Отговори
# 105
  • Златна Добруджа
Гера, и аз имам чувството, че следобед кърмата ми е по-малко, за разлика през нощта когато гърдите ми видимо са по пълни и даже спя със сутиен и "превръзки". Хем през нощта понякога яде по-начесто /през 2, а не през 3 или 4 часа/.
Поли, и на Ния се появиха пъпчици. Имам чувството, че са свързани с горещините. А на консултация с Йоан съм ходила до определено време 1 път в месеца, сега предполагам пак ще е така. Просто ми се наложи заради баткото да ходим при педиатъра и то беше точно 2 седмици след раждането,и тогава направихме контролно теглене.

# 106
   Ментинка, дали не са бебешко акне? А може и жегите да допринасят...може и от млякото да е... Ади като папка то се стича мляко по бузи и брадичка, чак по цицките на мама...особено по едната, та подлагам лигавник да попива.Simple Smile))
   Абе и ние сме на консултация като направим месец ама останах с впечатлението че повечето мами ходят по-често...явно съм се заблудила:-)))

# 107
Има ли някой с изплатени вече болнични за юли? аз още нямам нищо... #2gunfire #Cussing out

# 108
  • ГОре на черешата...
Има ли някой с изплатени вече болнични за юли? аз още нямам нищо... #2gunfire #Cussing out
Моите си ги изтеглих днес.
Ама аз нали отдавна съм в болнични и си ги получавам съвсем редовно.

# 109
  • София
Да се похваля, от два дни сме САМО на кърма.  newsm44
Наддаването- досега дохранвах, първата седмица след излизането от майчин дом- 50/50 кърма към АМ, втората седмица почти само на кърма и от сряда сме изключили АМ изобщо.
водила съм я на преглед два пъти - една седмица след изписването беше наддала 300 гр, втората- 270 гр. Досега я мерех на всяко хранене- не яде много, по около 60,70 мл., но пък ядеше 7, 8 пъти. за чесдтото ядене я будех, за да стимулира гърдите.
ОАт както е на кърма само, обаче, стпях да я будя и тя започна да се храни през деня на 4 ч., а през нощта на 7. Чудя се не е ли дълъг интервала и дали пак да я будя? newsm78 newsm78
за косултациите- досега ходех седмично, за да я следя, следващата ни консулттация - след 2 седмици.
Пъпчици и ние имаме по бузите- дребни, ту са червени,ту избледняват. Педиатърката каза, че е нормално, не помня обяснението.
Гера, как се дава секрет за стафилококи къде. Откъде съдиш, че може да е стафилококи? Как е доктора? Поздрави, ако ходиш на контролен.

# 110
 Днес цял ден Ния липсва. Най - вероятно ще има хубави новини скоро. Стискам палци вече най - после да е дошъл момента за нея и всичко да мине добре и до довечера да гушка едно сладко бебче.

# 111
  • София
Здравейте и от мен!
Честито на новата мам Бини!   bouquet
С това наддаваен аз се шашкам много защото нямам много кърма и моя много не иска да суче от мен  Cry Изцеждам се и му давам като от снощи с мъка изцеждам 70 мл. и до там и не знам като чета как вие давате по 100 и ..... направо ми се плаче  Cry ПОнякога пък и той дори самия не си ги изяжда тези 70 мл. Нормално ли е това? Ние ядем на 3 часа + ноща пак на 3!
Просължаваме и да си повръщаме по малко и въобще се шашкам много!
ИСкам да ви питам вие климатик пускате ли като беб е в стята? Моя вчера пусна и го сложи на 27 градуса като на мен ми стана леко хладно а беб беше само по боди с къс ръкав и аз се шашнах а моя вика не е страшно не е студено! Rolling Eyes

# 112
Тони, ние сме на климатик постоянно. Държим го на 26-27 градуса. Ади също е по боди с късо ръкавче и лека пелена

# 113
  • Златна Добруджа
   Ментинка, дали не са бебешко акне? А може и жегите да допринасят...може и от млякото да е... Ади като папка то се стича мляко по бузи и брадичка, чак по цицките на мама...особено по едната, та подлагам лигавник да попива.Simple Smile))
Може й бебшко акне да е  Peace Ще питам педиатъра в понеделник.
А за болничните - получих ги - и за юни, и за юли.

Бузанката ми днес като никой път спи по това време, че мога да си свърша някоя и друга работа, и във Форума да повися  Mr. Green

# 114
  • София
Поли мен ми се струва хладничко ама знам ли? Днес пак ще го пусна но се притеснявам да не настине милото Rolling Eyes А с тея пъпчици дето ни зилизат се изнервям зверски и днес лекарката ще идва специално за тях! Едни такива червенки са и имат бяла точица посредата.... много ме е страх и ту се показват ту се скриват а аз ги мацам с спирт! Confused

# 115
  • вкъщи
здравейте мами!набързо да се от4ета,4е днес бебо  е крив и все ми е на корема заврян.само така се успокоява.за болни4ните за юли,моите са преведени на 14 август.за климатика и аз пускам,но в др стая,те са преходни и охлажда и на децата стаята.то ина4е не се живее.оба4е моя беб взе мн да киха и накашля,но винаги след кърмене и като е буден.като спи няма нищо такова.4удя се да го водя ли при педито,ама в тая жега,много дале4 ми идва и ще се изпържим и двамата на тоя пек.засега сме само на кърма,беше намаляла,но си направих жито,взех от 4ая на хип и сега е ок.дори не се изцеждам след всяко кърмене,време не остава.ние през нощта ядем минимум по 2 пъти,не виждам скоро да махнем нощното хранене,гладен ли е мони,нищо не ме спасява.а и мисля ,4е е неестествено да приу4аваш толкова малко бебе към режим,особено ако е на кърма.ще кърмя на поискване засега,трудно е,но природата така е решила.уф,ставам,4е недоволства мъжа отатъка.може би ще излезем след 18 4аса,дано захладнее поне малко.

# 116
  • Бургас
Здравейте момичета.
Да се включа и аз че само чета.
Аз съм малко тъжна защото не съм виждала малките разбойници вече седмица и ми се къса сърцето,но днес ще си ги вземем че не мога повече много ми липсват.
Имам малко притеснение че малката била с разтройство и да не стане беля с бебето но мисля че то сега има още силен имунитет от мен и кърмата и няма да е опасно все пак ще пазя бебето от набези.
Поли и аз нямам пари от Нои но не знам защо на едни плащат на други не може би по късно са ги занесли счетоводителките.
Аз държа бебо само по боди на отворени прозорци и пак мисля че му е топло но няма как,иначе ние сме само на кърма много добре си хапва мъника дано да продължим така.

# 117
Мира, ще ни уморят от глад тези хора от НОИ бе....Нали дългите болнични били с приоритет...
 Тони и на Ади пъпчиците са такива. Ние днес взехме кремче за лице на Себа мед та да видим. май ще си отшумят сами...
 Марианамама и ние сме на кърма и на поискване, режим не можем да пазим никакъв, но щом бебоците се чувствт добре така ще е. И аз не мога да си помисля без нощно хранене...

# 118
  • Пазарджик
Здравейте и от нас  Hug

Напоследък само чета и не пиша. Но дори и сега Катерина е легнала върху гърдите ми. Добре че съм с лаптоп та да мога да оперирам  hahaha
Да кажа честито на всички новопоявили се бебоци на техните щастливи мами. Много да сте здрави и усмихнати, късмет във всичко да имате.   Hug
Добре дошли и на завърналите се мами - липсвахте ни   bouquet
Мили мами още 2в1 - на всички пожелавам скорошно обебване и много леко и бързо да е раждането на здравичките сладурански бебчовци  Hug

Ние сме добре, имам чувството, че Катерина доста е пораснала. По-другата седмица сме на консултация та ще видим.
За килограмите - Ние сме напълно на кърма, храним се на поискване, но обикновенно сме през 2 1/2 - 3 часа. Не съм сигурна, но мисля, че е качила около 500-600 гр за 15 дена. Днес може пак да се премерим на нашия кантар, всъщност ще го направя още сега: мда, 18 дена след изписването тя е +650 гр. Говорим приблизително, защото все пак меренето е малко примитивно  Rolling Eyes За мен обаче, както писах и преди, е по-важно, че е спокойна, ака и пишка доволно. Даже днес да я похваля - не знам дали сте чели темата за естествената хигиена на бебетата, но аз бях много впечатлена от нея, още докато бременеех и реших, че ще пробвам да я изхождам - все пак нищо не ми коства да опитам. Днес реших да направим първи опит, защото вече сме свикнали една с друга и аз горе-долу я осещам особено като има акане. Та преди яденето в 12 я взех аз, сложих я над легенче и и подадох гърдата - след 3-4 минути направи такъв залп в легена - добре че беше голям иначе всичко в стаята щеше да е в златисто ако  hahaha Аз продължих да я държа и след малко се и изпишка. Толкова хубаво ми стана. Та съм решила да продължа с опитите Peace
За беличкото в устата - ако е като парцалчета, вероятно е млечница, а ако е плътно - остатъчно мляко. Ние имахме млечница и се оправихме със сода и лежане на възглавница. Бях писала за това. Важно е да се поддържа алкална среда в устичката - за това е содата. А пък лежане на възглавница, за да не се връщат киселини от стомахчето.
За климатика - пускам си го още от началото - на 25 градуса е, в нашата спалня е, но го насочвам да духа към прозореца, а пък нейното легло е точно в другата посока. Най-добрата температура за бебетата е 18-22 градуса, за къпане 24-26 градуса. Тъй че спокойно - 27 градуса си е даже горещо. Аз Катерина я държа на 25 градуса по боди с къс ръкав (даже днес е без ръкав) и слагам едни тънки чорапки на крачетата. Завивам я само когато спи и то с единична пелена тип бархет или с чаршафче.

Вече забравих дали имаше и за други неща въпроси - изперкала съм вече. А иначе нашата бонбонка имам чувството, че вече доста добре различава фигури - днес сутринта баща и я държеше и си местеше главата наляво и надясно. Без да и говори. И тя го следеше с поглед и даже и главата си въртеше. А колко е заякнала - така хубаво си вдига и държи главичката. Направо ме разбива това дете - аз знам, че това са все неща типични за 2-рия месец  Shocked

Велева, браво на вас. Само така.
На Франито много цунки и прегръдки. И на малкия Теди разбира се  Hug
Сонита, аз лично не бих купила предварително АМ. Винаги може да се отиде и да се вземе. Набележи си кое да е, но не си взимай. Бъди упорита с кърметено, пък той АМ-а няма да свърши в магазините и аптеките - гаранция.  Party
Мира, спокойно, скоро ще си ги нагушкаш и нацелуваш първите ти две приказки  Hug

Много се разписах, айде стига толкова. Цунки и гуш на всички бебоци  Hug

# 119
  • София
За НОЙ - иде ми да ги гръмна и на мен нищо не са ми превели!!!! #2gunfire #2gunfire #2gunfire
Ментина - да на кърма сме иначе няма да знам колко изяжда. Иначе ако сучеше от мен трябваше да я меря постоянно преди и след хранене.
Димианки - и ние сме на климатик и на дребната и е по-добре така на 27-28 градуса сме засега. И мен ме беше страх да го включвам . Ама тя иначе е вир вода,чак е мокро под главата и  та откакто климатика е нон стоп включен тя се чувства чудесно.
 А за кърмата само карай спокойно и аз в началото нямах много , ама почнах да ям като хората и да пия много течности и ела да видиш сега Grinning като се успокоиш всичко ще си дойде на място. Peace
За пъпчиците - казаха ни ,че са нормални и да не ги пипаме. Сами изчезвали след време  - и те почти изчезнаха.
 За режима - благодарна съм, че го имаме иначе ще стана луда калинка.

Общи условия

Активация на акаунт