиниката. Ще ми разширяват зениците и ще съм като прилеп  hahaha до вечерта. Но знам, че е важно за нормалното раждане (на което съм привърженик  Peace) в какво състояние ти е ретината, очното налягане и най- вече как ще напъваш...щото дори и всичко да е наред при прегледа, това не означава, че не можеш да си навредиш.

Моля раждалите нормално мами с късогледство, да разкажат малко повече. Че повече инфо от извора никога не е излишно   Hug

# 190
Добро утро и от мен Simple SmileЧакам с нетърпение бебевалеж днес Hug
Аз самата вече броя с нетърпение дните до секциото Crazy
Не знам вие как сте, но се оказа, че аз почти не мога да вървя Shocked След първите няколко крачки почва зверски да ме боли костта отдолу и усещам много неприятен натиск - все 1 бебето се смъква надолу Shocked  ooooh!
Днес обаче смятам да изляза и да поогледам малко за бебешорски дрешки от по есенните - нали по всички магазини казаха, че от средата на август нататък ще са заредени Simple Smile

# 191
  • София
Моля раждалите нормално мами с късогледство, да разкажат малко повече. Че повече инфо от извора никога не е излишно   Hug
Аз съм такава, но имам само на едното око -0.75. Ами родих си без проблем, никакви изследвания не са ми правени (някой май ми беше казал, че само тези с диоптър + трябва да се изследват), не помня даже дали в консултацията в Шейново тогава изобщо знаеха. newsm78 Сега щях да питам доктора, но естествено забравих, но се чудя при положение, че вече съм раждала и е нямало проблем дали трябва да се ходи на очен лекар? Също и за теста за упойки - сложиха ми епидурална и лидокаин по-късно, дали има смисъл сега да се изследвам? Thinking

# 192
Добрю утро, тая сутрин като никой път се кукнах рано рно и съм ги замислила Ани и Кали и стискам яко палци всичко да мине ок и чакам щъркчетата да кажат добрите новинки.
Да ви кажа вчера за какво ревах ама като лудите малко хем рева хем се треса от смях щото осъзнавам ква простотия е. Та донесоха ни бебешкото креватче и майками и мъжа ми почнаха да разместват че да го сложим в спалнята и от някъде изкочиха мои много стари плюшени играчки и майка ми вика ми да ги дадем на някакви деца от социално слабо семейство, едва ли някой ще си играе с тях и аз един рев, моите си играчки не ги давам ужас и майка ми и мъжа ми направо Shockedпък аз  Cry и така Joy Това ми е първата такава истерия през бременността.

# 193
  • Бургас
Привет от мен за днес,
Стискам палци на Кали и Ани и чакаме новини!
Аз да ви кажа от два-три дни съм с много контракции, но понеже не са регулярни доктора каза че ще чакам до термин, но ми изписа да пия папаверин 3 х 2. Но като ме почнаха контракциите толкова ме болеше, че ошашках нашите.  На всичкото отгоре имаше 3 капки кръв на превръзката и те съвсем изперкаха. Татко като се панира и не може да си намери панталоните и ключовете за колата. Мама пък я сви стомах. Аз се обадих на доктора и той ме успокои, каза че това може да е от края на тапата, но щом няма обилно кървене, значи още не се е отлепила и да си чакам спокойно термина. АЗ им казвам "Абе хора вие сте минали по тоя път, кво се шашкате? "
Аз уж за мое спокойствие и сигурност съм при тях, а те като се побъркаха, чак ми стана смешно.
Днес мъжа ми ще си дойде да ми погостува за два дни и съм много щастлива.
Хайде до скоро.

# 194
И аз се чудя за изписването, щото при мен се очаква да е краят на септември, че ако пренося може и октомври, знам ли го. Семтември по едно време бях чела че щяло да е кофти време като цяло, макар че тези дългосрочни прогнози все по-малко може да им се вярва - не е много пресказуем тоя пусти климат.
Аз комплект за изписване не смятам да купувам, много са ми скучни такива някви едни и същи и съдържат куп неща, които не ми трябват. ИНаче имаше някви сладурски бях видяла на fuar baby, при това с EcoTex сертификат и супер качествен памук съответно - ама от 8 части, ми не ми трябва тва чудо на мен, при положение че от тях искам само едни ританки и жилетчица.
Така че не знам в кво ше обличам мадамата, ама тва да ми е проблема. Тя да гледа да се завърта, другото ще го опраим.
Това, което съм решила, е че я нося в слинг на изписването, тъй че няма да е чак толкоз голям проблем колко дебело ще я облека, щото до мен ще й е топло. А и предния път имаше някакъв мноо глупав ритуал, в който акушерката я подава на бащата и се очаква апарати и камери да щракат отвсякъде съответно. Малко тъпо се чувствахме всички, щото ние не бяхме настроени за официалности, а искахме да си вземем бебето и да си го водим в нас и така приповдигнатият дух нещо увисна във въздуха. Плюс че нямаше сто роднини наоколо а само ние с мъжо и мойте родители. Та сега ще си я нося аз, да не става в духа на: "Айде свата кати сватята на танц сега, о-па!"

Общи условия

Активация на акаунт