"АПРИЛските черни дупета се завръщат от села, планина и морета!"

• 10 819
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
Не ми се спи нещо  newsm78 а у дома всички спят...

Цвети, Мисче, в яслата не държат новопостъпилите деца да се хранят сами. Лелите ги хранят в началото, но и ги учат да го правят сами и децата много бързо се научават.
А пък тези сравнителни таблици вече са ми толкова смешни, и като си помисля как в началото на майчинството си ги следях с интерес и гледах какво може и какво не Люс, направо се чудя на акъла си. Сега вече знам, че всяко дете е различно - например Лю никога не е имал желание да се катери на 1г 4м, докато Йо от 2 месеца само това прави, постоянно се катери, на тази възраст Лю говореше много и разбираемо, можеше да каже неща от рода на "мамо, икам ям", "мамо, дай мако", а Йо сочи млякото и казва "мако, мако", Люс и досега обича много да спи, а Йо го карам насила да заспи. Мога още много да продължа със сравненията, ама няма да ви отегчавам.

# 106
  • Русе
Абе, цял ден никой не се вясва тука, какво сте се разписали по нощите! Naughty Wink
Цвети, радвам се че са ти ок изследванията - то е ясно кой ти топи лагерите! Hug
Гале, браво на Димата за ентусиазма - все така да го раздава! Peace За Диляна съм сигурна, че ще реве зловещо...  Tired
Ааааа, туй за обединяването и т.н. аз го бях пуснала  Confused, ама не че е практика, просто като надникнах в "родени през 2004" видях, че Априлките и Майските пишат в една обща тема, ама не бяха те най-трагичния случай  Wink - все пак пишат. Февруарките(при които не съм писала, но съм виртуално от тях) не бяха писали от месеци- 2-3 се бяха сетили да поздравят рождениците през февруари и толкоз. Да не звучи като прокоба, ама явно се сменят приоритетите след време, всички майчета работят, нямат време или цъкат по други форуми и подфоруми... Wink

# 107
  • Русе
Леска, ти пак свежарски се включи. Grinning
И моите спят...щот са болни.  Twisted Evil
Вярно е това дето казваш за таблиците - и аз така го "мерех" Преслав  Wink (а Диди никога), но то си е и любопитно, а децата наистина са много различни - и моите така. Освен че са швъкльовци и двмата, във всяко друго отношение са много различни и имат различни "идеали" hahaha, важното е да са здрави...и да ни е весело! Laughing

# 108
Леси, относно липсващите мами - ни най-малко съм искала, да търся сметка или да очаквам обяснение. Съжалявам, че е прозвучало така!

# 109
Добро утро! Wink

Истината е една, все някога отчетните като цяло ще умрат или ще бъдат премахнати.

Снощи говорих с док за албумина, каза че за сега няма да се намесва, след като нямам отоци и високо кръвно налягане.Беше припрян и уморен, каза че имал в момента тежко раждане, честно, леко ме смъкна от облаците, аз си мисля че 2ят път ще родя съвсем за отрицателно време, а то никога нищо не се знае Rolling Eyes

Излизаме с моят нетърпеливко, ще търся подарък за мама, скоро има юбилей Grinning

# 110
  • София
Цвети, оправих се, чувствам се много добре!  Hug

Реа избягва смислени думи, но компенсира със супер гъвкавост. Инструктурката ни по плуване каза, че по-гъвкаво дете не е идвало при нея, затова трябвало да я запишем да тренира гимнастика.  Laughing

Иначе често я оставям да се храни сама(с по сухи храни). Снощи видях на какво е способна със спагети.  ooooh! Но когато има супа, мама дава.

Ох тия баби, мъжа ми никога не е ходил на дет.градина или ясла и не искам Реа да мине по неговия път. Искам да тича с деца, да си играят, да се карат за играчки и т.н.

# 111
  • София
Цвети, оправих се, чувствам се много добре!  Hug Радвам се, че изследванията ти са добри!

Реа избягва смислени думи, но компенсира със супер гъвкавост. Инструктурката ни по плуване каза, че по-гъвкаво дете не е идвало при нея, затова трябвало да я запишем да тренира гимнастика.  Laughing

Иначе често я оставям да се храни сама(с по сухи храни). Снощи видях на какво е способна със спагети.  ooooh! Но когато има супа, мама дава.

Ох тия баби, мъжа ми никога не е ходил на дет.градина или ясла и не искам Реа да мине по неговия път. Искам да тича с деца, да си играят, да се карат за играчки и т.н.

# 112
  • София
Личи си, когато съм с Реа пред рс. Цяла серия от публикации. Моля да ни извините!

# 113
  • Варна
Добро утро!
И моя е в отборана катерачите Mr. Green Виж думичките не ги владеем, от време на време ми е притеснено, ама после забравям!
Дано сане нашата ясла, че направо завиждам на записаните!
И за двамани ще е по-добре да е на ясла.
Пък и честно казано с доход от 600лв, много трудно се живее #2gunfire

# 114
  • София
Минавам само за едно "Добро утро"  Hug за да прочета после пропуснатото.

# 115
Лелее Данче, Стаси колко се е променил, голямо момченце е вече. Къде се загубихте вие?

Филка, нямала съм подобен проблем, но щом докторът казва, че не е страшно, няма защо да се притесняваш. Всико ще е наред и с теб и с момата Hug

Ние се отказахме от яслата тази година.  Сега като се преместим баба й ще идва да я гледа, докато ние сме на работа. Живот и здраве другата есен ще тръге. Може ли тогава направо на ДГ да я запиша, разбира се ако може сама да се обслужва?

А за яденето - вчера сама си е изяла обяда,  целия Confused Като цяло е доста самостоятелна, не ми дава да й помагам, да я храня, да я обличам- всичко сама иска да прави. Даже вече не си иска количката и излизаме без нея.

# 116
  • нейде там, където ....
Аз съм от рядко пишещите, ама поне попрочитам в темата. Баткото го гледах с книжки и също сравнявах кога какво е направил по таблици. Сега мисля, че се гледаме както трябва. Без зор, без проблеми. Само дето и супата иска Митко сам да хапва. Всяко ядене е борба - кой кого и как да храни. Не знам как се оправят в яслата, а може точно от там да са му създали този навик, че и аз не бързах да го уча на това.
Бих искала да се видим и ние с връстничета, ама в София. Няма начин да излезем от нея поне до Нова Година, че и по-нататък.

# 117
Пак е пусто Rolling Eyes

Моят човек заспа, след като си разби устата в пода и събори един стол на крака си ooooh!
Ох, много е палав, искрено се надявам яслата да му понесе, да не боледува лошо и да изразходва част от неизчерпаемата си енергия там.

Днес се разтърсих и за есенни обувки, оказва се отново, че за него е трудно да се намери заради дебелото краче.Но успях, открих много готини на Капчица, 25 номер.Не му ли е много голям кракът, бе? Rolling Eyes
Бойкотът ми спрямо К&К продължава, радвам се че не опрях до тях.

# 118
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=181908.0 Пускам това линкче, в случай че се интересувате от имуностимулатори особенно за постъпващите в ясла.

# 119
Ванче, много полезно. Аз ще изчакам да видя как ще и се отрази яслата и ще го видя това чудо какво е.

Общи условия

Активация на акаунт