Важно - машина за хляб.

• 217 321
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 465
Ето и снимките на първото ми произведение, които обещах.
Еййй, страшна работа е тая машинка  Heart Eyes.

http://3opu.multiply.com/photos/hi-res/5/57?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F5%2F57
http://3opu.multiply.com/photos/hi-res/5/55?xurl=%2Fphotos%2Fphoto%2F5%2F55

# 466
лично моята не е втора употреба , чистак нова си беше и гаранция 1 год. ми дадоха  Party

# 467
Поздравления Зори   bouquet изглежда много вкусно козуначето.По коя рецепта е?

# 468
Поздравления Зори   bouquet изглежда много вкусно козуначето.По коя рецепта е?

Хляб е-с лук и маслини  Grinning, верно че мяза на козунак, ама вкуса му е супер. По  тази рецепта го правих :
Цитат
Иначе основата ми е това:

300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Теглото е 750 гр.
Програмата е 1 - Нормална или 6 - Бърза

Добавям :
2 с.л. сухо мляко (ако сложа вода вместо мляко)
2 с.л. белен сусам (може и не белен, но тук наоколо само такъв продават)
2 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. белено просо
/всичко сипвам още в началото/

Ако слагам Добавките, сипвам повече течност - още 25-30 мл.

Вместо тези добавки, може да сложиш :
2 с.л. сух лук
10-15 маслини
/маслините си слагам при звуковият сигнал/

или

настърган кашкавал - около 200мл. (от мерителната чаша)
1-2 ч.л. шарена сол.
/всичко слагам веднага/

Правя брашнена смес:
200 гр. брашно Добруджа
200 гр. Типово
100 гр Пълнозърнесто пшенично или Пълнозърнесто ръжено
понякога добавям с.л. трици, защото при пресяването триците от Пълнозърнестите брашна си остават в ситото.

Мисля че е на Рая, дано да не греша, че от толкова четене станах разногледа вече  Crazy.
Утре ще се пробвам и някой от козунаците, ама само ще го меся в машината, а смятам да го пека във фурната. Ще видим какво ще излезе.

# 469
И на мен за втората употреба ми даваха 2 години гаранция.

# 470
  • София
И на мен за втората употреба ми даваха 2 години гаранция.
Сигурна ли си,че е втора употреба или е просто с транспортни дефекти.Аз да ви се оплача.Купих си машината преди месец,на втория ден отказа да пече,върнах я и ми я поправиха-за две седмици.Обаче пак отказа да пече и сега пак е на ремонт.Оказа се,че някаква жичка се разпоява,но понеже е в гарнция две години ,мъжа ми не иска той да я оправи.обаче ако пак ми я върнат и откаже не смятам да им я давам-той ще я запои.И сега само ви гледам вкусотийките.Стискайте палци тия дни да си ми върнат здрава машинката.

# 471
Сигурна съм, че е втора употреба, защото първо не я бяха измили хубаво имаше разни загорели работи по дръжката и филтъра на хлебопекарната.Второ един от продавачите ми каза ,че в магазина само легените са нови,друго всичко е втора употреба.

# 472
самото покритие на  формата  си беше ново / то си личи от пръв поглед / когато опеках първия хляб / естествено направих малко , защото предположих , че ще поеме някаква миризма / реотаните започнаха да си обгарят и замириса на машинно масло ,сега вече  е няма тази миризма и всичко си е както му е реда  Peace

# 473
Момичета, според мен тази тема е пълна психоза!След като я изчетох, тутакси изпратих любимия да закупи ФИФ от някой близък ТСМ.
Имам два въпроса:
Защо почти всички рецепти са със суха мая, а не с пресна?Предпочитам я многократно.. Cry
Какво ще стане ако пропусна сухото мляко в рецептите (мразя изкуствени неща)? Rolling Eyes
Благодаря ви предварително!Стискайте палци за първия ми опит!
Вчера правих вкусните хлебчета на Карина и ми се прииска премного да имаме само вкусен хляба на масата!Нищо, че съм на диета Hug

# 474
Имам два въпроса:
Защо почти всички рецепти са със суха мая, а не с пресна?Предпочитам я многократно.. Cry
Какво ще стане ако пропусна сухото мляко в рецептите (мразя изкуствени неща)? Rolling Eyes
Ще се опитам да ти отговоря.
1. Защото повечето рецепти са преводни, а в Европа и Америка ползват изключително само суха мая. Аз съм правила опити да се снабдя с прасня в САЩ и единственото място, където намерих, чеше една гръцка пекарна в Бостън. Иначе - забрави. Аз с това си го обяснявам. Иначе аз правя хлябовете с прясна, защото за мен тя е по-добрия варинат.
2. Нищо няма да стане. Можеш да слагаш само вода или за заместиш водата със сухо мляко с прясно мляко. Всякак става.

# 475
Хапка ти е отговорила но само да добавя Dazy във всяка рецпета може да замениш сухата мая с прясна такава ( само трябва да пресметнеш колко ти трябва защото отношението е 3 г суха към 6 г прясна горе долу )

# 476
Благодаря,момичета!Както винаги- безкрайно мили Simple Smile
Само да попитам - реших да правя хляба с маслини - в какъв вид и къде да положа маслото, посочено в рецептата! Embarassed
ако някой го е правил и има други специални препоръки, thanks again! Hug
P.S. Преди кой цикъл се включва звуковия сигнал за добавки?Страх ме е да не го изпусна Confused

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 15:19 от Dazy

# 477
Аз вместо масло правя този хляб с олио, което сипвам във водата. И с маслото така бих процедирала.

Още един съвет: можеш да заменяш захарта с мед.Определено прави по-хубав хляба. След повече от година печене на домашни хлябове, мъжът ми веднага усети разликата и се заинтересува какво е новото в рецептата. (10х, Марабу  bouquet)

# 478
Благодаря, Хапчице и Марабу!
Ще докладвам за резултати!Надявам се сама да надуша откъде духа вятъра, та да не досаждам много, но наистина смятам помощта ви за неоценима !  bouquet
Забравих да кажа,ч е мъжът ми я е купил за 55лв,ако някой все още не се е обзавел, което е малко невероятно, мога да го насоча Laughing

Последна редакция: сб, 30 сеп 2006, 15:49 от Dazy

# 479
  • София
Сподели от к
Благодаря, Хапчице и Марабу!
Ще докладвам за резултати!Надявам се сама да надуша откъде духа вятъра, та да не досаждам много, но наистина смятам помощта ви за неоценима !  bouquet
Забравих да кажа,ч е мъжът ми я е купил за 55лв,ако някой все още не се е обзавел, което е малко невероятно, мога да го насоча Laughing
От къде си я взела,защото аз имам,но трябва да обзаведа и майка ми.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт