Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

• 11 078
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви , момичета за съветите!
Това за загрятата кърма и АМ го препоръчват доста педиатри, на нас вече 2ма ни го казаха, а и във форума съм чела за подобна терапия. Тръгнахме тая сутрин да водим Ники да му вземат кръв за билирубина, но татко му като разбра че ще му вземат кръв от вената направо беше готов да тръгваме. След това се оказа че няма много хубава веничка и трябваше да изчакаме още един лекар да дойде, за да може да го държи хубаво. Тук обаче чашата преля и си тръгнахме.
Купих АМ, изцедих 75 мл кърма и мисля днес 2 пъти да му дам АМ и да видим утре как ще е.
Знам че тази терапия помага, поне така видях че са писали момичетата в Майките, но....страх ме е да не ми спре кърмата.
Иначе снощи му дадох 20 мл кърма, смесено с 60 мл глюкоза, изпи си я и след това си досука от цицка човека. newsm78 Успокоявам се само с мисълта че за 2 пропуснати хранения никой не се е отбил.

И не съм искала да засегна никой с  изречението за нагласата и кърменето- просто при мен се получи така.
Иначе и аз в неделя ужасно се бях ядосала на мъжа ми, направо ми идеше да го убия. Вчера цял ден се сърдих, но ...нали съм добра душа и си го обичам до вечерта ми мина. Той още се цупи по малко, ама нали е мъж, не може да си признава грешките Mr. Green

# 61
  • София-Красна поляна
Kami27 с електрическите помпи нямам опит но да ти кажа за ръчните. Момичето дето бяхме в една стая след раждане беше взела на Чико (72лв) и едва успя да изстиска няколко капки. Вече така я боляха че и се ревеше. Стана ми много жално и й предложих моята която беше чисто нова (тя беба си ме изсукваше и нямах нужда тогава) - Авент (92лв). Да видиш как бързо се изцеди и й олекна. Вечерта ходи да пробва елекрическата на болницата и каза че Авент е по-добра. Става дума за ТК. Незнам каква марка им е. Незнам дали добре помня дали беше писала че само по 30мл изцеждаш. Ако електрическата Чико е като ръчната е затова да знаеш. Надявам се да съм помогнала с моя опит.

Иве и Гери мерси за съвета. Успокоих се вече. Това за коликите хич не бях се сетила. Дано така си откараме без тях и да не ме напада тая напаст. Чудя си се аз защо ли нямаме. Дали от диетата дето спазвам или мненията за шишетата са верни и наистина действат? Знае ли човек.   Thinking

# 62
Привет  wavey
NaMeLeSz я ако може сподели каква диета спазваш /ако не съм много нахална де/ Peace
r0ksi 2 пъти ми се наложи да оставям Ина за по-дълго време на грижите на свеки и на мъж ми и двата пъти и даваха АМ и не се е отбила. Сука си от цицинки без проблеми. Не мисля че и при Ники ще е проблем, ако му даваш АМ няколко пъти  Peace Все пак и на тях си им харесва кърмата  Hug
За ТК не го дочетох докрай, само да кажа че д-р Бечев е човека, който ми спаси детенцето и аз лично съм много доволна от него, но това си е лично мое мнение  Peace
Хайде ние ще тичаме до педито че вече си имаме акт за раждане - да ни запишат официално  Mr. Green 

# 63
  • София
Ето ме и мен и многострадалната ми лява цица Rolling Eyes Благодаря ви за милите думи и успокоенията  Hug Heart Eyes
От снощи имаме подобрение със сученето (Индисциплинче, давам му аз и рев, рев и тикам цицата, абе кошмар, случва ми се за 2 или 3 път това приключение) от нея и болката, пу пу почти няма болка. Да ви кажа понеже ние уж сме "нежния" пол, та си мисля че вече и тази болка не е толкоз страшна за мен, а мъжа ми като види че му давам от тази гърда и се изпотява (аз му описах какви са ми болките точно и той от съчувствие милия) Shocked Аз цедя по малко без да се насилвам, просто за облекчение и отпушване и с ицеденото му давам сутринт вигантолчето, и пия лецитин Peace
 Иначе момченцето ми добре си сцоцка за момента (пак да кажа пу пу). Вчера ходихме до педиатъра за болничен за мен и викам дай да видим колко е качил за 10 дни (от 3 400). Кантара показа 3 800, но махаме 100-150 грама дрешки и пак е добре качило детето и аз също реших да не се гипсирам дали яде достатъчно. Гледам папмпите и неговото "състояние на духа" и това ми е ориентира. Peace
За ваксината- платих си вчера (60 пари) да ми купи педиатърката първата и към 13-14 септ. ще ни боцкат живот и здраве. На някой друг биха ли му от тази петвалентната? Реакция имаше ли? Докторката ми каза че нямало, ама аз да питам все пак.
За къпането- най-странното е че от 4 дни най-после го къпем в коритцето, допреди това не искаше, беше го страх и под чешмата само. А сега се кефи много и даже се успива и много се прозява  Mr. Green Къпем го между 21 и 23 ч. -както дойде от папането му.
За помпата- Ками аз съм с ръчна на Авент, а имам и спринцовка на Нук, която не ползвам, ако искаш мога да ти я дам да я ползваш, но тя малко "злобничко" дърпа и определено няма нищо общо с електрическата Thinking
Ето ги и снимките- малко са от нашия апарат, ама нали не снимам аз та....
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=167196
 Peace
Весинко и тук честит ви акт!   bouquet

# 64
.....
От снощи имаме подобрение със сученето (Индисциплинче, давам му аз и рев, рев и тикам цицата, абе кошмар, случва ми се за 2 или 3 път това приключение) от нея и болката, пу пу почти няма болка...
Пробвай да го кърмиш легнала, на тихо и тъмно. При нас помага- Ники понякога се дърпа по време на кърмене , изпуска цицката и реве.
Там- там, мерси Hug

# 65
  • София
Хрисче то детенце не ми отказва, мен ме боли  #Crazy слава Богу че вече отминава е уджаст...

# 66
Добро утро.
Виждам за мъжете говорите та да си кажаи аз Crossing Arms
С моя нещо много ни дойде целия уикенд да се гледаме и в неделя вечерта той се спаси. Събра си дружинката и айде на пещера. Върна се посред нощите.  #Cussing out Много ме дразни напоследък...
Иначе да се похваля, че вчера си поръчахме кухнята най-после  Grinning

Имам питане - вашите бебота сами ли си държат залъгалките в устата? Мойто чудо още не може и често ми се случва да вися до него с часове да му я придържам да не падне, че почва един реввв!

И още нещо - ще ме светне ли някой как да си сложа снимка като подпис?!? newsm78

# 67
  • София-Красна поляна
Веси не ям следните неща (препоръчано от моята педиатърка) - прясно мляко, шоколад, кафе, цитрусови плодове, фъстъци, кисело зеле, прясно зеле, боб, леща, грах, газирани напитки, мед. Дано не съм изпуснала нещо. Ама едва ли е само от това. Все пак тя пие много чай и сега яде и АМ та и шишетата трябва да имат заслуга.

Иве казваш следдве седмици се разбирало дали понася АМ. В смисъл как да разбера дали да или не?   newsm78

# 68
  • София
Някой да има вибриращ шезлонг или люлка,за мдс знам ама не е влизала скоро?
Мими ако няма запек тогава обрив,повръщане диария и такива неща,като минат и няма нищо обепокоително това е вашето мляко.

# 69
  • София-Красна поляна
Веси влизаш на промени профила и долу където се попълва подписа напиши това:

[img]adresa na snimkata

# 70
  • София-Красна поляна
i posle tova[/img]
na edin post ne uspqh 4e go pravi na snimka dano me razbra

# 71
  • BG
Здравейте и от мен!   bouquet
Снощи бебко се държа сравнително добре и почти успях да се наспя, но все още през деня съ изтощена. Донси, как издържаш без сън - незнам!?  #Crazy
Хриси, дано скоро да се оправят при теб нещата - и аз за първи път чувам преварена кърма. На мен в Майчин дом ми казаха да не давам много топла кърма (ако я притоплям) или АМ, защото предизвиквало разстройство.
Ели, и аз имам проблеми с лявата гърда, но не мога да ги сравня с твоите. Дано скоро да отмине болката. Спомням си като отидох до Майчин дом да проверят дали не съм хванала мастити, защотот лявата гърда ми беше на камък и докторката като я стисна и видях звезди посред бял ден от болка.  Shocked
Вчера ходихме до педиатъра за болничен за мен.
Ели, от педиатъра ли се взима този болничен или от личния лекар?!  newsm78
Ние вчера бяхме при педиатърката и се оказа, че сме порастнали от изписването с 8см и сега сме 53см, а тежим 3450г. Прегледа беше незабравим, защото когато педито отвори памперса да види пишката Етко я удостои с една хитра полусмивка и фонтанче с пишкано. После докато си говорихме с лекарката и Етко беше по голо дупе и реши, че трябва да и покаже как се ака и тази работа свърши, а аз се побърках от рефлекси а да не нацапаме леглото. След като приключи демонстрацията, Етко доволно заспа  Joy Все още няма да бием втората противогрипна ваксина (защото Етко кашля, но се оказа, че не е настинка) - разбрахме се следващия месец на 11-ти.
Тъй като Етко се понамокри след показаното на педиатърката се наложи да се преобличаме в кабинета, но аз носех само боди с къс ръкав. Свекърва ми и зълва ми бяха там и решихме да оставим мъжа ми сам, а ноие трите с малкия мъж да отидем до МОЛ-а - хем да напазарувам нещо за себе си от намаленията, хемда купя нещо ново за Етко (а и се притеснявах, че ще настине само по къс ръкав). Ето какво му купих от там http://www.snimka.bg/profile.php?view_album&album_id=165639
Нощно време аз спя със сутиен с подплънки иначе всичко е мокро.
Етко плюе залъгалката - понякога бързо, а понякога я смуче по-дълго.
 ooooh!  Много дълъг ми стана пост-а  Blush Извинете ме!

# 72
  • BG
 Embarassed Нямах предвид противогрипна, а пртивохепатитна ваксина.
И малко тематично - вече съм 69 кг (19 кг по-малко от преди раждането)

# 73
Привет Simple Smile

Под "нагласа" за кърменето имам предвид, че трябва и да искаш да кърмиш.
Мойта помпа е ръчната на Авент и цедя без проблеми с нея още от самото начало... просто трябва повече инат, пак според мен.

За д-р Масларски подкрепям, страхотен специалист е, но най-вероятно и той ще препоръча преваряване на кърмата - казвам го просто защото съм говорила с него по въпроса. После чух мнението на Добрева (от Шейново) и мирясах с тая жълтеница, особено като и нашта педиатърка не ни натиска много да правим глупости.

За банята забравих да напиша вчера - къпя Доротея между 2100 и 2200 часа, зависи как сме се прибрали от разходка, и после й давам да яде - ама това е напоследък, откакто започна да харесва банята, преди това беше първо ядене, после 30 мин. почивка, после баня, после дояждане, после рев, после пак дояждане и такива работи Simple Smile. И банята беше към 2300 часа по-често, щото пък като се наяде и заспи няма да я будя, та да ми се кисели във ваната я...

Елпет, това, което Рокси каза за кърменето легнали и аз мисля, че е от полза... По-бавничко се наяждат, според мен, ама е някакси по-спокойно... Дано скоро се оправиш, знам, че е много гадно  Hug

За спането - аз си спя чисто гола, само си държа до мен сутиен за кърмене със сложени в него подплънки, че като ревне малката за ядене да не търся, щото пък ако не сложа подплънка трябва после да я преобличам. В началото правех локви под мен,  напоследък не правя, но пък се случва завивката ми да е подгизнала... ми тва е положението, пера чаршафи Simple Smile). Не стига, че се научих от немай къде със сутиен да ходя, ми ся и ако трябва облечена да спя... Wink

Доротея от снощи е пощръкляла, непрекъснато реве, не ще да спи, уж иска да яде, а пък като й дам суче 2 мин. и заспива, после като се опитам да я преместя пак рев, душата ми спи в момента... не знам какво я прихвана, предишната нощ беше много кротка, спа си в нейното креватче без възражения, снощи пак беше в нейното, ама спане нямаше, където и да я сложа.

Семейството ме уморява, уморих се вече и да приказвам, щото все едно някъв психично болен говори, дето няма що да го слушат. Но продължавам да не позволявам да ми казват да давам водичка, да обувам чорапки, да го кисна в хумена водичка и т.н... пък да видим кой кого Wink

Приятен ден на всички! Simple Smile  bouquet

# 74
  • София
Ох и това ще опитам, дано не става друг път че зор голем  #Crazy
Стефи болничния последния с който се изравнява положението то 135 дни се взима от педиатъра на детето Peace
излизаме да се разходим малко  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт