Важно - машина за хляб.

  • 216 301
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 780
  • Мнения: 51
На 500 гр. брашна и аз слагам 280 гр вода 1 и половина ч.л сол и 1 ч.л захар 1 пакет суха мая пускам на Средна големина с и средна коричка и става чудесно

# 781
  • Мнения: 7 144
Няма проблем, че няма мазнина, аз съм правила доста подобни хлебчета и си стават супер.
Но 425 мл. вода е твърде мнаго за 600 гр. брашно. Да не би това да е рецептата за някой базисен хляб, към който се добавят още някои сухи съставки, като трици, кашкавал, и т.н. защото ако не е, много ми е странно да допуснат такава грешка в книжката.

Рецептата иначе не е лоша, ти можеш да намлиш количеството на водата или да увеличиш грамажа на брашното и ще ти се получи хубаво хлебче.
Има една тема - Рецепти за машина за хляб - потърси я, имам доста изпитани  вътре, които се нуждаят от съвсем леки корекции.

# 782
  • Мнения: 2 015
Simple Smile добро утро!

Хлябът се прави. Този път не с рецептата от книжката (да, това са дали като количества. Притежателките на тази пекарна могат да го потвърдят), а точно от темата за рецептите тук. Тестото стана чудесно,  може би малко твърдичко, но като си спомня вчерашното, от което все пак излезе хляб, го оставих така. Стана гладичко, леко лепкаво, въртеше се из всичкии ъгли, като си взимаше брашното от ъглите без моя намеса  Laughing и сега втасва за първи път. Много съм горда.  Sunglasses

Рецептата е на natalyna. Много ми се ще да пробвам и друг хляб, например с маслини, но домшните са капризни и с него ще се поглезя лично аз Wink
А и трябва да пробвам все пак.

Маята, която днес сложих, може да развали всичко, но поради липса на друга и най-вече поради нетърпеливостта ми да правя хляб я използвах. Намерих я в хладилника, неясно от кога си кротува там. От турската - 11г. Засметка на това пресях брашното - някакво съмнително - свиленградско, за 1. път го ползвам. Ще пиша пак, като има резултат.

  bouquet Благодаря, за хубавата тема и за оттзивчивостта ви, момичета.

# 783
  • Мнения: 2 015
Относно маята имам въпросче.  newsm78

Ако е жива, на кубче, как се добавя, кога  newsm78 и тогава няма как да няма съприкосновение с останалите течни продукти?? Или се прави кладенче върху брашното??

# 784
  • София
  • Мнения: 10 213
Относно маята имам въпросче.  newsm78

Ако е жива, на кубче, как се добавя, кога  newsm78 и тогава няма как да няма съприкосновение с останалите течни продукти?? Или се прави кладенче върху брашното??
В началото правех с жива мая-разтварях я във вода и я слагах в кладенче върху брашното.Но установих,че в малко магазини я съхраняват както трябва,не успявах да си купя незамразена мая,а замразената ,която купувах рядко беше качественна.Сега ползвам само суха-една френска.Става за 500-1000гр брашно.По магазините я намирам за 35ст,а купена на едро ми излиза по 20ст.Много съм доволна и честно казано вече не смятам да ползвам жива мая. Grinning

# 785
  • Мнения: 2 015
В началото правех с жива мая-разтварях я във вода и я слагах в кладенче върху брашното.Но установих,че в малко магазини я съхраняват както трябва,не успявах да си купя незамразена мая,а замразената ,която купувах рядко беше качественна.Сега ползвам само суха-една френска.Става за 500-1000гр брашно.По магазините я намирам за 35ст,а купена на едро ми излиза по 20ст.Много съм доволна и честно казано вече не смятам да ползвам жива мая. Grinning

Как се казва Wink

# 786
  • Мнения: 2 015
Ето ме пак - радостна и с въпроси  Grinning

Последното втасване беше точно 50мин, което не ми се вижда много нормално. Остана време за печене 53 минути. Мазй пак ще допичам. Но пък хлебчето изглежда прекрасно.  Simple Smile

# 787
  • София
  • Мнения: 4 516
cathie,

Честита ти продобивка.

Има няколко основни правила за тестото, които трябва да се спазват, за да стане хлебчето хубаво. Можеш да ги намериш в линка, който даде gatoto na gato преди 100 години (и който обеща да актуализира, но...)

Разделянето на маята от течността и солта се прави, когато имаш отложен старт - да не превтаса маята или да се "консервира" от солта.

Цветът на горната коричка зависи от местоположението на реотана, дали имаш възможност за избор на препичане и дали машината ти поддържа хляба топъл след изпичането.

Самото изпичане зависи от количеството на продуктите. Имай предвид, че за хляб 750 гр. се слагат общо около 900 - 930 гр. продукти. Грамажът, на който нагласяш машината е за теглото на крайния продукт.

Успех с хлебопроизводството.

# 788
  • Мнения: 2 015
cathie,

Честита ти продобивка.

Има няколко основни правила за тестото, които трябва да се спазват, за да стане хлебчето хубаво. Можеш да ги намериш в линка, който даде gatoto na gato преди 100 години (и който обеща да актуализира, но...)

Разделянето на маята от течността и солта се прави, когато имаш отложен старт - да не превтаса маята или да се "консервира" от солта.

Цветът на горната коричка зависи от местоположението на реотана, дали имаш възможност за избор на препичане и дали машината ти поддържа хляба топъл след изпичането.

Самото изпичане зависи от количеството на продуктите. Имай предвид, че за хляб 750 гр. се слагат общо около 900 - 930 гр. продукти. Грамажът, на който нагласяш машината е за теглото на крайния продукт.

Успех с хлебопроизводството.

Raya , благодаря.

Хелбчето ще е готово след точно 5 минутки. Изглежда невероятно. Коричката си промени цвета в последните минути, горе се разцепи, височината на хлебчето (въпреки че е 700гр. ) е по-голяма от тази на вчерашнато (което беше 900гр.). Жалко, че нямам възможност да ви го покажа.

След изпичане как е по-добре да се извади - веднага или да се зчака периода на поддържане на хляба в топло състояние.

# 789
  • 7800
  • Мнения: 243
Някой може ли да ми каже, къде се намира магазинът на ТСМ в Русе. (Имайте предвид, че не познавам града).

# 790
  • 7800
  • Мнения: 243

След като даде сигнал, че хлябът е готов, отвори капака и изчакай 10-тина минути. След това извади хляба върху решетка. Няма нужда да чакаш времето за поддържане на температурата.

# 791
  • София
  • Мнения: 10 213
В началото правех с жива мая-разтварях я във вода и я слагах в кладенче върху брашното.Но установих,че в малко магазини я съхраняват както трябва,не успявах да си купя незамразена мая,а замразената ,която купувах рядко беше качественна.Сега ползвам само суха-една френска.Става за 500-1000гр брашно.По магазините я намирам за 35ст,а купена на едро ми излиза по 20ст.Много съм доволна и честно казано вече не смятам да ползвам жива мая. Grinning

Как се казва Wink
saf-instant-така пише на нея,едно кафеникаво пликче с нарисувани разни хлебчета.Трудно се намира обаче,поне в Плевен.И не е 7гр. като Йоткер,а е 11г. Grinning

# 792
  • Мнения: 11 743
Специално за варненки!
В магазин Берлин, до дупката (бившия полски център) ще има машини за хляб другата седмица със сигурност!Така ми казаха днес,но не се знае точно каква марка и на каква цена!

# 793
  • Мнения: 13 512
еееееееее,много ти  благодаря, пина...ще им звънна  в понеделник още:-)

# 794
  • Мнения: 11 743
Ох,момичета не се сдържах!То в София ми намериха,ама кога ще чакам да ми я донесат!И в магазин Берлин ще получат,ама не мога да търпя! ooooh!
Та...,тази вечер се снабдих с една от Метро- Аляска.Поне е голяма и може да се пече хляб до 1.250кг. ThinkingДнес е късно,но утре рано сутрин почвам експериментите!
Хайде,ще се отчета и снимки ще слагам,ако има на какво! newsm78

Общи условия

Активация на акаунт