Отговори
# 120
Polinieziq love пари по болничедн и аз още не съм получила и се дразня вече моя болничен е от края на юни.
Пъпчици и ние имаме забелязах обаче, че се появяват в жегите. Ние вчера бяхме на консултация, биха ни ваксината и ми споменаха за следващите ако искаме да си вземеме някаква вносна, която струва 60 лева. Много се чудя ще взема да прочета каква е разликата, знам само че от вносната няма странични ефекти, като температура.
За наддаването ние сме само на кърма за сега  Praynig дано по -дълго сме така. Изписаха ни на 2560г. сега сме 3880г. значи 1320г. за 1 месец. Simple Smile

# 121
  • София
Здравейте всички!
Аз съм сестрата на Ния, току що се роди Марти, 3 650  и друго не знам, защото аз като се обадих още дори не го бяха премерили. Говорих със сестра ми, но тя само каза, че  е много уморена. И двамата са добре. Подробности по-късно. А...роди нормално със система.

Тъй че сега Ния е щастлива мама, аз два пъти по-щастлива леля. newsm44

Аз понеже четох темата, само да споделя нещо за малките бебоци (моите са изключително кърмени по една година). Първото мерене не е много показателно, защото бебетата са премерени за последно в болницата, а сега ги водите в кабинета на педито, т.е. два различни кантара. Сравнение се прави, когато два пъти  се измери на една и съща везна. Тъй като от кантар до кантар разлика от тук до небето.

Хайде стига менторстване. Успех с кърменето на всички, че то не е лесна работа.

Тръгвам си от работа и отивам да се черпя за здравето на малкия Мартин Петров. Пожелавам мму толкова пари колкото на известния му съименник.

# 122
  • Златна Добруджа
Elspet, ЧЕСТИТ ТИ ПЛЕМЕННИК! ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ!
СПЕЦИАЛНА ЧЕСТИТКА И ЗА НИЯ!

# 123
  bouquet  bouquet  bouquet за Ния и малкия Мертин  bouquet

# 124
  • София
ЗА КЛИМАТИКА- педиатърката каза да го пускаме само когато беба е извън стаята, затова си се потим на 28, 29 градуса.

# 125
  • София
Честито на новите мамчета!
Да са ви живи и здрави бебчовците!

Ивченце, не се притеснявай за това, че не е наддало достатъчно. Всяко бебе наддава различно. Ани все още не е мерена, но Дани за първия месец наддаде 2100 гр. #Crazy(не съм объркала цифрата).
Мимсат, нашата Чочка също започна да си върти очичките и да разглежда Grinning. Казват, че момиченцата по - бързо се развиват от момченцата, а и от опит го знам. Дани наистина към втория месец започна да прави опити за изправяне на главичката.
Дамянки, за повръщането. Пробвайте да повдигнете матрачето от страна на главичката. Откакто го вдигнахме Ани почти спря да повръща Grinning.
За храненето, Ани я кърмя на поискване. Когато е гладна, тогава я храня. Няма режим, но мен въобще не ме притеснява това.
За кекса, иска ми се, но все още имам лохии, така че ще чакаме.
За беличкото, и Ани има и аз се чудя дали не е млечница Thinking, но чак другата седмица сме консултация и ще видим тогава.
За пъпчиците, мамчета не се притеснявайте за тях. Двама педиатъри са ми казвали, че те се появяват, защото кръвта на бебетата им се прочиства и те се появяват вследствие прочистването. Според тукашните лекари не трябва с нищо да се третират. Те минават от само себе си и не дразнят бебето.

# 126
  • ГОре на черешата...
Честито на мама Ния! Жив и здрав да й е малкият Мартин, а на нея - бързо възстановяване! Честитки и за гордата леля!

За НОИ - като опитна вече - обадете се и проверете - много често счетоводителите не носят болничните листи навреме и няма как да ги обработят. Листите се предават в НОИ само в един ден - този, след изплащането на заплатите. Ако го пропуснат - остават за обработка чак за следващия месец.
От опит - почти никога вината не е у НОИ, а в счетоводителите или лекарите. Проверете, ще ви обърнат внимание.

# 127
 ЧЕСТИТО НА МАМА НИЯ И МАЛКИЯ МАРТИН! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ЩАСТЛИВИ![/b

Ех намаляхме с още една необебела се! Но въпреки това съм много щастлива за тях двамата. Вече всяко раждане го преживявам все е дно като като свое, защотот знам, че съвсем скоро и на мен ми предстои, а и останахме толкова малко.

# 128
Честито на мама Ния и на малкия Мартин!!! Бъдете здрави и мноооого щастливи!

специално за мамите, които дохранват, но биха искали да кърмят, прочетете тези статии:
премахване на добавката
завръщане към кърменето

дано са ви полезни и ви вдъхнат ентусиазъм и увереност, че ще се справите!  Grinning

още тонове информация има в БИБЛИОТЕКАТА в Кърмаческия форум, почти за всеки "проблем" или тревога има отговори там.

# 129
Честито на мама Ния и бебе Марти!!!

# 130
Честито бебе Мартин на Ния. Да е жив и здрав и много щастлив

# 131
Здравейте:) Честито на Ния и бебе Мартинчо:)
Аз изобщо не знам колко наддаваме,дано да  е нормално,акаме по 3,4 пъти на ден,надявам се да не  е малко newsm78,повече пишаме обаче:)
Напоследък много будува малчо,незнам защо така,през деня особенно.
Бялото на устичката ни е млечица,на парцалчета беше,почистих му го с малко сода объркана с малко мед на марля и обтрих устните леко,падна бялото,после му изплакнах хубаво устичката и  сега няма почти нищо. Laughing

# 132
Честито на Ния и малкия Мартин- да расте здрав и силен!
Току-що проверих- и мойте болнични са преведени за юли. marsidi, и моя болничен включваше последните дни на юни- за тях ми приведоха пари още в края на юли, но само за дните от юни. Така че както казва Мариетка- хубаво е да проверите.

# 133
  • Pb
ето ме и мен. прегледах само последната темичка. вече съм безнадежно изостанала и е невъзможно да смогна със старите.
Ивченце, моите конци паднаха на 10я ден. По принцип бяхме решили да чакаме лохиите да свършат, но на 11я ден направихме сефтето (все пак от януари сме на сухо).
При нас разходките навън помагат почти безотказно. Само когато е гладен положението е неудържимо (нормално все пак), но аз си го храня навън въпреки слисаните погледи на някои граждани...мятам пелена през рамото и младежът папка.
Вече взех да свиквам да спя само по 3-4 ч. през ноща - ако спи вечер по 2 -3 часа съм направо щастлива. През деня сякаш повече поспива. Така, че Бобченка разбирам те напълно и аз една вечер щях да се срутя от изтощение.
Като цяло почнахме да се нагаждаме и смея да твърдя, че странното ревливо настроение ме напусна. Докторските таблици сочат, че за седмица е нормално да се наддава по 160 г.
Дидо за 3 седмици е с кило напред, педиатърката изпадна в тих ужас като го изтегли (но аз не мисля да ограничавам детето, като има апетит нека яде)
Имаме млечница, абсолютна досада е. Вече се протърках от триене и миене. Изварявам блузи и сутиени като луда, в тая жега е направо ужас да се пребориш с тея гъби, постоянно съм мокра, а гърдите ми в допълнение текат тако чешма и не ми помагат особено.
И нас ни гонят колики, по моя преценка са средна хубост. Чат-пат давам инфакол, чая на Хип го спрях, ефект не виждам.
имаше и още нещо, но го забравих вече...
И накрая ЧЕСТИТО на новите майчета!

# 134
и как беше елхичка, за сефтето говоря, в смисъл болеше ли те?! колко шева си имала, моите не знам колко са, но знам че не са много...

Общи условия

Активация на акаунт