Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 163
  • 461
  •   1
Отговори
# 90
Любознателна, мерси за инфото,  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet стана ми интересно/методът на Глен Доман/.
Нашата психолжка ни е споменавала за нещо подобно, много ми се иска да пробвам, аз по цял ден съм с нея и бих могла, въпреки че на мен ми изглежда много сложно.
Сиска, например като я попитам къде е тати се обръща и го посочва с поглед, така и с баба и леля, приятелките ми ги посочва всичките.
Сега сме на етап разпознаване на играчки-кравата, зайчето и т.н, много бавно става, но резултатите ме стимулират.
Ти ме смая, сега разбирам защо "любознателна", аз не съм и чувала за това Embarassed, купих си толкова много книги, например" Принципът на Войта", дадох 30 лв. за нея , а нищо не схванах, подарих я на нашата рехабилитаторка и такива книги си купувам, но полза, никаква.
Знаете ли за какво мечтая-да има центрове къдетето децата ни да получават всякакъв вид помощ , лекарите да ни обесняват всичко, което неразбираме, държавата да мисли повече за дечицата ни...ах, мечтиииии

Последна редакция: пн, 10 сеп 2007, 11:43 от ajeliya

# 91
  • густо майна Филибето
ajeliya, ако детето ти се заглежда в компютъра и можеш да му привлечеш вниманието с това, не е толкова сложно. Правиш картинките на компютъра и показваш там. Аз на първи прочит също нищо не схванах Wink А от темата за Доман личи, че и на втори не съм го схванала съвсем Laughingкато започнах, детето беше на 3г, синът ми беше бебе и аз все още стоях само в къщи, нямаше и кой да ми пречи. Сега си имам един малък терминатор, да ми е жив и здрав, от него не мога да се вредя на компютъра, а заниманията със сестра му са невъзможни, защото се меси и разваля всичко.Иначе с компютъра става бързо, на него си пишех и думите, свалила си бях много картинки от интернет. Системата е хубава с това, че се предлагат малко на брой картинки, колкото на детето да му е интересно, и се спира когато му е най-интересно, това го кара с желание да чака следващия път. Наталия беше запомнила как се пишат няколко думички, научи и доста букви. Така запомни и някои нови предмети. Аз направих един опит да дам малкия на ясла, но той поболедува доста,  затова си го оставих лятото при мен. Иначе идеята ми беше да имам време да се занимавам с кака му точно по този начин. След седмица-две следва втори опит Simple Smile
Аз съм свалила доста от картинките от линка, който съм дала за Доман, тези ,които реших че ще са ми полезни,.Те са в pdf формат, но имам една програмка, която върши неща, подобно на фотошоп, но много опростена, с нея ще направя картинките отделни и ще им сложа надпис на български. Ако се интересуваш, мога да ти я пратя.

# 92
Златна си smile3525, интересувам се и още как, ще съм ти много-много благодарна.
Аз днес съм с бавачка, цял ден,  четох ли четох ама май не схванах много, обадих се на мъжо и му казах да ми купи картон и хубав червен маркер, а сега си мисля ако тръгна да я карам с картончета и маркер, аз само това трябва да правя, затова твоята идея ми се струва по-добра. Hug

# 93
Момичета разгледайта сайта може да ви е от полза .http://www.ulzibat.ru/rus/company.html

# 94
е36, благодаря.
Къде сте, всички, похвалете се нещо, липсвате ми, да знаете.

# 95
Абе аз за хвалене нямам, ама да споделя пак. Водих Габи на гастроентеролог и не съм много доволна. Ей така на бързо реши че е рефлукс, без да гледа стомахче, хранопровод, изписа едни прахчета и каза че това е стандартното лечение. Давам ги вече два дена за сега ефект никакъв. Заедно с този преглед обаче минахме и невролог, защото като видя ентероложката епикризите и веднага " даде назад". Уххх неискам вече невролози.Дежурна беше една много неприятна лекарка, която отново ме отчая тотално. Изкара детето наред с всичките други неща и абсолютно неадекватно. На два месеца трябвало да има интерес и да реагира, ми аз в къщи я наблюдавам- заглежда се във въртящата се играчка над нея и се вълнува, ритка по малко с крачета, следи . Но невроложката е категорична- тя реагирала на гласа ми защото го познавала иначе детето неадекватно. Може и да е права , аз да се самозалъгвам ама предпочитам да се самозалъгвам, отколкото да приема факта че няма смисъл да я занимавам тя така или иначе е в собствен свят.  И затова продължаваме да пеем, да и завирам пеещи играчки, да гледаме през прозореца и да изучаваме света наоколо  Grinning

# 96
 И още нещо ми се върти из главата през последните дни- решила съм да спирам фенобарбитала на бебето. Малка и била главата , незнам си кво ,незнам си що, ми мисля си как да се развива мозъка на това дете като то непрекъснато е зашеметено от това лекарство. Освен това много трудно го намирам , той направо е спрян от производство , а заместители не ми казаха нито в София нито тук. Затова намалих дозата и смятам скоро направо да го спирам . Ако започне гърчовете наново, ще искам някакъв заместител. Дали не е смел експеримент незнам  newsm78 ,но ще се пробвам.

# 97
десина, недей, мила, вярвай ми от опит ти го казвам, Сиса беше на фенобарбитал и един много добър неонатолог се направи на невролог и и намали фенобарбитала до никаква доза, щяла да надрасте дозата, пълна глупост.
Д-р Литвиненко беше бесен, след това неискам да ти казвам какво стана.
Не прави нищо без да се консултираш с невролог, защото мисълта, че ти си сбъркала няма да ти дава мира.
Иди, направи еег-ако е добро, консултирай се и тогава вземи решение, не е шега работа.
А за това, че детето ти е неадекватно, ти знаеш най-добре, на мен неспряха да ми повтарят, ама то не вижда, май и нечува, аз им казвам, че не е вярно , а те-кой е лекарят тук, е, натрих им носовете, нечува - като се прибере баща и и чуе гласа му от коридора ела, че виж вири ръце, рита , обръща се към вратата -ще полети, та тя гледа Уди кълвача от началото до края без да откъсне поглед, невижда #2gunfire.
За това наблюдавай детето, ти си преценяваш най-добре , защото   си с него 24 часа.

# 98
Упппсс ти ме накара да се замисля сега пък за този фенобарбитал... newsm78. А за виждането и чуването историята е същата. Аз смятам че може и двете- лекарите не са убедени. Ама с гърчовете... Добре де изглежда ми на затворен кръг- тя е упоена от фенобарбитала, а те (лекарите ) я изкарват с много вяли и почти никакви движения.Какъв интерец и живец да искам от детето като то е упоено и до кога така. Ама като си спомня и аз за гърчовете настръхвам ... ОК май наистина няма да посмея да експериментирам

# 99
  • густо майна Филибето
Не съм наясно как стои въпроса с вашата диагноза, но за дете на 2м , дори и здраво, е абсурдно да се дават такива определения, като неадекватно #Cussing outdesina, аз на моите семейни непрекъснато повтарям - на лекар никога да не вярват на 100%, докато поне още двама не кажат същото. Те за една жлъчка на мен ми поставиха 3 безумни диагнози, какво остава за дете в такова състояние.

# 100
Здравейте Hug
 И ние сме тук, но не остава много време да седна на компютъра Tired, малките диваненца мира нямат...Започнах да водя Теа на плуване- за мое най- голямо щастие и хареса, дане не искаше да излиза, докато преди година пищеше от страх и съвсем се стягаше...жената, която е с нея във водата ми каза, че въпреки доста топлата вода и продължителния престой в нея /30- 40 минути/, Теа не отпуска много крачетата /Ахилите/ - думите и "няма да минете без операция" - аз това си го знам...и май наистина ще я направим- Thinking...все повече се убеждавам...
desina , аз също смятам че детенце е мъничко, за да му се отправят изисквания и да се нарича "неадекватно"...какво точно искат да прави на 2 месеца newsm78 Crossing Arms newsm78
Гушнете децата Hug

# 101
Аз едно немога да разбера, тия хора/лекарите/, наред ли са въобще.
Неадекватно?
Ражда се дете, проблеми при раждане, хиляди изследвания, човечето "излиза" от сигурния свят на майчината утроба и е подложено на боцкания, еег-та, скенери,обстановката по болниците за нея да не говорим,пътувания, милото се стресира до краен предел, то възрастния се скапва психически камо ли малката душичка, после антиконвулсанти, а единственото, което те казват неадекватно....нямам думи.
ще ви призная нещо, дано не си помислите, че съм ненормална Embarassed, то не се знае, ама все пак. Wink
Та аз какво правех-преди да дам на Сиси лекарство пиех аз от него , нейната доза първо за да разбера за вкуса му, а после да видя как действа, ясно аз нямам нейната диагноза и заболяване но пък съм 10 пъти по-тежка от нея, е резултата е, че зверски ме болеше главата от радедорма, от конвулекса-също, а от Сабрила бях като бита с мокър парцал.
Десина горе главата, лекарите виждат детето за 10 мин., ти го храниш, гушкаш, къпеш и т.н, ти знаеш за емоциите му, не те.
Любознателна, да ти призная ти днес беше"виновна"  за 10 минутен сърдечен смях на моето дете, пусках и животните на компа, голяма радост беше, толкова се е смяла, че чак баба и дойде да пита какво става, след като и махнах слушалките и спрях картинките се разплака иска още.

# 102

ще ви призная нещо, дано не си помислите, че съм ненормална Embarassed, то не се знае, ама все пак. Wink
Та аз какво правех-преди да дам на Сиси лекарство пиех аз от него , нейната доза първо за да разбера за вкуса му, а после да видя как действа, ясно аз нямам нейната диагноза и заболяване но пък съм 10 пъти по-тежка от нея, е резултата е, че зверски ме болеше главата от радедорма, от конвулекса-също, а от Сабрила бях като бита с мокър парцал.

Аааа не си ненормална или поне не си единствена,и аз и пия от лекарствата,преди време и давах аминокиселини,пробвала съм ги всичките,а пък да не говорим за капки за очи,винаги слагам първо в моите Wink

# 103
ей, какво става, два пъти се опитвам да публикувам отговор и не мога. не съм много в час явно. ще пробвам и този път.

# 104
ясноо. нещо не съм правила както трябва. та за трети път : и аз пробвам лекарствата на дребосъка.а по въпроса за неадекватността : не мисля, че за 15 мин. преглед детето показва всичко, което знае и може. да те пипат, почукват, подмятат непознати в непозната обстановка си е доста стресиращо. нашата невроложка никога не си прави изводи само от наблюденията си при прегледа. разпитва и мен. дребосъчето ми вече отваря ръчичка и сутрин рано и вечер преди лягане я изследва, пипа с нея играчки, пипа и дясната ръка пръст по пръст. това правеше с дясната ръка преди повече от два месеца, но тя не е засегната от хемиплегията. но това няма как да се покаже на невролога - там той здраво стиска даже дясната си ръка в юмрук.така че - споко, десина, ти най-добре ще знаеш как напредва детето ти. пък и извинявай - какво се очаква от дете на два месеца - да спи, да яде и да ака или да свири на пиано?

Общи условия

Активация на акаунт