Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

• 11 060
  • 285
  •   1
Отговори
# 15
Андромеда, аз си постилам хавлиена кърпа в леглото, там където  ми се падат гърдите точно заради цапането с кърма и няма проблеми.
Вчера една леля ми скъса нервите в асансьора. Бяхме се качили аз с количката и едн комшия, голям сладурчо. Спира  на 12я етаж асансьора, оная овца отваря вратата, вътре очевидно няма място и тя държи вратата отворена и вика " И аз сега как да се кача". И не я пуска. Накрая комшията слезе и оная овца се качи. Ако можех да я убия с поглед щях да го направя. А е пенсия някаква, беше тругнала с една торбичка боклук, явно да го хвърля. Не е като да има спешна работа. Направо ме влудяват понякога.

Ходихме днес на педиатър- сега пък заради жълтеницата ме кара да заменя 3 хранения с АМ, а останалите 3 с преварена кърма. Направо луда станах вече. А как да изцедя толкова кърма хал хабер си нямам. С триста зора успявам 30 мл да докарам с цедене. Направо не ми го събира акъла. И сега ми е едно кривоооооо...
Вики, добре дошла Hug

# 16
Хайде здравейте и от нас .
Честити месечинки на тези които съм пропуснала да са ви много послушни дечицата.
Сашко си задържа главичката като го сложа по корем или като го държа изправен.

# 17
  • София
Андромеда, и аз бях така, не цедях и нищо не проверявах, даже отказах да правя пробно кърмене. Но откакто очевидно не й стига просто нямам избор. Сега след кърмене и додавам малко изцедена междувременно кърма и е спокойна, така че явно трябва да се поработи малко над въпроса... Предполагам, че при нас така се получи, защото нямахме нощни кърмения, освен това към 6.

И аз по време на кърмене гледам ТВ или си чета книга. Напоследък не, защото със свободната ръка правя компресия. Не я правя точно като масаж - просто обхващам гърдата в основата и стискам леко и периодично - определено действа.

Течовете през нощта ги спасявах, като спях със сутиен и подплънки. Но ми е доста неудобно и стяга. По-добрия вариант наистина е с някаква подложка на чаршафа.

Николета също пуфти и пръхти в ранните часове. Затова слагам ръка на коремчето и така спим. Като се изака и изпръцка и минава. Още не се обръща сама, но е твърде малка за това.

Да ви питам кога се къпете? Чела съм някъде, че било добре преди голямата пауза, но ние с таткото към 11 вече сме умрели за сън и вече два-три пъти по тази причина пропускаме...

# 18
r0ksi много кофти ситуация. А казаха ли ти защо да преваряваш кърмата, че за пръв път чувам такова нещо  newsm78
elpet напати се ти  hug, а погачката е супер готина  Peace
Ами ние обикновено къпем бамбучката около 11 часа, после яде и после към 1-1.30 пак похапва и тогава си прави паузата от 5-6 часа.
Иначе за кърменето - и аз съм като Andromeda , е чудя си се дали се е наяла, стига ли и, но видимо си е пораснала бамбукита и успях да си наложа да не се притеснявам за такива неща  Peace

# 19
Майчета,аз пак да питам тези които вече са го правили-как успявате да пъхнете бебо в кенгуру???????
Рокси-това за преварената кърма го чувам за първи път и ми звучи много налудничево.Ева беше с жълтеница повече от месец и половина и единствено съм я кърмила-никаква вода със захар или глюкоза.
И аз гледам ТВ по време на кърмене-особенно по обяд когато дават Спешно отделение.Днес така си откарахме с Ева близо 40 мин на гърдата-не съм и разбрала кога са минали
И Ева е така по нощите-то са едни звуци,едни чудесии.Миналата нощ дори я взех при мен и подобно на вас-поставих ръка на коремчето й и някак се умири
Стефи и аз се опитвах дълго да вляза във форума.Явно е имало претоварване
Ева отдавана си държи главата-ама хич не обича да е по корем
Ели- незнам какво да ти кажа,давай първо само от нея да суче и дано да се оправи.  Hug
Фил аз къпя Ева към 21.30 или 22.30-зависи от дневният й режим на хранене

# 20
kami27 то си зависи май от самото кенгуру какво е newsm78
При мен е лесно,че нашето е с цип отпред - и го обуваме като гащи пък после се закопчаваме Wink ама как ти го обясних   Joy
ще снимам че да се види  Peace

# 21
  • София
Рокси, тва за загряването на кърмата до 50-и-нещо си градуси съм чела, че е, за да се ликвидира ензима, който причинява жълтеницата (ако става въпрос за жълтеница заради кърмата). Но не е преваряване баш, за да се запазят все пак и качествата на млякото... Няма ли някакво изследване, което да установи, дали проблема е в кърмата ти, та да се налага такава мярка?

# 22
r0ksi това за първи път го чувам  newsm78 Дано помогне  Praynig
Аз днес трябва да черпя - един съсед ми помогна за сефте с количката по стълбите и в банката едното гише отвори специално, за да ме обслужи /бях с малчо в слинга/  Mr. Green
Но за сметка на това от една друга каса ме върнаха, защото отваряли след 10 мин и не можело да си платя в момента /пак с малчо в слинга/
за къпането - гледам да го къпя към 21 - 21.30, а ако много окъснеем пропускаме процедурата
и аз си гледам ТВ докато кърмя - не мисля че е проблем
за количеството което изяжда не съм се притеснявала защото изглежда доволен след като го накърмя  Peace но от няколко дни не засмуква хубаво и млякото потича навсякъде  ooooh!
бебешка му работа.....

# 23
Уф, не знам вече и аз какво да правя. Загряването на кърмата е заради тъпия ензим. Ам-то пак заради него. Ама се чудя като минат тея 2 дена на преварена ( загрята ) кърма и АМ след това няма ли пак да пожълтее?
Имам чувството че педиатърката иска да сложим ваксината по скоро и затова. Щото иначе все някога трябва да мине пустата жълтеница. Днес толкова време го държах на слънце пак заради това че за малко да се обрине Shocked Изкукуригах направо..

# 24
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здравейте мами.
Извинявайте, че ви нахлувам в темата, но бих искала да ви попитам нещо.
Знаете ли кога се появяваха тези кризи на разтежа. Моето бебче в последните дни, зачести хапванията и яде по много. После и е много тежко, само грухти и пъшка и връща по малко и неможе да спи. Вече в чудо се видях, незнам какво да правя. Давам и да суче, защото реве и се къса, а залъгалката я мрази и реве още повече ако и предложа. Дали не е от тези криза на разтежа, не е ли пък още малка. Знае ли някой  Thinking

Поздрави   bouquet

# 25
Привет и от мен  Simple Smile
 bob4enka , май сте в първата криза на растежа - при нас се появи по същото време, днес май преодоляхме и втората /поне така се надявам, щото пак се храни средно на 2.5 - 3 часа. Гледай да я оригваш по-честичко, аз като я чуя че почва да пъшка и я вдигам докато си спи и я държа на рамо докато не се оригне.

Ками, за кенгуруто - нашето се "разтваря" от двете страни и аз първо си го слагам, после го поставям на масата, слагам малката, закопчавам и я повдигам с него. Не знам дали се справих с обяснението  newsm78 . Пробвах веднъж да я пъхна отгоре както си е закопчано, но нали не спира да мърда, и видях голям зор докато улуча местата за крачетата.
За жълтеницата - и на нас ни бяха казали да изпива на ден поне по 150 мл. глюкозен разтвор, но аз въобще не съм и давала. Минахме я само на кърма.
А за занимавките докато се кърмим - или пред телевизора, или пред компа. Малко се притеснявам от облъчването Embarassed , но пък действа и релаксиращо.

Някой спря ли вече да глади дрешките - аз май се отказвам тотално от тази дейност,поне докато не се захлади . Не стига че вече имам два ужасни мехура на ръцете, щото съм с две леви, ами и в тези жеги направо откачам. И въпреки че гледам да го правя след като съм кърмила, неизбежно ми протичат и циците. Вече няколко пъти я обличам с неизгладени дрешки, и като видях че и няма нищо, взех да си успокоявам съвестта  Embarassed.

# 26
alibabali аз също не гладя. Само някои дрешки ако много се налага и чаршафчетата... Дрешките които не се мачкат и платчетата за под главата /на които повръща и пера всеки ден по няколко/ ще ме прощават  Crossing Arms
Аз искам да питам - как протича къпането при вас? Ние плацикаме малкия 3 до 5 мин и това е. На него явно му харесва, но не знам какво да го правим за по-дълго време.
Купили сме му едно като дюшече пълно със стириопор, за да не потъва, но като го сложим на него и цялото му тяло е над водата  newsm78 Малко безмислено ми се струва...

# 27
Здравейте!

Хриси, абе... ти си знаеш, ама с нашта педиатърка обсъждахме варианта за тва с жълтеницата и тя жената си каза, че е безобразие... Пък завеждащата детското отделение в Шейново, където родих, каза, че е нормално и 50тина дена да е с жълтеница, това е физиологично и няма кво да правя глупости. И аз съм спряла да се шашкам, давам по малко глюкоза 5% колкото да не е без хич и чакам да си й допремине. Не знам, може би няма да е лошо да се консултираш с още някой, за да не се тормозиш излишно с цедене и преваряване и ненамсиквоси ако няма нужда.

Аз пък не се притеснявам за кърмата. Напоследък доизцеждам по по-малко, но Доротея си хапва, наддава и нямам никакво намерение да разсъждавам и да правя пробни кърмения само да се стресирам. Мойто убеждение е, че това с кърменето е 99% въпрос на нагласа и личен избор, без да искам да засегна някого...
Чаят на Хип на мен лично ми действа добре, пих го като бях с високата температура за всеки случай.

Елпет, това с игличките мисля, че е от окситоцина. И мен на моменти (особено преди сутрешното хранене) много ме болят и имам това усещане за иглички, но после като започне да суче Доротеята и минава... с 2рото хранене оправям и другата гърда и после е по-спокойно. Имах миналата седмица някакво запушване явно, защото едната беше много твърда, пък с помпата нищо не излизаше, направих няколко горещи душа, а вечерта малката ми спиши точно от тая страна и насън се беше ориентирала къде й е манджата, та като се събудих от цокането й бях отпушена вече Simple Smile))

Честити месечинки (1, 2, 3... Simple Smile) на патерица!

Някой беше питал в предната тема за обличането, ама аз докато насмогна да изчета и отговоря... обличам я с каквото ми хареса, без значение от цвета. И аз много си падам по всякакви райета. Избягвам розовото понеже не ми харесва това бебешкото, иначе имаме розови дрешки, но гледам и те да са я раирани, я нещо по-червеникаво... Но цветовете са главно зелено, жълто, оранжево, бежово, има и синьо, ама пак не баш от бебешкото... Не слагам абсолютно нищо, което не е памучно, независимо ще се сърди ли някой, че не му ползвам подаръка.

За кенгурото - нашто е на Чико "ергономичното" с подсилен гръб за мама и аз си слагам първо нещо като полицеиските кобури през рамената, после слагам бебе в гащите и я вдигам и закопчавам:

Пак малко длъжко стана, ама така е като не пиша няколко дни Wink

# 28
Здравейте!

Хриси, абе... ти си знаеш, ама с нашта педиатърка обсъждахме варианта за тва с жълтеницата и тя жената си каза, че е безобразие... Пък завеждащата детското отделение в Шейново, където родих, каза, че е нормално и 50тина дена да е с жълтеница, това е физиологично и няма кво да правя глупости. И аз съм спряла да се шашкам, давам по малко глюкоза 5% колкото да не е без хич и чакам да си й допремине. Не знам, може би няма да е лошо да се консултираш с още някой, за да не се тормозиш излишно с цедене и преваряване и ненамсиквоси ако няма нужда.

Аз пък не се притеснявам за кърмата. Напоследък доизцеждам по по-малко, но Доротея си хапва, наддава и нямам никакво намерение да разсъждавам и да правя пробни кърмения само да се стресирам. Мойто убеждение е, че това с кърменето е 99% въпрос на нагласа и личен избор, без да искам да засегна някого...
Чаят на Хип на мен лично ми действа добре, пих го като бях с високата температура за всеки случай.
Да ти кажа честно съвсем мъничко ме дели от твоите разсъждения. Мисля утре сутринта да го заведа да му вземат кръв и да му изследват билирубина. Ако е в граници ще ида при педиатърката и ще я помоля просто да отложим с още месец ваксинацията против Хепатит докато пустата жълтеница не мине от само себе си. Освен това ме е страх че ако два дена е на АМ ще му спадне билирубина, ще го ваксинират точно и после като почна пак да го кърмя може ид а се качи обратно newsm78
Иначе сега с триста зора изцедих 60мл, след което разлях 20 и толкова се ядосах че.... #Crazy
Иначе си го кърмя, той е доволен , не реве и аз съответно нищо не изцеждам после. Ама на...имала глава да пати.
Но се убедих че кърменето наистина зависи в огромна степен от нагласата и състоянието на майката. Веднъж само се бях ядосала, вдигнах 39 температура, поду ми се едната гърда. Като ми мина  се оправих. Така че всички у лево и ми е добре.

# 29
При нас къпането май е средството, с което вече я успокоявам когато започне да реве неистово от коликите. Много и харесва и се хили и кокори през цялото време. Вчера даже се клатеше във водата, все едно ще заплува Mr. Green . После пак си поплаква малко, но не толкова неистово, а по скоро помрънква,напапква се и заспива блаженно.
А за намаляването на кърмата вечер - и аз на няколко пъти тази седмица едвам се удържах да не изпратя таткото за АМ,като я гледах как се изнервя на гърдата.Но като се размислих - ами то природата си знае работата.Ако се случваше само на една две жени - добре, явно има проблем, но то е така при всички. Просто не трябва да им се натоварват тогава коремчетата.те си го наваксват с нощните и сутрешните хранения.Както казват китайците - закуската изяж сам, обяда подели с приятели, а вечерята дай на врага си  Laughing .

Общи условия

Активация на акаунт