Стискай кълки Октомврийска мамо,че бебето още не е голямо!

• 21 066
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте мами-мадами!

От няколко дни все пиша и все не иска да ми публикува написаното, та само ви четях. Доста се пoизнервих, но от днес вече мога и да публикувам. Слава Богу!

Досега една не прочетох от вас да иска вече да ражда. аз ли съм единствената нетърпеливка? Утре влизам в деветия и вече НЯМАМ ТЪРПЕНИЕ да родя! Събрах си багажа за болницата вчера, купих си и стерилизатор за шишета, възможно най- евтиния (15 ?), защото ми се свидят 50-70 ? за марки. Този, който купих, е за микровълнова, има и 2 години гаранция, така че и да му стане нещо, ще взема друг.

Бях поръчала космонавт по интернет от Франция, днес дойде и съм мнооооого разочарована. Изобщо не прилича на снимката в каталога, така че го връщам утре. За моята бебка си представям нещо по-хубаво  Peace

Колкото до кошарките, и ние сме с дървена. Мисля догодина като си идваме за 2 месеца в Бг да си взема сгъваема, тук просто не ми трябва.

На всички ви честитя новите придобивки, стархотни са! Нашите бебчобци ще са като фотомодели, отсега си ги представям   ylinfant

Мирама, твоята кукличка е толкова сладка, а като четох как я описваш, ми стана едно такова миличко, нямам търпение и аз да си видя моето момиченце! Да ти е жива и здрава и скоро да си я гушкате с таткото!

Няма да ви изброявам поименно, че много време ще ми отнеме, все пак тази седмица сме похвално активни  newsm10

Лек ден и приятен уикенд на всички ви!

# 106
Включвам се да кажа само за матрачето, те преносимите кошарки по принцип нямат матраци, само някаква подложка. Това, което взех е като за дървена (от малките) и е ортопедично, така, че не мисля, че ще има разлика в усещанията дали спи в дървена или в сгъваема и невярвам да се изкриви.

# 107
Здравейте,
 Аз не съм писала от много отдавна, само ви чета.
Обзаведохме се с кошарка - дървена и от днес започвам да пера обиколници, чаршафчета и т.н.
Скоро на преглед не съм ходила и нямам актуална информация, която да пиша.
За количката не бързам - смятам , че има още време.
А също така и багажа не съм си гласила - нали съм чак за края на октомври -все си мисля , че имам време.А то ай не остана много  newsm78.

# 108
Здравейте и от мен мами!
И аз не съм писала от много време, но ви чета.
Другата седмица съм на ж.к. , дано бебчо е добре и да е пораснал
Искам да ви попитам много ми харесва тази количка, някъде виждали ли сте я да се продава
http://www.stokke.com/xplory/camp_foryou.asp?la=EN

# 109
  • София
nadezhda не можах да схвана за какво е сешоара  newsm78

Пожелавам на никой да не се налага да разбира, но това е най-лесния начин да се облекчат коликите на бебо. От топлото коремчето се успокоява. Знам че звучи смешно и аз си виках какви са тези глупости ...ще духам с сешуар коремчето на детето, да ама не. Когато никакви капки проттив колики не помагат само това ги успокоява (до колкото знам от познати този метод го пише в лекарските учебници във Франция, но за ментова е без значение важното е че помага).

# 110
Добър ден!   food010
Ей, ама как ще ми липсвате да знете само!  Cry Така съм си свикнала с вас, та чак на носталгия ме избива. Дано на мъжо да не му отнеме повече от седмица цялата процедура, че поне на мен множко ще ми дойде времето в такава изолация.
Да ви похваля с прекрасните покупки всички!  newsm10
Рали, Маграт, пишете ме и мен към почитателките не жирафчета! И ние се обзаведохме вече с бибата и кутийката за биба в този десен! Много им се радвам и дано беба да си я хареса, защото чувам, че има бебета, които нещо не могат да се натаманят на формата  на залъгалката и не ги искат. Нищо пък, ако стане така поне за радост на мама ще си я гледаме! Дори и едната от последните ми нощнички, които забележете съм си взела за болницата, е на жирафчета. Представям си как ще ме гледат там с този десен на фона на масовите бабешки модели. Но какво да направя като не мога да си се представя облечена, дори и в родилното, като 70 годишна.  newsm78 Тези са цветни и много свежарски. Едната е на едни пчелички и си има копчета отпред - тъкмо като за кърмене, а другата е с жирафите - мъжки и женски, и на нея пише, че са любовници от дълго време...  Embarassed  loveuuu smile3532 Ще ме сметнете да излишно суетна, но в това виждам една неизлишна доза настроение за себе си!  bowuu
Гале, Коки, стискам ви палци за изпитите и съм сигурна, че ще се справите блестящо, то вече сте ни го доказали, де!   thumbsup fingerscrossed Честит  осмак на Галето!!!  Hug
Като се замисля  Thinking и аз другата седмица в сряда вече влизам в деветия!!!  Shocked Ама то верно не останло.  Shocked Но ние с бебата сме се разбрали, че по-рано от първата седмица на октомври няма да се срещаме!  ppp За сега много ме слуша детето, дано и затова не ме разочарова!!!  Whistling Whistling
ushco, и се спотайваш, а!!!   Crossing Arms Wink Но те излових набързо, хихиххих...  Stuck Out Tongue Winking Eye 
Ивонка, дано си права, но дори и да е изчистил милия, аз като се знам, пак няма да оставя нещата без да съм инспектирала всичко до последната фуга... search
Момичета, моного съжалявам, ако съм пропуснала някоя от вас, но отивам да стягам багаж, че дори и за няколко дни имам навика да изнасям къщата...  Blush Че сега и кота ще носим. Прегръщам ви и ви целувам всичките!  Hug lovekiss Много ще ми липсвате, но ще се завърна с гръм и трясък - това ще се чуе сигурно когато се настаня на стола пред компа!!!  Whistling
Да се пазите, себе си и бебобците, никакво натоварване  Naughty, товарете татитата, че на нас вече ни е достатъчно с тези шкембаци. Надявам се да нямаме скоро нови бебешки изненади, защото ни е ранооооо!  Flowers Bouquet

# 111
tsvetentse, виждах реклама на "Stokke" на витрината на Чико /на Мария Луиза, до новата автогара/, предполагам щом рекламират марката, ако нямат тази количка, поне могат да ти предоставят инфо  Peace

Мимочета пише, че 34-та седмица бебето трябва да се смъкне надолу - да чакам ли или това е само ориентировъчно?! На някой бебето да се е смъкнало?  newsm12
ushco, и аз някъде го четох т'ва, ама при мен няма и помен от такова нещо още. Може би е раничко  newsm78

# 112
Нигелла, мерси много за инфото, ще трябва да дойда до София ,тъкмо една разходчица   Laughing

# 113
  • La casa de Mickey Mouse
tsvetentse доколкото знам тази коли4ка те първа Ще запо4не да се внася в бг
аз съЩо много я харесах има я в много нежен син цвят, но ме спряха две неЩа първо цената и тук е 1200? и второ лятното стол4е е толкова малко и е едно такова плитко 4е ако бебето не е добре вързано Ще падне ( Ще се изхлузи) и за бебета по големи от годинка (ако не е много едро разбира се ) не става идват малки
това поне е мое мнение, стоях около 2 4аса в магазина и после питах като среЩнех мами с такива коли4ки и това ми е мнението
това което и е хубаво е 4е е лека и висока
моми4ета страшни неЩица сте си накупили
и каква розова серия, благородно завиждам
коли4ката на кангуро ми хареса страшно много исках и аз такава но се оказа 4е няма как да ми доставена до тук и така трябваше да се откажа
и аз харесвам много преносимите кошари, но след като не можах да си намеря тази която харесвам (тук в европа не ги внасят) си поръ4ах дървена, Ще пристигне края на октомври, до тогава Ще сме в кош4е смятам 4е за първите месеци е много по удобно както за мен така и за бебо

# 114
Изнамерих една тема за Стокке http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=176892.msg3555373
Искам да ви помоля да ми кажете ако може къде точно се намира магазина, защото не съм от София. Мария Луиза зная къде се намира, но по точно , благодаря ви предварително

# 115
  • София
Намерих снимки на такъв сгъваем матрак ето го:

А ако имате и от тези чували за дрехи на които им се изтегля въздуха матрака стажа тънък като листо и не заема никакво място при пренасяне от едно място на друго

# 116
       Здравеите и от мен

Аз вчера бях на пеглед бебчо е много добре доки каза че вече започнало да му утеснява.Според нея сме към 2700гр.Не знам дали е възможно да сме толкова големи.Доки каза че най вероятно ще качим още около 500гр и толкова.Попитах я дали със сигорност сме мъже и тя каза че бебо е 100%мъж.Това мв зарадва доста защото аз не обичам изненадите.При мен всичко трябва да е добре планирано.Аз нали все съм си маниячка и винаги обичам всичко да е планирано до последния детайл,та затожа все се мъкна със разни списъци.

И като стана въпрос за мойте прословути списъци забелязвам чe още не съм решила какви да са шишетата.МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ.Аз лично се колебая между AVENT,CHICCO иNUBY.Кажете какво е вашето мнение за тези марки и според вас какво е по добре каучукови или силиконови биберони че аз не мога да реша.

Сега да ви се оплача от вчера в нашата тъпа болница в Горна Оряховица са забранили във предродилна и родилна зала да се ходи с вклучени телефони.

Гале,Коки успех със изпитите вие сте нашата гордост ще се справите.
 Виждам че обсъждате въпроса за кошарките и леглата.Аз лично съм решила да е легло и ще е до мен до глажата ми поне така съм го замислила.
  За сега толкова от мен исках да ви кажа още много работи но забравих какво беше
mamma mia ще чакаме с нетарпение да се варнеш.Много да си почиваш и да се пазиш

Мирама малката е голяма сладурана често си я гледам и се радвам че е добре бързо да надава и да си идва при мама и тати.

# 117
  • София
Хайде, върнах се от лекар...но общо взето нищо ново. Изследванията ми са хубави, хемоглобинът ми е 123 даже  Mr. Green, през последните 6 месеца не съм се заразила със СПИН, сифилис и хепатит Б  Sunglasses така че съм спокойна, че няма да ме бутнат в изолатора в Шейново. Коремът ми е 103,5 см, матката май 35 или 36 см. беше  newsm78, не съм качила кг. Надявах се на ехограф този път, но лекарката ми каза, че няма нужда....така че очаквам следващия преглед с нетърпение, за сега нямам нова информация за плацентата и бебка. Правихме и преглед за разкритие, но нямам. И да ви кажа и грам не ме болеше...пък такива неща по форумите чета - то болки, то звезди виждат и т.н..  #Crazy Предполагам и от лекаря зависи де..... Щяха днес да ми дадат обменната карта, но се разбрахме за следващия път, защото не беше готова. Ако тръгна да раждам мойта лекарка ще я донесе в болницата, така че няма страшно.   bouquet 

И така....имам чувството, че през следващия век няма да родя. Crazy И багажа за болницата ме мързи да го събера...всичко друго си оправих само този пусти багаж, но като няма изгледи да раждам, няма пък да го събирам.  Crossing Arms В този ред на мисли се сетих да ви кажа, че си купих едни кърпички за кърмачки на Чико, които ги препоръчваха по форумите за родилното. С вода, ланулин и екстракт от житни протеини са, изпозлват се преди и след кърмене. Няма нищо по-хубаво от измиването с вода разбира се, но в болницата може и да е доста неудобно, също така могат да се изпозлват и при разходка с бебчо навън. Удобното е, че по време на кърмене, ако потече по устичката на бебчо може и да се забърше с тях.
ligla - не си сама с нетърпението, ей ме и мен...и аз влизам в 9 и ми е тежкоо вече и търпение нямам..въобще.  ooooh! Пък и бебка бута с краченца, ръчички и болии.....иска някъде през пъпа да излезе явно.... hahaha

tsvetentse - аз я гледах количката в един магазин близо до Южния парк, пак на Чико. Ако се интересуваш може да проверя за точния адрес. Да ти кажа на живо на мен хич не ми хареса.  Thinking Да не говорим за цената - някъде около 2400-2500лв. май и не съм сигурна дали всички аксесоари имаше.

nadezhda, маграт - благодаря за съветите.   bouquet Значи между срамните устнички, течението се чисти само с преварена вода? Че някъде бях чула, че с бебшко олио се чисти, някъде, че не се чисти.... ooooh! Не знаех вече какво да мисля...

nadezhda - също така за тези матрачета и аз съм виждала по магазините. Чудех се обаче дали ще се удобно, защото все пак се сгъват и остават луфтове после като се разгъне, но щом си доволна ще се замисля и аз дали няма да е по-добре такова да вземем за нашата преносима кошарка.

# 118

Искам да ви помоля да ми кажете ако може къде точно се намира магазина, защото не съм от София. Мария Луиза зная къде се намира, но по точно , благодаря ви предварително

На бул.Мария Луиза, срещу Новотел Европа, точно на ъгъла е.  От другата страна е новата автогара.  Hug

ето ти карта:

# 119
  • София
nadezhda, маграт - благодаря за съветите.   bouquet Значи между срамните устнички, течението се чисти само с преварена вода? Че някъде бях чула, че с бебшко олио се чисти, някъде, че не се чисти.... ooooh! Не знаех вече какво да мисля...

За ето такива неща е е хубаво да се избере добър и всеотдаен педиатър, на който да можете да имате доверие и да можете да се свържете с него 24 часа в денонощието. Аз обиколих няколко преди да родя Ева и се радвам на избора си. Сегашната лекарка не си спира никога телефона, спокойно отговаря и обяснява на ошашканите млади родители, бабите и т.н. изобщо много успокояващо действа. Ако още не сте се насочили към определен педиатър - ВРЕМЕ Е. Това е човекът който ще се грижи за здравето на детето ви и трябва внимателно да го изберете - така ще си спестите доста последващи главоболия и притеснения.

P.S.: Когато аз избирах за Ева попадах на такива които искат пари за първото посещение (а те са задължени да посетят бебето до 24 ча след пребирането от родилния дом), имаше такива които изобщо не искаха да се разходят до вкъщи...узас...не можех да си представя как ще доверя здравето на детето си в ръцете на такива корумпирани и безотговорни хора

Общи условия

Активация на акаунт