Важно - машина за хляб.

  • 217 261
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Зори, заповядай! bowuu

1.   2.   3.

# 511
  • Мнения: 7 144
Моренка благодаря за таблиците, обаче на моята машина програмите са подредени по друг начин. И аз току що си направих най-после труда да потърся онлайн преводачка, та успях да ги разгадая.
Пускам ги тук, защото може би още някой като мен се чуди и мае за някоя неизползвана програма. Машинката съм я показала малко по-нагоре, ето и програмите и:

Програми за машина за хляб Фиф (другия модел  Laughing)

 1.  Basis – Основна програма
 2. weißbrot – Бял хляб
 3. Vollkornbrot – Пълнозърнест хляб
 4. Subes brot- Сладък хляб/козунак ??? (ей това ми се опъна само)
 5. Schnell – Бърза
 6. Teig kneten- Месене с втасване
 7. Nudelteig - Тесто за макарони/само месене
 8. Joghurtbrot - Хляб с мляко
9. marmalade - Мармалад
10. Backen - Допичане


# 512
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Момичета да ви питам дали блата за пица няма да става по-хрупкав, ако вместо с пр.мляко правя тестото с вода и добавям сухо мляко? newsm78

# 513
  • Мнения: 93
Зори, аз имам същия модел. Това е времетраенето на програмите.


                                                      Klein(малък)/Schnell  Mittel(среден)/Schnell  GroB(голям)/Schnell
1. Basis (Основна)                                     3,13/2,12              3,18/2,17                3,25/2,24
2. WeiB brot (Бял хляб)                              3,30/2,30              3,32/2,32                3,35/2,35
3. Vollkorn brot (Пълнозърнест)                 3,43/2,28              3,45/2,30                  3,48/2,33
4. SuBes brot (Сладък хляб)                      3,17/2,37               3,22/12,42             3,27/2,47
5. Schnell   (Бърза)                                            1,17                       1,20                     1,23
6. Teig kneten (Месене + втасване)               1,30                       1,30                     1,30
7. Nude kneten (Само месене)                        0,14                       0,14                     0,14
8. Joghurt brot (Хляб с мляко)                            -                           3,55                       -
9. Marmelade (Мармалад)                                1,05                       1,05                      1,05
10. Backen (Печене)                                        1,00                       1,00                       1,00

 От 1 до 4 всяка програма си има бърз вариант. Например програма 2 за бял хляб среден размер на хляба е 2,32 ч. Отделно си има 5 бърза програма. Ако имаш успешна рецепта с твоята машина, ще очаквам да я споделиш с нас. На мен специално щолена никога не ми се е получавал. Изпълва едва половината контейнер, а всички тук се хвалят с прекрасни резултати. Иначе белия хляб и грахам (от готова смес) ми стават много добре.

# 514
  • Мнения: 901
Момичета да ви питам дали блата за пица няма да става по-хрупкав, ако вместо с пр.мляко правя тестото с вода и добавям сухо мляко? newsm78

Блата да е по хрупав трябва да се пече върху нагорещена тава... или плоча...камък и т.н...
затова загрей тавата за печене докато се нагрява фурната ...... и постави пицата върху нагорещената тава( пък ако имаш камък е по добре .....но в БГ не се среща  в продажба ....все още) ...

иначе тестото с прясно мляко ще стане по пухкаво(класиката е сол. брашно, мая)  ..а за пица трябва да е тънко тестото (макар това въпрос на вкус) ......

и пицата се пече на висока температура....

# 515
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Марабу благодаря ти за отговора. Въпроса ми беше провокиран от това, че във френския хляб се слага сухо мляко и става много хрупкава коричката. Та затова реших че може да се получи подобен ефект и с блата за пица. Ама май е по-добре да не експериментирам.

# 516
  • Мнения: 7 144
Галката, благодаря!
Веднага мога да ти предложа една рецепта за много вкусно чесново хлебче с бяло и грахамово брашно. Обаче го меся и втасвам в машината и пека във фурната, защото излиза около 650 гр. т.е. количеството е малко за хлебопечката, а аз не искам да увеличавам компонентите за по-голям хляб, защото това количество ни стига точно за 1 ден, а и съм го нацелила да става точно както си трябва.

180 мл. топло прясно мляко
60 мл. топла вода
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар
1 1/2 ч.л. масло (или олио)
2 скилидки чесън, счукани на кашица
190 гр. бяло брашно
190 гр. грахам
1 ч.л. суха мая
по една чаена лъжичка сух босилек и сух магданоз (по желание).

Слагам продуктите в този ред и пускам на месене. Сега вече ще го втасвам в машината, защото разбрах коя е програмата  Mr. Green) Като стане готово тестото го оформям на питка или хлебче и пека в тавичка, върху пекарска хартия, без да я мажа с нищо. Хлебчето намазвам отгоре със останките от счукания чесън смесени с малко олио. Може и с прясно мляко. Пека на 220 гр.

# 517
  • Мнения: 399
jaklins, понеже споменаваш френски хляб, би ли пуснала рецептата, че аз така и не можах да намеря. И на коя програма го правиш - не номер, а каква е продължителността. Че моята пекарна е Електролукс и програмите не съвпадат с тези на Фиф.
Благодаря предварително!

# 518
  • Sofia
  • Мнения: 22 622
Детелина, ето френски хляб , пък на jaklins може да е друг, тя ще каже.

# 519
  • Paris
  • Мнения: 1 734
Точно този е Морена. Става супер!

# 520
  • София
  • Мнения: 10 239
Ех,момичета,днес най-накрая машинката ми е при мен.Купена на 29 август,днес ще я ползвам за втори път.Стискайте палци одисеята ми с отдела за рекламации в Пловдив да е приключила,защото нервите ми се опънаха до крайност.
Както и да е,имам няколко въпроса относно брашното,което ползвате.аз искам да правя основно черен хляб.Сега съм купила типово брашно на Софимел и в момента пека с него,смесено естествено с малко бяло.Но кое черно брашно бихте ми препоръчали?Какъв хляб би бил по-полезен-ръжен,пълнозърнест,типов,въобще каква им е разликата,какво представлява примерно типовото брашно?Споделете и какви точно марки брашно ползвате,горе-долу и цената ,ако може Heart Eyes
Сега постоянно я гледам машината и все ме е страх пак да не "запецне". Confused

# 521
  • Мнения: 7 144
Валенце, стискам палци машинката ти да не "боледува" повече и да си я ползваш безпроблемно от тук, нтатък.

за брашното не мога нищо да ти кажа, знам само едно - всяко различно от бяло брашно е ОК.
Мъжът ми купи няколко вида брашна - ръжено, пълнозърнесто, грахам и някакво тип-1150, което изобщо не го знам какво е,  но от една мелница тук в близко до нас село. Ако имате мелница на близо, най-изгодно ще ти е да си вземаш от там - в разфасовки каквито те устройват, както и по-голям избор на брашна.

# 522
  • Мнения: 399
Morena, благодаря за рецептата, ще я пробвам. Вчера правих френски по рецепта от "Гответе с мен" (дали пък не беше от тебе?).
Стана страхотен. Но вътре имаше 2 яйца - може би затова беше толкова хубав. От руски сайт намерих и рецепта за франзели - ще пробвам и нея.

# 523
  • София
  • Мнения: 10 239
Можете ли да ми кажете вие каква мая ползвате?Аз днес направих два хляба,ползвах мая на кубчета,обаче гляба ми въобще не се "наду" и не мога да си обясня защо.Маята беше замразена,аз я разтворих в млякото,не съм я смесвала със солта и захарта.Вие кога и как я слагате?

# 524
  • Мнения: leet
Morena, благодаря за рецептата, ще я пробвам. Вчера правих френски по рецепта от "Гответе с мен" (дали пък не беше от тебе?).
Стана страхотен. Но вътре имаше 2 яйца - може би затова беше толкова хубав. От руски сайт намерих и рецепта за франзели - ще пробвам и нея.
ако гиняма ще ги сложиш ли в другата тема, която  е само за рецепти, моля, моля, моля

Общи условия

Активация на акаунт