Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 118
  • 461
  •   1
Отговори
# 75
Нанди ще чакаме резултатите от ортопеда.

# 76
Здравейте  Hug
Въпреки честото ми ровене във форумите не бях попадала на новата темичка- непрекъснато чета за консултациите с д-р Чавдаров, но там наистина друга няма какво да си кажем...
Да представя моята принцеса и тук за майчетата, които не ни познават! Heart Eyes
Теа е недоносено бебе- седмаче; на 9 месеца в клиниката на д-р Чавдаров, д-р Радославова и постави диагноза спастична квадрипареза и оттогава почнахме рехабилитация, но в Русе, понеже за нас беше непосилно от финансова гледна точка престой в клиниката, а и в Русе имаше обучени хора...на 9 месеца Теа не се обръщаше- постепенно с всекидневна рехабилитация започна да се обръща, да сяда и да пълзи /едва около миналата нова година- 1,7 г. възраст/ и оттогава е в един застой- върви водена за две ръце, но стъпва много лошо, криви крачетата навътре, стъпва на пръсти /Скъсени ахили/, свива крачетата в колената и определено лявото краче е по- зле...бързо се уморява...иначе Благодаря на Бог ръчичките не са засегнати- не се потвърди квадрипарезата- явно засегнати са крачетата...
Тук ни съветват /ортопед/ да направим операция за удължаване на Ахилесовите сухожилия /тази есен/, с цел да стъпва по- добре и да има по- голяма площ /цялото ходило/ върху, която да отпусне тялото Tired, а д-р Чавдаров ми отговори че не се препоръчват операции до 7 г. възраст, защото после често се налагат повторни...операции...пред голяма дилема съм, но съм по- склонна да направим операцията- ами ако това наистина я забавя...още 4 год. да не и дам шанс ми се струва прекалено,,,продължаваме с рехабилитацията, не сме спирали, Теа явно вече разбира че е различно "специално" дете но напоследък не ми помага в тази насока- не ми дава да правим гимнастика у дома, само при рехабилитаторите, а явно не е достатъчно Cry...
 Има ли дечица, на които е правена операция на Ахили- къде, на каква възраст и какъв ефект е постигнат?

# 77
Здравей иви 2000, .
Това, което аз знам от нашата Бобат-терапевтка е, че операците на ахилеса, наистина е добре да се правят след 7 годишна възраст.
Незнам при кой ортопед си ходила, но аз съм чувала, че Д-р Янаки Янакиев - Ортопед-травматолог е много добър специалист и доколкото знам има дъщеря с ДЦП/ако негреша/ и правил стотици такива операции, чела съм много за него и по мое мнение е наистина добър.
Даже мисля , че имам негови статии ако искаш бих могла да ти ги пратя на лични. Hug

# 78
  • в полите на Балкана
Иви2000,аз водих нашия син в болница "Екта". Тя е специализирана клиника по ортопедия и травматология и работи с НЗОК. Препоръча ми я една позната и съм многоооооооооооо доволна. За съжаление не си спомням името на лекаря,но знам че беше шеф на тази клиника, а също работеше и в ортопедията в Горна баня.
 Ако искаш повече подробности пиши.
Пропуснах да кажа,че нашето момче не е с ДЦП.

# 79
мама Раче, може ли да е др. Филипов newsm78

# 80
  • в полите на Балкана

Незнам  Embarassed  като се прибере съпруга ми ще го питам дано той помни.

# 81
  • густо майна Филибето
Незнам при кой ортопед си ходила, но аз съм чувала, че Д-р Янаки Янакиев - Ортопед-травматолог е много добър специалист и доколкото знам има дъщеря с ДЦП/ако негреша/ и правил стотици такива операции, чела съм много за него и по мое мнение е наистина добър.
Аз съм ходила при д-р Янакиев няколко пъти , някак много бързо предлага операции newsm78 Виждала съм видео, при което ми показа дете преди операция и след операция, но детето беше на 6-7 години и преди това ходеше само за ръка и много лошо. След операцията можеше да стъпва и сам. Аз още се колебая за операция, първия път ми беше казал, че прави такива операции след 5-тата година, следващия път беше готов да я прави и преди петата...не знам какво да мисля. А и упойката много ме плаши, после истериите по време на възстановителния период.
Иви, моето дете се развиваше по подобен начин, направи първата си крачка сама на година и осем месеца, но тя дълго време остана една, после дълго време бяха 2-3... Д-р Янакиев беше готов да я оперира за много тежко плоскостъпие, което тя вече няма Thinking Няма проблем и със стъпването пета/пръсти с дясното краче, но като че ли по навик си стъпва повече на пръсти. Дясното наистина май ще има нужда от оперативна намеса, защото костите започнаха като че ли да се изкривяват, от това, че стъпва навътре и то с ротация. Интересното е, че от време на време нещата се променят от самосебе си, после пак се влошават. Вчера вдигна 39 градуса температура и днес походката е по-лоша.
 При всички случаи преди да се реша на операция, ще се консултирам и с д-р Алексиев от Горна Баня, някак повече доверие ми вдъхва.
Летисия е правила такава операция на дъщеря си, която е с друг вид проблем, но на едното краче се е оказала неуспешна, в момента не се сещам за подробностите.

# 82
Любознателна, в  интернет има сайт на д-р Алексиев има и видео материали на негови пациенти, които е оперирал, виждали ли сте го?
Незнам, аз понякога съм доста наивна, чета и вярвам почти на всичко, което се пише и после при пряк контакт естествено много често оставам разочарована, май ще спирам да чета, че започвам да  #Crazy

# 83
Аз, при всички положения ще се консултирам с още някой ортопед преди да пристъпя към операция, но ме хвърлихте в още по- голям размисъл- къде и при кого да отидем, толкова различни мнения Thinking...иначе съм чувала за негативно отношение /от майка на по- голямо детенце с ДЦП/ за възрастен вече лекар /професор/ в Горна баня, но не знам името и не мога да кажа дали е въпросният д-р- Алексиев!
ajeliya, дай връзка към този сайт с видео материали Praynig, да разгледам...все пак...нищо не губя от повече информация Tired

# 84
  • густо майна Филибето
Не, доктор Алексиев не е възрастен, той пишеше по едно време и във форума  Simple Smile
Не съм влизала скоро в сайта на д-р Янакиев и не се съмнявам в професионалните му качества, но ме смущава желанието му веднага да предложи операция. Ще дам един пример - синът ми е здраво дете, но малко криви пръстите навътре. отиваме на преглед, д-р Янакиев ни разяснява, че изкривяването не е  нито от ябълката, нито от коляното, а от пръстите, и казва - възможностите са няколко, първо - да се оперира Shocked, второ да носи специални обувки, където гаранцията да се оправи е малка, може да се прави масаж, където гаранцията е почти никаква, а може да си ходи така, това е т.н. походка Ален Делон (защото и той стъпва така). Все си мисля, че ако нещо не застрашава по никакъв начин здравето на детето, може да ес предложи операция като последна опция. С д-р Алексиев съм общувала само виртуално, той не е толкова краен.Също има сайт,ще се опитам да го намеря.

# 85
# 86
Благодаря и на двете ви Hug
Разгледах сайта и честно казано видеоматериалите на мен нищо не ми говорят Tired, понеже нито знам какви са били проблемите, нито диагнозите, а като резултат-  децата изглежат ОК...но изводи не мога да си направя за работата на д-р- а...

# 87
Здравейте,на бързо да ви пиша,че съм на работа SadБих посъвтвала да не се консултирате с Янакиев.Той май не е и в България.

# 88
  • в полите на Балкана

Незнам  Embarassed  като се прибере съпруга ми ще го питам дано той помни.

И той не си спомня.  Mr. Green Що ли сме такива забраванчовци? Човека добро ни направи а ние името му не помним  Embarassed

# 89
  • густо майна Филибето
Момичета, много съжалявам, че не мога да се сетя сега къде гледах това за развитието по години Embarassed Тогава не му отдадох голямо значение, защото за мое успокоение попадахме в групата с най-малко проблеми и детето ми беше вече на 5г, бях видяла вече какво е постигнало и приблизително знам какво да очаквам. И точно по тази причина за мен двигателното развитие не е от толкова голямо значение. Много по-тревожно за мен е психическото й развитие, защото сравнявайки я в момента с брат й (той е на 2г5м), тя изостава от него, и по-лошото е, че не разбира и не изпълнява команди, което я дърпа още повече назад, не само интелектуално, но и физически. Затова и напоследък се ровя в сайтове, свързани с аутизма, отдавна не съм търсила нищо за ДЦП.
Точно търсейки този линк, се натъкнах на един руски сайт (взех да мисля вече , че на руски съм го чела Rolling Eyes), в който обещават пълно излекуване Shocked срещу сумата от 6000 евро на месец. За съжаление, в графата с най-малка перспектива, влизат децата(хората), които са неадекватни и не могат да се включат волево в лечението. За тези, които искат да научат и за други възможности - http://www.cerebral-palsy.ru/
Ето какво лекуват http://www.doctorblum.ru/pathol.phtml - използват собствена методика и тренажори, без медикаментозна или хирургическа намеса.

За тези, които владеят руски:
От 24.08.2007г е пусната в продажба на руски книгата на Глен Доман " Что делать, если у вашего ребенка повреждение мозга ". Касае и деца с ДЦП.
http://doman.all-shop.ru/
Глен Доман е обсъждан тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102544.msg4784970

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 01:10 от ljuboznatelna

Общи условия

Активация на акаунт