Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /4/

• 27 516
  • 305
  •   1
Отговори
# 180
Копче, и моята идея е същата, но съм зятруднена в избора. Искам да е символ на новото начало.

# 181
Купих раница на малкият днес!  ooooh!
Бре големи глупости бре! Скъпи и ужасни!!!
Той накрая като се вкопчи в една дето се тика с колелца-ей викам айде ,за мен е пълна безмислица ,че и неудобна,ама защото слуша детето викам си,като иска поне да му е празнично..та аз бясна ,малкият щастлив! Еми...... Crossing Arms

# 182
Здравейте! И Миленчо тази година ще е първолаче. Според Вас, колко тетрадки ще са му нужни?

# 183
Купих раница на малкият днес!  ooooh!
Бре големи глупости бре! Скъпи и ужасни!!!
Той накрая като се вкопчи в една дето се тика с колелца-ей викам айде ,за мен е пълна безмислица ,че и неудобна,ама защото слуша детето викам си,като иска поне да му е празнично..та аз бясна ,малкият щастлив! Еми...... Crossing Arms

Удобна е за дърпане. Няма ли опция, да се носи и на рамене? Зимата ще е кофти да я дърпа.

# 184
Аз също бях хвърлила око на тези дето са с колелца ама се отказах накрая, защото дълбоко се съмнявам че ще я дърпа. Вчера посетих книжната борса и там харесах едни ортопедични с Winx и идната седмица ще отидем да си избере. Скъпички са, но там са на най-ниски цени 65-72лв. в зависимост от модела. Сториха ми се големички и затова ще идем да я сложи на гурба и ще преценим. А тетрадки ще купуваме след родителската среща, когато ни кажат какви и колко трябва да се купят.
Аз имам един въпрос за началния час на започване на занятията на първокласниците, в нашето училище казаха 7.30  Shocked Изпадам в ужас като си помисля че трябва да ставаме толкова рано, за да се оправим и да отидем ще трябва да ставаме в 6.30 а зимата си е тъмно толкова рано.

# 185
  • Балчик
Моя първолак е Кристиян и ще е в 19 ОУ.
Раница не сме купували,но си има нова от Росиньол която си я спечели от едно състезание на ски и с нея ще ходи.
Все още нищо не съм купувала за у-ще.Имам списък но ще чакам и последната родителска среща другата седмица и тогава.
Дрешки имаме за първия учебен ден,но нямам да ги носи защото ще го пропуснем-ще сме на почивка все още. Peace

Ще пропуснете този тържествен ден, заради почивка?  newsm78
Само аз ли имам старомодни представи за първия учебен ден. Според мен е много важно и тържествено събитие- ще сме с официални дрехи. Peace

# 186
Вчера купих ме тетрадките и помагалата  а раници имаме три подарени остана само тоалета за първия учебен ден да купим и сме готови.

# 187
  • София
Аз имам един въпрос за началния час на започване на занятията на първокласниците, в нашето училище казаха 7.30  Shocked Изпадам в ужас като си помисля че трябва да ставаме толкова рано, за да се оправим и да отидем ще трябва да ставаме в 6.30 а зимата си е тъмно толкова рано.
Свиква се - Цвети в 7.15 я взима буса. Това значи, че ставаме в 6 - 6.15 ч. Няма проблем, обаче за сметка на това, си ляга в 20.30 /което пък мен идеално ме устройва/.

Ще записвате ли децата си на допълнителни занимания извън училище? Моята две години поред ходи на рисуване в читалището. Тази година обаче иска на танци. Бих я записала на народни, но в читалището до нас няма, а по-далече няма как да я водя... Дано има поне модерни танци - ще ходя да проверя другата седмица. А иначе събота и неделя смятам да я водя на зимната в Славия когато заработи /въпреки, че тя не кипи от ентусиазъм/.

# 188
  • София
Ще пропуснете този тържествен ден, заради почивка?  newsm78
Само аз ли имам старомодни представи за първия учебен ден. Според мен е много важно и тържествено събитие- ще сме с официални дрехи. Peace
Доста мислих по въпроса и със синът ми го обсъдихме.По-важно е след това а не на първия учебен ден,а и мисля че ще е голяма суматоха първия ден.За мене има доста по-важни неща. Peace

# 189
леле колко сте изписали!!! ние днес се върнахме от Рибарица и не съм купувала нищо все още.. ще е в последния момент на юруш:(

# 190
Дара, Гаргамела, случайно някоя от вас да е учила в "Душо Хаджидеков"? Аз съм набор '74, учих там първите 3 години, може пък да се познаваме?
Как пък съм пропуснала новата тема... Аз съм Александра, а първокласничката ми се казва Екатерина. Ще учи в 1а клас в ОУ "Йордан Йовков" - Варна.

Все още не сме купили нищичко, но е ясно, че раницата ще е Уинкс. Мисля да не е от най-големите, така че идеята да влиза вътре А4 ми дойде отгоре. Пуснах и мухата да е с друга картинка, още повече, че уинксите вече не ги дават по телевизията и като нищо ще станат демоде още октомври, ама пусто добре е промит вече мозъка.

Нямаше да купувам нов тоалет за 15ти, защото има страхотни пролетни дрехи, купени в началото на лятото, но ми се струва, че сте прави - заслужава си да се почете първия учебен ден като голям празник. А и няма да са много специални дрехи, просто ще са нови и съответно хубави  Laughing

И аз тази сутрин се замислих, че идва края на поспиването ми. От ученическите години не съм ставала преди 19:30 (изключвам събужданията по всяко време покрай бебетата). Сега явно ще наваксвам, още повече, че нямаме транспорт до школото.
Мен ме вълнува доста въпроса с храната на първокласниците. Във връзка с това имам два въпроса:
1. Ще закусват ли сутрин рано у вас? Какво по-точно?
2. Какво ще пращате на децата си за ядене? В нашето училище засега няма стол, и си представям, как я изпращам с 2-3 сандвича - за закуска и обяд. Направо Sick
Тази година Катето ходи на зелен градски лагер, наложи се да и правя сандвичи, и вече знам, че тази работа не е за нас - установих, че яде само сандвичите със салам, всичко останало (полезно и вкусно) разменя за кроасани и бисквити. Сякаш не е моето дете, кога е свикала да яде само гадорийки, дори не съм забелязала покрай детската градина. В къщи поне храна почти не отказва. Иска ми се предиобедната закуска да е само плод, но в такъв случай ще трябва да тъпча в устата на несъбуденото още дете нещо малко по-сериозно..

# 191
  • София
Ох, товя ядене...  ooooh!
Единственото нещо, което съм сигурна, че синът ми може да хапне рано сутрин е нескуик с мляко! Ако може - това ще яде три пъти дневно!!! В училище ще имат обяд, друг е въпроса колко ще изяжда... За това и аз се настройвам, че сутрин ще е голям зор, докато се пребори със закуската. И аз мисля да му слагам някакъв плод за междинно подхапване, но естествено кроасани, вафли и всякакви други щуротий са по-предпочитани!

# 192
За закуските - все още (така мисля де) е в сила това за безплатните закуски за децата до 4-ти клас. Обикновенно закуската е преди първият учебен час (поне при нас) , което прави безсмислено закусването вкъщи. А и с това ранно ставане не знам как бих могла да я накарам да става още по-рано от необходимото, че да хапне. Мисля за всеки случай да пускам солетки или сандвич в раничката, тъй като не винаги безплатните закуски се харесват. Обяда не го мисля, защото ща не ща ще съм си без работа поне първият учебен срок. На занималня няма да ходят и двете... И така. Дори училищата без стол получават тези закуски Peace

# 193
  • Пловдив
Какъв е проблемът със ранното ставане, нещо не мога да разбера....Нали до сега децата са ходили на детска? При нас детето ходи на градина от 3 - годишно и винаги е ставало в 6.30ч., тъй като в 7/7.15 трябва да е на градина и баща й или аз /който я води/ да е на работа в 8....Брат й също от 2 - годишен ходи на същия режим на ясла. Даже ми е късно започването на първия час / при нас - 8.30ч/ Доста родители протестирахме и искахме сутрин да почват по - рано, поне в 8.00, за да може да ги водим на училище. И да не седят самички и да чакат да стане време за час. Peace

# 194
  • София
Ами чак проблем, не бих го накеркла, но в нашия случай определено ще е промяна в режима, който имахме до сега. Да, синът ми ходи ходеше на ясла, после на градина, но определено не ни се е налагало да ставаме рано, защото започвам работа в 10 ч., а и детската градина е буквално зад блока ни. Просто ще си променим леко навиците Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт