Какви каши ядат вашите бебете?

  • 3 513
  • 46
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 1 081
За малки бебчета, каквото е твоето, можеш да направиш кашата от елда от брашно от елда направо/има го по диетичните магазини/-пак се накисва от предната вечер, и на другия ден само се вари. Няма нужда от пасиране. Иначе от зърна аз успях да "пробутам" чак след като Мартин стана на годинка...Иначе можеш да смелиш зърната в кафемелачка преди накисването и варенето.

# 31
  • София
  • Мнения: 2 734
Бреееей,не съм знаела,че брашното от елда трябва да се накисва от предната вечер,аз досега не съм го правила smile3506

# 32
  • Мнения: 953
Любима е Фризокрем, но задължително всички каши са с една-две лъжици плодово пюре иначе не иска.

# 33
  • Мнения: 94
Синът ми яде Елда с банан на Хип, Ориз и рожкови на Нестле, Гриз на Милупа.
Нита, как приготвяш кашата грис на Милупа?  newsm78 Като я направя с АМ става много гъста и на бучки  Confused .Единствената каша, която харесахме беше банановата, но бебка се оказа алергична към банан.

# 34
  • Откъм Варната
  • Мнения: 1 646
А как приготвяте домашната каша от елда? С печенето и мелене на зърната или варене и после някаква обработка? Ние сме още само на няколко близвания оризова на ден, но се надявам да ги увеличи и да започнем и другите..

Аз така я правя натурална елда на зърна към 40 г варя в 200 мл вода, като кипне намалям котлона на най-слабо и оставям да се развари много добре, ако намалее водата преди да е готова добавям още, после пасирам и готово, ако е гъсто добавям водичка ( или кърма), ако е вода добавям 1-2 мерителни лъжички АМ, като стана бебо на 8 м почнах да слагам и сиренце, и плод, а сега на 11 слагам и масълце

# 35
  • Мнения: 1 449
А как приготвяте домашната каша от елда? С печенето и мелене на зърната или варене и после някаква обработка?
Както са ти отговорили вече - за бебче под 7 месеца е по-подходяща каша от брашно от елда (готово или домашно).
В този случай съотношението брашно-вода е горе-долу 1:2.
Вари се 6-10 мин.
Отдръпва се от котлона и още толкова се оставя под капак.

# 36
  • Мнения: 7 130
Купувала съм й най-различни, но сякаш обичаше най-много на Нестле кашите.

# 37
  • Мнения: 301
Стана ми интересно за кашата от елда - кисне ли се от предната вечер или не? И каква е целта на това киснене? В хладилник ли се оставя да кисне или навън?

Калима, а как разбираш че е завряла добре елдата?

Много въпроси станах, ще прощавате  Laughing

# 38
  • Варна
  • Мнения: 1 858
Опитвали сме кашите на Беби,Хумана,Фризо и Хип.Всички ги хапва с голямо желание. Peace

# 39
  • Мнения: 966
каши "Слънчо' похапва
за елдата :не я кисна от вечерта,варя я около 10 мин. ,разбирам че е готова ,като се разпукат зърната.Хубава е докато е топла със сирене и масло.Може да се добавя и в супи за гъстота.

# 40
  • Мнения: 339
Благодаря ви за разясненията Wink Явно има много варианти...
За накисването на брашна, семки и ядки съм чела, че стават по-лесно смилаеми така...  bouquet

# 41
  • Мнения: 336
Безмлечните оризова и елдена на Hipp. Понеже на този етап почти отказва да яде каквото и да било друго, правя общо количество каша около 100 гр., което давам надвечер. От него 30-40 са кърма, към тях една суперна лъжица оризова, елдена или смес и останалото - плодово пюре (готово, без захар и пр.) Може да се каже, че това е единственото ни солид фууд хапване за деня и гледам да е пълноценно. Доверявам се на Hipp и това, което пишат като съдържание на опаковките си.

# 42
  • Мнения: 3 695
А как се приготвя домашна каша от просо?  newsm78

# 43
  • Мнения: 788
В началото й давах Ориз и рожкови на Нестле, сладка е, много я харесваше. На Хип вземах безмлечни, но много-много не ги долюбваше. Сега любимите са Бисквитената пак на Нестле и на Хумана със сухар, ябълки и банани.

# 44
  • Мнения: 1 449
А как се приготвя домашна каша от просо?  newsm78

Пробвала съм каша от изпечено и смляно просо, вкусът обаче нещо не ми хареса (доста се чудих дали е добре сварено). Давала съм само 1-2 пъти (препоръчва се след 9 м.). Вела го яде, но засега предпочитам кашите от елда и кафяв ориз.

Ако се приготвя директно с варене на зърното – отнема поне 25-30 мин. Може да зависи и от самото просо… Има разни техники за по-лесно увиране, но не са подходящи за бебе.

Общи условия

Активация на акаунт