Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

• 11 054
  • 285
  •   1
Отговори
# 45
И малчо се обърна 2 пъти. Съвсем случайно де.. просто се чудеше на къде да се завърти и гравитацията малко помогна
Аз да питам - случвало ли ви се е бебето да е изакало съвсем малко и после памперса да е залепнал за кожата където е изцапан?  Shocked

# 46
  • USA
Аз спя със сутиен и еднократни подплънки. Сутиенът е специален за кърмачки на Медела, малко като потник е - страшно удобен, направо втора кожа. Не мога да си представя да ходя мокра.
Кенгуруто ни е Babyborn, и се отваря от двете страни - аз отварям от едната, пъхам единия крак в другата и след това затварям. Много е лесно и бързо. Ками, ще му хванеш цаката и на твоето.
За кърмата, според мен си зависи. Не вярвам само доброто разположение на духа да определя количеството кърма. Общо взето нещата са свързани - ако имаш достатъчно кърма не се притесняваш, а като нямаш се чудиш какаво да набуташ за да тръгне повече. Като реве детето няма как да не се чудиш дали не си дояжда.

# 47
Леле колко сте изписали  Party
Това,което е казала педиатърката на Рокси ми звучи много измислено,досега за първи път чувам такава щуротия.(вече го казах веднъж).Потърси и второ мнение Peace
Сега дадох на Евичка 130гр АМ и ще видя как ще се държи през ноща-ако пак се буди и е същата киселячка,продължавам с кърменето и вечер.
Беболинчо-какво означава на струйка-при мен така тече в началото около минута,дори чувам как й се излива в устата и след това вече не е така .Като стисна гърдата излиза на струйка,ама ако не я стискам нищо няма  newsm78
Леле Андромеда,туй твойто голяма работа  Hug
И Ева не се запича от тизо чай-ама тя пие по много малко
И моят мъж ме дразни напоследък-измисля си хиляди други неща да върши вместо да остане и да шпомогне малко.Днес му заявих че второ дете няма да имам и той взе че се шашна,искал 3 нашият.Ама той да не ги гледа............................... #2gunfire
И Ева я къпя не повече от 5 мин,въпреки че се кефи много във водата

# 48
Големи мъки със спирането на кърмата.хем ми беше намаляла и пак само проблеми.Това зорлен да спираш кърмата не е работа.Сега от петък е само на АМ и е много по-добре,но аз още немога да се оправя.Веднага почна да ака,всичко си изяжда.Аз направих всичко,което ми каза докторката за спирането на кърмата,днес гърдите ми са по-меки,но пак са трърди.Досаждах пак на докторката по телефона и тя изрично ми забрани да цедя или дори да ги пипам.Утре изпивам последното хапче и дано да има подобрение,че немога да си гушна детето.Много гадно ме болят.на моменти са ми меки,на моменти се втрърдяват.От петък вечерта не съм ги цедила и не съм ги пипала.Днес е понеделник.Ако имаше производство на кърма досега щях да гръмна.Чудно ми е само защо са ми твърди гърдите и тая кърма като не дава докторката да се цедя къде ще отиде?Ох,дано се оправя,че така ме е яд за тази кърма че нямам думи.
Аз все още гладя и сега дори това ме чака.
Увеличихме разходките,защото сега с АМ е много лесно.на нея много и харесва на вън,спи си,но аз оставам без крака.
Лека вечер на всички.

# 49
И аз се присъединявам към оплакващите се от половинката  Close  ,добре 4е детенцето ми е кротко  Simple Smile . Отивам да се изкъпя и лягам 4е снощи не можах да спя от зъби,а ми се иска утре да съм по свежа от днес.
ЛЕКА НОЩ!  Peace

# 50
  • sf
Цитат
http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=blackzaved&Number … mp;sb=5&part=

Ровех се в интернет и вижте какво открих за 1АГ болница. Страшна работа.
даже не ми се четеше докрая. освен да се радваме, че сме имали късмет, няма какво друго да кажа  Praynig
мойте хлапета спят, а аз се чудя каква гадорийка да измисля за отмъщение на татко им  Twisted Evil
айде отивам да лягам, макар че според всемирната гадост, не ми се спи хич, а знам,че малкия ще се размрънка по някое време  #Crazy

Последна редакция: пн, 27 авг 2007, 23:31 от donsyy

# 51
Аз къпя Кати преди обяд към 11-12ч. Така вечер ми стига времето за каката, да сготвя и т.н. А и имах чувството че банята я ободрява и затова не спи вечер. Но сега пак си будува през нощта. Все пак повече ми стига времето като я къпя преди обяд, а и вечерта съм преуморена.

За слагане в кенгуру - пробвайте да сложите бебето в кенгуруто като то си лежи на леглото. Мушкате крачета, намествате ръчичките, закопчавате цип, ако има такъв, и като е готов бебока го вдигате и придържайки с едната ръка бебо намествате презрамки и колани. Мисълта ми е първо бебето в кенгуруто, после да се монтира върху мама.

Благодаря за комплиментите за Кати! Това е един от специалните й погледи. Но наистина е много ококорена и будна. Кака й на нейната възраст беше по мързелива, поспалива, незряла. Това го забеляза и педиатъра на каката.

# 52
  • София-Красна поляна
Да питам мамите на АМ - моята педи ми каза че най-добро било Милумил и от него се акало най-лесно. Верно ли е това? На вас какво са ви казвали? Моята беба яде 3 лъжици от него+90мл вода и става 105 мл разтвор. Само че рядко изяжда цялото и много бавно го яде - 30 минути поне. Сега съм с Плейтекс против колики с биберон първо ниво. Чудя се дали да не мина на второ ниво.
1 ниво - 0-6 месеца
2 ниво - 6+ месеца
Ама се притеснявам ако второ ниво е по-лесно дали няма да откаже после цицата ако и е по-трудно да дърпа от нея. 

Какво мислите момичета? 

Да ви се похваля. В неделя идва родата на мъжлето ми. Свекървата, свекъра, зълвата и мъжа й заедно с тяхното бебе. Е ма такова бебе няма. Като чуе че Деси реве и почва и то.  Joy
А не се размина и с даването на съвети. Облякла я бях с боди. Те бяха тука още в 8 сутринта и тогава си беше още задушно. И като се почна ама много голо, ще се разболее. Сякаш досега съм я обличала по-различно. Пипат и краката а те хладни и олелеее студено му било. Иди им обяснявай че се преценява по носа. Сложихме чорапки ама пак не мирясаха. Към 10 си захладня та им позволих да сложат ританки. А свеки пита - ама дайте нямате ли плетено одеало.  ooooh!
Ники беше седнал на стол и майка му и баща му от двете страни на 2 метра. И само му дават съвети и го поучават за обличането. А аз като го гледах как си върти главата ту към единия ту към другия и му четат конско и си умирах от смях.
Стана дума и за очето. И пак компетентни. Капи кърма и това е. Аз им обяснявам защо има гурелчета. Това си е медицински проблем и не става с бабини лекове. Чак като им казах че първо съм капела кърма млъкнаха.
А пък сестра му води бебето само за ваксина и грам нищо не разбират. На 5 месеца като беше им ходихме на гости. Тя яде кексче Браво и свеки - Дай му и на него не виждаш ли че мляска! И тя му даде. А аз седях и гледах като гръмната. И мляко с бисквити му даваше - не е ли рано на 5 месеца.
Сестра му ме пита какви са тия шишета дето ползвам (Плейтекс) и и обяснявам че са против колики и тя нали много разбира :
Било глупости и не можело да зависи от шишето. Аз естествено и обясних че това са хубави шишета, американски, с цели 36 клапи(дупки) и явно работят защото беба и досега няма колики. Обясних и какво представляват коликите. Ама тя е с шишета Камера, а те не са голяма стока.

И да се оплача - мъжо си замина с тях в неделя на обяд че трябва да си вземе книжката от КАТ Велико Търново. Най сетне изкара курса че все зает. Скоро и кола ще купуваме ама още се чудим каква да е. Той иска БМВ а аз Голф 3. Щеше да остава там до сряда вечер ама от София не били пратили още някакъв протокол и още утре си идва и аз естествено умирам от кеф че 3 дена без него ще умра. Много си го обичкам.  Hug
Айде лека и мека че много се разписах!   bouquet

# 53
  • София
Мими, за Милумила щом й се отразява добре и си ака детето давай си го. А за дупките на бибата по-добре не бързай да минаваш на второ ниво. Софи така ми ядеша по 1 ч и накрая цялата й глава беше потна от зор, ама като й сложих по-голяма дупка да пробвам млякото й се изливаше и тя не смогваше да глътне и плачеше. Освен това си мисля, че това може и да предизвика колики. Пускай си ТВ, тъкмо ще си почиваш.  Peace А за свекърва ти то аз с майка ми не мога да изляза на глава та... Утре и аз ще ходя при моята свеки та от сега се настройвам психически, че не бива да се дразня на въпроса: "Защо плаче бебето?"  и че не винаги причината е, че е гладно.  Crossing Arms
Хриси, що не вземеш да идеш при Масларски във Вита, няма да съжаляваш. Той е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО добър и компетентен специалист. Предполагам, че и изследванията може да направиш в тяхната лаборатория. На мен също не ми звучи логично да трябва да даваш АМ вместо кърма  newsm78 А тази глюкоза сама ли трябва да се дава? Не можи ли например да се смеси с малко кърма и така? Сори ако въпросът ми е тъп.

А за проблемите с кърменето и недостатъчното количество кърма не съм съгласна, че е само въпрос на нагласа. Първите 2 седмици нагласата си ми беше много добра, бяхме на поискване, без вода и т.н., бебето беше видимо доволно, спеше си, но пампите му не бяха особено мокри и не акаше редовно. Въпреки това, продължих, но като отидохме на прословутата консултация на 20 -ия ден се видя, че е наддала само 200 гр., а трябвало да бъдат 400. Затова се стигна до добавка и оттам взех да следя количеството кърма. Просто оттам взех да я наблюдавам, ами тя си била ленива и не сучела ефективно, накрая заспиваше. Така, че Андромеда, радвай се, ти си щастливка, че нямаш такива притеснения и че можеш да изриташ удоволствие от кърменето.
И аз се извинявам ако на някого съм досадила с притесненията си. 
АнжелкаHug
Томасе, Кати е голяма сладурана  Heart Eyes. Фенка съм на специалния й поглед  Grinning
За дрешките гладя ги.

# 54
  • София
Да ви питам - когато храните бебковците случва ли се да гледате телевизия през това време?

Да, доста често. А през нощта - задължително, иначе като нищо мога да заспя, както ди го държа...

Някой спря ли вече да глади дрешките - аз май се отказвам тотално от тази дейност,поне докато не се захлади . Не стига че вече имам два ужасни мехура на ръцете, щото съм с две леви, ами и в тези жеги направо откачам. И въпреки че гледам да го правя след като съм кърмила, неизбежно ми протичат и циците. Вече няколко пъти я обличам с неизгладени дрешки, и като видях че и няма нищо, взех да си успокоявам съвестта  Embarassed.

Дрешки изобщо не съм гладила. Само чаршафчета и пелени за плота за повиване, че сушилнята малко ги вади на дъвка. Защо да ги гладя? Те са от някакви материи, дето не се мачкат, няма ръбчета да му обиват... Звучи ми като излишен тормоз.

Аз искам да питам - как протича къпането при вас? Ние плацикаме малкия 3 до 5 мин и това е. На него явно му харесва, но не знам какво да го правим за по-дълго време.

Толкова е за хигиената... Ама той много си обича банянето и балончетата и по някога повечко го държа - когато не се очаква да озверее от глад - просто да си се покефи детенцето...

Да питам мамите на АМ - моята педи ми каза че най-добро било Милумил и от него се акало най-лесно. Верно ли е това? На вас какво са ви казвали? Моята беба яде 3 лъжици от него+90мл вода и става 105 мл разтвор. Само че рядко изяжда цялото и много бавно го яде - 30 минути поне. Сега съм с Плейтекс против колики с биберон първо ниво. Чудя се дали да не мина на второ ниво.
1 ниво - 0-6 месеца
2 ниво - 6+ месеца
Ама се притеснявам ако второ ниво е по-лесно дали няма да откаже после цицата ако и е по-трудно да дърпа от нея.  newsm78

Какво мислите момичета?   bouquet

По-добре не давай по-рано по-широк биберон. Това с бавното ядене е голяма досада, ама иначе може да се задавя повече, да повръща повече, да се сдобие с колики - даже и да са минали по начало и пречи на нормалното развиване на долната челюст - абе, не че пречи, ами не спомага. Това, сукателното движение и дърпането им било нужно и по зъболекарски причини... не бивало да им е много лесно. Simple Smile

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 05:56 от katiABV

# 55
  • USA
Някой ще може ли да даде линк към материала за компресия на гърдата, че нещо не можах да го открия?   bouquet

# 56
# 57
Winx ето линк за компресията http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=3683
Мами-кажете дали някоя от вас ползва или е позвала електрическа помпа за изцеждане?Досега ползвах една назаем-на Чико-ама си я взимат и сега трябва да купя някаква.Чувала съм че на Авент е много добра,ама още се чудя.Давайте идеи
Ева спа по-спокойно тази нощ.Дали е заради АМ и аз незнам(дори рима има  Laughing )
Сутринта към 7.00 яде,обаче беше много неспокойна-само ми се дърпаше.До гуша ми дойде................

Опа изпревариха ме  Grinning

# 58
  • София
Мими Милумила е гъстичко и увкусено мляко,дават го за злояди деца,че е по вкусно.Не слагай по голяма биба смени марката ако те притеснява че яде бавно,а и бавното ядене по добре за стомахчето.Моя единия яде за 10мин а другия за 30мин/той е доста по спокоен от по бавното ядене.Дали му понася мляото се разбира след двуседмичен прием.
За ТК споделям мненията от дира и затова съм адски недоволна.Късметлийки сте че не стояхте като мен.

# 59
  • София
Winx, най-добре изгледай клипчетата, защото написаното звучи малко сложно, а на клипчетата се вижда и обяснява подробно.
Да, в Милумила има ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт