Фотография и мааааалко Фотошоп 15

• 19 268
  • 603
  •   1
Отговори
# 75
джеми, останаха ми очетата в китките ти. сподели техн параметри? (обектив, скорост, бленда)?

Мими, Кала-Хала вилнее из къщи... по-малко мрънка, само на бисквити и солети е... храним се тайно от него, щото става страшно.

ако и утре е ок, в четвъртък заминаваме за Варна Simple Smile Simple Smile

# 76
Жена, ще трябва и аз да опитам някой път диптих - май Амбър ще трябва да питам.

Ами питай,въпреки че май не съм аз най-подходящия човек за съвети относно Фотошоп-а:))

Имах предвид добрите ти попадения в този жанр - то не е въпрос само на фотошоп - много хубави неща правиш - камъчетата, и сухия копър, и още едно имаше пак с това синьото шише - аз бях намислила да правя нещо подобно за моята морска къща - в синьо- сиво -бялата гама, с камъни и клечки от морето, ей такива неща. ако и при последното ми ходене сега септември не го направя, съм голяма патка.

# 77
# 78
джеми, останаха ми очетата в китките ти. сподели техн параметри? (обектив, скорост, бленда)?

Мими, Кала-Хала вилнее из къщи... по-малко мрънка, само на бисквити и солети е... храним се тайно от него, щото става страшно.

ако и утре е ок, в четвъртък заминаваме за Варна Simple Smile Simple Smile
Ще потърся как да извадя exif и ще тi дам данните. Снимани са на балкона, днес следобяд, мрачно време, обективът е Sigma 17-70mm 1:2.8-4.5.
Радвам се, че заминавате, как е Кало?  Hug

Ето данните : ISO 400, f5 1/60

Последна редакция: вт, 28 авг 2007, 23:52 от geminarius

# 79
  • София

Много поздрави на Родопите  Heart Eyes, къде ще бъдеш?
Аз съм родом оттам, затова питам  Hug

В района около Доспат. Надявам се малката да издържи темповете ми и да можем да пообиколим повече места, че не съм ходила по тези краища от 5 години, а са ми много любими Heart Eyes  Благородно ти завиждам, че си от там   bouquet

# 80
Lois-страхотни снимки, добре ти работи макрото. нямам какво друго да кажа, това, което си е хубаво си е хубаво.

Тук имаше една Свободна душа-душо, недей така, няма рангове за старшинство, за критики или редакции, но ти написах това за да прочетеш и да си спестим повтарянето на едно и също по 100 пъти.

Джеми-ич не се и сърдя, аз си харесвам всичките, за разните хора разни неща, мътнеенето идва от мониторите, аз на два съм го гледала и е ок, ама е снимано и на ф 2  hahaha Хубави мазни  Simple Smile

Амбър-аз бих махнала изцяло хоризонта и бих оставила цял кадър тераси.

Мими-нещо не ме грабват-дыщеря ти в морето е добре.... и бетонна тръба.

Моби-весело и с добри снимки да си дойдеш

Калина-радвам се

Жената разкош за линковете, за диптиха не ми се връзват двата свята, от едно цвете ли са? Иначе първата на сложното цветет ми харесва.

# 81
Момичета и момчета, регистрирах във http://flickr.com/ една група, в която можем да постваме любими снимки :
http://www.flickr.com/groups/492834@N23/

? ? ?
Идеята на групата е всеки да поства любимите си снимки - нестандартни, абстрактни, макро, ч/б - кой каквото иска!

Името на групата е Something very special *, което подсказва и какви снимки може да се публикуват.
Желателно е да не се качват снимки от семейния албум от типа "леля Цеца по бански на морето, набива царевица"  Joy,
а да имат някаква фотографска стойност.

Всеки може да си направи собствена група и да кани познати.

За да станете член на групата, е необходимо да се регистрирате, или да се логнете с акаунта си в yahoo! - ако имате такъв.
След което кликате на линка на групата и натискате бутона, с който потвърждавате, че искате да станете член на тази група.

Всеки член на групата Something very special * има право да качва до 10 снимки на ден. Имайки предвид естеството на снимките, които ще се публикуват, мисля, че 10 са предостатъчни.
Месечният лимит за качване в личното пространство на сайта (собствения акаунт) май е 100 МВ.
Неплатен акаунт може да стопанисва до 3 албума. Pro Account няма ограничения.

Групата засега е мъничка, но има такива с хиляди членове, от цял свят и се надявам и нашата да се разрастне.  Hug

Прибавяне на снимка от личния албум към дадена група:

Кликате на снимката, между нея и заглавието й има иконки. Втората иконка отляво надясно е на две човечета.
Като кликнете на тази иконка ви излиза падащо меню, в което можете да изберете желаната група, към която искате да прибавите снимката.

Ако имате въпроси, ги задавайте на ЛС, за да не спамим хубавата тема.

Аз съм с администраторски права, мисля да сложа няколко модератора за в бъдеще, за да можем да се справяме по-бързичко с нежелателните гости (спамъри),
защото такива ще се навъдят с времето.

$ Тук е мястото да кажа, че в групата могат да се водят и дискусии. Но целта на групата не е да конкурира който и да е сайт. $

Ами това е от мен, ако се сетя още нещо, ще добавя.

Последна редакция: ср, 29 авг 2007, 13:31 от geminarius

# 82
Фрида, много ме зарадва, от теб похвали - това значи много.
айде няма ме за сега Grinning

# 83

Amber
много си падам по такива кадри
Можеш леко да оправиш перспективата

# 84
raly опитах но не знам кои вертикали да гледам-тези към мен,в средата или най отдалечените Simple Smile

# 85
  • в гората
Фрида, от едно цвете са, да, ама не им личи. Confused Нищо, де....

За линковете, ще продължавам да ровя Laughing.

Джеми, страхотна идея за групата. Аз от няколко дни разглеждам работите на няколко такива групи и има много интересни работи.

# 86
Амбър, много са ти хубави ч/б архитектурни закачки!
Мен не ми пречи лекия наклон в последната. Но ми идва някак си прекалено мрачна, сигурно от обръщането е станало.

Лоис, страхотни бръмбари и китки! Наслада за окото рано сутрин.

Джеми, ти хубаво си направила този акаунт, ами оня в Мултито стои празен и никой нищо не публикува там Confused

# 87
raly опитах но не знам кои вертикали да гледам-тези към мен,в средата или най отдалечените Simple Smile

Мен лично най-много ми пречи в най-отдалечената част
Виж в Image transform има perspective
сложи си grid на екрана за де е по-видимо какмо правиш

Момичета в dpchallenge един от конкурсите тази седмица е боке
http://www.dpchallenge.com/

ето снимките от предишните конкурси на същата тема
http://www.dpchallenge.com/challenge_results.php?CHALLENGE_ID=512
http://www.dpchallenge.com/challenge_results.php?CHALLENGE_ID=573
http://www.dpchallenge.com/challenge_results.php?CHALLENGE_ID=297

# 88
една стара снимка правена с 2.1пиксела

това е реалният й размер
http://images.malena2004.multiply.com/image/3/photos/295/orig/32 … vFi%2B0S3WG6%2CNg

# 89
Една Жена, аз много отдавна исках да направя нещо такова и снощи моментът съзря, след като мъжът ми ме сръчка да си постна снимките и там  Joy
Спокойно можеш да даваш линкове към други групи, дискусии, форуми и т.н.
Това е целта ми - интернационални връзки да създадем - както с хоби фотографи, така и с професионалисти.
Човек винаги се учи от другите, а съм забелязала, че рейтингите и мненията на немците напр. са коренно различно от българските.
Във Фликр коментарите също са различни.

Джеми, ти хубаво си направила този акаунт, ами оня в Мултито стои празен и никой нищо не публикува там Confused
Ми аз какво съм виновна, че никой не поства? Аз например Мултито го ненавиждам, не съм и регистрирана. Този сайт толкова често отказва..., не ми е симпатичен.
А Фликр е як! Там можеш да добавяш любими хора, вместо да си тъпчеш фаворитите на браузера
и да си зависим от машината.
Който иска, да поства където си ще!  Hug

Малена, снимката с витата стълба е много интересна! Ако имаш възможност пак да я снимаш, опитай да не показваш толкова дъно, за сметка на това пък спирала. Опитам от различни ъгли, включително и отдолу - много красиви снимки можеш да направиш!
Ето тази снимка искам да я качиш в групата Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт