"Нашите ФЕВРУАРСКИ бебоци в коремчетата ни правят подскоци!"

• 15 564
  • 290
  •   1
Отговори
# 120
здравейте бъдещи мами!И аз също се причислявам към кандидатките за бебче февруарче! Kot  и аз съм за 13 февруари Grinning

# 121
Добре дошли на новите бременлинки и поздрави на всички с хубави новини...
Много мъже, много нещо се очертава да се излюпят февруари. Айде, дано скоро аз ви се похваля с новина за розово щъркелче.....

# 122
 Grinning Добре дошли на Kot и mimito84   Hug
Лека бременност ви желая   bouquet
Мери, благодаря ти много,златна си ! Hug
Iveto_86 Peace айде честита първа придобивка !
GALADRIEL добре си дошла отново сред нас,тъкмо се бях зачудила ти къде изчезна  Grinning
galiv не мисля че трябва да се притесняваш,може доктора да не е замерил правилно и затова да е дало разлика.
Следващия път всичко ще е точно.Ако искаш мога да ти сложа щъркелче или да изчакаме първа да се потвърди?
Milagros все така да си добре !  Hug
На всички ви пращам много целувки и прегръдки и ви желая лека вечер !

# 123
Здравейте.
Честит празник на всички българи! bg
Радвам се че мами февруарки 2008 се увеличават. Добре сте ни дошли и само радостни новини до края желая.  bouquet

Ние също си имаме идеи за име на бебо. Надявам се на 10 септ. да разберем с какъв пол ще се увеличи нашето семейство. Аз тайничко се надявам да е момче отново, което ще носи името на свекър ми, а ако е момиче ще се радва свекърва ми (поне с първата буквичка).

Желая ви хубава вечер,момичета.

# 124
Здравейте.Аз също бих искала да се присъединя към вас.КАЗВАМ СЕ МАРТИНА И СЪМ НА 23.Очаквам бебето си средата на февруари.линийката ми е една седмица напред.бебето ми е по размири 17та седмица

# 125
Леле колко нови мамчета-февруарки ни зарадваха....Добре дошли, момичета! Леко бременеене и пухкави бебешори през февруари...... Hug

# 126
Здравейте момичета!
Честит ви празник  bg
Пак се извинявам, че се включвам рядко, но пак съм на работа и се прибирам гроги   comp03
Да ви се похваля за две неща:
1. Резултатите от БХС са супер. От предполагаем риск според възрастта 1:1050, резултата е 1:1450. И другите два показателя са в норма  newsm47
2. Вече имам кола. Малко закъсня (чакам я втора година) smile3521
Момичета иска ми се вече да усещам бебо, че по-малко да се притеснявам.
Честито на всички, които знаят вече пола на своите бебоци  newsm51
Желая на всички лека вечер  smile3524

# 127
  • ВАРНА
mimito84 и marty24 здравейте и от мен,  welcome в нашия отбор! Само положителни емоции пожелавам на всички! И здрави и сладурски бебоци през февруари.  smile3504
Много се радвам, че отборът ни все още продължава да се множи.   bouquet
Честито на всички мами, които знаят пола на бебчетата си.   bouquet
И аз вече искам да разбера пола на бебето ни. Трябва да ходя на доктор следващата седмица, но май ще отложа с една седмица, защото татито няма да го има, а иска и той да дойде с мен.
Поздрави на всички и лека   bouquet

# 128
  • Варна
Добре дошли на новите мами. welcome

# 129
Здравейте момичета!
Честит празник! bg
Добре дошли на новите мамчета!   bouquet  bouquet  bouquet
Аз днес бях на преглед. Бебчето е добре и се развива в норми, отговаря си на термина. Показаха ми ръчичките и крачетата, сърчицето, очичките. Колко е голямо така и не попитах. Всъщност прегледаха ме по спешност, защото получих едно розово зацапване и Нина ме викна да ме видят. Плацентата е добре, шийката също. Засега вагиналният преглед ми се размина, защото с ултразвука видяха всичко, което ги интересуваше, най-вероятно кървенето е от влагалището и може би се дължи на нещо безобидно. Аз се успокоих, че всичко е наред.
Другата седмица съм при Марков и тогава ще питам повече неща за бебето, засега ми стигаше да знам, че е живо.  Praynig
По въпроса за размерите - този път не искам да ги знам. Миналият път Димитрова ми каза, че бебето ще е 4 кг и трябва да раждам секцио, а Благовест се роди 2.900. "Голямо бебе", няма що  Joy hahaha, ако затова ме бяха срязали щях страшно да се ядосам. Добре, че беше една млада лекарка - д-р Миланова да го огледа внимателно и ми обеща, че няма начин да е над 3.200, аз просто имах малко коремче, а вътре има и плацента и околоплодни води. Така че сега хич не ме интересуват размерите.
Имам един въпрос - към коя седмица се обръщат бебетата? Благовест от самото начало беше с главата надолу и никога не ме е интересувало, а това мъниче седи с крачета на входа. Толкова се развълнувах, че забравих да попитам.  newsm78
Лека нощ и  Hug!

# 130
evelinar аз съм чувала ,  че към 8 мия или 9 тия месец се обръщат бебетата! :')
 Hug Hug Hug

# 131
Здравейте тумбалачета!
Добре дошли на Kot, mimito84 и marty24! Да им е лека и красива бременността а резултата повече от щастлив! Hug
Пиле браво за хубавите резултати! И честита кола, със здраве и късмет да си я караш!
Много се дразня на размерите от ехото, като вземат да определят килограми, ми те са средно статистически момичета, не са точни за вашето бебе. Мен ми казаха че Ива ще е малка, доктора с гаден смях рече и отсече хм голяма(демек дебела) майка пък малко бебе, няма да има 3 кила, а Ива се роди 4кг точно. Мерят кости и казват колко кг е бебето или колко е пораснало, ами ако е дългокрако, ако ако е късокрако пък? Ами ако костната маса е по плътна, като мен например, едно време като тренирах акробатика ме скапваха от диети и тренировки да сваля а аз бях слаба колкото другите, но кантара казва над нормата! винаги съм тежала повечко. Така че мила galiv не се впрягай! Peace
Евелинка вече са позиционирани, но не окончателно, до самото раждане има шанс да се обърнат някак. Има и методи. Днес говорих с една дружка именно за това, сега е важно за добрата позиция да започнем да внимаваме как седим и как спим. Когато сме седнали не трябва да се облягаме назад а трябва да разкрачим краката и да се наведем леко напред, иначе казано коремчето да е между краката. При спането трябва да се избягва позата на гръб не само защото се притиска важен кръвоносен съд и се затруднява притока на кръв към бебето ни, но и защото така караме бебето да се обърне с гърба към нашия гръбнак, което не е удачна поза. Най- добре е да се спи на лявата страна. Цели се бебето да с гръб напред и наляво (спрямо пъпа на майката),иначе казано като си пипнем корема с лявата ръка да напипваме гръбчето. Най тежката част на тялото на бебето отива там, където е наклона, самата гравитация го тегли с гърба надолу, следователно ако се изпъваме назад, бебето се завърта с гърба към гръбнака ни,а това не е добра поза за притока на кръв към него, следователно и не се храни добре нито получава достатъчно кислород, Изследвания сочат че бебетата се позиционират още в първите месеци и си остават в тази поза до края, освен ако нещо не  ги накара да се обърнат. Има методи за обръщане, ето един много полезен сайт за целта http://spinningbabies.com/index.php. Така че не се тревожи от сега, но от сега е времето да започнем да се следим и да внимаваме за позите си.
Ай к'ъв роман написах Blush

# 132
  • ВАРНА
Мери благодаря ти   bouquet . Много полезна информация. Аз лично не бях чувала нищо по въпроса.

# 133
Мери  Hug и аз ти благодаря !

# 134
Добро утро, момичета!
Добре дошли на новите майчета в нашите редици   bouquet  bouquet  bouquet, пожелавам им една лека и спокойна бременност.
Аз ли съм единствената ранобудна днес? Да ви се оплача, как се разходих рано- рано , нали час за доц. Балев се записва в петък . И аз днес първа пушка и какво стана, отивам  а клиниката няма да работи, че в понеделник сутринта пак трябва да ходя.
Честито на всички, които вече знаят цвета на своите щъркелчета.
Относно името на бебето, то аз имах някакви идеи, но май тази чест ще се падне на баткото, когато се роди бебето той ще избере името. Той като почна от сега, вече бебето беше прекръстено няколко пъти и също толкова пъти според него пола беше различен. То да ние живо и здраво, пък името само ще дойде.
Мери и аз много ти благодаря, информацията която сподели с нас ще ние много полезна. Аз като си спомням от предната бременност, накъде бебо се обърна с главата на долу в началото на 9-тия месец, но преди това беше седалищно и изведнъж и самата форма на корема ми се промени тогава.
pile_5, честити ти добри резултати, и само такива да имаш.

Варненки има ли още желаещи за лекциийте на 9 месеца, на 13.09.2007 от 9.30 в Годзила на ул. Мария Луиза. За сега сме :  Lady V , Krasuna, de3demonka , zdravi4

Общи условия

Активация на акаунт