Жегата не ни мори, Декемврийчето се учи да върви!

• 10 688
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
Аз като бяхме на Свищов съм давала на дребния какво ли не. Щото то нали всичко домашно там и нямах никакви притеснения - грозде, пъпеши, дини, праскови, извара, кашкавал и всякакви такива.....сега имам и патладжан под ръка, но май ни е раничко....
и ние така като бях една седмица на село при майкини, всичко си яде детето!
но наистина е рано за патладжана- той е тежка храна както и зелето или тиквичките!

# 151
....но наистина е рано за патладжана- той е тежка храна както и зелето или тиквичките!
зелето и тиквичките ги въведох когато записах малкия на кухня и засега не ми е създавал проблем.то колко ли е количеството им но... както и да е .въвела съм ги  Peace

# 152
  • Русе
И при нас няма проблем с зелето!А тиквичката за мен е един от най -леките зеленчуци.Броколи и карфиол също хапваме!
Качила съм снимки на Бойко в общия албум на 8 месечинковците!
javascript: ClipBoard('http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159704'); На 9 и 10 страница ! newsm78 Не знам ,как да излезе направо 9 страница!?!

# 153
  • София
Честит празник на всички празнуващи днес!

Стискам палци всичко да мине леко и бързо при Лорка!

Надявам се всички болни дечица вече да са оздравели  Praynig

Днес бяхме на консултация и няма съществена промяна в мерките ни - 8200 (+200гр), 72см (+1см) Педиатърката ми каза да почвам бульони и жълтък. За второто обаче ще се въздържа още  Confused

Искам и аз среща, дано най-накрая успея да дойда. Толкова е готино на тези срещи и много ме е яд че ги пропускам.
Това ме подсеща и за Magesta, къде зачезна и не се обажда  Thinking

Сега да споделя за нашата разходка събота и неделя  Party Бяхме на Мальовица и си прекарахме страхотно. Качихме се до хижата (за върха се оказа че сме малки още) и добре че tini-mini ни услужи с техния слинг. Доста удобно беше с него, а в сравнение с кенгуру-то все едно не носиш бебе!
А времето беше само за планина  Party И така хубаво миришеше на бор, смола... Толкова ми харесва в палнината, че ако можеше бих живяла там   Blush
Качих малко снимки:
малко почивка, мама се опитва да нахрани и приспи Нели в слинга, и успя!, какво ли има в раницата  Thinking, на връщане, и пак да си починем , приятна прохладна сутрин

mamp21 ето това е връзката към вашите снимки http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159704&photo=70

# 154
  • София
шамЕнет ето това е нашият режим:

21:30 - кърмене
  1:30 - кърмене
  6:00 - кърмене
10:00 - кърмене
14:00 - кърмене
18:30 - плодово пюре
Нощно време се буди няколко пъти и между основните кърмения, тогава давам от тази гърда, от която последно е яла с идеята, че вече е празна и няма да има много да смуче - нали сме с наднормено тегло!
Зеленчукови пюрета бебка отказва да яде, а заради килограмите й каша не й предлагам.
В най-новата литература нали пише, че до първата годинка на детето основната храна трябва да е млякото - около 75%. При 6 хранения както е при нас две бих заменила с пюрета - зеленчуково и плодово, разбира се, ако Маги нямаше нищо против зеленчуковото! Каша бих давала 1-2 пъти в седмицата вместо зеленчуково пюре.

А за гърдите според мен, номерът е отбиването да стане плавно - така отбих баткото и резултатът беше много добър.

Какво количество попара даваш! Пробвай да намалиш количеството или давай пюрето половин-един час по-късно.

# 155
  • Бургас
зеле и тиквичкии аз съм въвела, че и карфиол, броколи, грах..... нямам някакви забележки

Благодаря на всички за хубавите думи за Пешката

Вержи, стискаме палци за Лорчето, най-после всичко да мине

При нас ял, не ял Пеш все си намира к`во да смукне даже и от празна цицка и даже се чува как жадно, жадно /или по скоро гладно, гладно/ преглъща.

# 156
bla_bla, много ти благодаря за отговора, чаках го с нетърпение. Ние сме също така почти само на кърма, но на обяд Ели отдавна яде пюре - зеленчуково и месно през ден, а от време на време и по половин жълтък (в началото в 8 месец давах по една четвърт), по заръки на педиатърката ни. Напоследък често изяжда по едно цяло бурканче от 130 мг, но първите два месеца изяждаше едва половината. След това - кърма. Следобед давах или плодово пюре (в горещините през юли и в началото на август), или каша на ХИП, смесена с кърма. Обаче следобед трудно изажда повече от 60-80 мл. Rolling Eyes

Сега проблемът ми е, че яде доста по-малко и по-рядко, въпреки че добре изглежда, има здрав вид, расте си милото ми. Бяхме на лекар вчера - всичко изглежда обре. Престанах да давам всеки ден попара, мисля през ден да давам, защото тя много я обича. Правя я с един оризов безсолен сухар (Оризовки, български, намерих ги в ХИТ), няколко лъжици чай (взимам от този за кърмачки на Хип), обезсолено сирене, масълце и това е. Докторката ми иска и захар да й слагам, но аз не слагам. Обаче като давам попарата обядът едва го изяжда. Вчера например изяде едва половината и то чак в 4 часа, след като яде в 11 попара (искаше си я цялата плюс кърма след това!). После до 8.30 - 9.00 вечерта не е яла нищо.

Какво значи постепенно отбиване? Аз хем мисля за това (но след януари), хем ми се иска да кърмя цял живот, толкова обичам.

И аз знам, че световната здравна организация, Уницеф и американската педиатрична орг-ция препоръчват да не се замества кърмене с друга храна до 1 годинка. Чудя се защо тогава на Запад и в другите развити страни, майчинството е 3 месеца.

Бяхме на преглед за ушния канал - няма проблем, слава Богу. Само ушна кал. Но каза да не го почиствам с клечките, дори с ограничител, защото остават власинки, които заедно с ушната кал образуват тапа в ухото и стават поразии. Направо да я оставям да си изтича.

тиквичките - това е един от най-полезните зеленчуци, учудвам се, че се някой притеснява от тях.

# 157
  • Vaudreuil Canada
И аз знам, че световната здравна организация, Уницеф и американската педиатрична орг-ция препоръчват да не се замества кърмене с друга храна до 1 годинка. Чудя се защо тогава на Запад и в другите развити страни, майчинството е 3 месеца.
В Канада майчинството е между година и година и 4 месеца.
А кърменето си го практикуват в извънработно време - докато са на работа изцеждат и носят изцедената кърма за следващия ден докато са на работа да се дава на детето. Така че въпроса се решава с добра помпа за кърма. Стига да има желание и кърма начин все ще се намери.
Иначе и ние сме основно на кърма - около 9-10 кърмения на денонощие, а понякога и повече. Вкарвам продуктите в много малки количества - нямаме заместено хранене - но то ние се кърмим на поискване, така че никакъв режим няма в цялата процедура. В момента въвеждам плодовите пюрета и то по-трудно от зеленчуковите и месните. Другия месец ще въвеждам глутен, сирене и жълтък, а може би и кисело мляко.

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 10:49 от shemet_neveroiaten

# 158
Бла_бла колко тежи детето?4е каЗва6,4е е с наднормено? newsm78Моята лекарка каЗа,4е няма бебета с наднормено тегло..А и кръмените бебета са винаги по яки4ки,от не кърмените.. Wink

Ето плана на Мики..

8.00     пълноzърнеста ка6а с плод или грис с плод
12.00   месно/zелен4уково пуре
16.00   кърма
20.00   кърма
24.00   кърма
2/3.      кърма
5          кърма

Не може да zаспива но6ем това дете ,беz да се буди по 100 пъти и това е. Sad

# 159
  • София
шамЕнет след цяла порция попара + кърма след това според мен е съвсем нормално да има една 4-5 часова пауза до следващото хранене - все пак попарата е по-трудно смилаема от млякото.

И аз съм забелязала, че следобяд Маги не е толкова гладна, аз и за това тогава й давам плодовото пюре.

А под постепенно отбиване имам пред вид не от днес за утре, а интервала между всяко отпаднало кърмене да бъде 2-3-4 седмици.
Но до януари имаш време, като наближи ще направим една схема  Wink, ако тогава не решиш още да отложиш отбиването.

Vessito бебка в момента е 9800 гр и 68 см. На 5 месеца си беше утроила килограмите от раждането, а по принцип това трябва да стане на 11-12 месечна възраст. А аз си мислех, че кърмените бебета не стават дебели, но явно това си е до натура.

Аз имам един въпрос - някой ползвал ли е кафява захар - тя предполагам е по-полезна от бялата! А дали е сладка?

# 160

Аз имам един въпрос - някой ползвал ли е кафява захар - тя предполагам е по-полезна от бялата! А дали е сладка?

Да, сладка е и е много хубава, аз я ползвам само за отбрани рецепти...и е по-здравословна...
Мерси за отговора пак, доста окуражаващо звучи!

Браво на Канадците все пак...а за цеденето на работа - не виждам у нас как ще стане...ще направя революция в офиса, макар
че не ми пука много, аз съм малко революционен тип, нали съм водолей.  Peace Мен по-скоро ме е гнус от тоалетните, където ще трябва да се цедя, макар че при нас са като в хотел, но все пак не са пригодени за целта.

shemet_neveroiaten, аз също ще въведа глутена едва от 10-11 месец.

Колкото до по-дебелите кърмени бебета - ами Ели тежи 8 и 200 днес, а е още в средата на 9я мсец. Мисля, че е под средното за месеца. Но пък изглежда удивително пухкава и всички казват, е била "едро бебе"... Ето една скорошна снимка
                                                             и още една
                                                             и една с  Габи на lia25 

zizzu, попаднах на снимка на едно познато бебе в нашия албум и до една секунда я разпознах, Росито! В съседната снимка те има и теб, та се доубедих! Ей, тези мигове от родилния дом ще останат завинаги в съзнанието ми! Пу пу пу, много е сладка!

Последна редакция: пт, 31 авг 2007, 13:57 от шамЕнет

# 161
bla bla  аз ползвам кафява захар, обаче внимавай при избора й, защото има фалшива, която само е боядисана и естествено по-вредна от бялата заради боята. Аз купувам от МЕТРО в едни триъгълни пликчета или от диетичните магазини. Патих в началото докато ме светнат - на Лазар му се боядисваше езичето и доста зор видяхме с педи докато открием какво е, че може да е признак на нещо стомашно иначе.
Идеален пример за престараване от моя страна. Laughing

Имаме второ зъбче вече.

# 162
  • Бургас
bla_bla и аз взимам кафява захар, че не е вредна като бялата. Има едни пликчета с палмички в Метро мисля, на Мултипак, абе на Ваклин. Взимала съм и в кутийки на бучки, но не съм доволна. На мен ми се струва дори, че кафявата захар е по-слдака от бялата, съдейки по-количеството, което слагам в млякото.....

shemet_neveroiaten, аз също ще въведа глутена едва от 10-11 месец.

шамЕнет попарата от безглутенови сухари ли я правиш?

# 163
  • София
шамЕнет ама тя Ели е като бебе от някоя реклама - с тези сини очи, пу,пу!
Иначе да, изглежда пухкава, но я виж тази снимка: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=159704&photo=53, Маги е с бибата - в сравнение с Венетка на Бети е като борец по сумо!

# 164
ейййй къде сте?няма никой тук. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт