Дъжд от бебета вали, че СЕПТЕМВРИ наближи!

• 13 413
  • 285
  •   1
Отговори
# 225
Ей, най-накрая ви изчетох и мога вече да се включвам адекватно. От месец сигурно ви чета и все съм с 5 теми назад. Направо сте невероятни. Ама има теми, които не са изтърване.
И сега на първо място естествено:
smile3525Да са ви много честити, здравички и щастливи бебчовците на всички обебили се(много ме кефи тази дума) мами - Петето-86, Дида76, Брави(уж бяхме на един термин пък ме заряза,ама то за хубаво),Хексина,  Мацката, Ани-Бърборани, Тиара, Кали, Доки(аз така и викам) !!! А на Фемине и Лилиан-В от днес - неусетно бързо възстановяване. newsm51 Мацко, бебката Виктория е сладурана от класа. reverance Не мога да си представя какво удоволствие е да можеш да гушнеш това, което до преди няколко дена е било в корема ти. Аз вече нямам търпение, ама божа работа!  Разказът на Хекси ми беше много интересен, тъй като аз си нямам абсолютно никаква представа що за болка ще да са това контракциите и раждането. Все си мисля, че не може да бъде чак толкова страшно.
Та, накратко...
1. Базилиск, казват, че не трябва да оставяме бебето да плаче поради известни ни вече причини. Звучи логично и съм съгласна. Мина ми през ума обаче - виждала съм бебета, които когато ги приспиваш напр. уж са заспали, а веднага щом ги оставиш на легълцето и пак започват да плачат. Значи ли това, че трябва да го държа докато се наспи? При теб как беше?
2. Гледам, че Нани Ог и heureuse дискутират глюкозата. Ще очаквам повече информация по този въпрос, тъй като на мен една позната аптекарка ми даде разтвор на глюкоза и каза,че  трябва след всяко кърмене или въобще хранене да давам на бебока по една лъжичка от този разтвор, за да се избегне млечицата. Можело и по-малко - просто да се измие устичката на бебето. За мен обаче това си е захар и въобще не съм 100% сигурна дали е добре.
3. За козметиката - много изписахте, но това не сте го споменавали. Същата тази аптекарка ми даде и Дефламол за мазане след къпане. Пак не ми се връзва съвсем. Макар че има смисъл до някъде. Какво е вашето мнение?
4. По - натам... доктора, при когото ще раждам ми каза, че след като ме изчистят от плацентата(да стигнем до там,де), за да ме зашият ще ми бият пълна упойка. Ами Confused... пак не ми харесва. Що пък чак пълна упойка? Не ми се вижда нормално, а на вас?
Иначе при нас с бебока (който още се крие и от момче стана момиче по-миналата седмица,ама пак не е сигурно) всичко уж е наред. Уж, защото единственото, което знам въпреки че всеки път питам е, че миналата седмица (моя 37-ма) бебо отговаряше на 40-та. Докторът съжали, че се е изтървал да не ме плаши, ама като дойде акушерката, погледна екрана и каза:" Ааа, че голяма глава."  Та тъй, как ще излиза това бебе, идея нямам. Пък и не се натиска натам,де. Само обича вдясно да се натисне и крака и ръце ли опъва, не знам. От няколко дена пък се събира най-отгоре на корема. Не съм видяла на накоя мама бебока така да я прави, май.
Съжалявам за дългия ми пост, ама за толкова време се натрупаха въпроси.
Успех и леко раждане на всички, които скоро ще усетят първите признаци. С вас сме.  newsm20  bigdance2 newsm51

# 226
Само се включвам за да честитя мъниците на Фемине и Lilian_V . Само радости да ви носят newsm30 и бързо въстановяване за гордите мами  breastfeeding...

# 227
Лилиан, честит ти малък и сладък наследник - нека ви донесе много радост вкъщи  Hug  bouquet
Ками, за микровълновата - моят стерилизатор е 1 от най-големите на Би фри и се събира в 20литрова микровълнова без проблем. Този на Бейби лукс е от неговия калибър, така че няма страшно Hug Освен това ние първо си взехме стерилизатора, после отидохме в магазина за електроуреди и взехме микровълновата, в която се събра Hug Въобще не държах да е някаква марка или да струва милион пари. В крайна сметка това поне за нас е уред, който ще се използва главно за стерилизиране, пуканки и от време на време размразяване Peace Дано съм помогнала Rolling Eyes

# 228
  • София
miss pretencia, моят доктор също ми спомена за пълна упойка докато ме шият, но му казах, че си предпочитам като миналия път лидокаинчето. Да си призная ме е страх от пълните упойки. Embarassed Знам (от разкази на други родилки), че се прави при кюртаж и форцепс, може би когато са вече много големи разкъсванията да не се мъчи жената. Те упояват за 30 мин. или нещо такова.

# 229
  • София
Честити рожби на Feminine и Lillian V   bouquet Да са живи и здрави и да ви носят много радост  Hug  На вас бързо възстановяване  Hug
Честит Рожден Ден на Красиии   bouquet newsm59

Хексина, много се радвам за добрите новини около вас  Hug Дано скоро си приберете Алекс у дома и да му се радвате  Praynig А на всичко останало няма смисъл да се обръща внимание, просто не си струва.

Стискам палци на всички, които ще се отправят към АГ.  Praynig

# 230
miss pretencia и аэ също съм против пълната упоика, но мисля че не е эадължително да е такава Thinking Не се плаши че бебо няма да иэлеэе лесно не винаги може точно да се определи колко е голям бебешора, така че кураж newsm10

# 231
  • Sofia
Честито да е синчето на Лилиан! Жив и здрав и много радост да им  носи!

# 232
Здравейте милички!!!! Simple SmileНай-накрая намерих малко време...първо ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ ВЕЧЕ МАМИ,ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ,А НА ЧАКАЩИТЕ ЛЕКО И БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕ!!!!Като споменах за раждане ще ви разкажа за моето...видях,че има желаещи  Blush!

На 15.08 ме приеха в "Майчин дом" защото,както вече съмн ви казвала бях с 2-ва термина и единя беше на 17.08 Simple Smile и..влязах за да ме следят и да решат дали ще е секцио или ще изчакат още малко до септември бебо да се обърне и...така...лежах си там по цял ден и бях решила да помоля  да ме пуснат поне на 18.08 за рождения ми ден,така или иначе си стоях там и развитие нямаше...никой нищо не ми казваше и докато чаках да дойде 18.08 (събота да помоля да ме пуснат)на 16 вечерта ме почнаха контракции,но..поносими за това не им обърнах голямо внимание(въпреки,че и предишната вечер ги имах),обаче първо започнаха на 10 мин след това станаха на 4-5 и дежурната акушерка ме викна за запис на тоновете и контракции и видя,че са на често,но..каза,че са слаби,за всеки случай обаче викна дежурната лекарка и..като ме прегледа за разкритие се оказа,че...съм си се разхождала по етажите с 4 см разкритие,каза,че усеща петичка и ..по бързата процедура ми направиха клизма(не е толкова страшно колкото мислех  Blush) и ме свалиха в предродилна зала!Честно ви казвам,нямах време да се осъзная..както си се разхождах с леки контракции се оказа,че ме свалят да раждам-секцио,но понеже бях яла малко преди това и не можеха да ме оперират веднага чакаха 4 часа,през които вече ме хванаха по-силничките контракции 1 час след като ме свалиха вече имах 5 см разкритие и докторката каза,че напипва вече 2-ве петички  #Crazy и към 4(май беше)ме качиха вече в родилна подготвиха ме бързо за операцията и в 4:22 вече бях мама  Laughingот опойката обаче много моменти ме се губят и доста време бях неадекватна!не беше особенно приятно чесно казано,но...найстина всичко,което преживява една жена докато роди си заслужава!!!след операцията ме преместиха в реанимация,но за малко тъй като имаше още много родилки после пак ме преместиха в предродилна ето това беше ужасно...толкова жени родиха пред мен,че...още са ми пред очите!но..важното е ,че всичко минава,сега се възстановявам по-бавничко отколкото щях след нормално раждане,но..няма начин ще стискам зъби!!! Simple Smile за сега е това от мен...не се сещам дали има друго,което да ви е интересно,ако има нещо..питайте  Wink името на моя бебчо е ДИМИТЪР(
П.С.   А...момичета иска ми се да кача снимки на бебо,но..незнам как  Embarassed,ако някоя има желание да помогне нека ми пише скайпа си на лични и там ще и ги пратя за да ги качи!!!БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!   bouquet   bouquet   bouquet

Последна редакция: нд, 26 авг 2007, 22:59 от peteto_86

# 233
Хекси браво на малкия мъж, стискам палци всичко да си върви по план и скоро да се гушкате вкъщи.
Честито на мама Лили за малкия принц, да е много силен и здрав   bouquet

# 234
Пете на скайпа съм pisi-to .
Може и на пощата vilistmu@abv.bg Hug Hug Hug...

# 235
  • Асеновград
Момичета, много ви благодаря за пожеланията!!!!! Нека на всички вас ви се връща тройно!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА ФЕМИНЕ И ЛИЛИАН!!!!!!!!ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И САМО РАДОСТ ДА ВИ НОСЯТ!  bouquet  bouquet  bouquet Hug Hug Hug

# 236
  • София
Пете, много се радвам, че и ти сподели с нас как е минало твоето раждане. Много ми е интересно и любопитно да чета такива разкази.

# 237
Здравейте момичета.Първо искам да ви честитя новородилите се бебчета ,да са ви живи и здрави,много да ви радват.На не родилите бързо и лесно раждане.
Аз съм от октомврийките и моля ви се,леко с камъните които хвърляте ,че да не ме убиете.Майтапя се.
Искам само да уточня нещо,защото малко ме подразни отношението на някои мами  .Момичето което изрази мнение по въпроса за раждането на мама Хексина,вече се извини публично и си призна грешката,че не е разбрала правилно и така.Не мисля ,че е редно толкова много да се наостряте срещу някого и чак и да не се влизало при нас,едва ли не  ще ви анатемосаме.Ние също сме хора и ни вълнуват същите теми като вас,с трепет очакваме миговете с нашите бебчета и се стараем да си помагаме духовно колкото можем.Съпричастни сме с всяка една мама,с болката и радоста  на всеки.Така ,че моля ви не бъдете толкова сурови в изказванията си ,влизаме при вас да ви четем,защото вие сте малко по напред и ни вълнува какво ни очаква,както казах също се радваме с вас когато имате нови бебчета и дори ви поздравяваме.Никой не е нахлул тук с лоши мисли или желания.Никак не е приятно ,аз влизам тук да видя имате ли нови бебоци и какво да гледам,ми вие направио  ще ни извадите очите,недейте така,всички сме хора и всеки може да допусне грещка.И това разделение на октомврийки лоши и септемвриййки добри,ми детски работи.Извинявам се дългия пост,и за мнението,дано не се подразните,но всеки има право на мнение.Благодаря ви за вниманието .
Оставайте със здраве и само приятни мигове ви желая.

# 238
  • гр.Варна
Пете, благодарности за разказа!
Въпреки , че не съм първескиня ми е интересно да споделяте собствените си емоции и преживявания по време на раждане.
С всеки изминал ден все повече и аз се приближавам към заветния час. На моменти ме е страх, после пък си казвам, че няма защо да се шашкам и всичко ще бъде наред. newsm78 newsm78 newsm78
Желая на всички само хубави емоции и много усмивки, включително и бебешки!  bouquet  bouquet  bouquet

# 239
mishonka95, не мисля, че някой е останал с чак толкова лоши впечатления от вас. Видях, че Jenna се е извинила и с това за мен въпросът е приключен. До болка ми е познато как се притеснява една бременна жена (или майка) и се хваща и шашка за всяка подробност.
Затова и разказах толкова подробно всичко - да сте наясно. И да не се плашите повече от лекарите в Токуда, че хората наистина дадоха всичко от себе си в грижите си за мен по време на раждането. Peace  А и педиатрите им са наистина страхотни - виждам го по грижите за бебето ми.

Разказът на Хекси ми беше много интересен, тъй като аз си нямам абсолютно никаква представа що за болка ще да са това контракциите и раждането. Все си мисля, че не може да бъде чак толкова страшно.

4. По - натам... доктора, при когото ще раждам ми каза, че след като ме изчистят от плацентата(да стигнем до там,де), за да ме зашият ще ми бият пълна упойка. Ами Confused... пак не ми харесва. Що пък чак пълна упойка? Не ми се вижда нормално, а на вас?
Не се плаши от моя разказ - виж Ваня как каза, че след епидуралната нищо не я е боляло. Това, че мен не ме хванаха два вида упойки, е просто мал шанс.
А за пълната упойка, много ми е странно... За такова нещо съм чувала само след много тежкото раждане на една приятелка, на която накрая се наложи да й направят секцио. Но на нея веднага след раждането са й били някакво успокоително, за да спи през нощта и да си почине, не е било упойка.
А ако се прави с цел да се обезболи шиенето и кюртажа, на мен ми вляха още малко от епидуралната и ми сложиха лидокаин и бях ОК. Ама дет се вика, ако е толкоз страшно положението, може и местна упойка да е. Пак не виждам смисъл от пълна.

Ками, за микровълновата, моята се води 20 л (някаква обикновена на Elite), ама не им вярвай. В нея се събира този на Чико, ама на Авент е голям и не влиза.

Общи условия

Активация на акаунт