Срам не срам ще стискам кълки до Октомври - аз си знам!

• 17 398
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен .Ох аз имам чувството ,че скоро  ще раждам да ви кажа.Едни такива странни болчици си имам ,имам чувството че беба постоянно слиза надолу и днес като кихнах аха да я изплюя като една тапа ,ама не стана WinkИмам чувството също ,че мойта беба от сега тренира да става гимнастичка,голямо разтягане,голямо чудо,такива пети ми удря от страни на шкембата,че излизат едни буци чак.Май й е доста тесничко вече в корема ми .Ама  ще има то един край и то е раждане,няма излашък.
Ивон ,кво ма направихте вие,аз в началото бях с най едрата беба ,а сега гледам и по едрички има от нас.Нека да растат,че после по лесно се гледат едри бебета. Simple Smile
Венера ми аз съм много приказлива по принцип,е,като съм на кеф де,понякога не пиша доста време и като се разпиша,не мож ма спра. SunglassesРадвам се ,че ти е интересно това което пиша за тук,ми друга култура ,други навици,аз в началото много им се ядосвах на много неща,ама вече им свикнах.
МГД браво ,че сте порастнали,то туй му е работата на бебо сега,те вече са си достатъчно развити и сега само качат килца.
Мирама ще ти се караме,как тъй досаждала била,тя Калина си ни е едното талисманче тука,искаме отчет всеки път като я видиш .Браво на нея нека да расте все така и да хапва здраво.Та скоро да си я гушкаш у дома.Няма ли някоя нова снимка да постенш ?Цункай я по дупарката другия път от нас.
Надето и Меги айде и вие на отчет тука.Как ви завиждам благородно значи за тез ваще срещи и пирове дето си организирате.
Отивам да разбъркам манджата и да ударя един душ ,че вече се вкиснах .Още не съм пуснала климатика ,не е чак такава жега,обаче като готвя ставам вир вода.В тоз ред да ви питам,вие потите ли се повече от преди сега?Макар ,че то сега в Бг е студено,ма да питам.
Айде до след малко пак.

# 226
Хайде пак здрасти. )))

Ивон, браво за бебчето, хубави размери. )))

МГД и твоят е голям красавец .)))

mishonka95 то да ти кажа бързо става. ) Аз докато се усетих и водите изтекли. ) Ако не ми бяха слагали система за задържане сигурно до няколко часа щях и да родя.

Снимки има от вчера, но не съм ги качвала още, че нещо се замотах и ме мързи. )))

# 227
  • София
Уморих сеееееееее
Мен пък доки ме вика чак на 25.09, до тогава не мисли че ще се случи нещо като тапи раждане и т.н.
Според него бебка е дебелааааа - 3100, ама туи невъзможно за 10 дни да е качила 600гр.
Ща не ща ще има профилактично полижинакс  Confused ама мисля утре или вдругиден да си купя.
Тонове чак тогава, плацента 2-3 степен, води ок, абе всичко ок.  Mr. Green
Обещах му да го бъзикам доживотно, ако се роди малко бебче, а той беше категоричен - дебело ще е.

сега отивам да ви четааа  Hug  Hug

# 228
Ей ме на и аз съм тука!
И при нас всичко е ОК! Едра мъжага с хуубава пишка  Laughing Плацента 2-3 степен води в норма - и това е!
Училището - скучно ама ние не скучахме.Приказки смях и естественно забележки ама като са си взели лекторка дето не си е научила урока и повтаря едно и също.......кво да направим!
И после вече дойде веселата част - хапнахме чудесно и се наприказвахме сладко! Също така осведомихме съседните маси за нашите сексуални щения  newsm53
МГД точно днеска си говорихме че те няма на манежа а ти си водила големия човек на море! Браво много е порастнал и той!
Офф аз отивам да почивам малко щото днеска съм от ранни зори из улиците! по-късно може пак да мина!

# 229
  • София
Влизам с новина за още 2 септемврийско - октомврийски бебчета, която прочетох в близнашкия форум!  Party

Хайде още една хубава новина!  Grinning

Вчера 10.09.2007г. в 20.00ч. мечето стана мама на две сладки меченца!  Laughing

След секцио се появиха Александър /2660гр., 50см./ и Самуил /2000гр., 48см./.

Мила Цвети, желая късмет и щастие на цялото ти семейство! Много целувки от нас за вас!

Мечето не е писала много отдавна в нашата темичка, но не сме я забравили. Пожелавам на много здраве, щастие и късмет на малките шушулки и техните родители!  smile3525 smile3525 smile3525

# 230
Здравейте!!!Опитвам се да кача снимки в албумчето ама нещо нестава...Зарежда ми докрая  и зацикля дотам..Жалко..На някой случвало ли му се е досега така?

# 231
ехоооо здравейте, здравейте
срещичката добре ли беше а? Браво милички! Аз пък се влошавам да му се не види  Crossing Arms Днес ми е по зле от вчера, обаждах се на доки, ма тя ми даде фервекс и каза да си стоя вкъщи. Е мерси, тва си го знаех и аз! Crossing Arms
Абе, а да ви питам и по скоро да питам MPULLE, какво значи високо кръвно за бременна? например 148/82 високо ли е?  Thinking Щото знам, че е нормално бременните да са с по ниско кръвно, ама нещо взех да го вдигам ooooh! Дали е от грипа???  Thinking newsm78 Оффф иначе бебо си го усещам, ма се чудя що не реагира на висока музика-нали казват, че трябва да чува и съответно реагира , ама мойто диване не дава никакви реакции като надуя музиката.... Глей кви глупости си мисля Crazy, я не ми обръщайте много, много внимание  Peace Като се оправя от грипа ще ви стягам пак да се видим (ако не сме родили де), щото ме е яд, че днес не можах да дойда  Cry
Аре милички ччааааоооо!!!  

# 232
  • София
Е, Полии....ама няма да се разболяваш повече.  Naughty Подготвяме още някоя среща за края на седмицата, надявам се да си се оправила и да се присъединиш към нас.  Hug

За кръвното - мойто днес беше 120/80  Shocked , което ми се струва високо, защото по принцип съм си с 90/60, но лекарката нищо не каза. Пък уж трябвало да пада накрая.  newsm78 Мисля, че може да се определи твойто като високо, ако спрямо старите ти стойности се е повишило. Но се обади на док за всеки случай, че нали си е опасно това кръвно.  Peace

Borinka - може да е заради сайта, опитай по-късно.

# 233
Ами аз не опитвам за първи път и всеки път нестава...и много ме е яд Whistling

# 234
Честито на Мечето. ))))

# 235
ето ни и нас  Hug
Браво на нашите бебоци всички гледам са пораснали  и доколкото чета всичко май засега е наред и по хубаво от това няма  Peace
Аз днес бях на кафе с едни приятелки едната бременна другата роди преди 1 месец и една с дете на 2г и се канеща да става мама на второ. и да ви кажа бъра бъра  lalalala ама то супер вселко малката шушка много плака, милата сега тези 3.600 майка и ми я даде да я подържа за 2 мин докато се обади по телефона че така силно плачеше, че нищо не чуваше. И като я прегърнах малката кукла ама тя една шушка ама се дере коликите я мъчат и като се замислих мамчета скоро и нас това ни чака. Толкова  ми стана хем притеснено хем мило и приятно и после разправям на мъжа ми и му викам как ли ще се справим дали ще сме добри родители  newsm78. Тая мама се оплака че на ден едва успява да спи 4 часа милата толкова жал ми стана. Но си заслужава да са живи и здрави всичко си заслужава за тях.
Това е горе долу после се мотах и деня ми мина сега ще почивам пък утре ще видим дано пак е хубав деня, че да може да излезнем пак да се рзтъпчем.
Целувки на всички тумбачета   love001 и се пазете

Последна редакция: вт, 11 сеп 2007, 20:06 от Irenn

# 236
poly, горната ти граница е висока! Долната си е добре. Ако си пила кафе, може от това да е. Вярно е, че кръвното трябва да е по-ниско от нормалното ти, а не по високо. Не се притеснявай за в момента. Просто спри кафето (ако пиеш), мери си кръвното всяка сутрин и вечер или като усетиш, че нещо не ти е добре. Аз всяка сутрин ставах с главоболие и блестунки пред очите, сега пия хапчета и ми е добре. А, и доста важно е да не се ядосваш за нищо и да не се притесняваш, защото това също води до високо кръвно налягане!

Хубаво, че сте се набъбрили всички Simple Smile И на мен тия дни ми се падна да си бъбря с мами с бебешоци и ми беше много интересно  Grinning

# 237
Поли, на мене това кръвно ми е високичко май, защо не отидеш на една консултацийка  Thinking

Меги, Наде, Ивонка
, много се радвам за хубавите резултати от консултациите.  Hug

Ивонка, аз ще си направя дата за предизвикване на 26ти септ (точно след 2 седмици, така, че може и на една датичка да родим, ако и ти изчакаш  Grinning ). А пък това, че бебето е в лицево положение не е критерий за секцио - и моето е така, но разбрах, че боли много в гърба при раждането (ако не е с епидурал де).

МГД, честито обърнало се бебче!!!

За епидурала, в моите родилни курсове препоръчаха да се дава след 5 см разкритие (освен ако раждането не е предизвикано,  тогава може от самото начало), за да се минимализира забавянето на раждането.
Доколкото разбрах, с поставянето на епидурал, понеже престават или се забавят родилните контракции, докторите слагат и окситоцин (питоцин е медицинското название в САЩ), за да поддържат темпа на раждане. Не зная каква е практиката в БГ, но така било в САЩ.
Също така разбрах, че нямало такова нещо, като "твърде късно" да се сложи епидурал. По-скоро, когато докторите видят, че си на 8-9см разкритие, решават, че имаш достатъчно търпимост към болката и не предлагат, но ако искаш, може и на 10см да се сложи...

по повод - осакатяване на гръбнака при поставяне на епидурал
- лекторката каза, че при такъв натиск с игла е почти невъзможно да се увреди гръбначния стълб и каза, че за 18 години практика в огромна болница не е имала НИТО ЕДИН случай на осакатена и парализирана родилка.

за предизвикването
- предизвиканите раждания завършват по-често от нормалните с цезарово сечение, защото понякога "не хващали" или "спират да действат" и тогава нормални контракции не могат да започнат.
В други случаи, може да се стигне до т.нар. МЕГА-контракция, която започва, и.... не свършва...
Единствения начин да се спре е да се спре окситоцина, но след това следва ц. сечение.

За цезарово сечение, най-важното било родилката да се "изпръцка" т.е. да изкара въздуха, затворен по време на операцията, и каза, че най- подходящото за тази цел била топла водичка през устата (на МНОГО МНОГО МАЛКИ глътчици)  и нищо студено.

# 238
А сега да ви кажа, че снощи за малко си помислих, че ще раждам, защото ме хванаха едни менструални болки и една мазна дебела болезнена контракция... направо се шашнах и много се изплаших и се отказах да раждам скоро. Сега ще си чакам до термин, че нещо снощи много ме хвана шубето...  Confused

# 239
Ей ме на и мене, ние нямахме нет  Sad
Супер си изкарахме на срещичката верно , много се забавлявах!  Sunglasses  Hug
И за близнаци си говорихме и ето - имаме си близнаци  Laughing
Поли, пращам ти малко магийка за здраве и веднага да се оправяш  Kissing Heart newsm10

Общи условия

Активация на акаунт