Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 687
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
  • сто акровата гора
Здравейте мамита, не ми остава време напоследък да пиша, Соня я мъчат зъби (но само я мъчат нищо не е избило още  Tired) и е много нервна и много ме строява. Милото ми то, изтормози се ей  ooooh! голям зор!
Иначе попрочетох по диагонал какво сте писали, гледам че повечето са въвели кисело мляко, аз жълтък давам, през ден по половинка и сиренцето от 4 дни е въведено и то през ден, по мъничко обаче още. За кисело мляко като каже доки тогава, ние стирктно спазваме инструкциите  bowuu
Иначе от няколко седмици взе да се буди нощем към 2 ч и пийва по 60 мл АМ, ако има кърма е кърма де, но нали ми спира вече... и после си папа в 5 някъде нормалната доза. Та се чудя това будене от къде се яви и защо, не го беше правила от както е станала на 1 месец  newsm78 Дали е от зъбите?
Режима ни е следния:
5 - АМ
около 9,30 - сок или плодово пюре ей така за подяждане
12ч - зеленчуково/местно пюре
около 15 - плод или 60 мл АМ
17(ако е пила АМ може и 18ч) -каша
22ч - АМ и заспива
А за захарта, аз в нищо не слагам за сега, вие къде, в киселото мляко ли? Защото във водата не съм й слагала.
Айде бягам че утре ще ходим на гости за почивните дни и малко багажец да стегна  Hug

# 166
  • Русе
Много мудно върви темата! Thinking
Аз също взимам кафява захар от метро,ако се налага да слагам на нещо ,което се случва много рядко ,такава слагам!
Ние още си пийваме с биберон 1 ,взех му и с две капки и с три капки,щеше да се удави!Днес вкарах малко козе сирене в зеленчуковото пюре ,защото попарата му е голяма гадост.Поне в пюрето не се усеща много.
Мен нещо ме наболяват яйчниците и се чудя да ида ли на лекър,при положение ,че последният път ми дойде с 2 седмици закъснение.Става някъква аномалия с организма ми.Пък още кърмя!
Мамата ,която даваше козе кисело мляко?Сама ли го кваси или е купешко?

# 167
  • Варна
soceress като нищо е от зъбите събуждането  Rolling Eyes
Лорище като я пристегне шапката и яде в манекенски количества, но за сметка на това - по 10 пъти на ден ooooh!

bla bla онзи ден се засякохме с di на улицата , нейната мома е 8.500 мойта 8.200 обаче Велючито изглежда на 10 месеца а ние стоим едни дребнави...а тежи кюфтето да му се не види! Shocked такива баници съм направила.и се чудех аз майка ми от къде такава сила има в ръцете да ги бие тез шамари  Joy и на мен ми е много интересно как става тоя номер  Thinking

ооооууу щях да забравя да се пофаля - вече от 2 дена ме викат по име - Мама  Mr. Green дойде и моят ред Heart Eyes
баща ми искаше да проверява дали нямам жълто на гащите  Joy

# 168
хм...... няма никой де сте бе хора!
ние днес изкукваме в къщи, за което е виновно гадното време, как ще изтрърпя до обед не знам, а слетобед отиваме на newsm59 Tada. едно дете става на годинка и нещо като детско парти, каква ли лудница ще е!
лек и спокоен ден от мене!

# 169
  • Русе
Вержи ела да видиш аз какви баници съм направила с добиче 10,500-11кг Joy

# 170
Момичета и аз да се включа. При нас нищо ново, мотаме се по цял ден. Габи е 9.200кг и 71см. хапва си както обикновенно
- 6-7 АМ
- 10 попара или каша
- 13-13.30 зеленчуково или месно
- 17 плодово
- 21 АМ

Нещо е много гадно времето направо ще откача в нас и мисля да се замъкна до сити центъра, ако някой реши да се помота там съм, ето ми тел 0899866745
Най-накрая купих на габи буйки за прохождане, бяхме заедно със сара и даже ги придържахме да ходят двете мацки  Laughing
По повод думите ние сме отдавна на баба и тата, мама се казва само като плаче
Аз да ви кажа, само готови пюрета давам, още не съм и готовила и мисля така до кухнята, пък там ще видя дали ще яде

# 171
  • Бургас
Момичета някой да знае, къде мога да си върна бебето, ако не е това, което съм си поръчала?

Верно, че ми се щеше да имам малко по-палаво дете, ама то туй мойто, не е дете.

Тая нощ с баща му бяхме строени в две редици и сме козирували до сутринта. Детето ще излезе с доста буен нрав. Не иска да си спи в леглото и това е. Заспива при нас, после го местя и до 10-15 секунди той е буден със зверски рев. И така около 15-20 опита. Накрая аз се предадох. После физарядката беше и тя в ранни зори, както си му е реда. Закуска нямаше, т.е. имаше, ама с татито я пропуснахме, а генерала у дома беше изритан при баба си и дядо си. Каква ли казармена обстановка ни чака тая нощ?

# 172
  • Варна
Вержи ела да видиш аз какви баници съм направила с добиче 10,500-11кг Joy
  Shocked е,нали знаеш какво казват - един мъж трябва да си тежи на мястото  Wink
а моя тежи като за две места Mr. Green

Ники при нас проблема беше със заспиването на ръце. Няколко дена зор и ушите ми пищяха, но успях да я свикна да заспива сама.
сега пък като и се доспи започва такъв концерт noear и не спира докато не я сложа в кошарата. като сме навън няма да ти кажа какви погледи отнасям от възмутени лелички че видиш ли оставям детето реве  Rolling Eyes

# 173
Niki - да, с оризовки - намерих ги в хипермаркет ХИТ, не знам при вас дали има такъв, но и от диетичните магазини може да се намери. Има едни със сол, но аз взимам без сол, има такива, ще ги снимам и ще ви пратя тук снимка да видите опаковката. Това са едни надути оризови зърна, в кръгла форма, има и вносни, виждала съм квадратни. Попарата я правя с един сухар, няколко лъжички чай (моят за кърменето), обезсолено краве сирене, защото само краве се давало на бебетата, колкото кибритена кутийка и краве масло колкото лешник. Облизва се и пее на всяка лъжичка. Обаче когато яде попара после до края на деня не успява да изяде никакво пюре, било плодово или зеленчуково. Само кърма и то по-рядко!

Ей, мерси за комплиментите, bla_bla, някои мои роднини вече ми казаха, че съм можела да изкарам някой лев от нея още от сега, ама ние с татито искаме да я учим на труд, не може само с красота, че тя е до време... Laughing
Знам ги тези снимки с пухкавелките, много са готини.   Hug

Ние също спим тримата с беба, задължително, кошарата вече е само част от интериора  Rolling Eyes

# 174
Момичета някой да знае, къде мога да си върна бебето, ако не е това, което съм си поръчала?

е,не!това вече ме преви от смях!!!оригинално!
да похваля и Сонче,че вече казва "мама",ама и тя,като има зор Rolling Eyes но,все е нещо! Whistling
иначе си заспива сама и не се буди вечер.ЗАСЕГА.да не дърпам дявола за опашката.

# 175
  • Düsseldorf
Niki: Това все едно, че аз съм го писала! От 2 седмици и ние сме така...
Шаменет: Аз пък знам, че най-лесно усвоимо и най-близко до човешкото е козето мляко, респ. и сирене... А за оризовките и аз се чудех, но не са ли много едри като структура, справя ли се малката с тях? Т.е. като ги  намокриш разпадат ли се на дребно?
И да взема да кача и аз някоя снимка най-сетне. Аз качих доста, но да дам линк към първата от по-новите:
http://svilena.shutterfly.com/action/slideshow?a=67b0de21b32443c … p;d=1188656197386
http://svilena.shutterfly.com/action/slideshow?a=67b0de21b32443c … p;d=1188656622421
http://svilena.shutterfly.com/action/slideshow?a=67b0de21b32443c … p;d=1188675536446

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 22:40 от alex_shu

# 176
  • Варна
мойта мома пък тоз ориз хич не го люби  Confused ни на каша ни на сухар ни в пюре. взех и едно пюре с риба и ориз и се наложи да го минавам през чопъра за да не усеща ориза  Rolling Eyes
та затова мааме чаени бисквити, глутенови и ни плющят ушите. А, и кисело мляко не обичаме много, един час хранене не ни мърда с него. и се чудя вече с какво да и разнообразявам храната  ooooh! голяма е претенция ..... бащичко  Crossing Arms

# 177
  • Русе
Аз двапъти вече му давам овесени ядки вместо попара!Смилам ги в блендера,кисна ги от предната вечер с вода ,а като ги приготвям слагам вътре някъкав суров плод ,малко АМ и гореща вода ,и после с пасатора!Става върха!Сирене сложих в пюрето на обед ,защото на попара не го иска.
alex_shu ,мацката е много сладка!
А тези оризовки,тя di беше писала за тях. Видях в Куфланд и му взех!Слагам ги ,когато му правя плодово пюре.С гореща вода и помоща на пасатора стават на каша.Имат вкус на оризона ,който много обичах ,като малка!А другото ,което давам е елда !
Блазе ви на мамите ,които кърмите активно все още! И аз кърмя ,но отдавна ми е намаляла.Иначе ,когато си поиска му давам 24 часа в денонощието  Grinning ,Жалко ,че неможе да се нахрани само от нея.
Аз бях питала по рано,но пак да попитам!Има ли мами раждали в Стара Загора!

# 178
Привет от мен  bouquet  bouquet  bouquet.Сега ще ви чета  #Crazy после ще пиша. Heart Eyes
Мъжа ми замина за чужбина и аз направо лудвам сама.На всичкото отгоре над нас правят ремонт и аз по цял ден съм по улиците.Както го дават да вали незнам какво ще правя.Марти е с червено гърло и подути сливици и пием антибиотик,но не съм убедена че е наложително да го пием.Обожаваме да ядем всечко що се яде с лъжица,с изключение на кус кус.Мисля ако успея да го запиша на кухня в другиден,без да давам супа,защото слагали жълтък,а пък аз не съм го въвела.Баткото ни нее на градина,защото са сборни групи,та чак след една седмица евентуално ако сме здрави ще ходи.Незнам вие как сте,но ми е страшно трудно да сложа Марти да спи,точно след 10сек се е изправил прав и крещи.Обикаля цялата кошара,пуска се,но обикновено пада.доста бързо пълзи,а в паяка не му е особено интересно.засега толкова,че отивам да слагам големия да спи.Лека нощ от мен

Последна редакция: сб, 01 сеп 2007, 22:09 от kirkorova80

# 179
Не съм ви чела, но за първи път реших и ние да участваме в конкурс, та който има желание ще съм му благодарна да ни подкрепи  тук , тук   и тук

Общи условия

Активация на акаунт