Важно - машина за хляб.

• 217 280
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 495
Ей, зарибихте ме и мен с тази машина!

# 496
  • Русе
От както се сдобих с машината ,в къщи хляб не се купува. HugДнес реших да пробвам как става сладко в машината-резултата беше просто невероятен.Сладкото го направих от моркови и ябълки,за пръв път я правя тази рецепта,но стана страхотна комбинация и мнооого вкусно!Машинката е незаменима! Peace

А може ли рецептата? В пропорции и "стъпка по стъпка".   bouquet Аз още моята не съм я пробвала за сладко.

# 497
  • София
Еее,момичета,благородно ви завиждам!Аз явно с моята ФИФ-ка имам пълен провал-купила съм я на 29 август и от тогава само два дни е била вкъщи-през останалото време е на ремонт,защото не може да пече.Исках да ми я сменят,защото два пъти вече я давам за ремонт,казаха ми,че нямат вече пекарни.А като гледам доста мами си накупиха оттогава,явно има.На всичкото отгоре госпожа управителката на магазина неколкократно ми намекна,че и досаждам с обажданията си,за да видя какво става.Посъветвайте ме какво да правя?

# 498
Момичета, помощ! явно така съм изперкала от бачкане, че с мойта машина не можем да се разберем по женски! Twisted Evil Rolling Eyes Laughing имам си нова машина, mulinex, от събота. изчетох подробно писанията тук и рецептите от самата машина. И 2 резултата не бих казала твърде успешни  Rolling Eyes Купих си готова брашнена смес на техра - пълнозърнеста. Слагам топла ( не гореща вода) 240 гр, 3ц.л. зехтин (само втория път, първия като че ли повече ми хареса без мазнина), щипка захар, 1 1/2 ч.л. сол, 360 гр. брашнена смес ( непресята), 2 1/4 ч.л. суха мая (юва или нещо подобно, ама само нея имаше в пикадили). е добавих и малко чубрица и чесново брашно. програма 1, 750гр, 2ра степен на изпичане. Хлебчето не се надига...  Rolling Eyes Rolling Eyes вкусно е, не съвсем изпечено и не е пухкава ;о(((( дебел е около 2 пръста... къде греша? аз по принцип съм много скаране с брашнените действия и виждах в машината верен съюзник, ама нещо не си говорим правилно...помогнете моля  Laughing  bouquet

# 499
Валенце, отиваш и ги стряскаш яката - плашиш ги с комисия за защита на потребителите и други такива приказки и няма начин да не подейства, в крайна сметка не е твоя вината че са ти пробутали боклук, който не работи. Няма да им се даваш - не си намерила парите на пътя я:)Simple SmileSimple Smile

# 500
  • Sofia
...Слагам топла ( не гореща вода) 240 гр, 3ц.л. зехтин , щипка захар, 1 1/2 ч.л. сол, 360 гр. брашнена смес , 2 1/4 ч.л. суха мая .... Хлебчето не се надига...  не съвсем изпечено и не е пухкава ..дебел е около 2 пръста... къде греша?
Лъчезарка, от къде взе таз рецепта newsm78...според мен не се надига, защото ти е много маята за това брашно и не е съвсем опечено, защото ти е множко водата пак спрямо брашното Thinking.

# 501
  • Русе
Еее,момичета,благородно ви завиждам!Аз явно с моята ФИФ-ка имам пълен провал-купила съм я на 29 август и от тогава само два дни е била вкъщи-през останалото време е на ремонт,защото не може да пече.Исках да ми я сменят,защото два пъти вече я давам за ремонт,казаха ми,че нямат вече пекарни.А като гледам доста мами си накупиха оттогава,явно има.На всичкото отгоре госпожа управителката на магазина неколкократно ми намекна,че и досаждам с обажданията си,за да видя какво става.Посъветвайте ме какво да правя?

Пишеш една жалба към отдела за "Защита на потребителите", нашия е към Общината и проблема се решава. /поне при мен/ Държаха ми машината над един месец без да могат да я ремонтират, оплаках се, взех си я от сервиза и ми я смениха. Моята беше от Метро, но друга марка. Но това няма значение. Принципът е един и същ. Така че, търси си правата, не си късай нервите.

# 502
  • София
От както се сдобих с машината ,в къщи хляб не се купува. HugДнес реших да пробвам как става сладко в машината-резултата беше просто невероятен.Сладкото го направих от моркови и ябълки,за пръв път я правя тази рецепта,но стана страхотна комбинация и мнооого вкусно!Машинката е незаменима! Peace

А може ли рецептата? В пропорции и "стъпка по стъпка".   bouquet Аз още моята не съм я пробвала за сладко.
Ябълки 400гр.,моркови 300 гр. и 100 гр.захар.Обелват се ябълките и морковите,рендосват се на ренде,посипват се със захарта,объркват се и се сипват в машината.Избира се програмата за сладко и старт,когато е готово се насипва в бурканчета(ако обичате може да се сложите индрише), затварят се и се обръщат с капачката надолу.Понеже четох,че повече от 800гр.да не се сипва в машината за да не излезе, не посмях да сложа повече,но според мен има място и за по-голямо количество. Hug  bouquet

# 503
  • 7800

Ами кажи й да ти върне парите, за да не й досаждаш повече.

# 504
Да се похваля и аз Simple Smile Simple Smile Simple Smile
 От днес имам машина за хляб с две бъркалки  FIF, сле прочетени мнения в този и други форуми.
А сега да се оплача   Sad Нямя превод на въпросната машинка....
Дадоха един превод, който според продавач-консултанта бил сходен Sad  Да ама не е Rolling Eyes
Някай може ли да ми помогне, моля Praynig

# 505
  • 7800
Аз наскоро се сдобих с една машинка Durabrand. На външен вид е като Optimum. Никъде из форума не стрещнах това име. Дадоха ми упътване за Optimum и всичко съвпада. 12 програми и т. н.

Първите два хляба, които направих бяха по стандартната рецепта за бял хлаб и станаха чудесни. При третия реших да добавя орехи след сигнала, но явно нещо се пресече и вместо да изпъкне нагоре, стана вдлъбнат. Някой знае ли защо се получава така? Снощи направих хляб с кашкавал, който сложих в началото за да не отварям машината допълнително, но резултатът беше отново вдлъбнат хляб (иначе си беше вкусен). Трябва ли да затоплям и допълнителните продукти (ядки, кашкавал, сирене, маслини и т. н.) или друга ми е грешката?

# 506
Валенцето, длъжни са, ако не могат да отстранят повредене в 10 дневен срок да ти подменят машината. така ми казаха на мен от нашенския ТСМ, когато я купувах. пазиш ли касовата бележка? Ако да, заплаши ги, че ще се оплачиш в Комисията за зещита на потребителите. А ако не ти решат проблема и то веднага, направо се оплачи.
Ейййй, ега ти и хората дето ги има #Cussing out. И кво си мислят тия, че може би ще се откажеш и ще си прежалиш парите.
Хич да не ти пука колко притесняваш шефката, ти си си дала парите и искаш работеща машинка.

imreh , прочети цялата тема от край до край, 2/3 от пишещите в нея имат същата машина, има и снимки постнати на отделните модели, както и линкове към превода на книжката + рецептите от нея. Копирай си полезните неща и си ги записвай, така после по-лесно ще си намираш необхонимата информация. Аз така направих, прочетох темата даже 3-4 пъти, докато си събрах всичко най-необхадимо по въпроса  Wink.

Lychezarka
, незнам по коя рецепта точно си правила хляба, но опитай Основната рецепта за бял хляб :

Цитат
Иначе основата ми е това:

300 мл. пр. мляко
3 с.л. масло
2 ч.л. сол
500 гр. брашно
2 с.л. захар
2 ч.л. мая

Теглото е 750 гр.
Програмата е 1 - Нормална или 6 - Бърза
[/b]

Добавям :
2 с.л. сухо мляко (ако сложа вода вместо мляко)
2 с.л. белен сусам (може и не белен, но тук наоколо само такъв продават)
2 с.л. белени слънчогледови семки
1 с.л. белено просо
/всичко сипвам още в началото/

Ако слагам Добавките, сипвам повече течност - още 25-30 мл.

Вместо тези добавки, може да сложиш :
2 с.л. сух лук
10-15 маслини
/маслините си слагам при звуковият сигнал/

или

настърган кашкавал - около 200мл. (от мерителната чаша)
1-2 ч.л. шарена сол.
/всичко слагам веднага/

Правя брашнена смес:
200 гр. брашно Добруджа
200 гр. Типово
100 гр Пълнозърнесто пшенично или Пълнозърнесто ръжено
понякога добавям с.л. трици, защото при пресяването триците от Пълнозърнестите брашна си остават в ситото.

Нарави хляба първо без всякакви добавки по основната рецепта и когато ти се получи вече добър резултат експериментирай със добавки и различни брашнени смеси.

първият си хляб в машината направих по тази рецепта, като само му добавих маслини и се получи страхотен резултат, пуснала съм снимка няколко странички назад  Simple Smile.

# 507
Пак съм аз  Mr. Green

Много моля, притежателките на този вид ФИФ да ми кажат коя е програвата на Месене с втасване, или поне колко е продължителността на програмата при другите модели, за да си засека на моята и да я открия  Praynig.

# 508
  • Paris
На моята машина е 9 програма, трае 1 и 20 мин.

# 509
При мен 9-та е за мармалад, а пък нямам нито една, която да е с продължителност 1ч.20м.....всъшнаст 5-та програма е толкова, сега погледнах. Остава да ми каже някоя немскоговоряща мама как се превежда Schnell  Praynig.

Общи условия

Активация на акаунт