Хайде ЮЛСКИ мами,сваляйте килограми!

• 11 091
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
  • USA
Много благодаря за ликовете!   bouquet

Донси, дано да се поуспокои малко бебчо по-скоро. И моят много реве и чакам заветния трети месец, в който всички обещават, че щял да се кротне.  Praynig

Аз слагам чорапи вечер и като е по-хладно. Педиатърът изрично ми каза, че студените крака не са признак, че му е студено. Не гладя и стерилизирам в микровълновата ама не особено често, дори помпата понякога пропускам да я стерилизирам.

Гоце, аз имам вибриращ шезлонг на Фишър Прайс - много ми харесва. Не толкова вибрирането, колкото това, че може да се люлее бебето в него. На Кристиан му харесва в шезлонга, понякога си заспива там. Според мен е хубаво, че ги държи малко по-изправени и ако има киселини или газове не му се качват нагоре, пък и може да си гледа наоколо.

# 121
# 122
Ками, аз в началото мислех, че съм попаднала на фалшива помпа дето не дърпа, а като погледнах в бутилката и я бях напълнила  Mr. Green
Иве, отдавна е трябвало да го направиш това с бабите Simple Smile То бива бъркане в чуждия живот - бива, ама некои хора хептен се уливат.
Ника, на мен проблема не ми е самото стерилизиране, защото дали ще е на котлона или в микровълновата ми е все тая, ама самото разглабяне на чаркалъците ми е досадно. Иначе по няколко пъти на ден преварявам бибероните на бебко, щото той с такъв замах ги хвърля, че се озовават на земята. А не върви да стерилизирам 3-4 биберона в огромната купа на авент.
Иначе и аз си гладя всичко на бебчо, но аз съм си малко недобре на тази тема. В нас се глади дори и бельото на мен и мъжа ми, та дрешките на бебо са най-малкия проблем.

# 123
Гери, честита годишнина   bouquet
Яна как разбра, че Никола ще е синеок. Моят също е със сини очи засега, но нали се променят...чувала съм това за бистрият син цвят, който оставал син и за мътния, който ставал кафяв, но аз честно казано разлика почти не правя, въпреки че всички казват, че на Никола са му ясни очичките...искам и аз сини очички, нали баща му по това съм го избирала...
аз чорапи не му слагам вече, даже днес вечерта на хладното беше бос в резултата на което баба му като ни засече в парка щеше да получи инфаркт  Grinning Иначе се къпем към 20.30-21 ч. - смятам така да е и занапред и като си създаде режим (нали все чакам сам да си създаде режима на папкане) след това да ляга и да спинка по-дълго...мечти...
Днес чух за много неприятен случай - при ФМ не е хванат синдром на Даун. Това при оная докторка "приятелката" на Деси, на която умишлено няма да й напиша името. Бебенцето е вече на два месеца - добре че родителите си го гледат...
Започват ли бебетата с възрастта да сучат по-ефективно, тоес да се наяждат за по-малко време?
Рокси, споделям нещо което четох наскоро - при майки с отрицателен резус фактор било нормално жълтеницата на бебетата да е по-продължителна...а педиатрите често дават странни съвети...

# 124
  • sf
и на Цвърчо ще му почнат Пентаксима на 3тия месец.

# 125
Донси, поради някаква причина или просто тогава педито я поставя на всички деца?

# 126
  • София
Честита годишнина Софи! Още много по толкова и дечицата само да ви радват!   bouquet

Бе за Пентаксима щях да казвам - мойта педка рече, че ако не ми се свидят парите е със сигурност по-добър вариант от другите. Рядко имало реакция, за разлика от тези, дето ги покрива касата. Ама не съм я питала кога ще ни я бият.

Марти, по книгите пише, че с възрастта започвали и за 5 мин да изсукват каквото им трябва. Ние не сме много "възрастни", ама Николета в началото за 10-15 мин се наяждаше, а сега виси по 30-40 мин, при това не говоря за джвакане тип залъгалка -при нея го няма това... мисълта ми е, че сигурно си зависи от бебето  Grinning

Аз пък много исках бебето да прилича на мен (щото нали е момиче), а тя да й се не види се роди цялата Ицова, ама цялата! Само ноктите на ръцете е взела от мен Mr. Green И се очертава да е русолявичка, а аз каквато съм мургава, ходи после обяснявай, че аз съм я родила Mr. Green

# 127
  • София
donsyy, а твоя реве ли след като е ял? че нашия като му махна шишето от устата и почва един рев все едно целия му свят се руши. И ние от днес вече строго си му спазваме количеството, ама станаха почти 4 часа не е ял. Ама си спи душичката и няма да го будя ...

Случвало ми се е.

Набутай му веднага шише с вода. Хем ще си поизчисти устата, хем ще се залъже... а едва ли ще изпие много, умръзва, не е интересно, не е мляко... Но вече е минало време и информацията от пълното стомахче е доплувала до главата, та не протестира.

М/у другото, това ми се е случвало като много бързо е ял. Никога след бавно папкане.

donsyy , що не пробваш 1-2 дена да му даваш колкото си иска? За толкова време няма да надебелее особено - може да се опитва да си сменя режима, а ти да му пречиш и да го нервиш... Пробвай - може пък да се кротне?..

Деси, значи днес на консултацията за малко ни се скараха и ни казаха - давате 1х0, като х е месеца в който е бебето +/- 10 мл. Обаче има и още един начин - 1/6 от теглото на бебето разпределено през деня както реши майката. Абе страшно е ...
А да - за мамите на АМ - през колко време ядат вашите бебета?

Ами в момента - според настроението - има горе - долу следните 2 варианта на режими - и си ги редува когато и както му хрумне на човека.:

5 - 9 - 13 - (17-18 в интервала) - (22 - 1.30 - когато реши да се събуди в този интервал)

или (което по-го харесваме, ама по-рядко го превключва този, уви...)

7 - 11 - (16 - 18) - (20 - 24) - (24 - 3, но по някога изобщо го пропуска това).

Абе, горе-долу на 4 - 5 часа. Сам така си е решил, не съм го тормозила. Преди го будех да яде, или го тъпчех, както си спи (баща му му завижда за способността да яде спящ...), но напоследък го оставям и май всички сме по-добре.

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 00:08 от katiABV

# 128
  • sf
Цитат
Донси, поради някаква причина или просто тогава педито я поставя на всички деца?
   така предпочита педито, за всички деца.

тази вечер имахме гости. Цвърчан спа само 30мин, но беше учудващо кротък. даже и усмивки хвърляше - тва си е жива подигравка спрямо мене и баща му  Close
има си шезлонг и се надявам той да спасява положението
айде бегам да лягам, че туко виж не остане време за сън  Crazy

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 00:49 от donsyy

# 129
  • USA
Фил, на мен пък ми се струва, че Ники прилича на теб повече (това базирано на снимки де).  Laughing

На Кристиан очите са черни. Най-много да станат тъмно кафяви  Flutter, но аз и никога не съм си представяла да е със светли . На някои деца от малки им личи, че ще са със светли очи, но има и такива на които са тъмни в началото и после си стават тъмно сини.

# 130
  • София-Красна поляна
Вики, тя е казала като баща си, а не като мъжа ти  Joy Joy Joy

smile3532  Рени какви ги измисляш само. Яяя, бебе Илкоо си има нова фотосесия. Какво сладко краченце - в твоите ръце ли е? А вие върнахте ли се вече от Сандански?

# 131
Как ги познавате тея очи.... newsm78
Фил, Мариса,  не че да ви разочаровам, но и  баща ми е със сини очи, аз съм със зелени като майка, а сестра ми е с кафяво-зеленикави, малко по тъмни от моите Shocked Така че..божа работа.
На Ники в момента са му светли, сиво - сини, но аз си мисля че ще има като моите очи. Те и на баща му са същите де Mr. Green
Аз окончателно след 2 хранения с Ам теглих една майна на всичко и си кърмя зверчето. Сега обаче си разбихме режима, който сам си беше направил, и тая нощ 3 пъти сука. Дано да се оправим и да влезем в крачка. И да му минава пустата жълтеница, все едно кога, само да е наред всичко.
Вчера направо ми скъса сърцето по едно време- ревна че е гладен, аз стерилизирам шише в МВ, варя вода на котлона, после правя АМ, охлаждам го, а миличкия реве, та се къса и ме гледа с един такъв обвиняващ поглед и сълзите му се стичат. Направо щях да ревна и аз.
Днес от 6 часа съм на пълен преглед при гинеколожката ми и ако всичко е наред почвам с коремните преси, че имам малко за стягане по шкембето Rolling Eyes

# 132
  • Карлово
Момичета, имам една малко шантава молба!  Grinning
Периодично фотошопките си организираме разни конкурси, някои от вас може и да са запознати. Нашите работи може да видите тук. За новия конкурс ще имаме нужда от снимки на бременни и бебета. Условията и какво ще се прави може да прочетете тук  . Затова, ако някоя от вас желае снимката на бебето й или бременното й коремче да бъде използвана, моля да се свърже с мен микки на лични или ми изпрати снимка/и на мейл christozovi@mail.bg. Снимките на бременните момичета могат да бъдат и без лица, важното е да се вижда голо коремче. Напишете в писмото и ника си.  Така, ако вашата снимка е използвана, след приключване на конкурса ще ви бъде изпратен колажът, в който сте участвали. А колажите ще бъдат невероятно красиви, уверявам ви!
Благодаря ви предварително за съдействието!  bouquet

# 133
Добро утро
Успях да се оправя и сега имам пет минути да се разпиша.
Честита годишнина Софи и честити две месеца на Цвърчанчо и през следващите вече да си стане Послушанчо.
Ние също ходим с боси крачета за ужас на всички, ядем 6 пъти но единият път е през нощта в 1 или в2 различно според желанието на клиента.
Не знам да ли ви писах че намерих резервната част за помпата за което ви благодаря за телефоните   брат ми ходи до представителството и от там взе гумичките  защото в прасешката къща ги нямаше и не бяха чували за възможността да ги доставят.
Хайде отивам да сервирам закуси на кака, батко и бебе.

# 134
  • sf
Добро утро! аз забравих да каза, че намен пак ми дойде, ама тоя път май е истински. хубавото е , че въобще не ме боля корем, макара че и преди не ме болеше много, де.

а, и си подадох молбата за еднократната помощ и детските надбавки, ама ми задържаха акта за раждане на Виктор и чак октомври ще ми го върнат  #2gunfire
само да имат късмета да го загубят- ще ги  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт