Фотография и мааааалко Фотошоп 15

• 19 357
  • 603
  •   1
Отговори
# 405
Tези пухени същества са много трудно уловими от фокуса Simple Smile На 3 и 4 си се справила доста добре Simple Smile

# 406
За съжаление първите четири теми не се отварят Sad вече ,явно защото са много стари и форума ги е изтрил автоматично Rolling Eyes ,а имаше доста важни неща там които сега няма как да прочета.Например на каква светочуствителност си държите апарата по принцип.Не когато композирате снимката ,а по накога се налага да снимате на момента и няма време.

# 407
Monka, моето ИСО е минимланото за апарата ми- 80. Много рядко вдигам на следващата степен(при мен 100).

geminarius, специално за 3-та ме е малко яд на мене си, че не се приближих още( страхувах се да не я подплаша). Катерицата стоя така поне 2 мин., а снимките на тази поза са 99% с фокус на храста отзад......... Ужасно съжалих, че нямам телеобектив.  Mr. Green

# 408
За съжаление първите четири теми не се отварят Sad вече ,явно защото са много стари и форума ги е изтрил автоматично Rolling Eyes ,а имаше доста важни неща там които сега няма как да прочета.Например на каква светочуствителност си държите апарата по принцип.Не когато композирате снимката ,а по накога се налага да снимате на момента и няма време.
По принцип го държа на ISO 100-200. Станало ми е навик винаги като съм на ново място (например съм излезнала от нас), да нагласям ISO и баланса на бялото според условията.
В нас обекти снимам на 200-400. На 800 вече усещам чувствително шума, затова съм се снабдила с доста лампи.
Случвало ми се е и навън ISO da e било забравено на 400. Аз снимам на ръчен режим и винаги съобразявам скоростта. Така не е фатално, ако стойността на ISO е по-висока.
Ако пък ми е по-ниска, го забелязвам на светломера, докато кадрирам.
С времето това се отработва. Ако снимаш с дигитален фотоапарат с екран, на който да ти показва снимките, най-късно тогава ще прецениш дали настройките на ISO са добри.
Ако нямам никакво време за настройки, превъртам на автоматик. Но това се случва много рядко.

Горска Фея, то наистина докато човек се усети и моментът е отлетял... Другият път нащракай там каквото можеш и започвай да се приближаваш, може пък да застине.
Аз така снимах едно водно конче. Започнах го отдалече и накрая доста бързо, но не агресивно започнах да се приближавам. Казах си, че няма какво да губя. И така стана ето тази снимка.
Господинът учтиво изтърпя фотосесията, после дори кацна до мен на асфалта  Hug

# 409
# 410
Аз пък го сложих на най- висока 1600 ,защото не съм запомнила правилно това което съм прочела ,толкова бях заета да щракам ,че изобщо не погледнах какво съм снимала и някои снимки бяха като осветени Blush учудващо другита не бяха шумни ? Rolling Eyes-поне на мен не ми изглеждаха

# 411
добро утро,
аз съм синтезирала първите 4 теми, но привечер ще ги пусна. Идеята ми е в мултито на Вечи и тук на първа да ги има/ Още съм в процес на останалите.

Това е морето вчер, днес се очертава ден за плаааааааааааааааааааааааж.

# 412
Фрида, какво направихте вие?! Заминахте на морето преди нас, ние се върнахме, а вие още сте там, че и на плаж ?! Simple Smile
ще взема и аз да пусна някое моренце

# 413
на тази има едни дразнещи клони в много преден план на едро много ме дразнят, ама ме мързи да ги шопна.

# 414
  • София
Рали, ЧРД, здраве, щастие, късмет, бурна любов, пълен джоб, верни другари и хиляди усмивки!   bouquet  Hug

# 415
  • Вече в моята си приказка...
Кали, морската вълна много ми харесва. Иначе клончетата от първата снимка да ги изчистиш - Naughty

Честит рожден ден, Рали! Много щастие и късмет!

# 416
на рали рд не е ли на 20? според мултиплай е тогава.

Мира, мнооо ме мързи да режа клони. тая почивка ме деградира тотално. и на работа не ми се ходи......

# 417
  • Вече в моята си приказка...
на рали рд не е ли на 20? според мултиплай е тогава.

Ами незнам, видях че Дамаянти поздравява...  newsm78 Embarassed

Кали, видях още няколко много добри неща в албумчето ти. Давай още, де!  Praynig

# 418
  • София
Аз си взех Panasonic FZ-7 и срам не срам, поствам първия ми опит Mr. Green...

http://eiphnh.multiply.com/photos/photo/5/1

# 419

Общи условия

Активация на акаунт