"АПРИЛските черни дупета се завръщат от села, планина и морета!"

• 10 792
  • 284
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Честито на Мамчито, на Калоян и на таткото! Да им е жива и здрава и красавица и умница да расте!

Мале, аз си мислех, че първите бебета ги чакаме чак на Коледа!

# 211
Енви, аз също давам патладжан от време на време. А какви са ти доводите да го отлагаш?
И една питанка от мен - какво ви е мнението за тахан халвата? Аз лично много обичам, но идея си нямам дали е подходяща за децата ни на този етап newsm78

# 212
Честита дъщеричка на Мамчето и съпругът и  и сестричка на Калоян!Да е жива и здрава девойката  bouquet
Енви, толкова се развълнувах като прочетох Blush все едно и мен ме чака такава радост скоро-ама не би Tired.Все такъв вестоносец да си Peace
филипа, Мисче и Юлче дайте снимки на тумбачетата/Чери я пропускам, че едва ли има още коремче/.
Ремама, аутлета на България ли визираш?

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 16:15 от ~ВАНЯ~

# 213
  • Русе
Страхотна новина!!!
Честита дъщеричка на Мамчето!

Да расте здрава, красива и обичана, за радост на мама, тати и бати!
Чак ми се ще да се похвалим със следващата тема на всички...
Нещо от сорта...Роди се бебче/момиченце сладко, Кало на Mum стана първият АПРИЛски батко!!!
Ох, някой да го измисли по-добре, и аз много се развълнувах, ама новината наистина е прекрасна... Grinning

Смини, прекрасни както винаги! Алекс е направо като принц с тези руси къдри! Heart Eyes

За патладжана - опитвала е в кьополу преди няколко дена, може и в гювеч да съм слагала, не помня...ама и аз имам някакви резерви, не помня какво беше, но нали е добре да се изкисва нарязан в студена вода преди готвене, за да излезело нещо си дето било вредно, а ние този момент често го пропускаме като печем цели патладжани. newsm78

Деси, за халвата, не бих давала, ако не си поиска когато друг яде (аз принципно нищо не й отказвам ако си поиска, затова гледам по възможност да няма "дразнители" наоколо). Таханът е полезен, ама много сладко бе  Whistling, не искам да ги свиквам на толкоз сладко, ако може да минат и без него. Wink

Фил, намери ли вътрешни обувки? Ако не е късно, бих те посъветвала да го пратиш с някакви леки сандалки в началото. С Диляна може и целогодишно да карам на сандали, защото и вашата и нашата ясли са много добре отоплени, и с тия обувки тип гуменка/топлинка много им се потят краката... На Преслав все бяха мокри и завъди или екзема или гъбички(не стигнахме до изследвания), които се наложи да лекуваме. Sad
Хайде, да му върви по вода на ученика! Hug Надявам се и Диди другата седмица да е "влязла в пътя". Praynig Wink

# 214
Иленка, купих, на К&К някакви, ама после се замислих, че са на парно там и ще му е жега Confused
Може да ги оставя за вкъщи, а да му купя нещо по-отворено, мерси за идеята Grinning

Уф, малко ми е свито заради утре, макар че не очаквам ексцесии Rolling Eyes

Ванче, то моето вече не е коремче, а цяло коремище Embarassed

# 215

Ванче, то моето вече не е коремче, а цяло коремище Embarassed
Дай дееееееееееее Praynig.Не се срамувай Wink.

# 216
  • Русе
ФилHug.
Какво "коремище" бе, душа?!? Shocked Нямаш корем още! То моя - колкото твоя! Като си помисля само как сме изглеждали с юлчето  ooooh! - три бременни с колички! hahaha Embarassed

Уф, и на мен ми е свито за яслата  Rolling Eyes - със сигурност ще реве много, ще е най-малката там..., и като знам какви закуски им дават... филия с лютеница, пастет или кренвирш, попара... Sick

# 217
  • София
Честито, Мамче! Бъдете много щастливи заедно четиримата!
Чакам снимки на малката Деси!

# 218
  bouquet  bouquet  bouquet ЧЕСТИТО МАМЧЕ!!!    bouquet  bouquet  bouquet

Благодаря на всички за милите думи! Искам да пожелая на всяка от вас поне по една такава почивка  Hug

Иленка, Фил, нямате ли снимки с юлчето  newsm78 А с Бюти поддържате ли връзка, как са те  Heart Eyes Кажете й че липсва много  Cry

Не мога да повярвам, че за 1 седмица не сте изписали една тема, какво ли става с априлската банда, нещо много отпускарски май го даваме  Laughing

Държа да ви похваля Али - за 1 ден си направи невероятен железен режим на почивката, имаше не повече от 5 мин отклонение, супер беще, но днес заспа чак в 16 часа, след като стана в 8 сутринта  Whistling

Фил, успех на Преско утре  Heart Eyes
Цвети, много се радвам, че няма нищо сериозно, а с неяденето и Али е същия - изкарва на някаква що годе стабилна закуска и после ....90% кърма...ако хапне някое месце и царевица, това му е...цялат аму уста пак е в афти дето се хапи, не дава да го мажа с нищо и всякакъв плод или зеленчук му щипе в устата и плаче, а така иска доматче  Cry Вече сме със 16 зъба, а се лигави като за световно  Close

патладжан не съм давала поради простата причина, че и двамата с Пешо не обичаме и не ми е минавало през ума да му готвя, много ми е базен такъв един...ще мине и без него засега  Laughing
за тахан халвата мсиля, че Жени беше разпитвала също  newsm78 аз лично не съм давала, защото е супер сладка и мазна  Sunglasses

И аз искам 12 месеца лято, ако ще да е 40 градуса, сега като завали какво ще ги правим тия деца вътре  Rolling Eyes

# 219
  • софия
привет и от нас Hug

вече се завърнахме от една дълга `почивка` във Варна...едни почиваха, други не толкоз Laughing, но по-важното е че детенце смени въздуха...ходихме и на мини форумската среща и много се забавлявахме...

сега сме готови за софийските срещи Wink

честито на всички празнували и специално на новото ни бебе  bouquet

малко снимки за зяпане http://s156.photobucket.com/albums/t12/ekrumova/ 

# 220
Честито бебче на Мамчето! Да им е жива и здрава рожбата!
На Екатерина днес й беше първия ден на ясла - много драматично беше за всички. Първо сутринта като я занесохме се разревахме аз и баща й Embarassed, тя не плака изобщо. Но на обяд като отидох да я вземам..... ooooh!Още от входната врата на яслата я чувам как се дере горе. Много е плакала! Cry Но няма как, ще трябва да свиква. Сестрата ми обясни, че като е по-малка ще свикне по-бързо. Да видим дали ще е така.

# 221
  • София
Ехаaaa, какви новини
MUM да Ви е жива и здрава, красива и умна малката госпожица!
Да е на мама отмяната! Много да Ви радват и да доживеете внуци и правнуци!

Последна редакция: вт, 04 сеп 2007, 00:13 от х_diabet_mama

# 222
  • София
Тук съм Цвети, тук, хвърлям по едно око, но и ми докладват как се развивате  Hug

И щом съм ви полезна ето още нещо, което както ми казаха докторите се случва на 99% от децата.

Както се върнахем от морцето Ани трясна с лъжица по една супа в един ресторант и обърна купата и се поля. Още незнаех доколко е гореща и всичко ми е като на забавен каданс, но се оказа вряла. Както и да е изкарахме една нощ в пирогов но нямаше много поражения.

Но да ви кажа как се процедира най-правилно при изгаряне щото рано или късно ще се сблъскате и с това ( дано да е от най-леките). Първите секунди на отреагиране се оказват най-важни.

В нашия случай ( колкото и нетрадиционно да звучи) най-добре е било да излея момемнтално студената бира на баща й между кожата и дрехата. Но не я видях, а само полуизпития айран.
Ако нямате нещо студено да неутрализирате температурата, то тогава първо се сваля дрехата защото тя е като врял компрес ако трябва я разкъсайте но не я влачете по кожата, тази стъпка с дрехата е изключително важна.
второ- бързо тичате под студена вода докато се охлади кожата и внимавайте да не я пипнете в паниката защото ще я свалите и после много по трудно зараства раната.
и трето -тичате при лекар специалист разбира се.
Не се маже с кисело мляко!
На мен късно ми казаха, но веднага дайте панадол за успокояване на болката, Ани ми плака 2 часа някой докато ми каже.

Иначе в пирогов се нагледах на уникални случай, човек просто незнае откъде ще му дойде, и все деца малко по големи от нашите до към 2-3 клас.

Но едно ме впечатли: Сложили фритюрника далеч от допир но хитреца видял съвсем леко подаващо се кабелче почнал да дърпа упорито и в крайна сметка успял да докара фритюрника до ръба и да се полее.
Просто колкото и да се внимава...малките са толкова хитри

Е ние си имаме вече обицата, дано са по малко такива случаи  Hug

Искренно вярвам , че всяко зло е за добро и че тази случка ще ме предпази от по-лоша защото сега ще съм много по наблюдателна откъм къде може да ми дойде беля на главата.

По-късно пак ще пиша за опита ни от морето и ще ви засипя с въпроси  Mr. Green

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 18:45 от х_diabet_mama

# 223
Иленке, не си хич права.
Аз неоснователни комплименти не мога да раздавам, но ти казва че с дрехи не личи да имаш корем, още по-малко да се мериш с нашите бременски.
Иначе моят си расте доста бързо, сякаш с Преското на тоз етап не бях така Rolling Eyes
Ама здраве да е, радвам се на беснеещата госпожичка Grinning

смин, права си че сега като се застуди ще се чудим какво да ги правим тез деца из нас.
Ама пък това лято ми дойде в повече, чакам с нетърпение есента, дори тези дни се усетих че се усмихнах на паднали жълти листа по една улица.

Пипи, дано свикне скоро бандитката Praynig

Отивам да стягам багажа на Преското за утре.

# 224
Честито бебче   bouquet
Леле Ексче кво сте преживяли, направо настръхвам  Tired, Алекс така пипна котлона с едно пръстче и ние веднага на студената вода, на другия ден му се получи мехур който се спука и само ни го показва да го цункаме  Heart Eyes
Аз да се оплаче, че ми се счупи количката и направо полудях  Tired, егати боклука хем на Чиполино и не е от евтините ама пак   #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт