24 Desperate Housewives Lost in AMERICAN Translation #24

• 14 693
  • 313
  •   1
Отговори
# 135
Мацки, имам аз един въпрос. Нещо трябва ли да правя аз след бейби шауъра? Вероятно се очаква да пратя thank you cards, там трябва ли да пиша конкретния подарък, или само общи приказки? Другото нещо, да пратя ли нещо малко за спомен след това на присъстващите, и какво?

Тази седмица бяхме на кино, War се казва филма, уж екшън, а всъщност касапница. Та се запитах, не ви ли прави впечатление колко по-агресивни са филмите в последните години (дори месеци). Сцените са ужасно подробни и детайлни, напълно ненужно насилие без всякакво послание.. Или си въобразявам?

Victoria, ужасно е това за детето. Много е мъничък, как е възможно това?

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 07:59 от Зора

# 136
Jenna....каква ви е видеокамерата дето я виждам по снимките и как я намираш?

Някакво JVC, предполагам, че нищо особено, снима добре, но аз колко ли и видеокамери съм ползвала  Rolling Eyes. Цялостно съм доволна, но просто нямам никаква база за сравнение.

Много кофти за това детенце, не мога да повярвам, какво може да му щукне на 11 години?

Зора, аз пратих благодарствени картички, постарах се да съм по personable, вместо да пиша общи приказки. Иначе хостесата беше направила едни "кошнички" с personalized M&M candies, доста сладки бяха, та това бяха подаръчетата за гостите. Нищо fancy, ама той и шауъра, въпреки, че беше много хубав за мене, не беше иначе fancy.

Aпропо, моята хостеса ми е направила много готино 30 мин филмче, с музика, монтаж, субтитри, абе много готино се е получило, страшно мил спомен!!!  Heart Eyes

# 137
Aglaiya , моят съвет е да внимаваш много, когато споделяш свои виждания за възпитанието на децата си пред туземци. Аз определено не харесвам  това  как ги учат да клюкарят още от малки и да се превръщат в "будната съвест" на обществото! На моите съм им забранила да клюкарят, както и да споделят това, за което си говорим вкъщи. Доста време ми отне, имаше и фалове, за щастие пред доверени хора, но се надявам това да беше. Не че ги възпитавам във вуду у дома, но определено културните ни различия учудват непознаващи ни добре туземци и не бих искала децата ми да страдат от това!

КТВ, много съм съгласна с теб. Прави ми впечатление колко по-различни са възгледите и ценностите тук, и е много трудно да се направи баланса. Неща, които в България се считат за проява на добро възпитание и внимание ( например, да заприказваш дете на познати, или да му се усмихнеш), тук могат да те вкарат в беля. За много неща дори не се сещам, мислех си тези дни, колко ли гафове има да направя.. Сигурно, защото са ми много непривични и дори не ми минават през главата..

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 08:25 от Зора

# 138
Благодаря на всички, които споделиха мнението си по моето питане.   bouquet
Дъщеря ми няма проблеми в детската градина, и в Бг и тук е изпълнителна, любезна, дружелюбна. Обича да се запознава с хората, да разговаря с тях, и се притеснявам да не досажда. Като си науми нещо, може да се тръшка доста дълго време, но това го прави само на нас. Ние винаги сме й предоставяли правото на избор и тя си го отстоява в случай на ограничение.
Естествено, винаги някой от нас е до нея, а в парка си играем заедно! Hug

# 139
Зора ...също знам че е прието да се купува подарък на хостеса на партито , аз купих на моите 2 хостеси - взех им по един комплект от bath & body works ,приятно им стана  Peace

# 140
..за клюкаренето не знам къде е златната среда..преди много време ме спря коп защото карам с 1 фар,обадили се люде от насрещното движение да ме изпортят..тогава много се издразних,сега мисля имам малко по-зрял поглед (наистина си беше опасно да се кара със сляпата мазда)..
..имат квартални уочове за странни субекти(подкрепям),с клюкарене малко или повече се гради гражданско общество,пука им дали закона се спазва(не за друго,а защото те се мъчат и не искат да са прецакани);търсят си правата(ние не умеем), не преписват в у-ще(също ми харесва,имам почти 3 дипломи заради хора които минаваха на мой гръб,не че нещо,ма все пак после животи човешки зависят от тях...)
*
по въпроса на Aglaiya не бих генерализирала; виждала съм какво ли не,НЕ Е законно да се бие,да се оставя дете до 13 год само и някои други,но иначе има 2 и 200..пъстро е,има глезотии безподобни,има и бая казармени деца..

Последна редакция: чт, 30 авг 2007, 14:14 от anette1104

# 141
Малко или много са си лицемери тук, особено относно биенето. Вкъщи такъв пердах пада понякога, но моралитета навън е много важен  Tired
На площадката бях свидетел на това, какедин баща залюля по-силно детeто си на люлката и в горна точка то почти отхвръкна (добре че люлката беше от затворените) Един дядка с внучето си направо изпадна в истерия, та чак крещеше на бащата, колко безотговорно е постъпил...

Не знам, как е в БГ относно ограниченията или позволените неща. От познати знам, че навън шамари се раздават спокойно, хората наоколо се правят, че не забелязват...
Преди малко ми направи впечатление постинг на майка, живяла преди в Щатите, която ми вадеше доводи, че в БГ можеш спокойно да си с детето си в заведение в 23 часа. Аз не бих се чувствала спокойно да си държа детето навън в такъв час и да му разбивам съня, напр. Но това не е продиктувано от факта, че тук не мога да го направя...

# 142
която ми вадеше доводи, че в БГ можеш спокойно да си с детето си в заведение в 23 часа. Аз не бих се чувствала спокойно да си държа детето навън в такъв час и да му разбивам съня, напр. Но това не е продиктувано от факта, че тук не мога да го направя...

А мене точно това ме дразни (че не може никъде да се иде с дете след здрач). Като прокажените сме родителите с деца, прибираме се да спим, защото няма къде да идем.  smile3516 На мене в това отношение БГ ми допада. Не виждам какъв сън се разбива, ако бебето спи в количката. Като малка все ме мъкнеха по ресторанти, снек барове и гости, и поне откакто се помня, на мене ми беше много готино да слухтя възрастните, или да щъкам наоколо.
И да са ми разбили съня тогава, не е имало impact върху сега - спя спокойно thank you.  smile3521   

е, не бих си закарала детето в опушено с цигарен дим заведение, но то тука няма и такива

# 143
Малко или много са си лицемери тук, особено относно биенето. Вкъщи такъв пердах пада понякога, но моралитета навън е много важен  Tired

И на мене познати американци са ми казвали, че у дома си шамарят децата. Но няма да изклюкаря кои са.  Mr. Green
Някои ситуации са наистина абсурдни. На един колега на мъжа ми се беше случил мил обществено отговорен инцидент. Имали хората бутилка вино у дома, сетили се една вечер да я отворят, след като децата заспали. По някоя време майката отишла да види как са децата, и усетила, че едното гори от притеснително висока температура. Обадили се на 911 да им осигурят транспорт, защото са пили достатъчно, за да ги е страх да шофират. Дошла линейка, прегледали детето, след няколко дена социалните на вратата - с любезните въпросници на тема "Колко често употребявате алкохол?"и "Имате ли проблем с алкохола?".  Е, това семейство са американци, но и на тях такава доза обществена отговорност като че ли им е била извън представите за нормално.

# 144
Джена, защо пък съвсем да не може? Тук на село, из разните му панаири и други прояви, е пълно с колички, дори и след 21-22 часа. На бирфеста сме стояли с малкия до късно, никой не ми е правил проблем, а и не сме били единствените...
Но, нищо че не се пуши в заведения, не бих отишла с дете късно. Дори и на открито. Ще разбереш в последствие защо  Simple Smile

# 145
..в умряло Охайо съм виждала деца по магазини,ресторанти,спортс барове,купони и пр след 11пм..не съм забелязала някой да гледа някого лошо,тук са много по-малко съдещи по мои наблюдения..за мен това поведение е абсол.неприемливо,мога да изредя ред причини,не го толерирам с нашите деца,но честно казано не ми пука ако някой го прави(освен ако детето не окрещи света,а аз съм умишлено положила усилие да ида на място и във време в което да не слушам ревове..)

# 146
...и да засека ноякой ,някъде с детето/цата си в късна доба,не бързам да смятам,че това е така всяка вечер...в ситуациатя в която съм-няма на кой да го оставя да го пази,а искаме да посетим събитието и двамата(концерт на открито на Дж.Кингс,примерно,преди седмици),отидохме,малкият беше с нас...не бих го правила системно,но и да искам няма да стане...то детето самО те кара да ти се отщява  Rolling Eyes (не когато е спящо и сучещо бебче...после,като лудне и иска да пипа всичко..).Ако позволява ситуацията,и условията -сме там,па макар и в 11 вечерта,на парти,барбекю или концерт...с едно излизане на месец,режима не се окепазява....
  И да,лицемерие тук в изобилие...почти не съм се сблъсквала а местен,да иска да ми каже нещо,и да го направи както трябва...то се започва едни завоалирани истории"думам ти щерко,сещай се сна'о".....

# 147
Хайде и едно мнение на една "консерва", която не е и майка на всичкото отгоре. Можете да ме набиете  Crazy
Не харесвам момченца с дълги коси, на които им лепне от жегата по вратлето. Виждала съм с букли момченце, на което му слагаха фибичка, за да не му пречи косицата. Децата растат и се променят, времето не може да се спре.
 Видях и едно на 10-12 годино вчера в магазина с бретон пред очите, чак аз не виждах  Crazy
Не приемам постоянното взимане на децата по барове, кръчми, мотаене сред разговорите на възрастните и т.н. Приемам го по- скоро като изключение, отколкото като правило. Това е. Като ставаш родител си променяш начина си на живот в голяма степен.
Според мен децата имат нужда от здравословен сън, а не такъв, който да съвпада с режима на родителите им (Те искат да спят до по- късно- оставят децата им да търчат до късно. Резултатът обикновенно е плач без причина, тръшкане и разваляне на вечерта) От друга страна родителите имат нужда да се забавляват сами, не в постоянното присъствие на децата им, които трябва постоянно да бъдат следени.
Режимът си е режим. За мен ставане след 10 сутринта е пропускане на деня, за моя приятелка това е невъзможно явление. Всичко е навик и той се гради от ранни години.

# 148
и при нас има много деца по късните доби, аз пък сега за първи път чувам, че не е приемливо. На един от плажовете има вечер концерти до към 10 пм, еле там колко деца има, колко колички понякога

# 149
Ние сме водили А.J. като беше по малък на ресторант и той си спеше. На бар не бих го завела Peace. Сега обаче си има режим и ако не си е легнал в 8, е ужасно кисел. Последното ни късно излизане беше кошмар. Започна да мрънка и тръшка, та трябваше да го изнеса навън. И така се редувахме с мъжа ми докато заспи. Горките ни познати сигурно повече няма да се обадят ooooh!.

Анет като каза за фарa се сетих за моите първи месеци тук. Ударих колата и счупих единия фар. Два дни по-късно отивах на работа (5:30ам),зима, снегове, тъмно още и адски студено. Изведнъж от един ъгъл се появи полицая, пусна светлините и зави със сирената Shocked. Аз отбих и спрях. А той по говорители ми вика, завий и спри зад ъгъла. Всe едно участвах в шоу дето преследват и хващат прeстъпници, нарко-трафиканти и т.н Аз  едва запалих колата от страх...и всичко това заради фара #Crazy. Даде ми предупреждение да си го поправя същия ден Naughty

Общи условия

Активация на акаунт