"АПРИЛските черни дупета се завръщат от села, планина и морета!"

• 10 790
  • 284
  •   1
Отговори
# 240
Добро утро пак! Grinning

Нямам никакви лоши спомени от детската градина. Възприемах го, като нещо естествено - децата ходят на градина, а родителите на работа. Мисля, че положителното отношение на мама и тати е много важно - децата го усещат и по-лесно се адаптират. Обаче аз съм върл фен на градините, та може и да не съм обективна. Wink

Данче, кой е чудодейният сироп? Thinking

Кате, и нашите деца имаха същото поведение на плажа, от което останахме много доволни. Mr. Green Бързо оздравяване на Митко!

Лек ден!
Hug

Последна редакция: ср, 05 сеп 2007, 09:00 от envia

# 241
Добро утро!

енви, много си права за положителната нагласа на родителя с цел по-доброто адаптиране на детето, независимо ясла или ДГ.
И не само да не се сополивиш пред него , когато и то плаче, а с усмивка да посрещаш реакциите му, вътрешно да си убеден, че това което правиш е добро за него.

Днес е ден 2-ри, Д. заведе Преското, аз стоях в колата, сметна че така ще е по-добре за него.
И може би има резон, чак като го е поела госпожата е започанл да хленчи, слава богу не още от ограда отвън Simple Smile

# 242
О, за реване и "размекване" пред детето и през ум не ми е минавало!  Naughty В разговори, ситуации, категорично отношение и пр. се демонстрира положителна нагласа.  Peace А пък раздялата с мама все някога ще се случи, ако не в яслата и в градината, то в у-ще със сигурност. Ох, още много мога да агитирам за градините, но знам, че и противната теза си има своите аргументи. Rolling Eyes

Утре заминаваме на море за през почивните дни, макар че времето май няма да е подходящо, но пък морето не е само плаж...

# 243
Добро утро!
Вчера праснах един постинг с честитка за Мам, ама сега гледам - няма гоооо..... Това да не би да е последствие от рестарта направен от Тони, а аз съм мислела, че вече е рефрешната страницата, не мога да кажа.
Та!
2 опит!

Мам, честито бебе! Да ти е красиво и добро, спокойно и усмихнато! Да стане голямо момиче, да е УМНА, по женски хитруша и амбициозна, а на куп на всичкото да е работлива и отговорна!  Hug И да е чаровна - без грим и атрибути да подлудява момчетиите!!!

http://www.birthdaysblow.com/birthdayalarm/pages/birthday296.html
МАМ, Приеми тази картичка като поздрав от нас! 

Момичета, имаме малко притеснения с бебочева на зълвата. Абе това бебе беше със сонда, защото имала много течност в коремчето, пък не можела бързо да се изчисти от нея, сега е на Аб и системи. Онзиден сутринта не била добре...Вчера би ла по-добре, даже в 16.00 се опитвали да я кърмят, т.е. зълвата де. Но я кажете според вас често срещано явление ли е? Вече е на 7 дни бебе....
А като беше бременна няколко пъти й казваха, че коремчето й е увеличено и че сигурно гълтала повече околоплодни.
Ама сега в свекърва ми са изнервени, нещо са притеснени...чудя се какво да посъветвам зълвата.
 newsm78

# 244
  • София
В детската градина ходех с радост и явно съм предала на Лора положителното си отношение, защото и тя обичаше да ходи! Плакала ми е веднъж като я задържах, че нещо кашляше, а най-редовно ми се караше в последните две групи като идвам да я взимам!
Така че еважно да се усмихване и да вдъхвате увереност. Тъй като Лора беше на 2 години и по-разбираше вече и обяснявах от далеко, че всички деца ходят на д.градина , а майките на работа, за да изкарват пари за дъвка и сок. Това беше доста добър аргумент за нея. Ще го видим Матей как ще се отнесе към това - той ще е още по голям догодина.

Аги, нищо незнам за този проблем, потърси в гугъла или в здравния.

# 245
  • София
Моите спомени от детската градина също са разкошни. С една от добрите ми праиятелки в момента се познаваме от там. Първата целувка!  Blush И добрата леля Нуша, която когато не искахме пилешка супа с кожа, ни намазваше по една филия със шарена сол.  Laughing

Ясла обаче не съм посещавала.

Аги, нищо не мога да напиша по въпроса. Надявам се само всичко да е ок!  Praynig

# 246
  • Русе
Привет!
Данче, аз от ДГ имам само хубави спомени. Единственото, което ми тежеше беше следобедния сън - и един ден не съм спала там. Много добре си спомням първият ми ден на ДГ - как отидох със свито сърце какво ме чака, и в един момент установих, че познавам повечето деца - от яслата, веднага се почувствах в свои води. Винаги съм ходила с желание на ДГ. Виж, яслата беше друго нещо - там определено не ми харесваше. Спомням си огромните лъжици мляко с ориз, които лелката ми пъха в устата (оттогава не ям ориз), плачещите деца, облъчването с кварцови лампи... и майка ми е казвала, че поне 6 месеца съм плачела по целия път до яслата, и не съм обелвала и дума докато съм там.
Не знам дали може да се избегне стреса  Thinking- ако не е в яслата, после ще е в градината, както и периодът на често боледуване. Другото, от което имам преки наблюдения, е че децата, минали през ясла, по-бързо свикават с градината, или изобщо нямат период на адаптация..., но пък е вярно, че на по-късен етап може да им се обясни защо трябва да ходят там, докато нашите сега не могат да проумеят защо са така "наказани" Confused... Не знам... Rolling Eyes
Аз съм за яслите, или поне това, което трябва да бъдат, а не мрачни, студени зандани, обитавани от страшни лелки, стресиращи "непригодните" деца - такива, обаче, за съжаление още съществуват. Sad

Аги, и аз нищо не знам по въпроса.  Praynig

енви, приятно изкарване! Ама, то с твойте и на Катето децата, и аз бих ходила по няколко пъти на море. Crossing Arms Wink

# 247
О, че хубава вест - Mum, да ти е живо и здраво момиченцето!!! Да бъде щастлива, палава и само радост да ви носи!!!

От ДГ помня филиите с халва, които ни даваха за следобедна закуска, толкова вкусни бяха. Госпожите ми бяха много добри, скоро даже видях едната от тях - побеляла, остаряла, но все така лъчезарна Heart Eyes Помня и как ни водеха да играем в градинката пред театъра, аз се катерих постоянно по едно дърво, любимото ми. Сега водя Яна на същото място, дървото го няма, останал е дънерът...ех....Та общо взето са ми хубави спомените.

Данче, кажи за сиропа, моля те Praynig

енви, хубаво изкарване Grinning

Аги, дано му мине бързо на бебето. За съжаление и аз не мога да помогна.

Янче, какво стана с изследванията?

# 248
  • Русе
Ако става въпрос за сиропа Ад Ликуидс - Фор Кидс (Ванчето беше дала линка мисля), в "Деца с увреждания..." има тема, в която сериозно се притесняват за произхода на продуктите на тази фирма - в момента проучват въпроса, май... Thinking

# 249
Привет и от дъждовна Варна   bouquet

Аги, дано бързо се оправи детенцето, но дори и на 7 дни няма никаква пречка да се закърмят   bouquet
като стана дума за кърмене - коите гърди пак са с болежки, сякаш преди 3 дни ми е слязла кърмата  Thinking Whistling Помпичката Алекс е вълшебна, а и Лецитин гълтам  Rolling Eyes Rolling Eyes

Аз и на ясла съм ходила, и на детска градина - разкошни спомени, по-голямата част от детската градина съм я изкарала в София  Laughing макар и да ме оставяха в 6.30 при параджията, щото нямаше никой друг там и прескачах оградите, щото вратата не беше даже отключена, очаквах с нетърпение деня - помня басейнчето, поня как ни водиха на ледената пързалка  Hug но всичко си е от учителките и леличките - брат ми ревеше невероятно и от 2те, не искаше, но учителките му бяха отврат Sick

Енви, чудесно   bouquet Да си релаксирате хубаво   bouquet Аз не съм забравила за снимките де  Wink Още си ги чакам  Sunglasses
Филче, на теб ти е простено за лятото - че искаш да свърши, на теб и на всички бременлки ви се възхищавам как изкарахте лятото, определено ще се постараем следващото бебче да е пак пролетно, бременност през лятото - не, благодаря  Crazy
Кате , цунки на Миташки и да оздравява   bouquet

# 250
  • София
Леле, какъв студ настана - ужас! Просто за броени минути застудя!

# 251
Да, бяха предупредили, че ще стане много студено! Sad 15-16 градуса, баси!  #Crazy

За градината имам положителни и отрицателни спомени. Помня как съм ревала в санаториалната ясла, когато ме водеха, помня снега по пътя... После имам спомени от градината, в която играем на двора, как си правехме салата от трева и разни щуритии. Помня леля Вили, с черна коса, която ми даваше да си гушкам играчка следобед, а гадната Тихчева ми я взимаше. Тази тихчева ни нареждаше на П и ни караше да мълчим, докато тя си чете книга, а някои от момичетата й решат косата  Tired
Помня как гледах с тъга по децата, чиито майки ги водеха по улицата и съжалявах, че моята я няма до мен. Абе мъка.
Сега, гаджета имахме, или повечето бяхме все влюбени в някой калпазан, но това не ми сгрява сърцето.
Мъжът ми е обичал градината и като не е слушал са го заплашвали, че няма да го водят  Joy

Едно е сигурно, че като дам Тони на градина ще поставя ясни условия.
Ще кажа, че държа ако имат проблем с него не могат да го тупат, както и че  съм против големите наказания - до стената изправен примерно. И общо взето бих искала учителките да са коректни и да говорят с родителите, а не да крещят като луди и да пляскат. Да не говорим, че съм била свидетел как някое от децата става черната овца и е игнорирано от групата устно или безмълвно от персонала. Абе нямам добро мнение за градините, в моята група е друго нещо - мачках ги като плюшени играчки и много им се кефех на децата.
Затова ако може учителката да е млада, без опит и деца - супер!

# 252
Аги, също нищо не знам. Дано скоро се оправя бебчето!!! Praynig
Честита ви вчерашна годишнина!   bouquet Любов, любов и пак любов! Heart Eyes
Нашата е днес, ама то след толкова години, празник ли е делник ли е!? Mr. Green

Смини, просто ме изумяваш, как бързо си качваш снимките. На мен ми е много досадно занимание, та затова се мотам... Embarassed

Какви конкретни спомени имате от ДГ!?  Shocked На мен явно от ЕГН-то ми се губят доста подробности. Crazy

При нас все още е слънчево и доста топло. С децата прекарахме 2 часа на площада на наш`ту селу - тази седмица е празнична за града и имаше куклен театър и клоунада. Пепи се забавляваше, а Вили май скучаеше.

Да си похваля малкото гардже - от няколко дни казва, как се казва - нещо като "Йейле", т.е. Вили. И друг номер научи - дърпа си стола пред чешмата в кухнята, пуска водата, полива се и пр. Но това последното не е за хвалба.

Децата на ясла - храните ли ги сутрин у дома или направо в яслата закусват? newsm78

# 253
Тук пък още пече Crossing Arms
Искам софийски студ Grinning

смин, права си, не е работа лятото да бременееш, ама има и по-лош вариант, когато например термина ти е бил в ония 45-46 градусови жеги CrazyНа туй му се вика ужасТ.

енви, весело прекарване GrinningПрава си, морето далеч не е само плаж.Ама това го разбрах наскоро, преди ако не се плющя по цял ден на жаркият пясък все едно не съм била там.

Аги, въпросът за бебето е сериозен, идея си нямам.
Иначе мнението ти за учителките ме хвърли в размисъл.Вчера взех Пресил от една по-млада, днес от една жена на години и сякаш втората повече ми допадна Rolling EyesАма от едно виждане какви ли изводи може да си извади човек...
Питах как се държи с децата, казаха че за сега не се вписва, не играе с тях, или стои в някакъв ъгъл, или се катери на всевъзможни места, съответно и пада и има синини Sad
Иначе с яденето нямат проблем с него.

енви, честита ви годишнина!  bouquetПразник е, разбира се! Hug

Сутрин има 2 приема-до 8ч. ги водим незакусили, след 9-закусили.

# 254
  • София
Аги, в нашата градина няма такива изцепки, споко! Наказания да стената и прочие! Сестрите от яслата са добрички, а госпожите после ще видим кои ще ни се паднат!

Общи условия

Активация на акаунт