Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е традиционната рецепта за Смолянски сладкиш?
Какво е значението на времето за зреене на киселото мляко?
Кои сладка вървят най-добре с този десерт?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е традиционната рецепта за Смолянски сладкиш?
Традиционният сладкиш се приготвя с 1 кисело мляко, 1 чаена чаша захар, 2-3 супени лъжици олио, 2.5 чаени чаши брашно, 2-3 ванилии и 2 чаени лъжици сода за хляб. Киселотo мляко се разбърква със захарта и само след час се добавят останалите съставки. Сместа се пече на два слоя, между които се добавя сладко по желание.
-
Какво е значението на времето за зреене на киселото мляко?
-
Кои сладка вървят най-добре с този десерт?
-
Как мога да подобря рецептата?
-
Как мога да разбера дали един кекс е добре изпечен?