24 Desperate Housewives Lost in AMERICAN Translation #24

• 14 695
  • 313
  •   1
Отговори
# 120
Аз имам близък поглед върху деца на моя приятелка, които бейбиситвах по едно време. Три броя, големи деца. И съм на мнение, че всичко е строго индивидуално. Първо всичко зависи от семейството какво е поведението на детето и после е виновна средата и обществото. Децата на приятелката ми се гледаха по различен от Холивудския начин тук и драстично различен от пребогатите им приятелчета. Начин много близък до хубавите български ценности /че има и доста глупости/ и аз научих много от тях и сега съм спокойна, че и тук може да израстне нормално възпитано дете, а не американски лигльо.
Аз пак лично не съм съгласна с много от методите и начините на гледане на деца в БГ. Дори наши роднини като дойдоха тук продължават да си гледат детето така и го смятам за неправилно, по-лесно им е, но не е добре за самото дете.

Горкото детенце, и родителите му....сигурно е имало сериозен проблем.

# 121
Вики, откога е този филм за Walmart? Много ме заинтригува  Thinking. Аз съм пазарувала оттам, когато ми е било напът. Докато бяхме в Луизиана с А.J. беше единственото място за пазар, нямаше други магазини. Толкова популярен=mall Crazy

Жалко за детето...

Мария, непрофесионалните шампоани имат тенденция да изсушават косата/скалпа. Знам, че не всеки може да си позволи професионални, но почти всички брандове имат така наречения deep cleansing shampoo. Използват се веднъж на седмица. Тези шампоани изчистват всякави нечистотии и себум от косата и скалпа. Аз съм използвала на Paul Mitchell, Аveda, Goldwell, Pureology и т.н . Също когато използваш балсам не го слагай близко до корените. По принцип само крайщата или от средата  има нужда от балсам. Косата близо до скалпа няма нужда от подхранване. За Аveda, не са лоши( но имат химикали, въпреки дa казват. че не е така), но не си спомням да имат против косопад. newsm78 Знам, че този е добре за пърхут:

http://www.aveda.com/templates/products2/spp.tmpl?CATEGORY_ID=CA … ODUCT_ID=PROD5941

Мерси за комплимента Hug

# 122
Aglaiya , моят съвет е да внимаваш много, когато споделяш свои виждания за възпитанието на децата си пред туземци. Имах едни познати, които бяха наклюкарени, че си оставят детето (10г) след училище само - за около 30-40 минути. Полиция, разправии, орпавиха се, но си имат черна точка в досието!
Аз определено не харесвам  това  как ги учат да клюкарят още от малки и да се превръщат в "будната съвест" на обществото! На моите съм им забранила да клюкарят, както и да споделят това, за което си говорим вкъщи. Доста време ми отне, имаше и фалове, за щастие пред доверени хора, но се надявам това да беше. Не че ги възпитавам във вуду у дома, но определено културните ни различия учудват непознаващи ни добре туземци и не бих искала децата ми да страдат от това!
Колкото до удрянето и карането на обществено място - била съм свидетел и на двете и то не веднъж. Вярно е, че да видиш някой да удари дете е много по-рядко, но се карат и то на висок глас, без въобще да им пука. Е, признавам че не е както в България (това лято на такива ужаси се нагледах и наслушах, че още ме втриса!).
Съгласна съм с блажка, че в България пък децата изглеждат по-самостоятелни, но не съм убедена че може да се разчита на тях да направят правилния избор в дадена ситуация.
Тук ми харесва, че от малки ги учат да бъдат вежливи и усмихнати. Вярно с годините този навик напълно се автоматизира, но все пак е приятно да те помолят учтиво или да ти благодарят. Харесва ми и как по детските площадки, родителите не стоят от страни да пушат или пият кафе/ бира, а участват с децата в играта (не знам как е по вашите места, но при нас има само една детска площадка, към която има кафе, всички останали са в паркове и има пейки, масички, но не и заведение.).

Това ми идва най-първо наум. Сигурно има и още.  newsm78

Тина, може и да са зъби. Моята племенничка искаха да я вкарват в инфекциозна болница с разстройство на две години, добре че родителите й се запънаха - избиха и 2 кътника 2 дена по-късно!!!

# 123
Aglaiya , моят съвет е да внимаваш много, когато споделяш свои виждания за възпитанието на децата си пред туземци. Имах едни познати, които бяха наклюкарени, че си оставят детето (10г) след училище само - за около 30-40 минути. Полиция, разправии, орпавиха се, но си имат черна точка в досието!
Много неприятно. Освен това виновни и отговорни тук са винаги родителите, това за мене е една от основните разлики. Или поне на мене така ми се струва. Никога не съм играла шахмат, но може и да съм развила такива данни от непрекъснатите сценарии в главата ми какво може да се случи, къде за какво да предупредя, и чуденето дали хипотетичните ходове са изчерпани.
Последната ми случка у дома е следната: големият син (на 7г.) поиска да сглобим леглото и да спи на втория етаж, за да си прави там дървесна къщичка (като в серията Magic Tree House). Речено - сторено. Сглобихме леглото, и след малко той идва със счупена дъска: изправил се да скача върху леглото, и едната от дъските се счупила. Естествено, ние бяхме виновни, защото първата му реплика беше "нямах предупреждение от възрастен, че не трябва да скачам върху леглото". Мога ли да оспорвам матовото положение? Wink

# 124
Джи, смая ме, Как с пойнт анд шуут бе?

Ей тъй. Пойнт, шут и/или зум, т.н. макро. Ако се загледаш, ще откриеш хиляда нередности и кофти постановки по снимките ми, или айде, ако не ти - професионален фотограф веднага би видял. Най-малкото на снимката със слънчогледите, правена случайно, (направи ми впечатление светлината), стената отстрани е излязла крива - абсурд при проф. фотограф да се случи, но аз се забавлявах и то с подскачащо бебе в едната ръка, учудена съм, че изобщо хванах вазата, щото А.К. беше във вихъра си и се 'закачаше' с апарата. Laughing Та така.

# 125
[
Съгласна съм с блажка, че в България пък децата изглеждат по-самостоятелни, но не съм убедена че може да се разчита на тях да направят правилния избор в дадена ситуация.
Тук ми харесва, че от малки ги учат да бъдат вежливи и усмихнати. Вярно с годините този навик напълно се автоматизира, но все пак е приятно да те помолят учтиво или да ти благодарят. Харесва ми и как по детските площадки, родителите не стоят от страни да пушат или пият кафе/ бира, а участват с децата в играта (не знам как е по вашите места, но при нас има само една детска площадка, към която има кафе, всички останали са в паркове и има пейки, масички, но не и заведение.).

Тина, може и да са зъби. Моята племенничка искаха да я вкарват в инфекциозна болница с разстройство на две години, добре че родителите й се запънаха - избиха и 2 кътника 2 дена по-късно!!!

KTB, и на мен много ми харесва за вежливостта, това го пропуснах. Ама ние българите по принцип не сме си много усмихнати и вежливи...
Обаче пък не съм сигурна за независимостта на децата в Б-я - тук това е мантрата на нацията да си независим, а според мен в България е обратното. Това, за което казва Блажка е по-скоро че обществото и родителите по-специално са много наплашени нещо да не се случи на децата им и ги вардят много повече отколкото нас са ни вардели. Но според мен вече и в Б-я са така нещата, ако не са в такава степен, скоро ще станат. Просто светът се променя и е безсмислено да искаме децата ни да пораснат по същия начин, както сме пораснали и ние, колкото и романтично да ни изглежда.

Не знам дали е Тининото момче още с разстройство, но моето е. И аз така мисля, че може да е от зъбите, надявам се да е, ама като пипнах нищо не усетих по венеца му. Не знам... тъкмо се зарадвах тази сутрин че нямаше нищо и реших малко кисело мляко да му дам, и той пак направи една голяма пльоскава работа... Sad Някой препоръчваше да даваме много кисело мляко - той много яде по принцип, така че ако е инфекциозно, от мръсни ръце ще да е. Или е вирус, защото днес носа много усилено тече и като спи кашля и се събужда.

# 126
Оххх сори че ви пуснах няколко мухи и зачезнах  Embarassed

За уолмарт -това е линка на документалния филм ЦЪК има и трейлър там ,аз го гледах по ТВто , ами вижте не мога да ви обясня в 2 изречения какво им е лошото ,не е 1 или 2 неща -намерете си филма от някъде ,сигурно може да се дръпне от нета .
За мен те са лъжци и използвачи след това което видях.А наскоро в един от американските форуми които посещавам една мама каза че тъкмо купувала блуза за бебето си и на касата и казали че  този итем е непродаваем щото щампата на блузата съдържа lead ,тя се е изблещила защото синът и си шляпал със същата само че друга щампа от месеци. Стоките в този магазин са главно от Китай!

Таргет си е ОК нищо лошо за тях не съм чула,пък и си ги обичам.
---------------------------
За детето ,не ми се иска да се впускам във подробности заради бременните мами.Освен ако нямам тяхно изрично съгласие.
В момента се води следствие в училището и вероятно ако е имал достъп до интернет,за сега всеки казва че нищо странно не са забелязали във поведението му ,само учителката казала че през последните 2 дена е бил по любвеобвилен от обикновенното,по принцип си е бил такова дете ,казал на учителката че много я обича и че е страхотна учителка и ей такива неща.

Главата не ми го побира какво може да се е случило с едно дете на такава възраст че да сложи край на живота си!
Гледала съм по ТВто че има много такива случаи но обикновенно е заради училището -подиграват му се и ей такива .....абе сигурно ще се разбере,но толкова е жалко Sad

# 127
Аз и докторът му, днес с очите си видяхме 5ти и 6ти зъб да се белеят и показват от венеца на Антъни Кайл и съм в тотален потрес. Shocked #Crazy Докторът каза, че формулата за зъби била месеците на бебето минус 6, което прави точно 1 при него, а той ми се е докаросал с цели 6 и все по два. Thinking  До 1 година, както се майтапех преди, май ще е захранен с пържоли, поне има с какво да ги дъвче. Tired Лекарят реши да ме успокоява, че те сега бебетата имали зъби Joy, през последната година имал две новородени със зъбче. ooooh! Което въобще мен не ме касае, всъщност. Има ли някой с 6 зъба на 7 месеца, моля? И пак да попитам - нормално ли е такова чудо - по два наведнъж и набързо? Кога всъщност имаха децата ви 6 зъба в устата?

# 128
Джи на Елла на 7 месеца и излезнаха 1вите два  , и на нея много симетрично и растат ,все по два заедно.
Една мама от отчетните ,дъщеря и така ги изкара като твоя син ,спомням си че ни смаяха всичките.Не се притеснявай при всяко дете е различно!

# 129
Bistraz,
двуседмично разстройство не може да е предизвикано от зъби според мен. Аз ти препоръчах кисело мляко след като се затегне стомахчето на детето, сега избягвай всякакви мле4ни продукти, за да не се вло6и положението. Може би е хванало вирус- има такива, които много разстройват стомаха и след като организмът отслабне от него, децата лепват по о6те не6то и ето ти пълна картинка с хрема и ка6лица. Консултирай се о6те веднъж с лекаря си, според мен диетата е наложителна. Ако и тя не помогне се правят изследвания и на детето се дават едни бактерийки за нормализиране на чревната флора

# 130
Bistraz,
двуседмично разстройство не може да е предизвикано от зъби според мен. Аз ти препоръчах кисело мляко след като се затегне стомахчето на детето, сега избягвай всякакви мле4ни продукти, за да не се вло6и положението. Може би е хванало вирус- има такива, които много разстройват стомаха и след като организмът отслабне от него, децата лепват по о6те не6то и ето ти пълна картинка с хрема и ка6лица. Консултирай се о6те веднъж с лекаря си, според мен диетата е наложителна. Ако и тя не помогне се правят изследвания и на детето се дават едни бактерийки за нормализиране на чревната флора

Да, да знам. Ама на мен днес ми казаха да му върна нормалната диета за няколко дена и да видим как реагира, затова дадох кисело мляко. А за бактериите знам също - бифиди, аз по принцип му давам редовно, защото подобряват имунната система. Но в последния месец  забравях и не съм му ги давала. Но сигурно си права, че може да е лепнал още нещо.

# 131
Bistraz,
името на бактериите не си го спомням, при нас проблемът бе6е преди 2 год., но тези, които на сина ми ги предписаха не може6 без лекарско предписание да ги дава6, както и да е, дано се оправи скоро детенце! Педиатърката ни в Германия ми бе6е казала, че до 3 годи6ни дечицата са много податливи на стома6но-чревни заболявания и аз доста се бях понапла6ила покрай проблемите, които на нас ни създадоха.

# 132
Jenna....каква ви е видеокамерата дето я виждам по снимките и как я намираш?

# 133
Бистра,моят син вече определено отделя по-твърдички.....Хайде,утре и твоят така!

Някой гледа ли по сънданс City of Men ..или само аз съм фен  Rolling Eyes  Мини -серии,повлияни от пълнометражния City of God .

# 134
Тина...аз го виждам много често и един ден загледах малко но не го гледам ,ти отначало ли го гледаш-и за какво се разправя?

Общи условия

Активация на акаунт