Португалия 4 - boa vinda !!!

• 19 766
  • 274
  •   1
Отговори
# 120
наспах се и на 3ия ден се събудих в 7 4аса сама без 4асовник,просто бях спала 8 4аса без прекъсване два дни и се 4увствах наспана smile3524Имам и страхотни снимки,ще ги ка4а скоро.Късметлии са охрит4ани,живеят на прекрасно място,толкова ни хареса,4е дори се поинтересувахме за цените на имоти,но 500кв.м са 150 000е,няма шанс,освен ако не спе4елим от тотото newsm17.Единственото лошо беше,4е 300км се взимат за 8 4аса,пътят е през планините само завои и ограни4ение 60км в 4ас.И македонците го спазваха ,както и вси4ки други ограни4ения,за разлика от българите,вси4ки,които изпреварваха на забранено бяга Бг каскадиори и за 300км имаше само 3 надгробни пло4и по пътя,за стравнение от Симитли до Блгрд са 30км има 10 smile3518
Това е за сега,не е малко  newsm53,желая ви успешна и спокойна седмица и положителни емоции newsm51

# 121
  • В голямото море...Живот
Меди   bouquet Heart Eyes

# 122
Да се вклиу4а и аз набързо да знаете 4е ви 4ета но нямам време за писане за6тото освен работата която слава богу намаля  Laughing сестра ми ни е на гости с приятеля й за 2 седмици и съответно програмата е пълна забедения забелейителности аквапарк и т.н. само дето и при нас вали  Sad
Да се похваля 4е ни донесоха и много подаръци от БГ и лиутени4ка и сиренце  Laughing
 Hug
меди как си ме4тая и аз да спя без никой да ме събуди дори 1 ден Аз на абитурентската си бях в Охрид преди 7 години сигурно се е променило но тогава не ми хареса 4ак толко а мойе би е въпрос на вкус  Wink

# 123
Абе не мога да си пусна постинга Joy то много народ в темата...и тъкмо го пуснах и гледам 4е пак сте писали..
Меди да по4нах миналата седмица като помо6ник тренъор...за сега водя загрявката и се обаждам по време на тренировките..в на4алото ми бе6е неестествено но бързо претръпнах...все пак трябва респект да вдъхваме (така ли се казва6е newsm78)или всяваме...но о6те не съм говорила с президента да видим какви пари 6те дава 4е нали клуба не искат да пла6тат за помо6ник...и 6тяха да измислят не6то....та да видим...без пари няма да ходя Naughty Радвам се 4е ате си изкарали добре  в Охрид...пожелавам ти по 4есто да го правите Peace
Вики ами 4е ние сме си писали в предните теми за сирене(има 4удесно в ПЛУС и малко по ка6кавалено в ЛИДЪЛ...ФЕТА се води)
а за лутеница   купувам molho de pimentos na GULOSO..и го изпържвам с малко доматен сос и с ни6то не се разли4ава от на6енската лутеница Peace

# 124
Доре тук съм , но аз само чета и да пиша е голям проблем. Аз все още съм в една" Майчина треска" , която продължава повече от един месец и няма да мине лесно. Големите ми дечица бяха тук и сега съм много разстроена , не ми се излиза навън , не ми се пише , буквално не ми се прави абсолютно нищо. може да се каже че плача почти по цял ден , отивам в магазините където съм била с тях и там роня сълзи, хората се обръщат и ме гледат , абе то е един живот !!! Освен това влизам в други форуми , за да чета за живота в другите страни , с две думи не ми се стои повече тук в Португалия . Днес заплатата я взимаш и утре вече я нямаш , защото е толкова голяма,че не стига за най необходимите разходи . То май повечето мой познати вече се изнесоха. Кой се върна в България , кой отиде на друго място . Доре ти ме попита къде живея в Одивелаш -живея във Фамойш . Засега толкова. Утре пак.

# 125
ЕЕЕ най после раздвижване браво Hug
меди благородното ти завиждам за по4ивката Mr. Green,ама ти как ще си отслабнала,каквато беше слаба.А ина4е и аз наскоро спах 8 4аса без прекъсване,направо бях забравила какво е Crazy,откакто го отбих Дани да 4укна на дърво оба4е спи много добре,най много веднъж да се събуди,пие вода и пак заспива.
Форти много е лошо,4е децата ти не са при теб Rolling Eyes,а няма ли на4ин да се съберете newsm78Ти какво работиш?Прати някои снимки да те видим Mr. Green
Благодаря на вси4ки за пожеланията Hug

# 126
  • Стара Загора
Имам отново малко време и ще пиша набързо!
Апартамента още не сме го оправили Close .Кухнята е почти готова, има още един ден работа по нея, но ни бавят с една врата.Трябваше да дойдат да ни я сложат в понеделник, НО никой не благоволи да се появи, както и вчера...Днес ще ходя до офиса на магазина да ги търся #Cussing out Банята не е готова, както и хола.Въобще пълна скръб.
Работата е добре.Заплащането зависи общо взето от оборота.Понеже трябва да работя в събота (извънредно), днес (сряда), четвъртък и петък почивам.След малко ще ходя до ХЕИ, за прегледи и т.н., за да мога да започна работа.От там ще "тичам" по други задачки и днес ще съм изцяло навън (дават възможни превалявания ooooh! ).Надявам се да успея да свърша бързо, защото мразя да обикалям сама Tired .

Прегръдки и целувки на всички. Hug
Ще имам пак да си наваксвам с четене по темичката Grinning

# 127
Леле,какви сте нощни птици,вси4ки сте писали след мен.Само Дани е ранно пиле,рано пише!
Светле,браво радвам се,4е си по4нала,естествено,4е няма да седиш без пари,всеки труд се плаща,особено ка4ествения!Да знаеш синио-зелената блузка не съм я свалила от гърба си,само пера,гладя и нося,много си я харесвам,а и нали захладня тук и е екстра   bouquet
Валя нощес,но Слава Богу гардеробът е сух!
Дани,успех в делата днес!
Зои,ами станах 46кг и изглеждам ужасно Sick
Доре,успех!  bouquet
Вики,ами въпрос на вкус и на години,на 18 и на мен не би ми харесало,толкова ,колкото на 29,тогава предпо4итах възможно най-шумното и оживено място с максимална концентрация на барове и дискотеки на кв.м.,но след две години будене през два 4аса нощем,сега тишийната и спокойствието са най-важния фактор за мен и критерий за хубаво място.Не мога да се сърдя на детето си,4е ме буди,но вси4ко останало,което ми пре4и да спя ме дразни и го избягвам.
Форти,това е кошмарно,аз имам едно и все го мисля ,а твоето сърце се разкъсва на 3,не си го представям Cry Cry,но гледай да се съвземеш,4е малката страда от душевния ти срив,тя усеща всяка промяна,бъди силна заради нея,сега тя има нужда от теб,големите де4ица ве4е имат свой живот,а и на тях си има дала внимание и оби4,когато са били малки и беззащитни,сега бебка има нужда от това.
Нова,не знам дали ти казвах,снимките са страхотни,София е много сладка,а ти изглеждаш отли4но по бански,казвам го по повод твое изказване,4е едва ли някога ще се снимаш по бански,не виждам защо не   bouquet
Нали детенцето ми е на ясла и се видях във време да пиша ще ви писне от мен и снощи и сега,но тръгвам, да свърша и аз някои работи в центъра и после ще навестя колегите,дано има раждане  Praynig
Целувки и до скоро.

# 128
  • Belgium - BG
Меди - мерси за комплимента Laughing Но аз все пак сьм си купила карта за фитнес тази година - просто чакам малко да се освободя и трьгвам 2 пьти в седмицата Wink Преди да забременея бях откачена на тема спорт (е нали сьм си и бившо Вифаджийче Sunglasses) а сега едвам се замьквам до фитнеса от време на време. Поне се надявам тази зима да караме ски, че минала изгоряхме с липсата на сняг Close

Тьрсим билети за свекитата да идват на гости, намерихме добри цени с прекачване в Лисабон - обаче те не искали да се стресират и искали директен полет от Порто!!! Което прави 200 Евро отгоре!!! Аз казах на Изидро че няма да им плащам тези цени ама той нали е мека Мара, май ще ги купи днес скьпите билети

# 129
Aхаааа,размърдахте се  Hug
Форти,моя син го пратих обратно в БГ миналата година веднага след у4илище и до сега съм го виждала 3/4 по нета  Cry.А и ве4е е в тая възраст дето хи4 не му се занимава с родители  ooooh! ,та ми е още по гадно.Меди е права за малката  Peace.Ние също сме се замислили за друго място,ама още 4акам половинката да реши какво то4но иска.между другото ти как работиш?Аз в петък между 13 и 14:30 в петък ще съм в парка на Кодивел/над метрото в Одивелаш/,ако имаш време и желание можем да се видим  Blush
Меди,ти само преска4аш до болницата ли  newsm78,какво е това работно време на кандидат бг доктори  #Crazy
Дани,форса мила. Peace
Светле,Зои,Вики,Новаа   Heart Eyes  bouquet

# 130
Доре,още не съм по4нала,само си помагам  да вляза по-бързо в крак с нещата и стреса #Crazyзапо4вам от 1ви Октомври.Тук след година ще е като в Пт т.е. няма да има лекари,младите напускат остават тези,дето 4акат пенсия.Само аз лудата искам да работя #Crazyама нали затова съм у4ила 6 год и сега още 5гог. специализацията.
Приятен уикенд!  bouquet

# 131
Меди,а какво друго можеш да правиш?У4ила си толкова години,харесваш си професията...Да се надяваме,4е нещата в БГ ще се оправят и то в близко бъдеще.Писна ми да стоя тук ве4е.Но пък и като си помисля,4е като се върна трябва да по4на вси4ко от на4ало...хваща си ме страх,4естно.

# 132
Аз съм бясна напоследък само гадости ми се слу4ват.Първо директорката от яслата ми беше казала,4е септември месец ще намалят таксата,да ама сега ми сервира 5 евро увели4ение,е 4е съм за 5те евро,ама защо ме лъже,като я питах ми вика,4е никога не била казвала такова нещо Shocked #Crazy,ние не сме били разбрали newsm7Второ шефката ми от работата като по4вах и ми каза,4е първия месец плаща 450 евро ,аот втория месец 500,да ама в4ера ми плати 450 и като я питах защо и ми вика,4е тя такова нещо не била казвала #Cussing out,абе вси4ки ли португалци са такива подлеци се 4удя.И мъжът ми е присъствал и на двата разговоря така,4е няма как аз да не съм разбрала.Така 4е най вероятно щ? сменяме яслата и аз работата.Цял август месец се скъсах от ба4кане,никога не излизам навреме от работа и за какво ooooh!И трето моя мъж ми сервира,4е нямаме пари да у4а и да съм се отказвала CryАбе направо ми ида да се гръмна,явно ще си работя цял живот като готва4ка  chef,кошмар CloseТой нали има хубава работа и полу4ава пове4е пари от мен и хи4 не му пука,а пръста си не е помръднал,за да го заслужи има завършен 6ти клас и това ако е 4естно,а аз съм у4ила 17 години за тоя дето духа WhistlingАбе супер съм бясна,направо ми писна ве4е от тоя ку4ешки живот Rolling EyesА и в работата колежката ми излиза в отпуска 2 седмици и аз сама ще работя,ама да не си помислите,4е ще полу4а пове4е CloseИ на университета се ядосах.Миналата година като исках да у4а имаше само 4 дисциплини на семестър,тази година са 9 Shocked #Crazy,миналата година се ходеше на лекции само в петък,тази година се ходи всеки ден,4е и се застъпват лекциите newsm78,а миналата година пратих дипломата си за Бг да ми я превеждат и се изгуби newsm78,4ак взех сега да си въобразявам,4е миналата година Филип въобще не я е пратил,понеже аз му дадох на него писмото Rolling Eyes

# 133
Зои,това е кошмарно,смени яслата,щом са некоректни и работата,щом лъжат и те експлоатират,защото си е то4но така,но Филип....не знам как може да ти прави такива номера,не 4е и на мен не ми сервира същото,но поне прави вси4ко възможно да се реализитам тук и поне за пари не ме тормози,нито ме ограни4ава,нито пък иска пари от мен.Не го позволявай,да се разпорежда  с теб и животът ти за пореден път.Явно има комплекс за малоценност и се страхува,4е като си изкараш диплома за висше от там ще си много пове4е от него и ще пе4елиш пове4е и ще си независима от него,а така те държи изкъсо....не знам ужасно е.Ако го шантажираш малко,ако кажеш,4е си заминаваш,защото тук си имаш образование и няма да си готва4ка...и 4е има кой да гледа Дани без да плащаш....може пък да се стесне.Та той убива лиубовта по тоя на4ин бавно и сигурно....Съ4увствам ти и бъди твърда и не отстъпвай за университета,ако искаш сигурно бъдеще,т.е. да имаш финансова независимост,да можеш да си храниш ои обли4аш детето,да си идваш в Бг като ти домъ4нее и да не молиш за пари за кафе,много е важно за психи4еския ти комфорт.
Доре,да оби4ам си работата и искам да я върша,но се страхувам от неизвестното,масово напускат лекарите ще останем по 2-3 в отделение,което зна4и,4е няма да се прибирам удома,отделно имаедна нова глупотия,4е вси4ки лекари даваме дежурства в спешното,а с това нощните стават по 3-4 на седмица.....и време за детенце и мъж не остава,това ме плаши.И въпреки,4е лекарите намаляват заплатите на оставащите не се повишават,не 4е имам остра нужда от тези пари,но като така или ина4е ще живея в болницата,ми се иска да не е само за слава.

# 134
  • Belgium - BG
Zoui - и аз се присьединявам кьм мнението на Меди. В никакьв случай не отстьпвай, образованието е много важно, особено в Португалия. И аз имам примери от наши познати каква разлика се оформя между хората с Университет и без. Но може би е по-добре да обясниш на Филип че това само ще помогне на семейството ти  - една по-добра работа ще ви позволи по-добьр живот и на двамата и на детето.

Меди - стискам палци за успешно начало в работата и дано не те тормозят много.
При мен работата от днес вече е по-спокойна, утре планираме да отдем до Аахен (Германия) на пазар. Аз и София имаме остра нужда от зимни дрехи и обувки Wink А като си помисля как Изидро цял ден ще се разхожда с физиономия на бито куче, малко ми стихва ентусиазма Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт