Важно - машина за хляб.

• 217 289
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 480
  • До хладилника, който обичам
Само да попитам - реших да правя хляба с маслини - в какъв вид и къде да положа маслото, посочено в рецептата! Embarassed
ако някой го е правил и има други специални препоръки, thanks again! Hug
P.S. Преди кой цикъл се включва звуковия сигнал за добавки?Страх ме е да не го изпусна Confused

Маслото разтапям на МВ и сипвам по края на брашното, т.к. отгоре по средата слагам мая (жива, не на гранули). Добавям още скълцан чесън (ако няма - чесново брашно), също от подправките - повечко. Веднъж го направих със скълцан на ситно червен босилек (трябва да имаше към 3-4 с.л.), стана разкошно!
Но тестото за този хляб само го меся и втасвам във ФИФ-а на 9-та програма и после пека във загрята фурна под формата на малки питчици.

# 481

ето гоооооо!Първият хляб! Не се удържаме да му се нахвърлим Heart Eyes
Сложих му маслини, чесново брашно и шарена сол!Ухае прелестно!

ТСм-ът е на Самуил и Екзарх Йосиф. Нещата са много по-евтини от другите магазини.Успех Grinning

# 482
  • Sofia
Привет!

Вчера исках да настроя отложения старт на ФИФката, но нещо не успях. Исках хлябът да е готов след 6 часа и с бутоните нагоре/надолу избрах 6, после си избрах програмата и НАТИСНАХ СТАРТ. И ФИФката стартира, започна да си меси и т.н..

Не успях да намеря нищо като обяснение в упътването и продължавам да се чудя къде сгреших - може би не е трябвало да натискам старта (но пък тя толкова ли е умна???)

Вие пробвали ли сте и тази функция???

# 483
  • София
Процедурата за отложен старт е следната:
1 Слагаш съставките в контейнера.
2 Избираш програмата.
3.Натискаш горната стрелка докато брояча стичне необходимото време. Коригираш със стрелката надолу, ако прескочиш. Например, ако е 6 сутринта и искаш да ядеш топло хлебче в 12 на обяд, избираш програмата (1-основна, за 750 гр.хляб и т.н., брояча ти показва нещо като 3:18 или подобно число) и натискаш стрелката нагоре докато на екрана се покаже 6:00 (обикновено не е точно число, защото брояча вдига с 10 мин. на натискане).
4 Натискаш старта и отиваш да си гледаш работата.

Дано помогнах.

# 484
Ей, момичета страхотни вкусотии сте направили!
Браво на вас smile3501 !

Благодаря на всички, които сте ми отговорили на моя проблем/малък проблем/. Казах на мъжа ми и каза като има по свободно време щял да я погледне. Ако не стане нищо ще се обадя в сервиза и ако трябва ще я занеса.
По въпроса за по-дългата програма не мога да изкажа никакво мнение, защото все още не съм я пробвала, но ще следа темата, че може да ми потрябва.

# 485
Моля ви кажете ми от къде си купувате сушен лук и сушени домати  Praynig?
В другиден съм в София и бих искала да се снабдя. Ще съм много благодарна за помощта  Hug!

# 486
  • София
В другиден съм в София и бих искала да се снабдя. Ще съм много благодарна за помощта  Hug!
За лук не мога да ти кажа, но сушени домати - на пазара на Ситняково, магазинчето, което е максимално близо до румънското посолство - има всякакви подправки, сушени плодове, ядки и др. подобни дреболийки Simple Smile.

# 487
За лук не мога да ти кажа, но сушени домати - на пазара на Ситняково, магазинчето, което е максимално близо до румънското посолство - има всякакви подправки, сушени плодове, ядки и др. подобни дреболийки Simple Smile.

Сещам се кое  е магазинчено, благодаря много  Hug!

И сърдечни честитки, за това новото, което виждам при теб. Лека и безпроблемна   bouquet!!!

# 488
Зори, сушени домати в зехтин има и в "Пикадили" - намират се в Мола и в сити центъра. Производство на "Дерони" са, ще ги намериш лесно.

# 489
Тенк ю  Heart Eyes!

# 490
  • Paris
Момичета, може ли да предложите рецепта за вкусни питчици, с които да правя сандвичи на дъщеря ми за у-ще,нещо подобно на Макдоналдските или още по-вкуснси Peace

# 491
  • Sofia
рецепта за вкусни питчици, или още по-вкуснси Peace
От мен това, това и това и дори не може дума да става да се сравняват с Макдоналдския въздух под налягане. bowuu

# 492
  • София
От както се сдобих с машината ,в къщи хляб не се купува. HugДнес реших да пробвам как става сладко в машината-резултата беше просто невероятен.Сладкото го направих от моркови и ябълки,за пръв път я правя тази рецепта,но стана страхотна комбинация и мнооого вкусно!Машинката е незаменима! Peace

# 493
  • До хладилника, който обичам
Момичета, може ли да предложите рецепта за вкусни питчици, с които да правя сандвичи на дъщеря ми за у-ще,нещо подобно на Макдоналдските или още по-вкуснси Peace

От няколко седмици редовно правя хляба с маслини. С жива мая обаче - по-вкусно става като че ли. И маслините ми са повече отколкото е по рецепта, плюс накълцан чесън или малко чесново брашно. Подправки - риган, мащерка, босилек и чубрица (по повечко от всяко). Може да се добави мак и/или сусам.
Като втаса - правя на малки питки и пека във фурната. Изпичат се доста по-бързо, отколкото в машината за хляб. Могат да се намажат с малко жълтък за блясък. Стават чудно вкусни, много дъхави на подправки и обират овациите на всички опитали ги Simple Smile

Маслото разтапям на МВ и сипвам по края на брашното, т.к. отгоре по средата слагам мая (жива, не на гранули). Добавям още скълцан чесън (ако няма - чесново брашно), също от подправките - повечко. Веднъж го направих със скълцан на ситно червен босилек (трябва да имаше към 3-4 с.л.), стана разкошно!
Но тестото за този хляб само го меся и втасвам във ФИФ-а на 9-та програма и после пека във загрята фурна под формата на малки питчици.

# 494
  • Paris
Благодаря на Бу и Морена! Ще изпробвам задължително вашите предложения. Hug

Общи условия

Активация на акаунт