Януари 2004 - 2

• 26 920
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
  • СОФИЯ
Изключително благодаря за иф! Добре, че повдигнахте темата. Аз май се навих да поръчам.Дали за наште януарчета ще е подходяща комбинираната?

# 91
Дали за наште януарчета ще е подходяща комбинираната?
Зависи от това какви ваксини са им слагани досега...
Комбинираната е в комбинация с морбили, заушка и рубеола (MMR), aко те вече са поставени няма да е подходяща ми се струва...

# 92
  • СОФИЯ
Комбинираната е в комбинация с морбили, заушка и рубеола (MMR), aко те вече са поставени няма да е подходяща ми се струва...
Това ще проверя. Друг проблем обаче имам. Педиатърът не иска да я слага тая ваксина. Не бил запознат, в БГ няма. Разбираемо е. Предпазва се, все пак искам от него да сложи на дете нещо нему непознато. Sad Дали и в часните лаборатории биха ми отказали с този аргумент?

# 93
Това ще проверя. Друг проблем обаче имам. Педиатърът не иска да я слага тая ваксина. Не бил запознат, в БГ няма. Разбираемо е. Предпазва се, все пак искам от него да сложи на дете нещо нему непознато. Sad Дали и в часните лаборатории биха ми отказали с този аргумент?
  А защо толкова държиш да сложиш ваксина.Не е ли по-добре да я изкарате и да си изгради имунитет.Цял живот на ваксини ли ще я карате?А и при деца шарката минава доста по-леко и бързо а при по-възрастни оставя последствия.

# 94
  А защо толкова държиш да сложиш ваксина.Не е ли по-добре да я изкарате и да си изгради имунитет.Цял живот на ваксини ли ще я карате?А и при деца шарката минава доста по-леко и бързо а при по-възрастни оставя последствия.
   PeaceНапълно подкрепям!!! Peace

# 95
  • Linz
Относно ваксините- слагам само задължителните (защото нямам избор), другите- абсурд! И имуностимулатори не давам Naughty Все по-рядко боледуват, ако им наливах здраве от шишенеца и ампулки- вярвам, че нямаше да е така  Wink Залагам на закаляване и здравословно хранене- там е истината Peace

# 96
  • СОФИЯ
До сега не е карала нито една шарка. Ако сега се имунизира, мисля реваксинацията е чак в училищна възраст. Има къде да проверя и ще го направя. А и мамето от Германия вероятно е наясно.
И понеже заговорихме за ваксини. Нещо за бактериалния минингит и ваксината/също не е офиц. приета в БГ/ да знаете. На запад отново я има. Тук, по желание, мисля около втората година на дъщеря ми я ваксинирахме за вирусен минингит.

# 97
Ако сега се имунизира, мисля реваксинацията е чак в училищна възраст.
Няма реваксинация. Първата ваксина действа така, както и прекараната болест- имунитет за цял живот (сигурно има изключения и някои се разболяват въпреки ваксината, да не ми скочите сега Wink, но в най-общия случай действа завинаги Peace). Аз реших, че е добре да си спестим пъпките щом има възможност, но ако я нямаше тук ваксината не бих ходила да я търся по "втория начин"
Ако пациентът обаче е над 13 години (и не е боледувал още) трябват 2 приема на ваксината.
Препоръчват я например и за жени, които още не са я карали, а искат да имат деца, защото ако пипнат варицелата по време на бременност, особено в началото, може да има лоши последствия за плода.
Бактериален менингит и менингококи едно и също ли е?

# 98
  • СОФИЯ
Ако сега се имунизира, мисля реваксинацията е чак в училищна възраст.
Няма реваксинация. Първата ваксина действа така, както и прекараната болест- имунитет за цял живот (сигурно има изключения и някои се разболяват въпреки ваксината, да не ми скочите сега Wink, но в най-общия случай действа завинаги Peace). Аз реших, че е добре да си спестим пъпките щом има възможност, но ако я нямаше тук ваксината не бих ходила да я търся по "втория начин"
Ако пациентът обаче е над 13 години (и не е боледувал още) трябват 2 приема на ваксината.
Препоръчват я например и за жени, които още не са я карали, а искат да имат деца, защото ако пипнат варицелата по време на бременност, особено в началото, може да има лоши последствия за плода.
Бактериален менингит и менингококи едно и също ли е?
За съжаление това дали е едно и също с менингококи не съм наясно.
Не съм съгласна обаче, че начинът по к. ще си доставя ваксината е "втория начин". Мои близки и аз самата съм ползвала лекарства, к. не се продават в БГ. Включително за безобидни неща като хрема напр. Щом в Австрия, Германия и Белгия я има ваксината за варицела...Моя близка роди в чужбина, сега са в БГ. Имунизациите на детето са започнати там. Все още си доставя необходимите й според инунизационния календар ваксини.

# 99
Не съм съгласна обаче, че начинът по к. ще си доставя ваксината е "втория начин".
Точно по втория начин е, защото както вече сама спомена по-горе- по "първия начин" (падиатър, аптека) не ставало Wink
Не се засягай, майтапя се, нямам предвид че вършиш нещо незаконно Peace Simple Smile

# 100
  • СОФИЯ
Погледнах нашия имунизационен календар - морбили и рубеола - ваксинирана е. От задължителните ваксини е, тривалентна с още нещо. Реимунизация в училищна възраст. Морбили съм карала като дете. Не виждам нищо лошо, че дъщеря ми ще си я спести. В момента българските бебоци ги ваксинират и с патвалентни васкини, каквито по време на ваксинациите на нашите януарчета нямаше.

# 101
Да ви попитам,някое дете ходило ли е на плуване в детската градина? В нашата градина има плуване и на мен ми се иска да запиша Митко,но все още се колебая. Thinking

# 102
  • Плевен
 За съжаление не. В Плевен май няма подходящ басейн за деца. Плуваме само на морето или в басейн на почивката. Sunglasses

# 103
Защо се колебаеш? Какво те притеснява конкретно?
Щом имате желание- записвай го. Тук непрекъснато подсещат, особено на пролет, колко е важно децата от възможно най-ранна възраст (3-4 г.) да могат да плуват, защото това в един момент може да се окаже животоспасяващо. А от друга страна си е спорт, който повечето деца харесват, заради възможността да се цамбуркат на воля в басейна Simple Smile
В нашата градина няма такава екстра, но имаме басейн наблизо и тази зима се надявам да организирам себе си ooooh! и да я запиша на плуване, че от миналата година се каня Embarassed

# 104
Благодаря за отговорите!Вчера най-после направиха родителска среща,че досега все я отлагаха,и най-подробно ни обясниха за плуването.При басейна е топло,децата седят по 20-30мин. във водата,после ги сушат.Водата я сменят всеки ден и не е хлорирана.Даже не ги извеждат навън след това,да не настинат.Утре ще подам молба и в понеделник ще му е първият урок.

Общи условия

Активация на акаунт