Златна есен вънка чука , а юлчето все по-смело щъпука

• 13 998
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Здравейте мами и малки човечета Hug
Аз тръгнах на работа и ми е едно странно, цял ден тъгувам за Цецко Cry
Въпреки, че се чувствам добре на работа, пак тъгувам, много объркано ми е в главата #Crazy
За сега Цецко го гледа баба му, а от другата седмица ще се пробваме на ясла, ама дали ще иска да ходи не знам newsm78
Много болни дечица, кви са тези вируси, ужас, бързо да оздравяват всички Praynig Hug

# 106
  • somewhere over the rainbow
Eй, нищо не сте писали, докато ни нямаше Crossing Arms Ние бяхме при свекитата. Уж нямаше да ходим, само Дая да вземат /а ние да се видим на спокойствие Heart Eyes Blush/, взеха я в сряда, а в петък свекито се обади разтревожена, че детето има 38,5 температура и се качва бързо Rolling Eyes  Като я знам каква е шаш и паника, викам я да грабваме някакви илачи и да си замъкваме задниците там. Отидохме, тя жената вече я беше намазала с оцет, ракия и още нещо newsm78, а температурата - 39 ooooh! Веднага сложихме свещичка Ефералган и след 1/2 час беше около 37,5.  През нощта пак вдигна -  39,5 Shocked, две свещички през 4 часа и сутринта беше свежарка детето. През деня пихме малко Нурофен, за общо укрепване и...така. Не разбрахме от какво беше тая Т Thinking

Ели, ама и Юл много е пораснала и се е разхубавила още Flutter А ти си с много готин бански Peace
Ети, по 200 мл мляко си пийваме вечер, може и по-малко, зависи кога е яла Peace
Асе, и на мен Поморие ми е по сърце Heart Eyes  Майката на една моя приятелка е от там и в моминските години често ходехме там на гости н баба й и дядо й. Те живеят в квартала. Последно бяхме там 2005 г. с мъжо /тогавашно гадже/ Party.
Да си призная, кайма си хапваме често и то пакетирана Embarassed  И на кюфтета и на принцеси Confused  Напоследък Дая отказва храната с лъжица...било кремове, каши, пюрета, манджи Rolling Eyes  Сигурно й идват прекалено бебешки hahaha  Дай й сандвичи, принцеси, готови закуски...нещо, което се ръфа.  Американска му работа, не случайно се роди на 4-ти юли Crossing Arms
А как налита на бира и ракия - не е истина ooooh!  Снощи излязохме с едни приятели на кръчма и тя като видя бирата, очите е такива станаа Shocked  Почна да пищи, ляга по земята...цирк Crazy Дадохме й малко да близне, но момата не се задоволи и пак рев. Тогава баща й с абсолютно сериозен глас вика: Стига вече, повече от три бири на ден не бива Naughty  Хората от другите маси два пъти така Shocked Shocked После решихме с моята приятелка да пийнем по една малка ракия, а мъжете - големи. Идва сервито и Христо /другия мъж/ поръчва 6 малки Карловски, а тя: 6 ли??? Той: Ами колко хора виждаш на масата?Grinning  И те бяха с детето си на година и 10 м. Смях.... Joy
Айдее, отплеснах се ooooh! Разрешавам да не ми четете глупостите.

# 107
Nita не са го оправили още  Tired стои си дупката в тавана! Ама още малко ще потраем - обещаха, че когато си правят замазката и ще слязат и при нас!  Hug
Между другото, ние когато правехме ремонт в нашето жилище, и с мъжо гледаме, че има няколко реда тухли  в една ниша и си  казахме - айде да махнем тоя ред, после айде и оня ред... и познай кой звъни на пожар след малко - съседката - разярена, вика, крещи...олелия - влезли сме с къртача у тях  Embarassed  Crazy
Та се опитвам да ги разбера и горните ни съседи - той се извинява човека  Praynig   bouquet

ivka76 по същият начин се чувствам и  аз! Много странно състояние: мъчно ми е че малчо не е до мен,  пък и ми се ходи на работа  Thinking

N_A_N някакъв вирус сте лепнали. И ние го изкарахме, но с АБ. Важното е, че вече сте здрави и   beer  Joy

# 108
Привет и от мен! Hug
При нас нищо ново. Утре сме на мерки и теглилки и за поредната ваксинация, която трябваше да се сложи на 1год. Дадохме кръв за изследвания и утре доки не знае какъв скандал ще му вдигна заради лаборантката. Държа се под всякаква критика със всички пациентки. Вика, кара се и съответно Венци се разстрои. Аз не и останах длъжна, но ми развали настроението за през деня.  Crossing Arms Мъчи ни пак зъбче, но не ми дава да проверя кое е. Мажа целия венец. Плаче, дори като спи. Жал ми е.  Cry Пусти им зъбета да излизат вече и да спират да мъчат дечицата ни.  Praynig
Венци и той леко кашля и има хрема. Да видим доктора какво ще каже утре. Иначе си е доста подвижен и в белите е първи. nuts Дори сега ми изключва пада на мишката и пиша по 100 часа. ooooh!
Пишете за трепетите около първия учебен ден, а аз никак не се радвам. Първо, защото нашият батко ще е много натоварен-учат прекалено много глупости- и второ трябва да се изръся 200 лв. за учебници. Sad Утре ще ходя по борсите да набавя някой друг.
Желая ви лека и спокойна вечер. Моята ще е скучна, защото мъжлето е на работа и като съм сама ми е много тъжно. Чао Hug

# 109
  • Варна
Здравейте Hug

Нита,ние за лактозата изследването ,тук във Варна ще го правим.при Мустаков ще е изследване за 20 основни храни.
Но не виждам ,кога ще се сгъсти това пусто ако  Tired
Нанче,от зъбе да е била Т. newsm78
Ети31 Hug Hug Hug
Ивка76,пиши по-често Hug

На всички болни,бързо оздравяване  bouquet

# 110
здравейте и от мен
Токова съм се вкиснала тези дни ,че нито ми се пише нито нищо.Моя пак е в командировка до петък.И като се почне сега ми е толкова натоварена програмата ,ама него пак го няма.То поне да ми носеше повече пари ,ами то нито пари ,нито него. От понеделник като съм почнала по-цял ден малкия трябва да хвърча след него ,защото много бие батко си и го хапе,после ходим на логопед. Днес  сме излезнали в 2и30 часа и се прибрахме някъде около 8 часа.Ходиме да видим на Марти какви скоби ще му слагаме на зъбките после дядо му извади две зъбчета и той беше герой въобще не плака(сега трябва да слагам парички под възглавницата заради добрата фея на зъбчетата).После чакахме чичо им да ми донесе 10 литра прясно мляко за да заквася и да направя едни сиренки на Марти (което току що се пресече  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #2gunfire #2gunfireи съм многоооо бясна)после отидох на родителска среща.Там ми се оплаши окото ,като ни каза какво ще учат тази година в подгответо ми стана лошо.Дори сега в края на седмицата ще имат входящ тест  ooooh! Уре трябва да купувам разни материали за училище и да го премина после на логопед.В четвъртък трябва да ходим на контролен преглед на Марти и други задачи. Ох няма край ,а като си помисля сега се почва  WhistlingМного е трудно ,когато си сам.Сега ,ако не беше девер ми да ми гледа децата докато бях на родителска среща не знам Whistling ooooh! И за капак на всичко шефът ми взе дебитната карта ,защото и изтича срока и понеже е издадена в София я чакам от там.Добре ,че беше пак девер ми да ми даде пари за да си посрещнем належащите нужди за първия учебен ден. Това е .На 15.09, ще кача снимки от първия ни трепет от училище.
Валери още няма ваксина и си няма идея кога ще я слагам. Май октомври.Така ни казаха ,че ако до 6м. няма проблем тогава да възобновим ваксините.
 Лека и спокойна нощ.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Мойте диваци пак крещят

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 21:58 от isi_kam

# 111
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Къде сте всички  Thinking
Работещите вече не се вклювчат...

Ааааа, аз се включих, но никой не го отчете...smile3518!

Кайма не съм давала, не мисля да давам скоро, страх ме е. Зъбчетата на Вяра са все още само четири - две отдолу и две отгоре. Иначе с всеки изминал ден става все по-палава и хитра. Знае, че всички скачаме като я видим, че посяга да  лапне нещо и понякога се прави, че хваща нещо с пръстчета и го пъха в устата си, а после се смее, че ни е надхитрила  Laughing. Утре ще й слагат Приорикс. Ще ходят с баба си на консултация, но аз ще гледам да изляза от работа, за да присъствам, че хич й нямам вяра на сестрата...

Иначе в петък потегляме за София, а в събота - към Германия.

Хайде, лека нощ от нас! И ако не успея да се включа преди пътуването - много приятни емоции по всички предстоящи ви лични и не толкова лични поводи!

# 112
Да се включим и ние към болните бебета с разстройство,направо ще се побъркам от смяна на памреси #Crazy
Опитах да му дам компот от дренки за спичане,ама плюе човечето и не ще и да близне дори #2gunfire
Ренка,понякога се получава заспиване бзе цица,ама отива поне час и ако не ми издържат нервите да го чакам да се навърти и да заспи му я бутвам за по-бързо заспиване LaughingИначе като цяло започна да свиква и се буди само пе веднъж нощем/ако не му никнат пустите зъби/
Аз да се похваля къде бяхме по празниците...В Шато Старосел-винена изба с ресторанта му,с хотелската му част,както му е редът.И правихме едни сериозни дегутации на вина,чак не е за разправяне Embarassed Wine GlassПрепоръчвам го горещо на всички почитатели на виното ,още повече че може да се съчетае и оподнавателни обиколки на исторически забележителности.
Юл,как може да правиш такава радикална грешка и да ходиш със свеки на почивка!???Ама,че бабето не се ли сети да ви остави поне сами в стаята,все пак... luvbed

# 113
дивачетата заспаха .Валери е с огромна цицина ,удари се милото в ръба на кошарата.Голям рев голямо нещо. Та аз за друго влезнах и за друго пиша голям заплес съм Crazy
Искам да ви попитам с какви марки камери снимате и какви са ви отзивите. Не знам къде точно да пусна тази питанка. Моя девер иска да си купува и е в чуденка каква марка да си купи.

# 114
  • София
Я да попиша и аз, че темичката бавно върви напоследък.

Аз като ви слушам за тия температури и разстройства и изтръпвам. Яна досега не е имала нито температура, нито разстройство, само едното копче, дето го глътна, ми е било притеснението с нея. Направо се чудя как ще се справям, ако нещо се поболее  Rolling Eyes. В такива моменти ми се отщява да я отбивам.

Рени, засега сме спрели дневните кърмения и няма проблем, за заспиване на обяд й давам АМ с малко сок за подслаждане и си заспива, като я галя по главичката. И вечер пие АМ и я кърмя само за десерт. Като нищо би си заспала и без кърмене. Само сутрин към 5 ми се буди гладна и тогава май не бих могла да й дам АМ, първо, защото ми се спи и второ, защото не би го пила. Но явно нямам вече достатъчно кърма и до сутринта само сменям гърдите, ама тя си търси още. Хем действам като за отбиване, хем още се чудя искам ли newsm78.

Обаче дали защото не я кърмя или защото застудя, ама започна по-добре да похапва. Яде от нашите манджи, сандвичи, че даже и кашите, дето не ги искаше доскоро. А най-любимото й е кашкавалът - като нищо не иска, си дояжда с кашкавал.

Вече прави разни неща като големите - пие от чаша, аз й я държа, де, яде от вилица. Рисува с един молив по един настолен календар и само ми го носи и аз да й рисувам. Седи си сама в хола и си играе, докато аз си правя нещо. И зъбите сама си мие - купихме й нова четка, защото не дава на баща си да я търка със силиконовия накрайник. И се облива сама с едно канче, като я къпем. Само първия път малко се нагълта с вода, ама оттогава знае  Joy.

А четохте ли тази тема: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=100065.0 - тя е за кърмачки-екстремистки  hahaha

Иси, камера или фотоапарат имаш предвид?

# 115
  • ES
Здравейте юлки,

и аз са се отчета. Ние сме добре. Вчера имаше малък теч от носа, който днес изчезна, капах малко физиологичн разтвор и готово.. Ами който бяга в студената вода  на плажа така става. Иначе е луд за трима. Майка ми дойде да ми помага, че съм започнала един курс по счетоводство. После ще дойде свеки.... Confused Ами няма как, искам да уча, търся за сега почасова работа, а срещу зима не ми се дава на ясла. Не може хем х... до края хем душата в рая, в името на детето и здравето му ще затварям очи или уши. Разбира се всичко с граници. А и на мен вече не ми се стои в къщи, чувствам се добре между нови хора, особено със сходни и нтереси.

За кърменето има вечери и за заспиване не ме търси, но сутрин към 5-6 часа суче като помпичка. Гледам давате АМ или кисело мляко. АМ от биберон няма да иска, опитах с кисело мляко с лъжица с голям зор го ядем. Да го пробвам с биберон дали ще има ефект, май-май не вярвам. Но ме притеснява това, че след като суче по-малко не иска друго мляко, а трябва.  Sad

Ние имаме всичко на всичко 4 добре виждащи се зъба и още две само на връхчета, така, че не съм въвела паста и четка. Но виж за пастелите е добра идея, само рискувам после да подменям тапети.

Отивам да чета историйката на Jade.

До скоро

# 116
  • София
gery_to, пробва ли го Митето със сламка? Яна пие от такива чаши: 

Аз и преди казах, подслаждам й млякото с малко сок, от готовите и го пие с по-голямо желание. Кисело мляко също пие от време на време, аз също й квася - краве или козе.

# 117
  • През девет земи в десета
Ехо,здравейте и от мен!

Ние вече се приготвихме за училище,аз си купувам тетрадките и всичко необходимо още в края на август преди да са хукнали всички по магазините,остана ми само да поръчам учебниците,но там нямам грижа,тука в кварталната книжарница само давам списъка и децата си ги взимат когато ги докарат!

Цвети също се е обзавела вчера с огромна цицина на челото,майка ми не успява да я догони а вече се катери навсякъде,даже се опитва и да тича!Когато кажа "ела мама да те облече",бяга и се смее с глас,хапва си с вилица сама,пие си със сламка,даже купих шише с обикновена сламка,не мека,но с отказването от цицата нямаме напредък.Тази нощ се събуди четири пъти и вчера през деня цокахме още сто,единствената пауза е докато ме няма за не повече от 5-6 часа,после си наваксва,иначе обожава кисело мляко,но засега не и го давам като основно хранене,по 2-3 лъжици и добавено в пюретата.И аз мисля все пак зимата да се кърмим точно заради вирусите и настинките!

Сокове засега отказва да пие категорично,опитва и след това бута чашата и си обръща главата на другата страна,кайма яде, само смляна пред мен в магазина,но майка ми май и дава и от готовите в пакетчета и разни кексчета и бисквитки,абе изобщо няма оправия,добре,че Цвети не си пада по такива сладки неща,колкото и баба и да се опитва да я научи да ги яде

Имаме си вече 11 зъба и 12-ия е на път,засега няма проблеми със зъбоникненето.Сложиха ни ваксината МПР и сега съм на тръни за реакцията.Станали сме "големи" мацки 11,600кг и 81см.

Айде да ставам,че май се поулях и закъснях за работа Rolling Eyes

Ето я и люлката на Цвети,жалко,че е гадно веремето и не я ползваме пълноценно:

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 08:46 от Pigi

# 118
  • Варна
Добро утро е от нас Wink
Тук вали и ще си дивеем вкъщи Close

Ами беше ме срам,но ще кажа ние каква аркада имаме на бузата Confused
Вчера сутринта,докатто правех закуската ,а Дим и баща му се гледаха,детето си навело да звеме нещо от земята,и като се изправило си блъснало главата в едно рафтче Tired.Последствието е почти сцепена буза,кръв Ужасссссссссссссс.Голям рев беше Cry
Напръсках го с Бивацин и бързо минава.

Димитър не пие от никакви накрайници Naughtyдиректно от шишето или от обикновенна чаша Peace
Пепи111,приятно изкарване  bouquet

Много  Болнички,тц тц...........

# 119
Тиция тя Юл си беше със баба и а аз със свеки,но пусто не се сети,ама то беше ад какво да се сети! Shocked

Нан тез бански си ги купих от хотел Хисар,веднъж като ходихме на плаж и не си носих моите и викам я да си купя едни хубави бански,после се хвалих на сестра ми ,и след 1 седмица тя ми се обажда и казва че съъъщите ама съъъщите ги видяла на половин цена на една сергия от където си взела на нея!Ама и аз от хотел бански ще купувам,сега ме е яд,то и тогава де като ми каза,пък и вече взеха да се ринчат,фалшива работа! Sad

Тиция има ли интернет адрес избата и хотелчето или я кажи кака са цените! newsm78

Иси за камера му кажи в никакъв случай да не взима Canon DC100 или DC95,поне за камера я бива но работи с малки дискчета само -R, и те в най добро качество са до 20 мин,от там на татък направиш ли 30 или 60 мин е по лошо качеството,а за снимки не става,ако държи с камерата да прави и снимки да търси друга,на тази DC100 поне са мнооого лошо качество снимките ще ти пусна да видиш,а снимки от самото видео ако си направиш стават по добри!но си е разправия и в повечето случаи като на рожден ден кръщенка имам видео и нямам снимки!Искам фотоапарааааат! Close
Та така!

Ааа я да оздравяват всички!
Юл на морето като не искаше тез прахчета за разстройство да ги пие и ги разтварях в 2 чаени лъжички вода и с пипетата и го давах!Давайте за разтройството нещо да не се обезводни!

А вчера нашите комшии близначетата, баща им ги качил на една въртележка с 4 кончета и то високи,пуснал им за 3 игри да се въртят и ги зарязал да се въртят,а той лаф мохабет,и едното да падне,то му се завъртяло главата вече и се пуснало,високооо,ревало,вчера седяха на пейката ми то се гушнало и дреме унася се,викам я го водете на лекар,отидоха!Мозъчен какво там сътресение,ако цяла нощ го следели да не повръща щяло да се оправи,и на баячка му взеха дрехата да му носят!Бая беше уплашено детенце!
Та пазете ги от люлки и колички и въртележки,малки са още!

Общи условия

Активация на акаунт