Германската Нова Медицина на д-р Хамер

• 130 995
  • 884
  •   1
Отговори
# 690
Нали в някои случаи е препоръчително да не се разкрива истината (както в случая диагнозата е желателно да остане в тайна), тъй като човекът може да изживее втори конфликт и да се обостри състоянието му...?
Виновник в случая е съобщителят, според мен.
Не знам какъв темерут трябва да е човек, че да не реагира с конфликт на подобна новина...

# 691

Не знам какъв темерут трябва да е човек, че да не реагира с конфликт на подобна новина...

По принцип е по-добре да не ти кажат,ама като ти кажат от къде на къде 6те вини6 другия?Проблема си е как 6те реагира6 самия ти.Tемеру6тината не е 4ак толкова ло6а 4ерта в слу4ая.То4но това е целта на някои практики като йога например-да те направи устой4ив на вън6ни въздействия,да приема6 каквото и да ти се слу4и хладнокръвно,без изли6ни емоции.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 16:20 от Omega

# 692
Вредни сьставки има раzбира се,но не до такава степен,че да предиzвикват рак.Постоянното им натрупване може да доведе до психо/нервни zаболявания и тн.

Съвсем не мога да разбера....Нали и психо/нервните се дължат на конфликти?Пък сега излиза,4е отровните съставки съ6то водят до тях?Тогава зна4и все пак отровната храна и среда съ6то имат пръст в цялата работа. newsm78

# 693
Опитвам се да гледам на разболяванията на децата ми като на естествени преходи в ежедневието им, не ги лекувам почти с нищо, но дали и това е правилно...

Според мен увереността идва с практиката. В началото те е страх, после все повече свикваш да се вслушваш в детето и в себе си. И аз почти не си лекувам децата в традиционния смисъл на думата. В началото ходех при докторите за диагноза, пусках изследвания, напоследък и това избягвам - стигнах до извода, че само се стресирам. Ако опре ножа до кокала, ходим при педиатър хомеопат, която при това споделя възгледите ми за избягване на ненужните лечения, вкл. хомеопатични... Или тормозя Cristian на ЛС... Но в началото може би е добре да си намериш лекар, който да те окуражава и на когото да вярваш.

може да се окаже че тези леки заболявания са по- сериозни неща... Как в случая да следваш ГНМ, дори да я приемаш.

Доколкото знам, всички "топли" заболявания, към които спадат детските "инфекциозни" и "грипни" болести, вкл. настинки, бронхити, ангини и прочее, са признак на разрешен конфликт. Не са по-сериозни неща, а болежки, които в повечето случаи отминават с почивка и гушкане. Някой да ме поправи, ако греша.

# 694
аз имам такъв лекар, но все пак без стандартните сиропчета и витамини по рецептите, които аз изхвърлям не се минава. Вече съм по- уверена и не изпадам в стрес при всяка температура, особено откакто чета тази тема, но когато стане въпрос за по- сериозни неща не знам дали ще се доверя на НГМ без доктор. Мога да кажа обаче, че темата е много полезна за майки, които се вглеждат в децата си и вярват в тяхната сила. Има и такива които ще кажат:"При моето дете това не става, защото то просто е такова.Без лекарство не му минава"

# 695
Омега,
ПомниШ ли колко отдавна ти писах да прочетеШ zа ГНМ? ОЩе я нямаШе таzи тема...може би има поне половин година откакто те "карах" да се zапоzнаеШ...
Цитат
Ами ако вземе6 за истинските при4ини,които Xамер изброява пак 4овек сам трябва да си е виновен.Не е някой друг.
Освен това,ако се приеме вредата от алкохола и цигарите и се вну6и вина на определен 4овек,той може да се откаже от тях,с което съ6то биха се загубили немалко пари от индустрията,която ги бълва.
Аз мисля,4е ти прекалено много залита6 на вълна НГМ и си склонен да отри4а6 вси4ко известно досега.Струва ми се доста крайно
Аz не раzсьждавам така.Човек не носи вина,че се е родил и обкрьжението му носи конфликти.Това е биологично zаложено,zа да оцелее индивида.Това,че някои са намерили  начини да вьzдействат на крехката ни психика и да ни насадят чувство zа вина (и пак опираме до религиоzни догми,каквито са и в медицината) не оzначва,че трябва да тьрсим вина в човека zа неговите болести.

ИzобЩо  не zалитам и  не сьм краен.Как може да си го помислиШ?
ГНМ не е само медицина.Тя освобождава сьzнанието и преосмисля живота ти.Ако я раzбереШ,Ще приемеШ друг мироглед zа всичко около теб,вкл. и zа политиката.
Ако прочетеШ от основата и се zапоzнаеШ няма да имаШ такива ссмнения и такива вьпроси,от които раzбирам веднага,че всичко само повьрхностно си чела и не до край...приzнай Laughing

Цитат
Ако се поддаде6 на шока си си воновен сам-аз така разбирам не6тата.Т.е. не може да се вини друг,4е ти е казал истината и ти е предизвикал проблеми с това
Да,zатова навсякьде апельт е "Информирайте се докато сте zдрави".Един zапоzнат човек с ГНМ не може да бьде Шокиран лесно нито от сьбитие,нито от страШна диагноzа.Затова и сьм отворил темата.Да се zапоzнаят колкото се може пове4е хора преди да е кьсно.

Цитат
Нали в някои случаи е препоръчително да не се разкрива истината (както в случая диагнозата е желателно да остане в тайна), тъй като човекът може да изживее втори конфликт и да се обостри състоянието му...?
Както и по горе го написах...един подготвен човек,няма да преживее Шок,ако някой му каже,че има рак.И няма да се подложи на химиотерапия,а Ще тьрси други начини.

Цитат
То4но това е целта на някои практики като йога например-да те направи устой4ив на вън6ни въздействия,да приема6 каквото и да ти се слу4и хладнокръвно,без изли6ни емоции.
Това определено е много важно и хубаво. Peace

Цитат
Съвсем не мога да разбера....Нали и психо/нервните се дължат на конфликти?Пък сега излиза,4е отровните съставки съ6то водят до тях?Тогава зна4и все пак отровната храна и среда съ6то имат пръст в цялата работа
Ами как Ще можеШ,като упорстваШ да прочетеШ Laughing
КОгато трупаШ в органиzма отрови,той се zаЩитава по някакьв начин.Сьс симптоми,които да ти покажат,че неЩо греШиШ и че ако не спреШ,симптомите ти Ще те спрат един ден.Симптомите от подобни явления са сьЩо биологична програма макар и не получена от конфликт.

Имам чувството ,че се оправдавам и че трябва да се zаЩитавам. Flutter
За сьжаление не сьм ги открил теzи неЩа АЗ,а на всичкото отгоре се боря и с дипломата си и ми  е оЩе по трудно дори от на вас.Много ми е трудно да среЩна и да сьпоставя двете медицини и да ги свьржа така ,че да намеря смисьла zа себе си.
За Щастие всеки ден научавам по неЩо ново и успявам да си го докажа по ГНМ.Това ме поддьржа да не спра да "вярвам",че там е истината.
Аz сьм само човек и сьЩо греШа.Не zнам всичко и нямам отговор на всичко. Peace

# 696
Признавам си, че и аз все още не мога съвсем да се "пречупя" , особено след като всеки ден ни се набиват някои клишета в главите.
Откога се каня да го напиша това, но ето че сте я подхванали темата..
Ето например, по въпроса с ваксините, Хамер акцентира н а конфликтите , които с е преживяват в момента на поставяне./ Сещам се как педиатърът ме караше да държа ръцете на детето ми, Banghead докато той сложи ваксината..А то как се съпротивляваше горкото и как плачеше../ и свързва страничните действия с вида на конфликта. Нито дума за това, какво се съдържа вътре.

Някои неща ми разколебаха напоследък убедеността, че има и други причини, не само конфликти..които предизвикват болести.

Някъде четох, че има хора от тези, които са разчиствали мястото след катастрофата в Чернобил и са още живи.
Освен това някъде пишеше, че човешкият организъм може да се справи и с електромагнитното облъчване, но се губят ценни ресурси, които могат да бъдат използвани за друго. Това пак накланя везните в полза н аказаното от Кристиян

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 01:38 от Amarena

# 697
Amarena, Christian, здравейте и благодаря за тази хубава тема  bouquet
От доста време се канех да я прочета, но като гледах колко е обемиста, честно казано, все я оставях за утре. И така - няколко седмици Sad След това, като я прочетох, естествено се ядосах, защото това е част от пъзела, който редя в мислите си от доста време...
Да се представя - занимавам се с Бахови есенции от близо 3 години, но някак обясненията за част от болестите все още ми убягват. В книгите на Луиз Хей намерих доста задоволяващи ме отговори, но пак картинката не беше пълна докато не прочетох за ГНМ  bouquet За жалост не съм много добре с чуждите езици и се осланям само на досега преведеното от вас Hug
Доста дълго време се чудих на нещо, което ми се случи това лято и нямах обяснение, но като прочетох темата разбрах (мисля) за какво става въпрос. С няколко думи - решихме да изпратим дъщеря ни на море с група от детската градина. Тогава тя беше на 4г. и 8м. и това беше първото й отделяне от нас с баща й. Тя няма баби и дядовци и от двете страни, които да я гледат между другото и винаги си е била с нас. Проблемът беше, че моята баба не беше добре и трябваше да я гледаме, пък наистина много искахме дъщеря ни да се попече на морето. Иначе цяло лято сме на планина, но нали казват, че било хубаво всяко лято децата да ходят и на море... За дъщеря ми не знам, но тези десетина дни за мен бяха истински кошмар... Не мислех за друго, идваше ми да звъня на учителките през 15 минути, но тук поне Баховите есенции помогнаха донякъде - звънях максимум по 2 пъти на ден, някои дни и по веднъж, но ми беше много тежко. А и Ралица като ме чуеше по телефона - се разплакваше почти винаги Sad Точно в нощта, когато децата се прибираха, направих страхотна бъбречна криза с почти 40оС. В последствие ме гледаха на ехограф, но не откриха нищо, което да я предизвика, освен няколко песъчинки... Та си помислих - дали това не е един разрешен конфликт Thinking

И в този ред на мисли имам няколко въпроса, дано не ви досадя Praynig

- След като претърпях автомобилна катастрофа, предпазният колан смаза гръдната ми кост. Искаха да ме оставят за наблюдение в Пирогов, но отказах, защото кърмех (тогава дъщеря ми беше на ~ 2 месеца). Напоследък, като се наведа изпитвам страхотна болка в диафрагмата (или там някъде) - би ли могло да е някакъв конфликт и как да го разреша, ако е?

- От 2000г. изпитвам страхотна болка по време на овулация, която ме държи 2 дни и минава само с много силни болкоуспокоителни - предполагам, че има причина, но каква?

- И последно, засега Wink - хомеопатите твърдят, че човек, който не е изкарал нито една шарка, има много по-голяма вероятност да развие рак - какво мислите по въпроса?

# 698
ГНМ не е само медицина.Тя освобождава сьzнанието и преосмисля живота ти.

НГМ не е единственото не6то на този свят,което освобождава съзнанието.И изоб6то пъти6тата да достигне6 до това не6то са много.

# 699
Привет-мривет, ето че открих вашата тема, макар и с доста голямо закъснение  Simple Smile. Благодаря на всички за усилията по събиране на материалите и преводите! Ще ги поискам от Amarena   bouquet. Мога да се включа с превод от английски, ако има нещо изостанало. Ние имаме проблем с чести хреми и кашлици, въпреки, че Боян не ходи на градина. Ето сега вече цял месец се проточи, три пъти почти един след друг проявява едни и същи симптоми, само температурата от първия път липсва при "повторенията". Подобна история направи през май миналата година. Цял месец кашля... След половин година почивка отново се започна. Това ме тормози много - защо една и съща кашлица се повтаря, няма ли поука от "уроците". Като причини има поне 3 потенциални виновника, ала как да разбера, а и как да помогна - уж все приказваме, но явно не помага...

# 700
Точно в нощта, когато децата се прибираха, направих страхотна бъбречна криза с почти 40оС. В последствие ме гледаха на ехограф, но не откриха нищо, което да я предизвика, освен няколко песъчинки... Та си помислих - дали това не е един разрешен конфликт Thinking

Ти от какво точно се страхуваше за малката? Проблемите с бъбреците са свързани с конфликт с вода. Аз лично също съм имала такива проблеми след някои случки на морето преди години. Лекарите тогава също не откриха никаква причина. Едва като се запознах с ГНМ си ги обясних за себе си.

# 701
Здравейте и благодаря за прекрасната тема и информацията в нея.Отне ми два дни да изчета само повърхностно това, което сте написали.От тук нататък моят гуру по ГНМ се надявам да ми стане Амарена, тъй като сме приятелки.
 Така и така съм се включила, ето какво става с мен:преди много години страдах от остър гастрит,по мои наблюдения на нервна почва.Излекувах го съвсем случайно с билки.Но от няколко дни се появи болка в стомаха, придружена с леко разстройство.Тъй като още ми е много трудно да вникна в теорията на ГНМ, въпросът ми е, това някакъв разрешен конфликт ли е?като подробност ще спомена и лош сън на базата на страх, породен от текст, който Амарена ми беше предоставила за четене,и разни емоции на религиозна основа-че уж съм християнка, ама каква, самообвинения, че не вярвам достатъчно силно в правата вяра и в спасението.Ако имате време и представлява интерес за вас, може би ще можем заедно да разнищим моя случай.

# 702
honey13
А дали  не си се притеснявала детето да не се удави?
КОнфликта ти е реШен с бьбречната криzа и високата Т.

Болката,която имаШ може да бьде механична...да имаШ срастване или кост,която при zарастването е била в повече и да ти допира някой нерв или тькан.МОже да се види на рентген.

За болката при овулация не zнам ниЩо.Но zнам официално,че е нормална при много жени.
Дали минава при секс? Ако да,то желанието zа друго дете предиzвиква болката.

Това,което твьрдят хомеопатите zа Шарките и рака е от официалната медицина.Аz го намирам zа пьлна глупост.

Омега,
Я кажи сега какво става с теб?
Цитат
НГМ не е единственото не6то на този свят,което освобождава съзнанието.И изоб6то пъти6тата да достигне6 до това не6то са много
.
КОе неЩо имаШ предвид? Осовбодила ли си сьzнанието си чреz "твоите методи"? КОлко труд и време се иzисква?Има ли всеки човек вьzможност да го постигне в днеШният свят?
Говоря zа неЩо сьвсем друго.Ти как го раzбра само...

pak.vessela
Детето се качва постоянно на Шина.т.е. драzнителят е постоянно или на всеки 6 месеца присьстваЩ zа около един месец.

Драка,
Зависи.Така както си го описала е трудно да се прецени проблема.
СтомаШният тракт е свьрzан с ядове по пари ,имоти и тн.Гастрита е активна фаzа на конфликт.Но лекото раzстройство го е реШило."Иzхвьрлила" си ядовете.

Цитат
лош сън на базата на страх, породен от текст, който Амарена ми беше предоставила за четене,и разни емоции на религиозна основа-че уж съм християнка, ама каква, самообвинения, че не вярвам достатъчно силно в правата вяра и в спасението.

Това не го раzбирам много...дай детайли.,ако искаШ.

Амарена,
Цитат
Някои неща ми разколебаха напоследък убедеността, че има и други причини, не само конфликти..които предизвикват болести.
Ще споделиШ ли?

# 703
Christian, Andrea$, там е работата - че не съм се притеснявала от водата и дали няма да се удави. Страховете ми най-вече бяха покрай самото пътуване (с влак и автобус) - дали няма да стане някоя катастрофа или нещо такова, дали няма да й се доповръща и другото е, че не знаех как ще се държат учителките с нея. Ей такива неща, дреболии за повечето хора, но за мен си беше истински тормоз Cry

Честно казано, нямам никакво желание за секс точно по това време - така силно ме боли...

Още един въпрос ме човърка - какво обяснение дава ГНМ за колита? Мъжът ми през ден- през два прави ужасни кризи, но след това се случва с месеци изобщо да не го боли. В повечето случаи става, когато се притесни или ядоса, но не винаги. Боли го от лявата страна, но от същата страна има и доста голям камък в бъбрека.

# 704
Цитат
разни емоции на религиозна основа-че уж съм християнка, ама каква, самообвинения, че не вярвам достатъчно силно в правата вяра и в спасението

Ами много лесно 6те си ре6и6 проблема-вместо да си губи6 времето в не6то напълно изли6но,по-добре про4ети малко история и виж откъде идват корените ти.4овек трябва да е горд,4е е българин и 4е прабългарската цивилизация е била една от най-старите и развитите в света,о6те дале4 преди появата на някакви съмнителни месии и спасители.Ето ти едно изре4ение за размисъл:

"Религията на прабългарите е лишена от мистика и е напълно рационална. тя се е формирала успоредно с опознаването на света и на небесното пространство."

Цитат
Някъде четох, че има хора от тези, които са разчиствали мястото след катастрофата в Чернобил и са още живи.

Много ясно,4е няма да заболеят.Трагедията в 4ернобил не е в резултат на авария,а на напълно дирижиран ядрен взрив.Хората,които са раз4иствали са били в специално облекло и освен това са били подготвени "отвътре".В Бг,които знаехме съ6то примерно пиехме йод.

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 19:48 от Omega

Общи условия

Активация на акаунт