Ела при нас с кълбо и кука - плетаческият клуб е тука!

• 256 633
  • 303
  •   1
Отговори
# 120
# 121
Фифундрела, качулките ги бистрехме нашироко в някоя от първите теми - номер 2 или 3 примерно. Видове качулки и т.н. В момента не мога да помогна повече, защото пиша тайничко от работата.
Мимито, сега плета и аз шапката с влака. Има начин да го вплетеш, ако си направиш предварително схема как да сменяш цветовете и я следваш в поцеса на плетенето. Друг вариант е да се избродира отгоре с кръстат бод (ако плетеш нисък пълнеж). Аз се спрях на третия - да го изплета отделно и пришия.
За периферията - мисля, ч еще се получи плоска, ако наддаваш както се наддава за плоско дъно на шапка. Намери някаква такава схема и карай по нея.

Момичета, изплатихте ли децата на училище? Кога ще се срещаме?

# 122
Летящата крава заплитам по схемата,но сякаш се получава различно от твоето.Чудя се къде греша?

Сега видях. Грешката не е в теб. Просто аз по друг начин съм правила връзката между редовете. Не мога да намеря точно схемата по която съм плела. Сигурна съм, че я имам някъде. Ще я открия и ще я кача.

# 123

ами на мен ми изглежда като онова ирландското плетене,дето го коментирахме в края на предишната тема

# 124
Летящата крава не я търси,аз я намерих.Заплетох я-стана същата.Малко ми е терсене,защото съм левичарка,но се получава.

# 125
Здравейте,аз съм от един друг форум-на бъдещите майки.Пиша ви за да ви помоля за помощ,реших да изплета на бебока нещо,но понеже не съм пипала игли и прежда от много години,се оказа че няма да се справя сама.Ако можете да ми помогнете с някой подходящ сайт или схемичка на нещо лесно за начинаещи ще ви бъда МНОГО БЛАГОДАРНА,пък току виж съм станала част от вас.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!

# 126
  • в баира
Фифундрела, качулките ги бистрехме нашироко в някоя от първите теми - номер 2 или 3 примерно. Видове качулки и т.н. В момента не мога да помогна повече, защото пиша тайничко от работата.

Благодаря ти, Steisi - ще се поровя в старите теми.

# 127
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте,аз съм от един друг форум-на бъдещите майки.Пиша ви за да ви помоля за помощ,реших да изплета на бебока нещо,но понеже не съм пипала игли и прежда от много години,се оказа че няма да се справя сама.Ако можете да ми помогнете с някой подходящ сайт или схемичка на нещо лесно за начинаещи ще ви бъда МНОГО БЛАГОДАРНА,пък току виж съм станала част от вас.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!
Погледни или на първата страница, или в библиотеката, има много линкове и много интересни неща  bouquet

# 128
аз се захванах с бебешките терлички,но нали съм начинаеща и не мога да схвана нещо.

Схема на Snejana G
Схемата на изплитане:
Плетката е жартиерна.
Започва се с 30 бр.; На втория ред се изплита първата бримка, намята се, изплитат се 13 бр., намята се, изплитат се 2 бр., намята се, пак 13 изплетени бримки, наметка, 1 изплетена. Втория ред се плете без наддавки като се изплитат наметките като бримки. Имаме 34 бр. На третия ред плетем 2 бр., нам., 13 бр., нам., 4 бр., нам., 13 бр., нам., 2 бр. На четвърти ред изплитаме наметките като бримки и имаме 38 бр. На пети ред продължаваме с наметките. На получените 42 бр. плетем 10 реда....
В какъв смисъл продължаваме с наметките newsm78Аз продължих да плета по описанието за предишния 3-ти ред,но ми хартисват бримки...
Не мога да се ориентирам.Помощ... Embarassed

# 129
tuly до колкото разбирам 38+4/наметките/ стават точно 42бр. Значи за по-лесно:оставяш в средата 4бр и правиш до тях по 1 наметка и по 1 наметка след втората и преди последните 2. Т.Е. 2бр 1нам,15бр 1нам,4бр. 1нам,15бр 1нам2бр.Успех

# 130
Дами, можете ли да ми помогнете.
Искам да направя на моето чедо това
...
Втори- идеи нямам как се прави такава раничка.
Трети- не мога да плета цветя... гледах почти всичко кето сте показвали.Всички са ми много натруфени да го кажем за малко дете. Искам такова обикновено цветенце, а не мога да направя такова.

По повод цветенцата на шапката и раничката, виж тези схеми:

http://images19.snimka.bg/004010426-big.jpg

Според мен, долу на страничката има схема за да се получи триъгълния мотив на твоите снимки. За да направиш петлистното цветенце, просто ползваш триъгълната схема и добавяш още две листенца. За да се получат “бутончетата” в центъра на цветенцата, можеш да ползваш от горната страница дадената схема за направа на топче и да го прихванеш на последната бримка за центъра на цветето, на което искаш.
А раничката се плете само с ниски пълнежи. Ако имаш време с няколко опита и ще се получи и без точка схема. Плетеш за основа правоъгълник с ниски пълнежи до желаната големина и после само плетеш в кръг /като можеш да наддадеш в няколко от началните редове за да стане тумбеста/ до желаната височина. Последният ред плетеш високи пълнежи и синджирче, редувайки ги за да получиш дупчици за нанизване на вързанката /например 4 в.п. 2 с.бр./ Капачето и дръжките на раничката изглеждат само от високи пълнежи. Според мен, плетеш отделно и накрая пришиваш или съединяваш с ниски пълнежи/залепени бримки капачето и дръжките към основното тяло.

Много дълъг пост стана... Дано поне съм била полезна Heart Eyes
  bouquet

# 131
аз се захванах с бебешките терлички,но нали съм начинаеща и не мога да схвана нещо.

Схема на Snejana G
Схемата на изплитане:
Плетката е жартиерна.
Започва се с 30 бр.; На втория ред се изплита първата бримка, намята се, изплитат се 13 бр., намята се, изплитат се 2 бр., намята се, пак 13 изплетени бримки, наметка, 1 изплетена. Втория ред се плете без наддавки като се изплитат наметките като бримки. Имаме 34 бр. На третия ред плетем 2 бр., нам., 13 бр., нам., 4 бр., нам., 13 бр., нам., 2 бр. На четвърти ред изплитаме наметките като бримки и имаме 38 бр. На пети ред продължаваме с наметките. На получените 42 бр. плетем 10 реда....
В какъв смисъл продължаваме с наметките newsm78Аз продължих да плета по описанието за предишния 3-ти ред,но ми хартисват бримки...
Не мога да се ориентирам.Помощ... Embarassed
Здравей, аз вече изплетох един чифт и продължих с наметките така: 5 ред -плета 3 бр., нам., 13 бр.,  нам., 6 бр., нам., 13бр., нам., 3 бр. и реда е свършил. Така на следващия ред, когато изплетеш наметките ще получиш 42 бр. Това са най-лесните терлички, които сам виждала. Питай ако те затрудни още нещо. Успех Peace

# 132
Пак съм аз  Heart Eyes  Преди десетина години бях изплела елече, което се закопчаваше отстрани и на едното рамо. Беше за новородено, но когато порасна малкият вуйна ми го подарила на някой и сега нямам моделче. Някой може ли да ми помогне със схема на подобно елече. Моля

# 133
  • Габрово
Хайде и аз да подосаждам с тъпи въпроси малко Wink
Започнах да правя бие за пръв път- извадих си бримки и всичко както си му е реда, обаче нещо не стана много красиво та въпроса ми е за бие каква плетка е за предпочитане и първия ред от вътрешната или външната страна е по-добре да го почна? На мен ми се получиха едни дупчици между жилетката и бието не знам защо newsm78

# 134
  • София
въпроса ми е за бие каква плетка е за предпочитане и първия ред от вътрешната или външната страна е по-добре да го почна? На мен ми се получиха едни дупчици между жилетката и бието не знам защо newsm78
Валка аз биетата обикновено ги плета отделно и след това ги зашивам,като последния ред не го събирам,а го нанизвам на конец и зашивам самите бримки една до друга .Получава се все едно опаков ред.Дано да го обясних добре.Така не се получават дупки.

Общи условия

Активация на акаунт