Да кажем дружно "Добър час" на нашите деца във първи клас /4/

• 27 515
  • 305
  •   1
Отговори
# 195
При нас също детската беше близо и отивахме не по-рано от 8.30, а моята работа е с плаващо работно време като сутрин е препоръчително да се отива до 9.30 Crazy, е не ми завиждайте затова пък вечер съм доста до късно (лятото съм си тръгвала и в 20 часа от работа ) Tired
За мен беше супер такъв режим, но сега ще е доста тежко, училището не е близо ще я караме с кола - това значи трафик (дано толкова рано сутрин да е по-слаб) а и моята щерка обича да си поспива и доста трудно става рано сутрин. За да стане толкова рано ще и трябва добър стимул, но дали училището ще е мотивация за ранното ставане  newsm78

# 196
.... дали училището ще е мотивация за ранното ставане  newsm78

Това вече зависи от нас и от преподавателя - да стане добър стимул Peace

# 197
  • Варна
...но дали училището ще е мотивация за ранното ставане  newsm78

Даааа, интересен риторичен въпрос.Самото училище, като дейности в него може би не, но това че трябва да го посещава- Peace Joy

За закуските - обикновено до края на септември няма от т.нар. "Закуска и чаша топло мляко". При нас тази безплатна закуска е след първия чак, около 9 - 9.15. При всички положевия ще има в раницата нещо , което ще знам, че ще изяде, защото не винаги безплатно осигурените са хубави. Светлин е фен на филийката с маргарин и 1 студентски сандвич би го оправил (шегувам се).
hrus_hrus , за необходимите помагала и консумативи писахме по-напред, погледни. А вие нямате ли изисквания от госпожата?
За режима - ще се оправяме мисля добре. Досега е ставал около 7.30, така че ще е по-стария начин. На спящите до късно - честито и успех в мисията! Hug

Втората ни родителска среща е във вторник.

# 198
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Ох, това ставане при нас си е проблем.Хич не обича младежа да става рано.И за детска градина едвам го вдигах. Добре че в 1 клас сме от 8,30, пък после... ще видим.
И аз се чудя за закуската newsm78 Ще го пробвам с някакви топчета или нещо набързо, но не знам дали ще иска да яде толкова рано.
Лекси отвори темата за допълнителните занимания.Записах малкото ми "генийче" на английски в Алианса, като трябваше да изкара някакъв допълнителен курс. Обаче нещо... не се харесаха с госпожата и едвам го изкара, така че не знам дали ще иска да продължи наесен. Иначе мисля и на някакъв спорт да го запиша за да си изразходва енергията, която е в изобилие.

# 199
За ставането сутрин - при нас училището ще е от 8.30 до 17.30 (със занималнята) и, да, ставането ще е проблем, защото живеем точно срещу градината, в която Ники ходеше, а и на двамата с мъжа ми работните места са на около 15 минути пеша от вкъщи, така че никога не сме ставали преди 8.00, а детенце направо ставаше в 8.15 до 8.30 и след 15-тина минути вече беше в градината.
А това, че имаме бебе, въобще не се отрази, много е услужлива милата в това отношение, преди 9.00 не се събужда. Grinning

Сега определено ще трябва да се пренастроим на друг режим с по-ранно ставане Sad.

# 200
бебето ме буди в седем... така че.. ше ставаме, ко да праим. не че ми се става. ама имам ли избор. и тя ще става. колкото и да не й се ще.

# 201
А моята щерка е направо влюбена в раницата си с колелца~ има я вече от три години и си я сурка от и на градината хич неискаше друга бабите още миналата година и подариха две обаче нееееее с тази си ходеше и се кефеше че не и тежи на гърба! Хубавото беше че на морето си хареса раничка с барбита та ще я сменим ама кой знае дали ще и хареса да е на гърба и или пак ще си подхване с колелцата!   А за phoneuu телефон все още се замислям ние неможем още да четем?  newsm78

# 202
  • София
 Ние досега всички в къщи ставахме около 7 часа. Обаче сега ми се струва, че ще се наложи ние с таткото да подраним с около половин час, за да имам време да сложа нещо за закуска.
 Реално проблема няма да е за децата(те си лягат рано), а за нас - вечно сме недоспали.
 Моята със сигурност няма да закусва у нас - тя не яде преди да е минало поне 2 часа от събуждането, просто не огладнява.
 Не си представям как ще изкара до края на септември на "сухоежбина" - сандвич и за закуска, и за обяд, а пък после дали ще яде храната на стола...проблем си ми е това ядене.

Да, ще записвам щерката на доста неща(хубавото е, че центъра за работа с деца е в двора на училището) - народни танци, някакви приложни изкуства, пиано.
 Отделно на английски следобяд и на пеене два пъти седмично. Иска ми се да водя и двамата на плуване, но ще видим дали ще успеем да си наместим програмата.

# 203
  • Варна
Етиа, ням али множко да дойде на детенцето?  newsm78

# 204
Да, ще записвам щерката на доста неща(хубавото е, че центъра за работа с деца е в двора на училището) - народни танци, някакви приложни изкуства, пиано.
 Отделно на английски следобяд и на пеене два пъти седмично. Иска ми се да водя и двамата на плуване, но ще видим дали ще успеем да си наместим програмата.

Мислиш ли, че с толкова много дини под мишницата ще упява да се справи добре с всичко? Или ....нека да има. Ти си решаваш, но ми се вижда....прекалено. Едно- две странични занимания - да, но така както си ги изредила.... Tired

# 205
  • Пловдив
Дара, Гаргамела, случайно някоя от вас да е учила в "Душо Хаджидеков"? Аз съм набор '74, учих там първите 3 години, може пък да се познаваме?
Как пък съм пропуснала новата тема... Аз съм Александра, а първокласничката ми се казва Екатерина. Ще учи в 1а клас в ОУ "Йордан Йовков" - Варна.
...

Да, в Дущо Хаджидеков учих до 7-ми клас. След това кандидатствах и се преместих. Но съм набор '72. Сигурно се знаем поне по физиономия.   Simple Smile

Наталия миналата година ставаше в 6.15 или 6.45 - зависи коя смяна е на чуилище. Задължително закусва вкъщи. При тях закуската е в голямото междучасие, което означава към 10-10.20. До 10.20 не мога да я оставя неяла. И тя никак не обича да става толкова рано и да закусва, но не виждам какъв избор има. Аз не си падам по нескуик-а и подобно нещо се яде веднъж на свети години. И то никога по време на учебната седмица. Тогава задължително приготвям топла закуска.

За училище не разчитам на безплатните закуски /и тук с тях смогват с организацията поне месец след започване на учебната година/. Винаги приготвям сандвич, плод и вода. Наталия в началото си ядеше всичко, сега яде само плодовете, но винаги в чантата има приготвена храна. Ако тя не я е изяла, вечер има опашка за нея.  Wink С Крисо смятам да процедирам по същия начин, още повече, че той обожава сандвичите на Наталка и като я взимахме първата му работа беше да запита "Наталка, има ли сандвич за мен?" Вече купихме и кутията и термоса за училище.  Simple Smile

Наталия не си спря извънкласните занимания когато тръгна научилище. Даже, по стечени на обстоятелствата, станаха още по-сериозни и интензивни. В първи клас нямаше никакъв проблем, но във втори започна да й идва нанагорно. Тя тренира гимнастика и ходи на частни уроци по английски език. Всеки ден по 3 часа е на тренировки, английския го вместваме през уикенда. Много е натоварена, но се справя с всичко.

Крисо ще си продължи с бойните изкуства, език допълнително ще започне догодина. Не защото смятам, че ще го претоваря, а защото мисля, че сега му е рано за език в екстра. Иска ми се много да започне плуване да тренира, но само при мисълта за логистиката на това мероприятие търпки ме побиват, та ще видим...

# 206
  • София
Момичета само изглеждат много нещата.
Тя си ходи на пеене два пъти седмично от 18.30 часа вече две години.
Английският ще бъде в училището - учителката ще ги взема от занималнята - 3 пъти седмично.
Пак в училище от занималнята ще ги вземат в Центъра за работа с деца за народните танци, приложните изкуства и пианото(за което не е сигурно, че ще прояви интерес).
 Остават ни три вечери свободни след работа и тогава мога да опитам за плуването.

Просто искам след като си напише домашните и мине английският, до 17.30(докато я взема) да не тича безцелно. Също така - тя чете, пише, смята и искам да има нещо ново, което да й е интересно и различно.

# 207
  • Майничка
Дара, Гаргамела, случайно някоя от вас да е учила в "Душо Хаджидеков"? Аз съм набор '74, учих там първите 3 години, може пък да се познаваме?...

Тцъ и от мен, аз съм реколта от "Лиляната", пък и съм 4 години по-дъртичка Laughing. Таткото ни е учил в "Душо"-то, ама той е още по-вехт...
И аз съм от гадовете, дето си тормозят хайвана със закуска сутрин. За целта я дигам поне час и половина по-рано (а пътят ни е 3-5 мин.), че иначе отказва да яде. За съжаление, принцеси не признава, така че топло ни е само млякото или чая (и двете с мед и поне 200мл). Другото обикновено е парче домашна баница, понякога тънка филийка (сухарче) със сирене за мазане или доматено пюре (лютеница не яде, аристократката му глезена, ама и аз не се оплаквам, че доматеното пюре по-малко цапа на входа и на изхода Mr. Green) или 2-3 обикновени бисквити, маслини и нарязана ябълка, круша, кайсия или мандарина.
Обядва в къщи, така че за междинната закуска не придирям - планира си и купуваме в събота или неделя за цялата седмица -  бейк ролс, кубети, солети, ако иска мини сандвич - прави си от вечерта, банан, нарязани кочани от китайско зеле, каквото се присети и без това половината го раздава.

Последна редакция: пн, 03 сеп 2007, 17:41 от gargamela

# 208
  • Варна
gargamela, много свежо си го написала, весело ми стана... Laughing

# 209
И аз съм от тези дето няма да разчитат на служебната закуска че моят хубостник не яде тестени закуски и това значи че ще трябва да  яде в къщи  чаша мляко с бисквити или нескуик или филийка с нещо намазана,но това не ни е голям проблем че училището ни е на две крачки виждаме го от вкъщи.
А колкото до извънкласните форми мисля че ще продължи да ходи на плуване и на народни танци на които ходи вече две години иска ми се да го запиша и на английски ,но не знам дали ще мога да го водя а иначе той две години ходи в детската градина .

Общи условия

Активация на акаунт