Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 161
  • 461
  •   1
Отговори
# 345
  • густо майна Филибето
caireac77, гледах филма, гледането никак не беше от приятните Cry
Въпреки, че съм чела толкова много за ваксините, като видях последствията от тях върху онези нещастни дечица, много се разстроих. Cry Виждам как синът ми се справя с ваксините без абсолютно никакви проблеми, без да вдигне температура нито веднъж, виждам и как се отразиха на Наталия Confused Предстои й около 7г възраст ваксивация за хепатит В, която е абсолютно безмислена - не очаквам някога да има полови контакти, остава единствено кръвопреливането, но колко често се случва това? Единствената, за която се колебая, е за Тетанус.

# 346
Здравейте отново. Първо искам да благодаря за топлите думи и подкрепата. И да ви кажа, че все още съм на тръни. Направихме ЕЕГ - не се установи епилепсия, но има опасност. Трябва да наблюдавам дребосъка и след 6 месеца отново ще направим това изследване. Относно клапата - да, вярвам повече на радиолога (нали така се казваше този, който разчита ЯМР-а  Confused). Все пак той е сравнявал резултатите с компютър... А и изпратихме снимките в щатите за мнение, действам и за Канада... Много съм разочарована от нашенските хора в бели престилки.
От днес тръгнахме на плуване. Човекът е кинезитерапевт и се занимава само с деца с ДЦП. Сега трябва да ставам от компа, че дечко се събуди.

# 347
ljuboznatelna,с гепатит още може да те награди и стоматолога ConfusedИ много се съмнявам че ваксината ще помогне и няма да се разбуледуваш от гепатит,ако става въпрос за инжекционен,полов път или стоматолог /той е много устойчив към физически и химически въздействия и 10 минутно възваряване пак ни го убива-ето такъв е гад!!! /.Сега статистиката толкова огромни цифри показва за количеството болни от гепатит.А уж всичките сме вакциниране против гепатит newsm78
И другото която разбрах,че закупена е голяма партида от живи ваксини и до като няма да ги продадът разбирасе че няма да закупят други а когато питаш в аптеката за убита ваксина -отговара е, да разбирасе имаме а в същност се сменят само лепенката а ваксината е една и съща.И как да се спокойна после-когато има толкова лекарска немърливост??? Twisted Evil

# 348
А да още забравих.Американците произвиждат ваксина от гепатит ,обаче у тях ваксинират само децата които са родени от гепатит + майка,а на другите не им я бият.

# 349
Относно ваксините-синът ми се роди в 30гседмица,отначало му забраниха всякакви ваксини до навършване на 6 месеца:тази била опасна за него,на онази бил минал възрастта,без третата си можел и прочие простотии,после съвсем го забравиха,и да ви кажа-нищо му няма,съвсем добре си е и без тях,сега като стане дума за ваксина и разкажа всичко това на които и да е лекар,бягат като ужилени и не отварят отново дума за ваксини.за дете с тежка квадрипареза има супер имунитет,антибиотик е приемал само венозно и то след операция,а има цели 8,от които полза нулева.
та за мен тези ваксини са като руска рулетка.

# 350
  • густо майна Филибето
caireac77, за хепатит А не сме ваксинирани, ваксинират за хепатит В. Всъщност не знам дали нашето поколение е ваксинирано.
pogar , ами няма какво да му има на детето, това са редки болести и шанса да се разболее човек е малък. Аз коментирам за хепатит В, защото при нашите деца, когато има увреждане, което не позволява по една или друга причина да направят семейство и да водят полов живът, най-често срещаната причина да го лепнат отпада, затова и ваксината се обезмисля.

# 351
От гепатит А не ваксинират,ние сме перебуледували без да знаем.
Ваксинират само за гепатит В Wink

# 352
Чета това, което сте писали за ваксините и ми настръхва косата... Ние сме правили всички ваксини и (Слава богу!) нямаме проблеми.
Мами, не зная дали сте дискутирали тази тема, но ми казаха  за треньор по езда в Банкя, който се занимавал с деца с ДЦП. При нас не е необходима, защото се препоръчва само когато крачетата са стегнати горе и стоят разтворени от коленете надолу.

# 353

Мами, не зная дали сте дискутирали тази тема, но ми казаха  за треньор по езда в Банкя, който се занимавал с деца с ДЦП. При нас не е необходима, защото се препоръчва само когато крачетата са стегнати горе и стоят разтворени от коленете надолу.
Аз пък разбрах точно обратното,т.е. когато детето има стегнати мускули м/у краката и ги стяга над коленете,е повече от вредно,защото когато се качи на коня се събужда инстинкта за самосъхранение и инстинктивно детето стиска крака за да се задържи на коня,постигало се обратнен ефект-още повече ги стяга.Това ми обясни Мария Кожухарова,спомена за дете ,на което се е опитвала да отвори крачетата две години и точно когато е успяла да постигне нещо,родителите започват да го водят на езда и проблема се завръща с пълна сила.На мен ми звучи логично ,иначе незнам newsm78

# 354
Viki i mama, вече не зная на кого да вярвам... Наистина това, което  пишеш, изглежда логично... но пък и крачетата, стоят доста разтворени, докато яздиш... newsm78  Честно казано писна ми, всеки лекар да е със свое мнение и ние (родителите) трябва да вземаме толкова важни решения, без да сме учили медицина. Ще се разровя из нета за инфо и ако намеря нещо интересно по въпроса, ще пиша.

# 355
  • густо майна Филибето
caireac77, знам, че не ваксинират, но нещо не съм се изразила добре, а и знам, че  българския не ти е като  майчин  Hug Ще се разберем, няма страшно  bouquet
Моето дете ходеше няколко пъти на езда, но тя беше една езда....4 обиколки на бърз ход. Тя си е хипотонична, така че всяко стягане й е от полза, но това с конната терапия не ми вдъхва кой знае колко доверие, освен ако детето е наясно какво трябва да прави. Иначе просто се опитва да запази някакво равновесие, тя специално, си пляскаше с ръце, кикотеше се, което изискваше повишеното внимание на придружителите. Simple Smile Терапевтката само повтаряше - Изправи гърба!, което си оставаше неразбрано, съответно, полза никаква.

# 356
За ездата вече не знам какво да мисля.Бях решила да я водя,но не ми хареса подхода им,веднага почнаха ама тя не може да седи,ама не може да се държи ,но ако искате 15лв за половин час. Това всичкото ме отблъсна.А сега и това което сте написали дали въобще някога ще я запиша.

# 357
Побут, побут Simple Smile Здравейте  на всички, одавна не съм писала ама дзаквам от време на време. За съжаление нямам какво да споделя ново. Хайде кажете каква е добрата новина за всяка от вас случила се в последните дни  Hug Аз вече започнах да пея коледни песни на бебочка Simple Smile

# 358
Десина, радвам се, че писа, радвам се, че имаш коледно настроение.
Аз коледните песнички си ги пея дори в летните жеги, тъй като репертоара ми се изчерпа отдавна сега съм на стихчета и май по- им се радва.
Щастлива съм, защото сестричката ми си дойде от Англия, със Сиси много се обичат и като ги видя как се гушкат ми става едно такова...сещате се....
Гушнете дечицата си от мен.

# 359
Здравей те мили мами отдавна чета вашите писамца и ми е много приятно.Аз съм майка на три деца имам дъщеря на 15 годии и близнаци на 1година и 10 месеца.Йордан и Надажда  newsm04  те са родени във 6 месец или 25 седмица Дани се роди 780 грама а Надето 680 грама доста голяма борба беше от тяхна страна защото истината е че ние родители те във такива моменти сме безсилни.И така нас ни исписаха със диагнози които само бях чувала до сега Дани е със ДЦП а Надето със Двойно плумунална дисплансия.Много ще се радвам ако ми помогните със вашите съвети.За сега се справяме доста добре но със Дани ми е много трудно вижда че малката ходи и той иска обаче............... е доста трудно а виждам че големите трудности тепърва започват[smilie=smile3523.gif] ajeliya обещах и най важното че успях да пиша до тези мили мами. Peace

Общи условия

Активация на акаунт