Нашите " специални" деца с ДЦП.

• 65 448
  • 461
  •   1
Отговори
# 105
гостът съм аз, нещо се изложих с публикуването.

# 106
Дава и определението " неадекватна" защото тя има странна реакция когато се намира в непозната обстановка или с непознати хора- извърта главата на дясно и силно се извива в същата посока- очичките и те гледат на дясно и каквото и да и викам и да я завъртам тя все така прави. Все едно гледа с периферията - трудно ми е да го опиша. От там я изкарват че не фокусира, няма никакъв интерес и не чува защото не реагира на повиквания и дразнения.Но съм сигурна че чува защото се стряска при не много силни дори шумове и вижда защото следи играчки. Всичко е въпрос на нейно настроение обаче. Лекарите не приемат тези доводи Simple Smile майната им.Епикризата ни е хипоксемична енцефалопатия , а другата е цитомегаловирусна инфекция. Само че за последната въпросът е спорен защото не е доказана с някакво вирусологично изследване което се правело само в една лаборатория в София. Демек малко прибързано е сложена ...според варненските лекари. Те диагнозите не могат да установят а аз чакам адекватно лечение ...

# 107
Освен това Габи не се усмихва изобщо. Кажете ми как беше с усмивките при вас ? Така я чакам тази усмивчица....

# 108
десина, моето дете се усмихна за пръв път на 10 месеца, бяхме в педиатрията, трети ден ни поставяха синактен и тя се събуди, винаги при събуждане правеше гърчове и като видях, че се усмихва помислих че е гърч и повиках д-р Литвиненко, той ми се изсмя и каза, че детето се смее, познай колко плаках от радост,сигурно си е помислил, че не съм в ред,сега немога да я накарам да спре , чак дъх неможе да си поеме,само да чуе , че накой се хили, започва и тя.
И твоето мъниче ще почне , бъди сигурна.

Последна редакция: пт, 14 сеп 2007, 18:41 от ajeliya

# 109
# 110
  • густо майна Филибето
desina, на тази възраст усмивките са само случайни и несъзнателни. За моето дете и на годинка питаха дали чува, а тя чува прекрасно. Липсваше й интерес към околния свят,затова създаваше такова впечатление, но постепенно нещата се променят.
ajeliya, много се радвам, че на Сиска й е харесало и е предизвикало такива положителни емоции. Пробвала ли си да й пуснеш телетъбисите? И тях мъниците ги обожват!

# 111
не, не съм ще пробвам, ама от къде да ги изтегля...имам чувството, че те ползвам за "пътеводител", Hug как ще ти се отблагодаря, незнам.

# 112
  • густо майна Филибето
Аз ги теглих от един линк във форума, но виждам, че е невалиден вече. Пусни teletubbies на гугъл, ще ти излязат някои клипчета, или на търсачката тук във форума, може някъде да има валиден линк.

# 113
  • в полите на Балкана
 ajeliya ,мисля че търсиш това.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=25339

# 114
мама Раче, мерси  bouquet

# 115
  • София
Привет!!
Не пиша понеже имам страшно много работа в службата, а у дома се гушкаме с Мария.... тя настинала в моменат и е малък кошмар. Има силно течащи сополки, непозволяващи й да диша, а камо ли да заспи... и понеже не спи е страшно кисела. Не правят никаква гимнастика с баба си, не й слага очилата, лепенката, не я слага по корем НИЩО ... понеже е болна и крива. Надявам се скоро да оздравее и да започнем пак бавно със заниманията. Лошото е че винаги когато е болна запчонават пак пристъпите Sad и сега почнахме ново лекарство и спряхме Сабрила и незнам дали заради това ги прави или заради настинката  newsm78
Ще видим след като оздравее.

ajeliya , извинявай че те притеснявам отново, но дали би могла да изпратиш снимките на онези приспособления за ръцете и карката които си видяла в нета, а също и на стойката отново,където с евижда как стои Сиска на нея. Съпругът ми проявява интерес и ми се иска докато е ентусиазиран да я види и по възможност направи. Той често се отчайва и в такива моменти спира да се занимава с каквото и да е било с детето. Трудно преживява всичко свързано с Мария и когато тя е зле , той е като попарен. Караме се за дреболии и е кибритлия.
Вие как се справяте с кризите на татковците и те имат ли желание да се знаимават с рехабилитацията на децата, с четенето на книжки, слушането заедно на музика, разходките.

Десина, моята хубавица се усмихна за първи път на моята майка на 3 месеца, но това беше 2-3 пъти после й усилиха дозата на лекарствата и спря Sad Имаше моменти в които имаше лека усмивка когато отивахме в кухнята ... там стои повечето време от деня ... или легнала на масата или в столчето под телевизора. Като че ли й ставаше ясно че си отива в стаята. НО сега отново не се смее, не реагира на нищо. От време на време има гъдел... и то когато на нея й скимне... леко я докосваме по гръбчето или по голите крачета и тя се прегъва като ли да се защити и започва да се смее със глас. Но не винаги когато я гъдилкаме реагира. радваме се на всяка нейна усмивка и когато чуем гласчето й ... странно е и непознато, така ни се иска да я чуем да каже нещо, да издаде хуабав звук  Praynig
Преди й правеше впечатление музиката ... пускахме й 10 детски песнички в един и същи ред и тя се заслушваше, но вече не им обръща внимание. Заредихем й нови песни и пак нищо Sad ... лекарствата досат я упойват и може пак заради това не е "адекватна" ... използвам лекарският термин... но като свикне на дозата се надявам отново да има усмивки, заслушване и проследяване з акратко.

Десина, ти не се отказвай никога, пей й, показвай й ярки играчки, слагай я редовно по коремче (това изобщо не хго знаемрявай, казвам ти го опит, ние спряхмке и сега съжалявам). Гали нежно телцето й м всяка част й и казвай че сега пипаш ляворо краче, дясното , псоел ръчичките, главичка, тумбаче ... нека и с нейните ръчички да докосне коремчето, карче... помагай й да се опознае... защото тя засега не е като др дечица и не може .... живот и здарве ще дойде ден в който сама ще пипа и дърпа всичко и няма да можеш да й извадиш ръката от устата Simple Smile

Ще пиша отново при първа възможност ... сега отново ме засипва работаааа

Успешен и прекрасен ден на всички !!!
.

# 116
Нанди, радвам се, че писа, ще се моля Мимозка бързо да оздравее и отново да видиш красивата и усмивка.За татковците, нормално, това е техния начин, но помни, че на него със съгурност също не му е леко.
Моя мъж никога не се е занимавал с упражнения или каквото и да било, неговото обеснение, че детето трябва да бъде"тормозено" от единия и глезено от другия,за да има баланс, той разбира се си избра ролята на "добрия".
Преди ми беше мъчно, защото Сиса като се прибере баща и, ме блъска с юмруци и ми крещи, ама яко с две думи гони ме от стаята, сега съм приела факта, че тати глези, а мама е лоша.
За стойката на Сиса , да не мислиш, че той е направил нещо, с всичко се занимавам аз, така че мила не си единствена, не се карайте и без това живота е труден.
Разбира се ще ти пратя снимките, немога да ти пратя ЛС, защото  си изчерпала лимита, напиши ми пак имейла си.

Последна редакция: сб, 15 сеп 2007, 09:36 от ajeliya

# 117
Мдаа като чета и аз се уверявам, че не само нашия татко бяга от действителността ( така да се каже). И при нас той е в ролята на добрия и много остро реагира на моите гимнастики с детето, с позата по коремче ( тя никак не я обича и много плаче). Гледам да ги правя в негово отсъствие защото иначе само като я чуе да заплаче и е вдигнал герултията, че мъча детето. Пред мен е сложната задача да му обясня и да го накарам да разбере,че от тук на татък така ще е и  всичко е в полза на детето. Уффф ...мъже.Винаги съм си мислела че аз съм по- меката и слабата в нашата връзка, а ето че сега се оказа обратното- случилото се с детето го сломи направо. Но му давам време в момента да свикне и да осъзнае че аз имам нужда от неговата подкрепа за всичко свързано с бебочка, а иначе в момента аз съм страшилището. Абе може да е малка ама знаете ли как е спокойна в него, а когато я взема аз веднага започва да плаче. И той е доволен че е обичания татко  Grinning.
А за самоизучаването верно е Нанди- до сега не си е забелязала ръчичките, дето все ги пери пред себе си, но аз се уча от вас майчета и гледам да съм по-голям оптимист и да вярвам, че най-хубавите моменти предстоят. Прегръдки на вас и децата.
P.S. Искам да честитя празника на всички ученици и учители и да си пожелаем живот и здраве да е да изпращаме ученици и ние ! newsm10

# 118
  • в полите на Балкана
Момичета май всички наши мъже са еднакви. Гимнастиката е някакво табу за него а аз само тормозя детето. Детето е вече петокласник и много добре разбира какво става и се нагажда според ситуацията. Да ви кажа и един номер с лежането по корем за непокорните малчовци. Слагах го на табуретката по корем краката му висат от едната страна ,а главата от другата. Така се застояваше по-дълго особено в началото му беше интересно. Сега вече неможе много е висок,а за нормално лежане по колем и дума неможе да става има контрактури в колената Cry

# 119
Здравейте,нямах време напоследък нито да чета ,нито да пиша.Уморена съм.Но вие ми изглеждате бодри.Заредени с енергия.Татковците са си татковци,глезят сладурите.Но напоследък когато той я сложи по корем,тя му се смее.При мен разбира се е обратното.За това съм оставила слагането по корем на него.
Той я научи да прави здрасти,имам чувството че от тогава си видя ръцете.Сега разбира се не му подава ръка за здрастия а му се смее насреща.аз да не го похвалих много,всичко е на моите ръце- прегледи,рехабилитация,даване на лекарства,той вода не може да и даде.Хайде да приключвам,спокойна нощ.

Общи условия

Активация на акаунт