"АПРИЛските черни дупета се завръщат от села, планина и морета!"

• 10 786
  • 284
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Есче, направо настръхнах - на никого да не се случва такова нещо - отваряйте си очите на четири!

Фил, успех утре, не се разстройвай, ако плаче - навярно ще е докато влезе вътре!

# 226
  • София
Здравейте,

намесвам се в темата ви с молба да се включите в една петиция, свързана със здравеопазването на нашите деца (тези, които все още не са се включили, разбира се).
Ето и една тема по въпроса.

И разпратете на приятели и познати също  Simple Smile

# 227
Добро утро! Laughing

Ясленски дечица и мами
, много ви стискам палци!  Peace Мами, разказвайте, за всичко как е, че да знаем. Първите 1-2 дни не плачат, т.к. не са наясно, какво става, но после - още като се наближи сградата. Макар че Пепи впоследствие не е плакал, но много много тъжно говореше, че не иска там. Rolling Eyes

Смини, Жени, страхотни снимки!

Иленка
, много мила е идеята за новото заглавие!

Деси, за патладжана - нали е дразнещ, та затова му се мисля толкова. За тахан-халвата - нищо не мога да кажа.

Ванче, ами хайде де - да си следващата бременлийка! Hug

Филипка, и при мен втория път коремът ми много по-рано и по-бързо започна да расте, но пък в крайна сметка май не стана по-голям. Разкажи за днес с Преско!

Сезоните - харесвам ги такива, каквито по принцип си ги знаем - лятото да си е лято, зимата да си е зима и пр. - и като продължителност и като Т. Все повече харесвам преходните, но любим си ми остава пролетта. Heart Eyes

Лек ден на всички!
Hug

# 228
Добър ден!

Оставих си детето на ясла.Противно на очакванията ми като слезнах от колата ми се напълниха очите BlushДобре, че Д. не ме видя.
Вкараха го, не плака, казаха да се обадим след 15-20 мин, но аз реших да не го правя, сега в 12ч ще ходя да го прибера.

Започвам разкрасителни процедури, за които напоследък нямам време Grinning

# 229
newsm68 newsm68 newsm44 УУААААААААУУУУУУУУУУУ  newsm68 newsm68 newsm68 newsm68

Каква страхотна новинаааааааа!!!

Мам, Да ти е жива и здрава малката ДЕСИСЛАВА!!! Бързо да се приберете вкъщи при батко и татко. Бъдете едно голямо, щастливо и задружно семейство!!!

На всички, тръгващи на ясла - успех и да се чувстват като у дома си!!!

Фил, и на мен вторият път по-бързо започна да ми личи, но пък напълнях по-малко, само корем имах.

Ексче, съжалявам за инцидента, но трябва да се научин да запазваме самообладание, защото, колкото по-големи стават децата, толкова и произшествията са повече. Наскоро Люс пък се утрепа с колелото, за щастие се размина само с охлузвания, но мисълта ми е, че особено момчетата стават неудържимо буйни, колкото повече растат.

Люско, пък се скъсва да реве в ДГ. Това че 2 месеца не е ходил му се отразява и се надявам другата седмица вече да влезе в час.

Фил, така е - хем ти е тъжно, съвестно и притеснително, хем се радваш, че вече имаш повече време за себе си.

Йо засега ще е у дома, поне до края на годината няма да го пускам на ясла.

# 230
А Пепи първите 1-2 дни беше само до 10 часа, после 2-3 дни до обяд и на следващата седмица - с преспиване.
Явно всяка ясла си има различна практика.
Сега се сещам, че имам приятелка германка, и при тях първите дни детето ходело за час заедно с родител в яслата само да играят, после и за яде там, но пак заедно с родител, после се приспива пак с родител, и т.н. възможно най-постепенно. Но пък тя даде детето на 1 г. на ясла.

Rolling Eyes

# 231
При нас е кофти това, че сега ще ходи 2 дена и после ще има много почивни дни Rolling Eyes
Аха да посвикне и в понеделник на ново, не се знае дали това няма да го разстрои.
Иначе ми казаха, че първите 4-5дни до обед, вкл. там ще опитат да го нахранят, а после вече ще остава за цял ден.

# 232
  • Варна
Честита бебка на МАмчето!

Нашата ясла по обещания ще  готова на 15 октомври, до тогава сме си в къщи.
Започваме ремонта на 6-7. Дано дърводелците си свършат работата бързо, че ми омръзна от натории в къщи.
Ники спи горе-долу добре. Буди се веднъж да го взема при нас и после до 9 часа. Дано си остане така, че да поспим. Проблем е обедния сън, заспива чак към 15 и се чудя как ще спи по 3 часа в яслата newsm78. Той по принцип не спи толкова много.
Патладжан е хапвал на гювеч. Вече почвам да готвя само манджи подходящи и за него. Онзи ден рева като магаре за пържени картофи...
Ексче, много са изобретателни малките, радвам се че се е разминало  bouquet

# 233
  • София
Здравейте и от нас.
Завърнахме се от морето края на миналата седмица. Хубаво изкарахме, но по едно време имах чувството, че по цял ден не правя нищо друго освен да мажа, къпя и преобличам Соня Mr. Green Най-големия ни проблем беше и си остава яденето. Направо караше на фотосинтеза-пълен отказ на всичко.
В събота я оставихме на свекитата на вилата им с надеждата там да й дойде апетита, но подобрене няма. Сега ги чакам да я докарат, че вече много ми домъчня, но пък 3 дена без нея си починах и поизчистих къщата.

Соня ще тръгва на ясла на 17 септ. Следя всички такива теми с най-голям интерес, защото и аз много се притеснявам и ми  е мъчно. Фил и другите, разказвайте подробно как върви адаптацията при вас.

И не на последно място- честито бебче на Мъм  bouquet

# 234
Преди час го взех от яслата, изведоха го ревящ Cry
Пък аз такива надежди възлагах, че ще се държи мъжки, поне до сега такова впечатление е създавал.
Иначе си е изял всичко де що е имало за хапване.
Прибрах го, изкъпах го, стори ми се особено кротък, легна и вече спи.
Явно адаптацията ще е по-трудна, отколкото си представях Confused

# 235
Привет на всички.
Mum-че, честита дъщеричка. Да е жива и здрава, и само радост да ви носи.
И ние се прибрахме в края на миналата седмица от морето. Моите юнаци нещо хич не им хареса нито водата, нито пясъка. Пламен го беше страх да си допре краката на пясъка, а от водата направо пищеше. Където го сложехме и там стоеше 1-2 часа, не смееше да мръдне. Митко и той изобщо не се доближи до водата. Та се замислям да ги водя на планина другото лято. Поне ще е по-хладно там Simple Smile
А сега да ви се оплача, че Митко е пак болен. От 3 дни е с температура, има и налепи по сливиците, не може и да спи, само пъшка. Сутринта почнахме с антибиотика, та дано му мине бързо, че да не зарази и Пламен, макар че не знам дали гнойната ангина е заразна  Thinking
Аз се отказах за сега да давам Пламен на ясла. Ще остане за началото на следващата година. Майка ми ще го гледа няколко месеца и февруари, март, а може и април ще го запишем. Филипка, не може за 2 дни да свикне. И аз си мислех, че Митко бързо ще свикне на яслата, обаче месеци му трябваха да спре да плаче Sad Направо ми се късаше сърцето всеки път. Сега като си помисля, че и с Пламен ще е така и настръхвам.

# 236
  • София
Фил, като те видя ли ревна? Ако е така - нормално е - сякаш като те видят и се сещат как си им липствал! По щастлива случайност така на второто-третото взимане Лора ревна, а една жена носеше дъвки ли, нещо за хапване ли и Лора моментално млъкна и си поиска! Така започнах да и нося по нещо като я взимам и приключихме с рева, а после и спрях да нося, разбира се!

# 237
  • Русе
Привет!

Добре завърнали се на отпускарите!  bouquet
Ексче, дано никога повече да не ви спохождат такива произшествия! Praynig Наистина сега точно навлизат в много "опасна възраст", така ще е поне още 2 години. Tired

Фил, Преското днес определено е тема номер 1! Laughing Добре е, че се е разплакал! Peace По-опасни са тихите води, които уж приемат много спокойно яслата в началото, но в един момент се усещат за какво иде реч и стават направо неудържими. По-добре да се наплаче сега, за после има "хитрини" да се озаптяват, стига да не са от "опасните тихи води", които така и не успяват да се адаптират. И Преслав ми е правил номера и е мрънкал до края, не плачеше, но искаше да го нося на ръце до яслата. Crazy
Диляна, честно казано, ме плаши повече  Confused - имам усещането, че ще е като мен (когато са ме дали на ясла точно на същата възраст) - рев и тръшканици поне 6 месеца  ooooh!. Днес започнахме изследванията и сложихме последната ваксина. Simple Smile

За корема, явно при всички със скорошна втора бременност бързо проличава  Thinking- то явно не се е възстановило всичко напълно и затова. При мен беше направо...  Cry - Фил ме е виждала на какво приличах, хем бях качила по-малко от първия път, ама наистина само на коремище  ooooh!! Та, Фил, на теб може и да не ти прави впечатление, ама се случва да ми сторват път в маршрутките  hahaha, и разни "наблюдателни" лелки да ми честитят "очакваното щастие". Twisted Evil

# 238
За корема, явно при всички със скорошна втора бременност бързо проличава  Thinking- то явно не се е възстановило всичко напълно и затова.
На мен пък втория път по-късно ми пролича и корема ми накрая беше доста по-малък отколкото през първата бременност. А и вторият път качих 2 пъти по-малко килограми.

# 239
  • София
Mum-че, безумно много се радвам за вас! Да сте живи и здрави от сърце ви го желая!   Hug  bouquet

Ех, каква хубава новина, от вчера това ми повдига настроението!  Heart Eyes

За яслите - размишлявам над следното - аз нямам добри спомени от детската градина. Конкретни проблеми не съм имала, но още помня колко ми беше свито като майка ме водеше сутрин. Помня хладината, помня въздуха, помня как с наближаването на градината и ми ставаше все по-мъчно. Чаках майка да си тръгне, за да заплача, аз не бях ревла, а плачлива, може би както казва Иленка "тиха вода". Ако и Стаси така ще си поплаква незнам дали ще ми стигне сърцето, макар, че се смятам за трезвомислещ човек.

Каже вие какво помните от това време и настроенията към детската градина.

Кате, радвам се, че успяхте с морето, а дете стоящо на кърпите си е жив късмет! Дано Миташки оздравява бързо  Praynig Четох за сиропа стимулиращ по чудодеен начин имунната с-ма на децата, отзивите са страхотни...

Общи условия

Активация на акаунт