Важно - машина за хляб.

• 216 121
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 1 425
  • София
ara75 , моята е от магазина на Екзарха. От Халите като тръгнеш към женския пазар, в дясно, 2-3 - ти магазин се пада. Засега нямам проблем, но я ползвам отскоро.
Никой ли не знае в Пловдив къде има машини?

# 1 426
аз нямам проблеми слава богу с моято фиф--аза месенето на ръка --не съм съгласна,,защото пускаш всичко накуп и вадиш готово,,,а на ръка--затопляш--брашно навсякъде,,оставаш без ръце---мин.година на ръка месих козунаците----после 2 часа чистих,,а и целия ден ми отиде

# 1 427
Правих ръжения хляб на Фукла.Стана много хубав, но ми се струва ,че брашното по рецепта е малко.

# 1 428
Правих ръжения хляб на Фукла.Стана много хубав, но ми се струва ,че брашното по рецепта е малко.

Хляба е страхотен на вкус и аз го правих, но водата е повече  Laughing.
На 500 гр. брашно отива около 300 мл. вода (грубо изчислено, затова аз обичам да си наблюдавам тестото  Simple Smile)

# 1 429
Момичета 3-ти успешен хляб за 3 дни и пробвах всякакви варианти за препичане на кората от светъл, среден и тъмен и не, та не, абсолютно бял излиза хляба, дали трябва да се обадя в сервиза? newsm78
Пекарната ми е Клатроник инокс!

# 1 430
Правда, само отгоре ли е бяла кората или и от страни?
Ако целия го вадиш бял, непременно се обади в сервиз, защото машинката нещо не е на ред!

# 1 431
Правда, поне твърда и хрупкава ли ти е коричката, то на всички ни излиза много светла, това е ясно, а е възможно и да е от количеството на захарта. Например в упътването на моята машина пише, че ако редуцираш количеството на захарта, коричката става по-бяла. Но все пак опитай и в сервиза, може те да имат отговор! Успех и не се кахъри - важното е че вече започна с успешните партиди хлаб   Simple Smile

# 1 432
Зори, нали ти до скоро правеше доста кифлички. Моля те кажи някоя по-проста рецепта с която и мъж да може да се справи след замесването на тестото. нали има разточване, рязане, оформяне... Ще ми е за сефте и не искам неуспешни опити  Wink Благодаря предварително!

# 1 433
  • Русе
pina едно голямо благодаря от мен   bouquet Най-после и аз да направя сполучлив козунак /по твоята рецепта естествено/ На мен ми е малко захарта, но следващия път ще сложа повечко, че всички си хапваме по-сладичко явно.
Видях, че си пекла и във фурната и имам един въпрос - изчакваш да втаса напълно в машината и тогава ли вадиш и оформяш, оставяш в тенджерата, пак втасва и тогава печеш? И на колко градуса го пече?
Ето и снимка от моя опит Grinning

# 1 434
  • София
Момичета 3-ти успешен хляб за 3 дни и пробвах всякакви варианти за препичане на кората от светъл, среден и тъмен и не, та не, абсолютно бял излиза хляба, дали трябва да се обадя в сервиза? newsm78
Пекарната ми е Клатроник инокс!

С едната от неработещите машини проблема ми беше такъв - не покафенява отникъде! Не е нормално, според мен не нагрява достатъчно реотана.

Аз сега съм с 4 брой - днес я пробвах само за месене, утре сутрин ще пусна пълна програма и с печене, че вече нямам вяра!!! #Crazy

Таня П - мерси, ако и тази не работи ще мина през магазина на Екзарха!!!  bouquet

# 1 435
Всъщност, хляба си е изпечен, и изма хрупкава златиста коричка от всички страни, освен отгоре, но не си го представях чак толкова бял. Преди да я купя, една приятелка ми донесе хляб от нейната машина, която е белия Клатроник, и отгоре беше мноооого по-препечен от моята на тъмна коричка.  newsm78 а тя го беше правила на светла...

# 1 436
Винаги отгоре коричката е по-светла отстрани, но съвсем бяла не е . Леко порозивява и като се извади хлябът си зглежда нормален хляб.
Аз имам същата машина и съм много доволна.
Единствен недостатък може би е обемът. Но по рпинцип ние много хляб не ядем. Правя хляб на 2-3 дни. За козунаци обаче е малка.
Така че, който консумира повече хляб - по-добре да избере по-голяма машинка.  Peace

# 1 437
Зори, нали ти до скоро правеше доста кифлички. Моля те кажи някоя по-проста рецепта с която и мъж да може да се справи след замесването на тестото. нали има разточване, рязане, оформяне... Ще ми е за сефте и не искам неуспешни опити  Wink Благодаря предварително!

Това са възможно най-лесните кифлички, защото не втасват  и пак стават много хубави :
Кифличките със сирене на Теди-б

А това са моите козуначени кифлички :
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68212.msg1221153;topicseen#msg1221153

Разточваш си тестото като блат за пица и го режеш на 16 триъгълника. В най-широката част от триъгълника слагаш плънката и навиваш на кифличка. Това е! Не е чак толкова сложно  Grinning!

# 1 438
mama 1+2,много се радвам,че съм била полезна! HugДобре изглежда козунакът ти и дано от тук нататък все хубави да ги правиш! Peace
Когато го пекох във фурната пуснах машината на програма - месене на тесто.По тази програма при мен,машината меси 30 минути и 1 час втасва.Когато свърши програмата,вадя тестото,оформям го (плета го) и го слагам в тава,тенджера в каквото ще го пека.След това го сложих във фурната на 50 градуса да втасва още 30 минути.По едно време обаче изключих фурната,че ми се видя много топло.Извадих го от фурната и я пуснах да се загрее до 180 градуса,през това време още 10-тина минути козунака си втасваше навън.Намазах го с яйце,поръсих захар,бадеми - такива неща и сложих да се пече!
Аз го пекох на 180 градуса първите 10 минути и после намалих на 160/150градуса за още около 30-40 минути.НО - на мен не ми харесва така препечено и затова мисля следващия да го пека на 160градуса и после да намаля на 140.Уточнявам,че фурната ми е вентилаторна.Ако не ти е вентилаторна фурната,печи на същите градуси,но с 20 повече!
Успех! Grinning

# 1 439
Радвам се, че ви е харесал ръжения хляб. Всъщност в рецептата пишеше, че половин час след старта на програмата може да се добави още малко брашно, но моя хляб стана добре и без допълнителното брашно. Вчера обаче като го правих, имаше нужда от още.
Днес ще направя един експериментален козунак, да  няма изненади на Великден. Така като гледам, май ще си нося  машината и на вилата.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт