аз или живота на детето ми ?

• 29 817
  • 237
  •   1
Отговори
# 210
...., вижда Дари веднъж на 2-3 месеца в най-добрия случай, иначе се чуваме сравнително често по телефона....

Радвам се да те "видя" отново тук  Hug
Миличка, а какво стана с издръжката? Освен виждането и чуването друго прави ли?
Повярвай, мисля ти само доброто  Heart Eyes

Вал, радвам се да те видя и теб  Hug

# 211
Много сте прави за всичко момичета, но с тази си моя любов само патя и чувствата надделяват пред разума Sad
С издръжката нищо не стана в смисъл такъв, че не съм се обръщала към съдебен път. Намекнах за пари и той каза, че не му стигат, има други "разходи" (ще ви спестя какви защото ако кажа ще ме биете....а аз съм си за бой де).
А за чуужбината, първоначално заминавам сама, колкото и да не ми се иска да оставям Дари  Cry а за останалото каквото сабя покаже.
Много ви обичам  Hug

# 212
  • Ispania
Терре,мисли 4е заминаваШ навьн ,за да дадеШ по добьр живот на малката.В на4алото Ще ти е трудно ,но с времето когато си стьпиШ на краката Ще си я вземеШ с теб .
Добрите отноШения с таткото ми се струват малко като вид използване от негова страна.Така не настояваШ за пари...не го притесняваШ...когато поиска вижда детето Confused.
Ехххх,тези пари Thinking,на много от нас не ни стигат ,както на нас,така и на баЩите на децата ни ,НО тези деца с неЩо трябва да се обли4ат,хранят,живеят....
Както майките можем да обьрнем света за да намерим на4ин за децата си,така и другата 4аст от родителското тяло трябва да го прави.Не казвам,4е не може неЩо да им се опрости ,но все пак.......

# 213
За бой си и още как!
Защо го оставяш да си разиграва коня на твойта ливада??? Когато и както на него му е кеф ама без задължения.... Вземи ме и мене пък аз много ще те обичам - на думи!

Искрено се надявам да не направиш грешката да го повлечеш по чужбина със себе си, в който и да било момент от живота ти.
Ти си знаеш но наистина, помисли добре какво правиш  Heart Eyes

# 214
  • Ispania
kiara   Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 215
не го махай а и също ако отидеш при социялни те щи помагат  Sunglasses

# 216

Ти прочете ли цялата тема?

Тъкмо се чудех къде какво съм пропуснала и какво пак е решила "да маха" авторката  Crazy

# 217

Ти прочете ли цялата тема?

Тъкмо се чудех къде какво съм пропуснала и какво пак е решила "да маха" авторката  Crazy
Ами така се случва, някой като чете само заглавията  Joy

Terre, какво става с теб, прочетох и аз темата и много ми се иска да зная, че всичко при теб се е наредило. Замина ли за чужбина? Как е бащата, успяхте ли да сте заедно?

# 218
Здравейте момичета!  Hug
Още не съм заминала, ще заминавам в края на март за чужбина.....и надявам се всичко да се нареди тогава, защото в момента е голяма каша при нас.....иначе сме добре, малката расте, започна да говори и прави белички  Heart Eyes
Имам и една добра новина.....излекувах се от дългогодишната ми болест "бащата на малката" и много се гордея със себе си  Laughing
Не съм ви забравила, ще ви информирам за всичко ново и хубаво  Heart Eyes Hug  bouquet

# 219
 Hug много се радвам че писа.
Поздравления за постижението и от тук на татък само напред! Сигурна съм, ще намериш по-добър човек, а ако не, то поне ще си много по-спокойна и щастлива.

Надявам се преместването ти да бъде леко и безпроблемно. Лесно и бързо да се адаптирате към новата среда  Hug

# 220
Здравейте приятелки!  Hug
Моето заминаване за чужбина се отлага за неопределено време, немога да замина с малката а тук ако я оставя няма кой да я гледа и сега ще търся други варианти. Налага се да се върна на този етап на работа, но работодателя ми поставя "условия". Ще съм ви много благодарна за някаква информация и съвет. Копирам запитването и тук:
Здравейте!
Имам следния проблем и ще съм много благодарна ако някой който е запознат с това да даде някаква информация.
В момента съм в майчинство, което изтича след седмица и на 7 април трябва да съм на работа. Говорих с работодателя ми и той ми съобщи, че на тази позиция на която бях до преди излизането ми в  майчинство няма да ме върне. Аз не желая да ме местят на друга длъжност и когато му го съобщих ми отговори да си подам молбата за напускане като не ме устройва, тяхно право било да ме върнат на работа, но те решават на каква длъжност. Самотна майка съм, не желая да се местя, могат ли да ме уволнят?

# 221
Ох, ама че неприятно  Sad
Според мен могат да постъпят по този начин и никой не ги задължава да те върнат на същата позиция. Ако си подадеш молбата за напускане тогава пак не нарушават закона. Дефакто май могат да те уволнят и месец след като се върнеш, все ще намерят причина.... Според мен нещата са предварително решени и те не те искат там, предполагам заради малката и честите ти отсъствия (като започне ясла, като се разболее и т.н.). За тях ти ще си по-специален случай което малко им връзва ръцете защото не можеш да оставаш след работно време или да идваш в почивни дни ако се налага.... Разбираш какво искам да ти кажа.... Мой личен съвет е - търси си друга работа.
Все пак се консултирай с адвокат, може пък да има някакви вратички или нови закони в твоя защита.
Пожелавам ти успех  Hug

# 222
terre само не се съгласявай да напуснеш по взаимно съгласие. Не е толкова лесно да ти се прекрати договара. Работодателя ти, трябва да получи разрешение от ИТ по чл.333 от КТ, което не е толкова лесно, реално общо взето може да получи такова само ако закрие или преустанови дейноста на фирмата. 
Подлежиш на закрила по КТ труда като майка на дете до 3 години, само ако работодателят ти реши да ти прекрати договора ти поради закриване на част от предприятието или съкращаване на щата; при намаляване на обема на работата; при липса на качества на работника или служителя за ефективно изпълнение на работата; при промяна на изискванията за изпълнение на длъжността, ако работникът или служителят не отговаря на тях; или дисциплинарно уволнение.
И да знаеш, че за работника делата свързани с трудовото законодателство са безплатни.
Ако имаш въпроси пиши ми на лични.
п.п. Ако имаш натрупана платена отпуска, може да си я ползваш преди да се върнеш на работа.

# 223
<Радвам се, че си решила да не заминаваш за чужбина. Детето ти е много малко и има нужда от теб.

За финансите ще ти дам следния съвет -
върни се на работа кротко и започни паралелно да търсиш друга,
осъди бащата за издръжка. Това е твое задължение, колкото и да не ти се ще. Имаш задължение към дъщеря си, към това тя да е осигурена максимално, независимо от това какви сантиментални чувства имаш към бащата. А и изискването за идръжка не е акт на враждебност, а израст на неговото задължение.

# 224
Шоколадче, тя казва че не иска на друга длъжност, поради една или друга причина, явно или часовете не са удобни или дните... От фирмата пък не и предлагат друга възможност. Nefertity е изброила доста причини за не приемането И на работа или уволняването и в последствие. Сигурна съм, че работодателите И ще се възползват от това.
Освен както предлагаш, да се върне на работа, каквато и да е просто докато си намери друга  newsm78

terre, пиши какво стана.

Общи условия

Активация на акаунт