Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Много съм обидена, а Вие ...?

 • 4 100
 • 27
 •   1
Отговори
 • Мнения: 4 322
Тази сутрин прочетох в клуба "Проблемно забременяване" в дир.бг как е минала срещата с НЗОК  Imp
Почувствах се адски зле и в същото време толкова много се ядосах, че след малко ще експлоадирам  Imp
Никой в нашата "мила" държавица не хае за нас, а проблем като нашият да знаете имат само много малко семейства в БГ. Това за над 200 000 двойки било страхотно преувеличено  Imp

Много ме е яд, та чак и думи нямам  Imp  Imp  Imp

# 1
 • Мнения: 3 146
Еи, Таня, не започваи така деня.За съжаление тези важни неща се решават на много високо ниво - има фактори за, които и представа си нямаме.Не забравяи и какво правителство имаме - такава сбирщина от кол и въже къде си виждала преди.Как очакваш от тях нещо нормално.

# 2
 • Мнения: 4 322
Ето как е протекла срещата  Imp

Meli:
Влизаме значи в НЗОК, една огромна сграда, електронно заключващи се врати, регистратура, стоят един юноша, който си играе на компютъра, двама младежи си говорят и една лелка с вид на леля Пенка хогоенистката с плитчици

Представяме се, казваме защо сме тук, имаме предварително уговорена среща - всички вдигат рамене, лелката казва - ми обадете се по телефона. На кой номер? Обаждаме се и чакаме.

След малко звъни телефона, лелката с плитчиците води дълбокосъдържателни разговори от типа "Кой" и " Ми нямаме такива за днес", после, явно убедена в правотатат си, ни подвиква от 5 метра - хайде вие да влизате! Само гегата и липсва ...


miroslava:
още ми става зле като се сетя!

Съжалявам, но ще се опитам да представя нещата така както аз ги видях!

Момичета, много съм огорчена и обидена от тази среща! Посрещнаха ни хладно, резервирано, студено, надменно, незаинтересувано....Почувствах се като най-гадна натрапница.....

А рядко се чувствам така....

Никой не се представи, не знаехме с кого се срещаме, накрая с 300 мъки ни дадоха една визитка....

Г-жа Ташева каза, че въобще не вижда проблема като толкова сериозен, че двойките страдащи от безплодие са много малко, че в цял свят това състояние не се смята за болест, че в НИТО една европейска страна здравната каса не поеме ин-витро.....

Г-н Комитов се опита да бъде духовит като ни разкаже следния виц: " По какво можеш да познаеш цвета на космите по венериния хълм на една жена? и отговорът е : По цвета на веждите....."

Опитах се да обясня на г-жа Ташева за моя проблем с Пролактинома и за това, че трябва да си напрая ЯМР, а не мога да си намеря талон от РЗОК и трябва да платя 900 лева в Правителствена....Г-жа Ташева се обърна към г-н Комитов и му каза, " Вие разбирате ли за какво говорят", а той й каза, " Въобще не ги слушам".....

Г-жа Ташева ме попита с какво се занимавам. Казах й, че съм счетоводител на свободна практика, на което тя се засмя и каза, че мрази счетоводителите на свободна практика, защото с тях си има само проблеми и взимат много пари....
След това предположи, че съпругът на Лени е адвокат и каза, че й адвокатите мрази....

След като им предоставихме по едно копие от устава на дружеството, г-н Комитов го размаха пренебрежително и каза, че това е несериозно представяне! На което аз му отговорих, че не може да е несериозно представяне от 6 човека, дошли лично и на крака....

Постоянно ни питаха за какво сме дошли, какво искаме, защо не знаем какво искаме, постоянно повтаряха, че им се караме....

Много лошо впечатление ми направи и въобще самата обстановка и организация в НЗОК! Надути и надменни хора.....Къде е вниманието, къде е професионализма...

ОТВРАТЕНА СЪМ


Wildberry:
А когато казах , че ми предстои ИКСИ и Комитов започна да ми дрънка нещо за инвитрото ми стана ясно, че не правят разлика между ИКСИ и инвитро..

# 3
Това е възмутително! Imp Какви са тези хора,бе!Как може да се държат така Imp  Hands Fist

# 4
 • Враца
 • Мнения: 4 677
Може Силвия всичко може, явно на никой не му пука, че това са поне 200 000 бебета, които са желани и ще бъдат гледани, не изоставени. а и както забелязвам, когато става въпрос за стерилитет цените на всички лекари са космически, да не се заформя някаква индустрия тук?
не ми се говори много по тази тема, защото ми е болно. ако направим списък с това какво сме направили и правим всчики като цени ще видиш защо на повечето не им пука!
Imp

# 5
 • Мнения: 3 146
Във Франция касата поема 4 ин витро - така,че да не ви баламосват, ако обичат.Това ми е информация от няколко клиентки, които са минали ужаса на 4 несполучливи ин витро.

# 6
 • Враца
 • Мнения: 4 677
мамо кенга, ами по-лесно е да разправят вицове за коса, вежди и косми Shocked

# 7
 • Мнения: 3 146
Не мога да измисля коментар за тези простотии.

# 8
 • Мнения: 461
нямам думи Imp

# 9
 • Sofia
 • Мнения: 1 485
Не съм чела Дир-а, но от постингите ви разбирам, че срещата, за която толко се вълнувахте в НЗОК е била истинска гавра Imp .
Убедена съм, че това осъдително отношение в НАЦИОНАЛНАТА Sign Exclamation  Confused:  Sign Exclamation ЗК е най-малкото, което трябва да стане обществено достояние!
Момичета искам да ви попитам - предприехте ли някакви стъпки, за да се обявите публично в обществото, за да анонсирате исканията си? Това е първото, което трябва да се направи. Не че ще има незабавен резултат. Но е наивно да се мисли, че може да се срещне професионално или поне човешко отношение от дебелаци като господина от касата. А те са навсякаде.
Необходима е PR- стратегия, ако е трябва съдействие - да се съберем момичета от форумите и клубовете с контакти и да се прави нещо.

дайте да уточним конкретни стъпки, няма смисъл само да си плачем на рамото.

# 10
 • Мнения: 4 322
Elsi, много ти благодаря че искаш да помогнеш  Simple Smile

В момента усилено се работи по въпроса с пополяризацията на Сдружението в обществото ни.
Имаме вече няколко статии в различни вестници и няколко интернет сайта.
Председателката на Сдружението, дори участва в едно ТВ предаване (но за съжаление по някаква не много популярна телевизия).
Знам със сигурност, че пуснахме е-mail до предаването "Бъдете Здрави" по БТВ, но все още нямаме отговор. Едно от момичетата търси и контакт с Шоуто на Слави. Мисля, че се работи и по въпроса с предаването "Искрено и лично".

За съжаление обаче всичко става много бавно  Confused

# 11
 • Мнения: 4 322
И още един бисер от НЗОК:

ВЪПРОС: icsi от: калина - 2004-04-20 09:43:34 ;
нзок ще поема ли поне част от процедурата icsi след подписването на новия рамков договор? кога се очаква да бъде подписан той? колко да очаквам да ми поискат в болницата за тази процедура?

ОТГОВОР: от НЗОК  2004-04-20 14:58:38 ;
Уважаема госпожо, моля уточнете какво представлява тази процедура.

За доказателство: http://www.nhif.bg/bg/post.phtml?topicid=9960

# 12
 • anywhere
 • Мнения: 3 303
Цитат на: Tania79
Elsi, много ти благодаря че искаш да помогнеш  Simple Smile

В момента усилено се работи по въпроса с пополяризацията на Сдружението в обществото ни.
Имаме вече няколко статии в различни вестници и няколко интернет сайта.
Председателката на Сдружението, дори участва в едно ТВ предаване (но за съжаление по някаква не много популярна телевизия).
Знам със сигурност, че пуснахме е-mail до предаването "Бъдете Здрави" по БТВ, но все още нямаме отговор. Едно от момичетата търси и контакт с Шоуто на Слави. Мисля, че се работи и по въпроса с предаването "Искрено и лично".

За съжаление обаче всичко става много бавно  Confused


Трябва да се пробва в "На кафе" при Гала. Там много прегръщат такива идеи и със сигурност ще поискат да направят нещо по въпроса!!!
Много съжалявам за рещата!  Sad  Тия в Здравната каса трябва направо да ги разстрелват!  Imp Понякога се чудя защо искаме да й раждаме деца на тая държава!  Sad

# 13
Мили момичета,нека и аз да се включа
Аз съм потресена, как е възможно?! Да има толкова неграмотни хора,изумена съм!какво трябва да стане, че да ни обърнат внимание.Да ви се представя :Аз съм една от вас ,омъжена съм от 6 години, ходя по мъките /можете да си представите ужаса, който изживявам /.Болката ми е голяма,моя приятелка е на същият хал от 7 години.Наистина трябва проблема да има гласност в медиите.Подкрепям всички предложения.Извинявайте,аз съм Доби от Ст.Загора.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 1 485
Танче, понеже напоследък доста съм се откъснала и не чета много преса, не гледам ТВ, затова не знаех, че вече е имало участия.  
Работила съм в "Бъдете здрави" не бъди с големи очаквания от д-р В.Минчева. С нея може да се говори само на "мили" теми, в стил - да-а има мъничък проблем, но ей сега ще го решим. Ако се опиташ да засегнеш теми от сорт социална политика и проблеми с институции - няма смисъл - при монтажа старателно ще бъде окастрено.
Гала е добра идея, ще се опитам да уговоря участие.
Слави - ако стане е номер 1, но нямам лични познати.
Може и Миглена от "Искрено и лично", който каквото ще да казва, предаването е с висок рейтинг.
Трябва ми нещо като прес релийс - резюме с топици - защо ни трябва участие там и там. Дали има готово такова или да си направя, и откъде да взема инфо - сайта зачатие.орг. ли?
Извини ме, но не съм чела досага нещата по темата.

Общи условия

Активация на акаунт