Важно - машина за хляб.

• 217 250
  • 1 526
  •   1
Отговори
# 540
Валенцето,
така ме  учила мама  Grinning
... мая с малко  топла водичка и брашно се разбъркват и се остава в една чаша  докато кипнат. Съвсем малко  време е необходимо

# 541
Обикновено не вадя бъркалките и пека с тях хляба, но едно хлебче престоя доста и мухляса Embarassed, та както вече се досещате едната от бъркалките замина на боклука с него  Embarassed
Идеи откъде мога да намеря резервна бъркалка newsm78 Утре ще питам в ТСМ, сигурно ще имат резервни части newsm78 newsm78

# 542
  • София
Момичета,днес си купих чувалче типово и чувалче бяло брашно и направих страхотен хляб.искам да ви попитам във връзка с това-вие как и къде съхранявате по-големи количества брашно-в случая 25 килограма.Добре ли е да стои на остъклена тераса или не?
И още нещо-пресявате ли през сито брашното или не?
Благодаря!

# 543
искам да ви попитам във връзка с това-вие как и къде съхранявате по-големи количества брашно

Ако е в книжен чувал няма от какво да се притесняваш. Пази го само от влага, да не мухляса. Ако е в найлонов чувал (и ако е от пшеница реколта '06, както се очаква), трябва да се постараеш да му дадеш въздух, да диша.
Гъгриците предполагам вече спят зимния си сън.
Ние го съхраняваме в сухото ни помещение в чувал от американ(ние сме си го шили), който поставяме в найлонов чувал, найлоновия не го връзваме. Досега не сме имали проблем.
Това е от мен. Другите да допълват.

Последна редакция: вт, 17 окт 2006, 12:46 от SafeHeaven

# 544
Ако има мами от В.Търново моля да пишат от къде може да се купи машина за хляб от  там. Може и на имейла . newsm78

# 545
  • София
Имам още един въпрос,всъщност молба. EmbarassedМоята пекарна няма такива кукички за изваждане на бъркалките и не мога да ги извадя.Току-що направих страхотен щрудел с ябълки и го опекох в пекарната.опече се просто перфектно,но при ваденето част от него остана полепнал по бъркалките и няма добър вид.Може ли някой да ми снима тези бъркалки,мъжа ми да ги види-може пък да ми измайстори нещо подобно. Heart Eyes

# 546
# 547
  • София
Много ти благодаря!  bouquet
А как се захващат самите бъркалки,отдолу в основата предполагам и после се дърпат кукичките нагоре,така ли?

# 548
  • Варна
Докато са в тестото-да, почти не остава следа

# 549
  • Русе
Валенце, а рецептата за щрудела? Rolling Eyes

# 550
  • София
Малко се обърках-как докато са в тестото.Не мога ли да извадя бъркалките преди да изсипя вътре сместа за щрудела,защото за него ползвам само програмата за печене.Пробвах с ръце да ги извадя тия бъркалки-не и не.
Валенце, а рецептата за щрудела? Rolling Eyes
Веднага Wink:4яйца,200гр захар,200гр брашно,1 бакпуловер,1 канела-това го разбивам с миксера,после прибавям 1/2 кг обелени и нарязани на кубчета ябълкилПека на 10 програма един час.Опича ми се много по-добре,отколкото във фурна,обаче ми залепва на бъркалките.Днес намазах кошницата с олио,набрашних я-пак залепна,само на бъркалките,никъде другаде.

# 551
  • Варна
Малко се обърках-как докато са в тестото.Не мога ли да извадя бъркалките преди да изсипя вътре сместа за щрудела,защото за него ползвам само програмата за печене.Пробвах с ръце да ги извадя тия бъркалки-не и не.

Аз нещо не доразбрах. Къде го бъркаш тестото - не с машината?
Бъркалките от празно казанче ли се опитваш да извадиш? Ако е така и не става с ръце, може би са вградени и не могат да се вадят. Аз за FIF машина говоря.

# 552
  • София
 Да ,и аз говоря за ФИФ.Сместа за щрудела я правя с миксера и само го пека в пекарната,затова искам да извадя бъркалките. Wink
Успях,извадих ги тия бъркалки най-накрая Crazy,то било лесно,само дето трябва малко мозък Embarassed.Сега обаче в кошницата останаха да стърчат две "пръчки"-тези,на които се крепят бъркалките.Ако можеше и тях да махна преди да пека щрудела щеше да е супер. Thinking

Последна редакция: чт, 19 окт 2006, 16:01 от Валенцето

# 553
  • Балчик
Не можеш да ги махнеш, дори и не се опитвай- там има уплътнение, ще го повредиш.

# 554
Хей,момичета ще може ли да сложа вместо суха,жива мая?Че нямам време да ходя да търся суха,а пък искам да направя една питчица.

Общи условия

Активация на акаунт