Срам не срам ще стискам кълки до Октомври - аз си знам!

• 17 404
  • 289
  •   1
Отговори
# 240
Ей ма на пак тука.ама ми е едно заспало,сега  ще отивам да опна копаните пак.Излизах аз да сменям едни напикавки,и влязох до супера за малко,брех стана ми едно горещо,едвам издържах да си платя нещата и да се прибера.И бебата не е спряла да ме шутира,да се протяга,голямо шило.Днес май не ми е от най добрите дни.
Поли,специално за кръвното в мойта книга пише,че 140/80 е високо кръвно,но не от опасното,според мен е най добре да се обадиш на лекаря си и ще ти кажат дали е високо или не и какво се прави в случая.Дано се оправиш .
Наде,Меги браво за добрите резултати.Само така. Hug
Ивон за кое мече става дума?За Зайче Мече ли?че аз за друго не се сещам.Ма което е и да е,да са му живи и здрави рожбичките.
Ох може нещо да пропусна,ама отивам да се търкалям по леглото.До довечера.

# 241
Jenna, интересно ми беше да прочета какво са ти казали. И тук в общи линии е така, само че има неща, които се разминават мисля. Ти казваш, че като се сложи епидурална упойка и се забавят контракциите. А аз съм чувала точно обратното. А тук така или иначе си слагат окситоцин доколкото разбирам, най-вече, за да не се занимават твърде много с теб и да не се налага да остават след работно време. Доста са случаите, в които пък те мъчат без система, само и само да дочакат следващата смяна, за да не родиш при тях.
Относно поразиите по гръбначния стълб. Доста майки се оплакват след това от често и силно главоболие, схващане на крайници, силни болки в гърба и т.н. Истината е, че човек от самия болничен персонал ми е казвал, че все още тук се учат как се слага упойката и това е една от причините да не искам да раждам така. Не искам да ви стряскам, просто споделям какво знам.
А, другото нещо, за което сега се сещам е, че болките стават много по големи след като изтекат водите.

Това е, което съм изчела...

# 242
Така, да се разпиша за втори път, щот си падам умна и старите писания ги затрих #Cussing out

Тъй, аз съм добре.

Като ми мине първоначалния бяс от несвързаните ми действия, довели до изчезване на толкоз писане ще ви разказвам повече Peace

# 243
Ти казваш, че като се сложи епидурална упойка и се забавят контракциите. А аз съм чувала точно обратното.

И аз съм ги чела тези работи из форума, но научните изследвания показват друго.  Точно затова ти слагат Питоцин (изкуствена форма на естествения хормон окситоцин), за да не се стигне до забавяне. Точно затова препоръчват и да се слага след 4см (при НЕпредизвикано раждане)

Иначе, ако аз питам моя доктор и той ще ми каже, че няма забавяне... в повечето случаи, защото не му се разяснява как се забавя, пък как ще ми слагат окситоцин, пък как окситоцина може да подейства, може да не подейства и тн.
Оттам се разнасят и форумски басни ("пък моят доктор каза..."), на които хората после вярват безрезервно.
(апропо: за "ускоряване" на раждането не може и да се говори от епидурал, това вече е измислица... ако от нещо се ускорява, то е от окситоцина... Peace)

Ей, тука линк-че на Аmerican Pregnancy Association, за желаещите да четат, но има и много друго официално инфо по нет-а, за който иска.
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/epidural.html

Относно поразиите по гръбначния стълб. Доста майки се оплакват след това от често и силно главоболие, схващане на крайници, силни болки в гърба и т.н.

И аз повдигнах този въпрос, сестрата ми каза, че това било в резултат на самото раждане, не на упойката  Crazy. Още един случай в който НЕ вярвам на казаното от медицинско лице. Отново научно е доказано, че има такива странични ефекти, които може да не са фатални, но са неприятни и могат да се случат. Така, че съм съгласна с тебе.

Лично аз съм ЗА епидурална, защото на базата на всичко прочетено, ми се струва, че предимствата са ДАЛЕЕЕЧ повече от недостатъците. Всяка мама раждала с епидурал, досега говори за ПРЕКРАСНОТО си раждане без болка, и аз искам такова... Mr. Green

# 244
ако си спомняте и аз това казах миналата седмица - че епидурала забавя раждането, затова се комбинират окситоцина с епидурала, а много от момичетата не ги хваща анестезията, така че всичко идва напразно Peace

за болките в гърба и аз съм скептична, но честно казано ме е страх да държа маркуче в гърба си 3-4часа легнала Twisted Evil

тук окситоцина е под формата на хапче #Crazy

# 245
Добро утро майчета   bouquet

Да не си помислихте, че няма кой да пази форума! Ей ме на - на линия!

За епидуралната да се включа и аз с каквото знам от лекциите на 9 Месеца. Първо самата упойка не забавя раждането, ако е поставена навреме, т.е. както казва Джена към 5см. Обикновено даже ускорява процеса, защото от нея се отпуска маточната шийка и бебето "напира" по-лесно. Инъче и тук в БГ задължително включват окситоцин. Ако упойката обаче се сложи твърде рано има реална опасност родовия процес да се забави или да спре. Това обаче си опира до сработката на екипа акушер/ анестезиолог, защото те заедно решават кога е момента.
Това с болките в гърба и главоболието е типично при спиналните упойки, а не при епидуралната. Спиналната така и не разбрах кога я предпочитат лекарите, знам само, че действа веднага .... та май повече при спешно секцио я ползват. Ааааа да не забравя - спиналната се слага еднократно, т.е. ако се проточи раждането и и мине действието няма как да ти сложат още. Епидуралната както си знаете де, се долива през катетъра колкото и да трае раждането.
Дами, лекцията в четвъртък ще е много по-интересна, а и лектор е педиатърката от Токуда - Масларска май беше. Та дайте да се разпишем за среща тогава и да броим пилците докато са още в нас, че като ви гледам как извенъж се разбързахте  ooooh! какво стана с мотото "... ще стискам кълки до Октомври" а  Naughty
Аз съм накупувала почти всичко за бебуна, че и за мен за болницата, но съм решила да НЕ приготвям багаж. Все пак съм от последните октомврийки и искам да стискам докато вляза в 9я.
И да се похваля, купих си от тези големи памперс парчета; изглеждат ми по-практични от лигнина. Вярно, че надали са удобни, но то е само за първите 1-2 дни, после се надявам, че ще мина на нормални нощни превръзки.

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 03:48 от dobra

# 246
Добрутро, момичета.

От вчера ме мъчи един въпрос и искам да се допитам до вас. Поръчах си от papagal.com едно спално бельо за бебка, много е сладко - с рибки и материята е една мекичка - фантазия.

Размерите, обаче, ме стряскат - за легълцето 60/120 ми донесоха
завивка - 100/145
долен чаршаф с ластик - 110/170
калъфка за възглавничка - 40/55
възглавничка - 40/55
обиколник - 180/40

Честно казано, струват ми се огромни за нашето мъничко легло. Като ги попитах защо са толкова големи, ми заявиха, че това е стандартен размер и после ще мога да си ги ползвам за по-голямо легло. Все едно, че бебка ще кара 10 години с един юрган!

Още не сме сглобили леглото и не мога да ги премеря на място. Кажете ми, моля ви, ако трябва да ги връщам овреме!  newsm78

Мерси много предварително!

# 247
Тонито, как си поръча от papagal.com, аз не виждам такива неща на този сайт  newsm78

Иначе за размера на чаршафчетата, разбира се, че трябва да са по-големи от леглото, нали трябва да могат да се подпъхнат хубаво. Предполагам, че са стандартни за легло 140 на 70, защото повечето бебешки легла са такива. Има точно по 15 см от всяка страна за подпъхване.

# 248
Здравейте и от мен,

Тонито, и аз мисля, че точно затова са по-големички, за да могат да се подпъхнат - и юрганчето и чаршафите под дюшека Peace

Добра - ееехх, а ние дето сме вече в 37 седмица пък не ни се ражда толкова скоро, не бързай и ти че имаш доста време за стягане на багажа Hug

Мишонка - и аз като кихна и имам чувството, че ще експлоадирам, страх ме е понякога да не си спукам мехура от силния напън Joy

Мимочета, коя е тази 3та мама на близнаци, аз знам да имаме само двечки, явно съм пропуснала Мече newsm78

# 249
Тонито, как си поръча от papagal.com, аз не виждам такива неща на този сайт  newsm78

Иначе за размера на чаршафчетата, разбира се, че трябва да са по-големи от леглото, нали трябва да могат да се подпъхнат хубаво. Предполагам, че са стандартни за легло 140 на 70, защото повечето бебешки легла са такива. Има точно по 15 см от всяка страна за подпъхване.

Извинявай, сайта е papagal.net. Избираш си продукт и натискаш "добави в количката". После ги доставят вкъщи с плащане на място.

За подпъхването ясно. Юрганчето също ли трябва да се подпъхва? Че то най-огромно ми се струва.

Да ви се оплача, миналата седмица (36-та) като ме напънаха едни контракции и доктора ме изстреля направо в Шейново да постъпвам с направление "заплашващо преждевременно раждане". Изкарах си акъла!  Praynig Praynig Praynig Два часа ме преглеждаха докторята и накрая заявиха "разкритие 1 см". Като ме видяха колко съм подплашена се сетиха да уточнят, че не е такова разкритие, каквото аз си мисля. Нещо друго си било. И побързаха да ме успокоят - "няма да раждаш днеска!". И после си ме пратиха вкъщи с таблетки магнезий.   #2gunfire

Оттогава има седмица, болките стихнаха, а аз още не съм родила. Утре съм на доктор, да видим какво ще излезе. Добре, че бебка танцува непрекъснато, та да не се ослушвам много за нея. Решила съм твърдо да я устискам поне до 24-ти.

# 250
  • София
Добро утро!  Hug

Jenna - наистина ще бъде готино, ако раждаме в един ден.  Mr. Green Но честно казано не ми се чака до тогава, че бебка с тези размери току виж стигнала 4 кг., а главичката ако се увеличи още не знам направо... ooooh! Чета, че за 40 г.с. размерите са от 8,8 до 10 см макс т.е. определено трябва да спрем да растем, за да можем да се родим нормално или да порасне само с 0,2 см .  Laughing Нашия татко до вчера ми се караше, да престана да искам да раждам толкова рано, че бебка не била зряла и т.н., но да видиш вече как и говори и той да излиза.  Joy А за цезаровото толкова ме е страх, че няма накъде повече....на курсовете за бременни и акушерката ни показваше как трябва да излезе бебето през таза и тя също каза, че ако не е тилно следва цезарово сечение.  Confused Изглежда си е практика в България. Но дано не стигаме до там  Confused , защото определено ще си искам пълна упойка ...психически тази операция няма да мога да я издържа в съзнание.  Confused

mishonka95 - става въпрос за mecheto с термин за 10 септември, тя беше май в Кипър и пишеше в началото, но после се загуби. В този ред на мисли и другите ни две близнашки мами да се обадят  и отчетат - galini, tanini- как сте?Simple Smile

Момичета понеже си говорите за окситоцина и епидуралната, да ви кажа аз останах с впечатлението, че тук в БГ май винаги слагат система с окситоцин независимо дали има упойка или не. Поне от Такъв е животът останах с това впечатление, но може и да греша.   newsm78 А иначе при епидурала задължително, май раждането тогава го водят и по-бързо, освен защото омеквала шийката и  майката има повече сили в края да напъва. В крайна сметка ще разберем скоро.  Mr. Green

dobra - може и да се видим в четвъртък.  Hug Май за петък се заформяше срещичка, но аз не знам в петък дали ще мога да дойда....но да кажат и другите какво мислят. Ако остане за петък, ще видим. А теб защо те нямаше вчера? Нещо хич ни изостави напоследък.... Sad

Сетих се още нещо - нещо и katalina ми се губи от доста време, а преди редовно се разписваше.  newsm78 Дано и с нея всичко е наред. Simple Smile

# 251
 Mr. Green а добър ден и от мен, дося чистих, лъсках...вече си сядам на гъзуу Crossing Arms, че тряя да уча.Реших днес да се скатая от лекции-толкоз ша минат без мен, и утре мисля да се скатая и да отида с НАШИТЕ Варненски чеда на лекцията на 9 МЕСЕЦА Mr. Green..та да питам освен мен и КОКИ кой ще ходи айй се чакаме нейде и от 9:15 часа ли беше у ГОДЗИЛЕТУУУ Rolling Eyes
 АЗ съм готова вече пералните на ПАТКАНИШ, изпрано, изгладено и в найлонови пликчета+сапунче подредени у скринчето Whistling та доволна съм.
ЗА размертите на чаршафите и мойте са долу-горе с такив аразмери-по добре да са големи и да се подпъхват отколкот да дойдат къси, малки-пък недай си боже ко вземат, че се свият от пране. Взех си чаршафите на ТАС за кошара с мечо пух..и съм много доволна от качеството...аз отпреди си ги знам тез чаршафчетааа на таз фирма...пък какви памучни сатенчета има за спални... Blush ехх ма и едни ценичкии  #Crazy

# 252
  • варна
Пишете ме и мен  55 за утрешната лекция само кажете къде ще  се чакаме

# 253
ЗА размертите на чаршафите и мойте са долу-горе с такив аразмери-по добре да са големи и да се подпъхват отколкот да дойдат къси, малки-пък недай си боже ко вземат, че се свият от пране. Взех си чаршафите на ТАС за кошара с мечо пух..и съм много доволна от качеството...аз отпреди си ги знам тез чаршафчетааа на таз фирма...пък какви памучни сатенчета има за спални... Blush ехх ма и едни ценичкии  #Crazy

Огледах чаршафките на ТАС. АУУУУУ че цени!  Money Иначе от Джема купих едно одеало с котета - фантазия.

Аз купих спалното бельо от Мария Дизайн. Хасето също е ранфорс и е безумно мекичко, но целия комплект с ръчно рисуваните риби, възглавница, олекотена завивка, обиколник и комплект чаршафи, калъфки и тн + доставката излезе 60 лв. Иначе само чаршафения комплект е към 30 лв.
http://papagal.net/index.php?main_page=product_info&products … 084374a912ca4de2d

Успокоих се значи за размерите. Да довършвам сега гладенето на бебурански дрешки и хуквам към фитнеса  Peace Много благодаря, че ме успокоихте.

# 254
Пишете ме и мен  55 за утрешната лекция само кажете къде ще  се чакаме
ЗНАЧЧИИИ 9:10 часа на ОБщината под дървото-бойната варненска чета се събира, за да се подготви на лекцията за ВЕЛИКАТА ОКТОМВРЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ.Присъствието на всички варненски чеда е задължително!!!

ТОВА ЗА УТРЕ 13 септември 2007 г
Варна
13. 09. 2007 г. – 09.30 ч. в ресторант Гозила (бул. “Мария Луиза” 37 А) – Д-р Милка Жижанова – Милушева, диетолог, експерт в списание “9 месеца”, ще представи темата “Хранене при бременната и кърмачката при алергични проблеми.”

Последна редакция: ср, 12 сеп 2007, 10:57 от galentinass

Общи условия

Активация на акаунт